Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Επιτυχημένο το ντεμπούτο της Εναλλακτικής Αγοράς του ΧΑ
1242 αναγνώστες
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008
11:20
" Ευελιξία και ρίσκο


ΑΠΕ
Ο κ. Καπράλος με τον επικεφαλής της Epsilon Net Γ.Μίχο
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Ξεκίνησε την Πέμπτη η λειτουργία της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την Epsilon Net, την πρώτη εταιρεία που διαπραγματεύεται στην ΕΝ.Α.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σπύρος Καπράλος, χαρακτήρισε την ΕΝ.Α. ως «ένα μεγάλο στοίχημα για την ΕΧΑΕ» σε σύντομο χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας αγοράς.

Από την πλευρά της Epsilon Net, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γ.Μίχος είπε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για την Epsilon Net η εισαγωγή μας στην Εναλλακτική Αγορά, ως πρώτη εταιρεία. Θα τιμήσουμε, με τη συνεπή πορεία μας και στο μέλλον, την εμπιστοσύνη της διοίκησης του Χρηματιστηρίου, της Τράπεζας Κύπρου και του επενδυτικού κοινού».

Όπως επισημαίνει η Ναυτεμπορική, η Εναλλακτική Αγορά είναι σχεδιασμένη ώστε να αποτελέσει μια ευέλικτη αγορά, η οποία, μέσω των χαλαρότερων κριτηρίων ένταξης και των χαμηλών χρεώσεων, θα απευθύνεται σε μικρομεσαίες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, που αναζητούν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών τους σχεδίων και την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων.

Η συγκεκριμένη αγορά είναι σαφώς πιο ευέλικτη από την Κύρια Αγορά του ΧΑ, όσον αφορά τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια εταιρεία για να εισαχθεί σε αυτή.

Πρόκειται για μια αγορά με αυξημένο ρίσκο, δεδομένου ότι οι εταιρείες που εισάγονται σε αυτήν έχουν χαλαρά κριτήρια ένταξης και είναι σε διαδικασία ανάπτυξης.

Η εταιρεία που ενδιαφέρεται να εισαχθεί στην Εναλλακτική Αγορά καταθέτει τα δικαιολογητικά εισαγωγής μέσω μιας εταιρείας - συμβούλου, η οποία αφενός θα την κατευθύνει κατά την εισαγωγή της στο ΧΑ και αφετέρου βρίσκεται δίπλα της για τα επόμενα δύο χρόνια, παρέχοντάς της συμβουλές.

Παράλληλα, το ΧΑ έχει δημιουργήσει επιτροπή αποτελούμενη από φορείς της αγοράς, η οποία εξετάζει τις αιτήσεις εισαγωγής εταιρειών και, στη συνέχεια, εισηγείται στο ΔΣ του ΧΑ την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο".

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

22/02 11:44  favlos
gold επιτυχημένη αλλά όχι για μάς προς το παρόν.Αντιγράφω απο το ιστολόγιό μου:

Αύριο ξεκινάει η ΕΠΣΙΛ στην Εναλλακτική Αγορά.Λίγα χαρτιά 5.587.720 Κ.Ο.,περιορισμένο freefloat,3€ ιστορική τιμή εισαγωγής και απόντες οι μικροί αφού δεν έγινε Δημόσια Εγγραφή αλλά ιδιωτική τοποθέτηση,όπως είπαμε και στο φόρουμ.

Άνοιξε στα 3,40,έκανε υψηλό στα 3,46 και έκλεισε στα 3,20€ με αρκετούς πωλητές.Κέρδισαν μόνο όσοι είχαν μπεί στην ιδιωτική τοποθέτηση.
22/02 11:56  Goldmine
Φίλε favlos, πάντα ενημερωτικός και χρήσιμος, ειδικά για μένα που δεν πρόλαβα να το παρακολουθήσω το συγκεκριμένο θέμα. Κάποια στιγμή, αν έχεις όρεξη γράψε μας στο ιστολόγιό σου περισσότερα.
22/02 12:17  PREMIUM
Καλημέρα.

Σε ό,τι προλαβαίνουμε να διαβάσουμε ας γράφουμε και ένα σχόλιο :-)

Από πότε μέχρι πότε διαπραγματεύονται αι της ΕΝΑ ;;;

Για να ασχοληθούμε και με το...εκεί "χρυσορυχείο".

Για ΣΕΝΑ έγραψα κάτι αν και είχα να γράψω από...ΤΟΤΕ...:-)

Με τιμή.

Ο "σώγαμπρος" Κηφισιώτης.
22/02 12:34  favlos
Η διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιρειών που θα αποτελούν την ΕΝ.Α. θα διαρκεί μια ώρα, μεταξύ 12:30 και 13:30. Η διαδικασία της προσυνεδρίασης θα ξεκινάει στις 10:00, ενώ θα μπορούν να πραγματοποιούνται συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης, στην τιμή κλεισίματος. Τα όρια διακύμανσης ορίστηκαν στο +/-10% και στη συνέχεια στο +/-20%. Αντίθετα με τις υπόλοιπες μετοχές, οι τίτλοι της ΕΝ.Α. δεν θα επιτρέπεται να αποτελούν αντικείμενο δανεισμού τίτλων και ανοικτών πωλήσεων.
22/02 12:44  PREMIUM
Ευχαριστώ φίλε ΝΕΟ-Σμυρνιώτη...

Από κόμπλεξ μικρός όταν με ρώταγαν έλεγα ότι μένω...Νέα Σμύρνη...:-)

Σήμερα pas de problem :-)
22/02 13:07  pol
Και για τους πεσόντες στο χρηματισρηριακό πεδίο ούτε κουβέντα!
Αυτές κάλλιστα αποτελούσαν ΕΝ.Α ,γιατί ήταν ...μοναδικές!
22/02 14:42  Goldmine
Φίλε Discount, αντίθετα με σένα που είσαι σπεσιαλίστας στο φόρουμ, εγώ επιτηδεύομαι περισσότερο στο blogging και γράφω στο φόρουμ όταν κάτι έχω να πω.

Αυτό δε σημαίνει πως απαξιώ. Σέβομαι και το τελευταίο μυρμήγκι.

Ειδικά, εσένα δε σε χάνω...και σε στολίζω δεόντως με τα φαναράκια του ουρανού, μόνο και μόνο επειδή τα θέλεις κορώνα στο κεφάλι σου:-)

Προσπαθώ να ακολουθώ τον εαυτό μου, έχω κι ένα "αντάρτη" μέσα μου, που δε λειτουργεί κατά παραγγελία εύκολα, συν ένα ζώδιο στον αστερισμό του Λέοντα...

Άντε να συμβιβάσεις όλα αυτά τα ασυμβίβαστα με μια ευαίσθητη ψυχή...

Αυτός είναι ο δρόμος μου..

Θα χαιρόμουν πολύ αν μπορούσα να βρω τι και πού έγραψες για μένα, χωρίς να παίζω εις μάτην το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού...

Στη συνέχεια, ετοιμαστείτε για μπλογκοπαίγνιο...

Φίλε Πολ, για την ταμπακέρα ποτέ και κανείς δεν μιλά στην Ελλάδα, τόσο σε θέματα εθνικά όσο και για τα παρατράγουδα του χρηματιστηρίου εδώ και 130 χρόνια... Το ίδιο πάντα σκηνικό της εξόντωσης των μικρών...
22/02 15:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αντε, καλορίζικη και αυτή και να ειδούεμ πώς θα πάει...
22/02 15:16  evie
5*
Τι βλέπω; Φρεσκοβαμμένο blog με διάφανη οροφή και θέα τον γαλάζιο ουρανό! Βλέπουμε και την κορυφή του κέδρου από την αυλή του Discount η κάνω λάθος;

Κερδοφόρα και καλότυχη η ΕΠΣΙΛ στη ΕΝ.Α. μα προπάντων ΕΝ.τιμες συναλλαγές.


22/02 15:34  Goldmine
Καλώστονε το Θρασύβουλο και την Εvie.

Η Εναλλακιτκή Ιατρική πάντως έχει μεγάλη πέραση..Για την αγορά, χμ... όπερ έδει δείξαι...
Έ..ένα βαψιματάκι το χρειάζεται κάθε τόσο ο Ναός μας. Τον είχα παραμελήσει κι ακόμα θέλει πολλά μερεμέτια...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις