Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Πατάει πόδι και στην ΕΧΑΕ
1254 αναγνώστες
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2007
21:57
"Πατάει πόδι στην ΕΧΑΕ


Μετά τον ΟΤΕ και τη Vivartia, η MIG (Marfin Investment Group) έχει βάλει πόδι και στην ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια).


Στέλεχος ξένης τράπεζας από το Λονδίνο ανέφερε αργά χθες το βράδυ στην «Ε» ότι η MIG ήταν αγοραστής περίπου των μισών από τις μετοχές της εισηγμένης που πούλησε η Εθνική Τράπεζα. Η Εθνική, η οποία ήταν μέχρι χθες ο μεγαλύτερος Ελληνας επενδυτής στην ΕΧΑΕ, πούλησε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης περίπου το 5% του μετοχικού κεφαλαίου ή 3.559.961 μετοχές της τελευταίας στην τιμή των 22,50 ευρώ η μία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η MIG εμφανίστηκε πρόθυμη να αγοράσει το σύνολο των μετοχών της Εθνικής στην ΕΧΑΕ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Υστερα από τη χθεσινή πώληση, ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΧΑΕ από ελληνικής πλευράς είναι η ATEBank, ενώ δεν είναι γνωστό τι ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΧΑΕ έχει η MIG και γενικότερα ο Ομιλος Marfin. Το στέλεχος της ξένης τράπεζας ανέφερε ότι πιθανόν παλαιότερα η MIG να έχει αγοράσει κι άλλες μετοχές της ΕΧΑΕ, με αποτέλεσμα η συμμετοχή της να ξεπερνά το 2,5%.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΧΑΕ είναι το ολλανδικό συνταξιοδοτικό Ταμείο Stichting Pensioenfonds ΑΒΡ, το οποίο ελέγχει το 5,75%, ενώ το 85,81% είναι σε ελεύθερη διασπορά.

Εν τω μεταξύ το κορυφαίο στέλεχος της MIG, Ματέο Στεφανέλ, φέρεται να δήλωσε σε βρετανικό μέσο (Financial News) ότι η MIG κατέχει πλέον το 12% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.


Δ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/09/2007

 

Για την αναδημοσίευση

Goldmine

Σχετικό και το πολύ ενδιαφέρον  άρθρο του Capital:

http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=12&id=367630&expand=1 

 
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις