Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


H συνταγή Εvie και οι φωτογραφίες
1884 αναγνώστες
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008
16:08

 

 

 

 

Η φίλτατη crazy είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει πως

δεν φαίνονταν οι φωτογραφίες στο προηγούμενο post.

Eίχα την εντύπωση πως εφόσον γράφατε σχόλια τις βλέπατε.

Καλού κακού τις ξαναβάζω.

Ήταν πολύ ΓΛΥΚΙΑ σύμπτωση- και πιστεύω πως θα συμφωνήσει και ο

Discount -  να μας στείλει  η EVIE τη συνταγή του πιο διάσημου γλυκού της

Βιέννης, του zacher torte ,για το οποίο σας ξαναέγραψα εδώ τα

Χριστούγεννα, επειδή το διαφημίζουν τόσο στην Αυστρία, γιατί λένε πως το

 έφτιαχναν με ειδική συνταγή για τον αυτοκράτορα,

τον άνδρα της βασίλισσας Σίσι....

Δεν το πίστευα πως θα μάθαινα ποτέ τη συνταγή.

Τόσο μου άνοιξε σήμερα η όρεξη που έφαγα:-) μόλις ένα τελευταίο που

 υπήρχε στο ψυγείο απ΄την Πρωτοχρονιά!

Aν δε γράψω αύριο απ΄αυτό θα είναι....Γιατρέ....

Η αλήθεια είναι πως δεν μου είχε αρέσει και πολύ τότε αλλά

είχα την περιέργεια να μάθω τη συνταγή του.

Μπράβο evie θα επιστρατεύσω ....επιτελείο για την παρασκευή του!

Σ΄ ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας !

 

       

 

Γλυκό Βιεννέζικου ζαχαροπλαστείου

Zacher

150 γρ αλεύρι

150 γρ ζάχαρη άχνη

150 γρ σοκολάτα  κουβερτούρα ΙΟΝ

150 γρ βούτυρο φρέσκο

6 αυγά

Μία βανίλια, λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

                                150 γρ ζάχαρη  

Ανακατεύετε καλά τη σοκολάτα και το βούτυρο, αφού προηγουμένως τα λιώσετε σε μπαιν-μαρί. Στο μίξερ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτετε το μίγμα βουτύρου-σοκολάτας, τα ασπράδια μαρέγκα τα προσθέτετε μαζί με το αλεύρι και το αλάτι διαδοχικά ενώ ανακατεύετε προσεκτικά για να μην καθίσει το μίγμα.

Ρίχνετε τα υλικά σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε φούρνο 175 βαθμών επί 40 λεπτά περίπου.

Επικάλυψη : διαλύετε τη ζάχαρη σε 2-3 κουταλιές νερό και προσθέτετε τη σοκολάτα, ήδη λιωμένη σε μπαιν-μαρί. Μόλις το γλυκό ψηθεί και κρυώσει καλύπτετε μ’ αυτό την επιφάνεια.

 

             

 

 

 

              

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

              

 

 

 

                     

 

 

 

 

                    

 

 

 

 

 

 

                   

 

 

 

Σχόλια

08/02 16:19  elenitsa 1
Αριστουργηματα!Χαρμα οφθαλμων.Ακομα κι εγω που δεν συμπαθω τα γλυκα,ειχα την παρορμηση να τα μυρισω...κι ισως να δοκιμασω ενα τοσο δα κομματακι.Ειδικα το σοκολατενιο τριανταφυλλο στο ποτηρι με το γαλα.Ονειρεμενες εικονες!
08/02 16:22  Goldmine
Γεια σου Ελενίτσα, καλλιτεχνική ψυχή!
Κερασμένο από μένα το choco - late:-)
08/02 16:44  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αυτό που λέμε, ζαχαροπλάστης ητο το πατήρ σου?
08/02 16:56  favlos
Ωραίες εξελίξεις...γλυκά,ζαχαροπλάστη κόρη η evie...ομορφιές στο μπλογκόσπιτο του φίλου gold...μπράβο παιδιά..:)
08/02 17:01  EASY RIDER ( GARV )
5* αν και κανω διαιτα , θυμασαι κατι κιλακια παραπανω ,,,,
δεν το e mail σου .
08/02 17:25  Goldmine
Eίδε ωραία γλυκά και γλυκά κορίτσια και
κατέφθασε το βαρύ πυροβολικό:-)ΘρασοΦαβλοΓκάρβηδες...

Ωραίο σχόλιο favlos. Thanks.

Θράς, αν αν θες να φέρει αποτέλεσμα το ρητό πρέπει να το σπικάρεις σε <μαλλιαρή γλώσσα > :-)

Garv δύσκολη η περίπτωσή σου...

Κι εσύ όλο το βάρος σ΄ ένα σημείο πας

και το παίρνεις...Kαι θες να βγεις και

στην πιάτσα...












08/02 17:58  pol
"Από τα μάτια πιάνεται,
στα χείλη κατεβαίνει
κι από κει εις την καρδιά
ριζώνει και δε βγαίνει"
Τι είναι ;
08/02 18:00  Goldmine
Έρως ανίκατε μάχαν!
08/02 18:05  groyma stella
Καταλαβα...διαιτα απο αυριο.
08/02 18:09  crazy
Λοιπόν, για σήμερα τουλάχιστον, σου αλλάζω όνομα: από Goldmine σε Chocomine!
Τα λόγια είναι περιττά… οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους!
Τι καταπληκτικές λιχουδιές είναι αυτές;
Και τι ονειρεμένα σοκολατολουλούδια;;

Καλό και γλυκό σαββατοκύριακο!

Υ.Γ. Επιφυλάσσομαι για σχόλια επί της συνταγής μόλις τη δοκιμάσω!

08/02 18:20  groyma stella
evie καταπληκτικη η συνταγη. Σε ευχαριστουμε. Ετσι γλυκεια να ειναι παντα η καρδια σου.
08/02 18:33  Goldmine
Aγαπητή crazy, δεκτή η αναγκαστική αλλαγή φύλου - συνηθίζεται και στου GARV...- αλλά εγώ δεν τρώγομαι με τίποτα...

Σιγά βρε κορίτσιααα! δεν σας προλαβαίνω!
Δεν έρχεται κι ο φίλος μου ο Discount να βάλει ένα χεράκι:-)
08/02 18:34  evie
5 σοκολατένια *
Πολύ όμορφη παρουσίαση Goldmine!
Φινετσάτη τοποθέτηση όλου του υλικού. Φανερώνει το εκλεπτυσμένο γούστο του οικοδεσπότη μας, που κατάφερε το ανέφικτο… να ψηφιοποιήσει ακόμα και …το άρωμα της σοκολάτας!
Καλή επιτυχία, σε όλους τους φίλους και όλες τις φίλες που θα εκτελέσουν την συνταγή.
08/02 19:57  λος-λοσ
Καλησπέρα φίλοι μου δεν μας σκέφτεστε καθόλου διότι και ζάχαρα έχουμε και τριγλυκεριδια αλά και ολίγον χοληστερίνη

08/02 20:41  Goldmine
Φίλε Λος -λοσ προσέχουμε... Τα δικά μας γλυκά είναι τα μόνα που δεν επιβαρύνουν την υγεία γιατί είναι μόνο προς τέρψη των ομματιών:-)
08/02 22:01  voula 99
Καλησπέρα. Αγαπητή evie ευχαριστούμε για τη συνταγή και επίσης τον οικοδεσπότη που μας χάρισε ένα ευχάριστο διάλειμμα .
08/02 22:31  Goldmine
Tις προσέχουμε τις γυναίκες εμείς...
Νάστε καλά όλοι και όλες!
09/02 00:08  evie
Α! και κάποιο μυστικό που θυμήθηκα μόλις τώρα, για να μην σας παιδέψει η επικάλυψη σοκολάτας αντί για ζάχαρη με νερό δοκιμάστε 150 γραμμάρια βανίλια(το γνωστό "υποβρύχιο") που τη ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει, σ' αυτή προσθέτετε τη σοκολάτα κι ανακατεύετε καλά.
(Η γνωστή μας βανίλια, δεν είναι τίποτε άλλο παρά πολύ πυκνό σιρόπι, από ζάχαρη-νερό-γλυκόζη, σχεδόν καραμέλα που το κτυπάμε στο μίξερ ζεστό, έτσι εγκλωβίζονται φυσσαλίδες αέρα και παίρνει το λευκό χρώμα που όλοι γνωρίζουμε)
09/02 12:52  elenitsa 1
Καλημερα.Για να μην ξεχνιομαστε,δειτε κι αυτο:
www.kazani.gr/uploads/posts/1202386456_0.jpg
09/02 13:54  elenitsa 1
Και κυριως ΑΥΤΟ:
www.kazani.gr/uploads/posts/1193691597_shakira.jpg
09/02 14:28  evie
elenitsa 1 πολύ καλό για να μας θυμίζει ότι αρκεί μιά μικρή μπουκιά για να μας απογειώσει στη γεύση...
"ουκ εν τω πολλώ το ευ"
Δηλ.
Η τοποθέτηση ικανής ουσίας σε λίγη ποσότητα-χώρο είναι μια αρχαία εσωτερική ΤΕΧΝΗ, που υπηρετεί τον Νόμο της Οικονομίας από τον οποίο διέπεται η Φύση.
Όπως και :
Η γνώση γίνεται πιο λειτουργική, διεισδυτική και χρήσιμη σε όσο λιγότερες σελίδες αναλύεται. Δηλαδή, όταν δεν πλατυάζει -με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία- αλλά “σώζεται” μέσα στην αναγκαία και ικανή έκταση...
09/02 15:16  PREMIUM
Καλημέρα..

Καλά πολύ...ανεβασμένους μας βρίσκω...

Άκου...Βιενέζικα γλυκά :-)

Πατριώτ να βάλω τη συνταγή από...Γαλαξίδι και την ευρύτερη πατρίδα ;;;

Κάτι σαν << χαλβάς >> από ρύζι...

Το τρώς και στουμποστανιάρεις :-)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις