Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 112
1571 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008
08:35

 

  

  

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 112

 

Βρυξέλλες,  Φεβρουαρίου 2008

Τηλεπικοινωνίες:

Oι πολίτες της ΕΕ πρέπει να ενημερωθούν καλύτερα για το 112, τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης. Μόνο το 22% των πολιτών της ΕΕ μπορούσε να θυμηθεί αυθόρμητα ότι ο αριθμός κλήσης για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε οποιοδήποτε σημείο της ΕΕ είναι το 112.

    

 

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να βελτιώσουν περαιτέρω τηn επίγνωση του 112. Από το 2003 που άρχισαν να ισχύουν οι νέοι κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες, τα 26 από τα 27 κράτη μέλη έχουν δώσει στους πολίτες τους τη δυνατότητα να καλούν το 112 από τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Εκκρεμεί ακόμη μια διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βουλγαρίας λόγω της μη διάθεσης του 112 (βλέπε IP/07/1530).

 

Η βελτίωση της επίγνωσης του 112 τόσο μέσα στη χώρα όσο και στο εξωτερικό αποτελεί τώρα το επόμενο, λογικό βήμα για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή του 112, δεδομένου ότι μόνο οι πολίτες που το γνωρίζουν θα είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση ατυχήματος.

  

 

Μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σεπτέμβριο του 2007, η Επιτροπή όρισε την 11η Φεβρουαρίου (11/2), για να προωθήσει την ευαισθητοποίηση όσον αφορά το 112.

 «Ένας αριθμός έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί αποτελεσματικά σε ολόκληρη την ΕΕ αποτελεί ζωτικό εργαλείο για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Ειδικά για τους ταξιδιώτες, η προστασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αποτελεί την άλλη όψη της ενιαίας αγοράς και των ελευθεριών που προσφέρει. Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να καλούν τον ίδιο αριθμό έκτακτης ανάγκης οπουδήποτε και αν ταξιδεύουν στην Ευρώπη», δήλωσε η κ. Viviane Reding, Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες. " Έφθασε πλέον η στιγμή να συνειδητοποιήσουν καλύτερα οι πολίτες ότι το 112 αποτελεί τον ενιαίο αριθμό έκτακτης ανάγκης που πρέπει να θυμούνται. Κατά συνέπεια, καλώ όλα τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να καταστήσουν πλήρως αξιόπιστη την υπηρεσία του 112 παντού στην Ευρώπη και να συμμετάσχουν σε μια ενεργή εκστρατεία προώθησης του 112».

  

 

Σχόλια

19/02 08:49  EASY RIDER ( GARV )
Καλημερα φιλε μου , οπως παντα ευαισθητοποιημενος 5*
19/02 09:06  Goldmine
Πώς πάει φίλε, την έφτασες... την κ. Νελίδου;-) Χα, χα...

Πρόσεξε πάντως γιατί, όπως έλεγε ένας φίλος καθηγητής Ιατρικής, οι Μυτιληνιές (γυναίκες και μετοχές) τον φέρνουν τον άνδρα εκεί που πρέπει...


19/02 09:08  τσέρουλας
Καλή σας μέρα.
Εκείνος ο ...χαμένος στο στόμα της αρκούδας ψάχνει να βρει τηλέφωνο μήπως και τη γλυτώσει.
19/02 09:18  Goldmine
Ωχ! Να και η πρώτη επείγουσα κλήση!

Εδώ, φίλε δεν είμαστε 112.

Πάραυτα, θα δώσουμε στη δημοσιότητα το SΟS σήμα σας ...άμεσα και ελπίζουμε στην έγκαιρη επέμβαση... του συνεργείου διάσωσης! Είναι ζήτημα μερικών ωρών!
19/02 09:32  τσέρουλας
Κατάλαβα.Εδώ το τηλεφώνημα είναι με χρέωση.
19/02 09:41  Βασιλης-Αντ
Καλημερα στη καλη παρεα

Αφου ηρθε και ο τσερουλας, δεν φοβομαστε τιποτα.
19/02 09:46  τσέρουλας
@ Βασ-Αντ.
Δεν τον αφήνουμε εκεί που ήτανε τον κατσικοπόδαρο;
19/02 10:52  Goldmine
Kαλημέρα Βασίλη-Αντ και σε σένα.

Έγκυρες πληροφορίες λένε πως ο φίλος τσέρουλας προσπάθησε να βρει το δρόμο του ως εθνικός ποιητής... αλλά κατέληξε μεζές στο στόμα της αρκούδας...

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ θα έχουμε κάποια στιγμή μέχρι αργά το βράδυ. Τώρα βγαίνω για κάτι υποχρεώσεις. Τα λέμε αργότερα
Bye...
19/02 11:47  pol
Ωραιότατες οι φωτογραφίες της Βουλής!.Κάλυψαν ...πολλά!
19/02 14:31  evie
Πέρσι τέτοια εποχή είμαστε ένα group από δύο Λύκεια για ένα διήμερο στο Πήλιο στα πλαίσια του προγράμματος Λαβύρινθος: "κινούμαστε, χορεύοντας και περπατώντας".
Περπατούσαμε δύο η ώρα τη νύχτα γύρω από το καταφύγιο με φακούς και το φως από το flash των κινητών!
Είναι μία από τις περιπτώσεις που η ύπαρξη του 112 μας έδινε σιγουριά.
19/02 14:51  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Πρόγραμμα "Λαβύρινθος" ...μοιάζει ενδιαφέρον. <Στην ώρα του>, η Νυχτερίδα θα περιγράψει το αντίστοιχο "Μάτι του Βούδα"... ξέρω evie σας χρωστάει διάφορα...αλλά "πνίγεται" ...βάζει τις τελευταίες (?) πινελιές στη Διπλωματική της εργασία...
19/02 15:07  evie
Η νυχτερίδα να μην έχει άγχος για τα ...χρέη, προέχει η Διπλωματική.

Λαβύρινθος, το πρόγραμμα, που μας επιτρέπει να κάνουμε σκι στα βουνά, rafting στα ποτάμια, πεζοπορία στα λαγκάδια και τις βουνοπλαγιές και εκμάθηση του καλαματιανού-πεντοζάλι-χασάπικου-ικαριώτικου και άλλων αγαπημένων χορών.
20/02 01:24  EASY RIDER ( GARV )
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ

Ψευτοπονηρομαλάκας, -ισμένη

Μέλος κοινότητας blog, post κλπ που ανεβάζει ένα από τα τόσα προγράμματα αύξησης επισκεπτών που κυκλοφορούν και ο αριθμός όσων μπαίνουν στη σελίδα του μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνον του in.gr . Απόλυτα πεπεισμένος ότι οι υπόλοιποι δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι, ούτε και ξέρουν ποιος είναι, αυτοθαυμάζεται για τη πετυχημένη σελίδα του και σε πολλές περιπτώσεις συναντάται και σε πιο πρωτόγονη μορφή. Μπαινοβγαίνει στο internet ταυτόχρονα με το προσωπικό του blog μετρώντας τον εαυτό του καθημερινά για κάτι παραπάνω από 100 άτομα.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΣ ΦΙΛΕ
20/02 02:00  Goldmine
Ομολογώ πως έχασα τη φωνή μου...φίλε!
Κρίμα!

Φρονώ πως τέτοια φαινόμενα το ίδιο το σύστημα τα αποβάλλει.

Μην χάνεις το κέφι σου, δεν αξίζει.

Όταν είσαι γεννημένος για πρώτος, όπως εσύ, είσαι σαν το άλογο στον ιππόδρομο. Τίποτα δεν σε σταματά.

Σ΄ευχαριστώ για την ενημέρωση και καλό ξημέρωμα.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις