Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ασύρματη ....μαγειρική
3133 αναγνώστες
Τρίτη, 4 Μαρτίου 2008
00:41

Είναι λαχταριστόοοοο!

 

Συνταγές για μετοχές δεν "μαγειρεύω" αυτο το δύσκολο καιρό.

Έτσι, ας πάμε σήμερα, φίλοι μου, σ΄ ένα πιο ανάλαφρο θέμα.

Ο λόγος είναι για  ένα έδεσμα, τις  κρέπες που πολύ μου αρέσουν.

Θυμάμαι μια γαλλική συνταγή - είναι και η καλύτερή μου.


ΚΡΕΠΕΣ Ή ΒΑΦΛΕΣ

  • Φτιάχνετε τις κρέπες με γάλα, αυγά, αλεύρι (οι δοσολογίες στο βίντεο),

συν μία βανίλια, ελάχιστο λιωμένο βιτάμ, λίγη ζάχαρη και λίγο άρωμα

από ποτό γκραν μαρνιέ.

  • Έχετε έτοιμη κομπόστα αχλάδι κομμένη σε φέτες .
  •  
  • Φτιάχνετε σοκολάτα με πλάκα κουβερτούρα, λίγο λιωμένο βιτάμ, ελάχιστο γάλα, ελάχιστο ουίσκι, λίγη ζάχαρη, βανίλια.  
  •  
  • Τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί και αφού γίνουν σαν παχύρρευστο σιρόπι, περιχύνετε με αυτό τις κρέπες και γαρνίρετε με φέτες αχλάδι, μπάλες καϊμάκι παγωτό, σαντιγί και τρούφα.
  •  
  • Στο τέλος ανάβετε προσεκτικά λίγο καλό ουίσκι σ΄ενα μπρίκι και  περιχύνετε τις κρέπες.

Προτείνω να παρακολουθήσετε στη συνέχεια και ένα αξιοπερίεργο βίντεο, όπου

όλα αυτά γίνονται μόνα τους κατά θαυματουργικό τρόπο και καλή επιτυχία αν τις

φτιάξετε.

Τριαντάφυλλε δεν σε συναγωνίζομαι ως σεφ:-)

Αυτή τη συνταγή, όμως, την κατέχω καλά....

.                                             BINTEO: ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

 Εν ΚΡΕΠΑ-λη και άνευ μέθης:-)

Goldmine

 

Σχόλια

04/03 00:43  turnthepage
Φίλε Goldmine, μου άνοιξες την όρεξη με αυτό το ηδυπαθές γλύκισμα..
04/03 00:46  Goldmine
Eγώ να δεις φίλε...
Μαρτύριο να το ετοιμάζεις ηλεκτρονικά και να μην το δοκιμάζεις...
04/03 00:50  turnthepage
και σίγουρα φαίνεται πολύ πιο νόστιμο, από το καταϊφι αρνιού με σορμπέ λεμόνι που δοκίμασα το σάββατο και τα είδα όλα...
04/03 00:53  Goldmine
Α...καλέ εσάς σας θέλουμε στο club:-)

Πείτε μου πώς ήταν;

Όλο περιέργεια είμαι.
04/03 00:58  turnthepage
Μια απέλπιδα προσπάθεια του σεφ να κάνει μεταμοντέρνα μαγειρική, μια πραγματική φρίκη...
04/03 01:11  Goldmine
Kρίμα...κι εγώ που πίστεψα πως θα ήταν μια εξεζητημένη δημιουργία.

Σαν ευπατρίδης μου φαίνεσαι..πάντως:-)
Σίγουρα σε καλό στέκι στα σέρβιραν αυτά!
04/03 01:15  turnthepage
Α! Δες δυο άρθρα κάτω από το δικό σου!

Ευτυχώς ο υλικός πολιτισμός δεν είναι αριστοκρατικό προνόμιο. Με λίγο μεράκι και φαντασία, γίνονται θαύματα!
04/03 01:25  Goldmine
Το είχα δει φευγαλέα πιο πριν.
Τώρα σου άφησα μήνυμα.
Με το <ευπατρίδης>...μπλόφαρα. Ήθελα να δω αν ήταν κάποιος άλλος γνωστός...
04/03 02:04  Σάρισα
ορε παναγια μου..Και με σκετη σοκολατα δεν ειναι ασχημες ! :)
04/03 02:13  Goldmine
Mόλις προώθησα επιλογές από το υλικό σου για το Μακεδονικό σε ένα blog που το επισκέπτονται όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες.
ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ!
04/03 07:31  pol
Πω πω πω,πού οδηγεί η ψηλή τέχνη των λιπιδίων!
Μικρός έτρωγα"αλευριά",ψημένος χυλός αλεύρου με ελάχιστο λάδι και πασπαλισμένος με μέλι!Γινόταν αγώνας ποιος θα πάρει τη τηγανίτα(το κάτω μέρος).Νομίζω ήταν η γιαγιά της κρέπας!
04/03 10:08  voula 99
Καλημέρα.
Πολύ διασκεδαστικό το βίντεο. Δια μαγείας γίνονται, δια μαγείας τρώγονται .
Οι κρέπες είναι ένα εύκολο γλυκό ( οι παιδικές μου μνήμες μόνο σαν γλυκό τις θυμούνται ).
Μου αρέσει που την πειράζετε την συνταγή προσθέτοντας γκραν μαρνιέ στον χυλό ( ταιριάζει και το κουαντρώ και το κονιάκ ) και ουίσκυ στη σοκολάτα .
υ.γ. στη φωτογραφία είναι βάφλα με παγωτό .
04/03 10:22  Goldmine
Καλημέρα Voula99. Ξέρεις από κρέπες κι εσύ...αφού στάθηκες στα μυστικά τους.

Συμφωνώ για το κονιάκ. Ναι, την δοκίμασα και με κουαντρώ αλλά με πήγε αλλού το άρωμα, έγινε πιο "φρουτένιο".

Ξέρω πως είναι βάφλα στη φωτογραφία, γι΄αυτό έγραψα στη συνταγή "κρέπες ή βάφλες". Την έβαλα επειδή ήταν πιο ευπαρουσίαστη.

Έχουν κάποιες διαφορές αλλά στα βασικά τους συστατικά μοιάζουν και μου αρέσουν εξίσου...

Καλημέρα σου!
04/03 10:54  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Εξαιρετικό, πρέπει να πείσω κάποιες να το ετοιμάσουν. Διότι ο γράφων είναι μόνο Μάγειρος ! H Ζαχαροπλαστική αποτελεί διαφορετική discipline και έτσι ευνοείται η συνεργασία σε ομάδες. Όπως <ΤΟΤΕ> στο Λύκειο πλησίων των Βερσαλλιών με τη συμμαθήτριά μου.
04/03 11:05  pol
Συμπληρώνω "ψιλή τέχνη" και όχι υψηλή!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις