Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


15χρονος ομογενής, συγκαταλέγεται στους «εξυπνότερους» Αυστραλούς
1083 αναγνώστες
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008
13:54

 

"Θεωρείται ένα από τα πιο «λαμπερά», νέα μυαλά της Αυστραλίας, επελέγη μεταξύ 1000 υποψηφίων για να συμμετέχει στο συνέδριο νεολαίας που θα γίνει 12-13 Απριλίου στην Καμπέρα και είναι μόλις 15 χρονών. Ο ομογενής Νίκολας Ρόκας θα είναι ο νεότερος συμμετέχων στο Kevin Rudd’s 2020 Youth Summit έχοντας κερδίσει το «εισιτήριο» με τις βραβευμένες εργασίες του που αφορούν το περιβάλλον. «Είναι εμπειρία ζωής και αισθάνομαι ότι έχω μεγάλη ευθύνη στους ώμους μου καθώς χρειάζεται να επιδείξω την ικανότητά μου στην επικοινωνία και να συνεισφέρω σε διάφορα θέματα στη σύνοδο» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκολας.

« Ως ο νεώτερος συμμετέχων, μόλις 15 χρονών, πιστεύω ότι μπορώ να λειτουργήσω σαν υπόδειγμα σε άλλους εφήβους και γενικότερα στο νεανικό πληθυσμό της Αυστραλίας. Εξάλλου, στη διάσκεψη, δεν επιθυμώ να είμαι απλά ο νεώτερος εκπρόσωπος, αλλά ένα άτομο που οι απόψεις του ακούγονται και υπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως σε όλους» λέει ο Νίκολας τονίζοντας ότι θα παρακολουθήσει τη σύνοδο με τη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του, ότι είναι παραπάνω από ένας εκπρόσωπος αλλά «το μωρό της Διάσκεψης της Νεολαίας του 2020»!

Αν και οι γονείς του Νίκολας, Αθηνά και Κρις, δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, έχουν «εμποτίσει» το 15χρονο και την μεγαλύτερη αδερφή του Κριστι, με μια βαθιά αγάπη για τον τόπο καταγωγής τους και τηρούν τις ελληνικές συνήθειες και έθιμα. «Είμαι περήφανος για την Ελληνική μου καταγωγή , εντούτοις όμως δεν είχα ως τώρα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα. Οι γονείς της μητέρας μου κατάγονται από την Κρήτη και μου έχουν πει πολλές ιστορίες από το πανέμορφο αυτό νησί. Έχω δει πολλά ντοκιμαντέρ και έχω διαβάσει βιβλία που περιγράφουν την Κρήτη πυροδοτώντας την επιθυμία μου να ταξιδέψω εκεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Οι γονείς του πατέρα μου Κρις είναι από την Αθήνα που γνωρίζω φυσικά την ιστορία της» λέει ο Νίκολας Ρόκας χωρίς να παραλείπει βέβαια να αναφερθεί και στην αγαπημένη του ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερα στο σουβλάκι, το τζατζίκι, τις τυρόπιτες, τις σπανακόπιτες και το παστίτσιο.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το περιβάλλον, ο νεαρός ομογενής έχει στρέψει το ενδιαφέρον του σε σχολικές εργασίες που αφορούν την προστασία του. «Θεωρώ ότι κάθε πράξη μας επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας είτε αυτή είναι, απλά, πετώντας την πλαστική σακούλα είτε ψεκάζοντας με αποσμητικό. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αντιμετωπισθεί τοπικά , εθνικά και παγκόσμια και αν δεν δράσουμε άμεσα, το 2020 η κατάσταση μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη» τονίζει.

Όνειρο του Νίκολας Ρόκας είναι να γίνει δημοσιογράφος και στο πλαίσιο της δουλειάς του να ταξιδεύει έχοντας ως προορισμό και την Ελλάδα. Εκτός από το περιβάλλον, στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται ο αθλητισμός  το θέατρο.

«Θέτω υψηλούς στόχους γιατί αυτό με κινητοποιεί να δουλέψω σκληρά για να τους κατακτήσω. Πρωταρχική μου επιδίωξη τώρα είναι να επιτύχω υψηλή βαθμολογία στο σχολείο μου και να συνεχίσω τις σπουδές μου σε πανεπιστήμιο. Επίσης, θα ήθελα να κάνω οικογένεια με μια όμορφη γυναίκα, ίσως από την Ελλάδα, ποτέ δεν ξέρεις» καταλήγει χαριτολογώντας ο 15χρονος Νίκολας".

Tης Νατάσας Καραθάνου

Σχόλια

14/04 14:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εύγε του! Πάντως μοι υπενεθύμισε την τραγικήν ιστορίαν ετέρου παιδιόυ θαύματος που πολύ με συνεκίνησε, εβγηκε εν Αλβιόνι και κατόπιν και εδώ:

www.orfni.blogspot.com/2008/04/blog-post_2717.html

τελικώς καλλίτερον είναι να αφήνουμε τα παιδία να παιζουν...
14/04 14:22  Goldmine
Αυτό κι αν δείχνει τις αντιφάσεις της ζωής, Θρας. Απ΄τα ψηλά στα χαμηλά...

Αλλά και πολύ βεβαρημένο το οικογενειακό ιστορικό της νεαράς εν Αλβιόνι, σίγουρα θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία του παιδιού.
14/04 14:29  evie
Η οικογένεια είναι το στήριγμα για να μεγαλώσει ένα παιδί σωστά. Ο Νίκολας φαίνεται να έχει καλούς γονείς, άρα δεν έχει πρόβλημα.
14/04 14:46  Goldmine
Συνηγορώ στα περί οικογένειας, αγαπητή evie...
14/04 15:59  pol
Μπράβο,μπράβο και πάλι μπράβο στο νεαρό ΕΛΛΗΝΑ και στην ευαίσθητη κεραία της Golgmine!
14/04 16:01  pol
Goldmine! !
14/04 16:44  Goldmine
Η ευαισθησία του καλού δασκάλου βγήκε στον αφρό, όπως τα αφρόψαρα...
Καλό απόγευμα Πολ...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις