Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Έκτακτο: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΚΗΣΕ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
931 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008
22:56

 

 

Γεγονός είναι το ελληνικό βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός,με αυτή την κίνηση μπλόκαρε την ένταξη της γείτονος στην Ατλαντική Συμμαχία.

Ο κ. Καραμανλής έριξε το βέτο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με το σκεπτικό πως δεν μπορούν να εισέλθουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ όσο παραμένει το θέμα της ονομασίας και όσο οι σκοπιανοί μένουν πιστοί στη γραμμή της αδιαλλαξίας.

Πριν την αναχώρηση του για το Βουκουρέστι, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη περισσότερες πληροφοριέςκαι τον υπουργό Άμυνας, για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών και της στρατηγικής μας κατά τη Σύνοδο για τα Σκόπια. Η κα Μπακογιάννη, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, ερωτηθείσα για το αν αναμένεται τριμερής συνάντηση υπό τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση.

Στη Βουλή, την Τρίτη, επικράτησε ομοψυχία από όλα τα κόμματα, κατά τη συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, όλα τα κόμματα τάχθηκαν υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις, και μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου περισσότερες πληροφοριές, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σεβαστούν τις θέσεις και τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Την Τρίτη, ο κ. Καραμανλής απέστειλε επιστολές προς τους ηγέτες των χωρών της Συμμαχίας, προκειμένου να τους παρουσιάσει τα ελληνικά επιχειρήματα, ενώ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και είχε επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης , περισσότερες πληροφοριέςαναφερόμενος στο Σκοπιανό, τόνισε ότι οι φίλοι μας στο ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έχει εποικοδομητική διάθεση, υπάρχουν όμως και οι κόκκινες γραμμές, και αυτό το έχει κάνει σαφές ο κ. Καραμανλής. 

Λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου ο Τζορτζ Μπους σε νέες δηλώσεις του φάνηκε περισσότερο προσεχτικός σε ότι αφορά την ένταξη των Σκοπίων, λέγοντας χαρακτηριστικά όπως «υπάρχει ένα πρόβλημα με μια συγκεκριμένη χώρα, είμαι όμως αισιόδοξος σε ότι αφορά τη δυνατότητα να το επιλύσουμε».

Σχόλια

02/04 23:11  CANYON
5* για τα καλα νεα...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις