Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Σε περιμένουν κι εσένα....
2263 αναγνώστες
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012
22:09

  

 

O λιανοπωλητής, στο παλιό λιμάνι στις Σπέτσες, έχει κάνει τον φαντεζί πάγκο του ένα μικρό Μοναστηράκι. Λαογραφικό μουσείο του ενός τετραγωνικού. 

Ανάμεσα στις μυρωδιές του ποπ κόρν παίρνεις δωρεάν  μαθήματα λαϊκής σοφίας, χαζεύεις ένα φορητό παλαιοπωλείο όπου δεν ξεχωρίζεις τι πουλιέται και τι όχι και στα κενά πίσω απ΄τα αντικείμενα ζαλίζεσαι βλέποντας κομμάτια θάλασσας άλλα να αντανακλούν μέσα από μικρούς καθρέφτες κι άλλα αυθεντικά.  

Μέχρι που αναρωτιέσαι: "Μήπως έκανα λάθος που ήρθα να αγοράσω ποπ κορν; Μηπως δεν είναι  περίπτερο"; Έτσι κι αλλιώς ο ιδιοκτήτης του μοιάζει να μην κόπτεται για να πουλήσει την πραμάτεια του.

 

Μάλλον, καθώς κάθεται απέναντι στο πλακόστρωτο σε ψάθινη καρέκλα δείχνει να την απολαμβάνει περισσότερο από τους περαστικούς. "Ψιλονάρκισσος" με το ιδιότυπο περίπτερό του σαν λατέρνα στολισμένη προσφέρει μια ανεπανάληπτη νότα στις αισθήσεις του επισκέπτη.

 

 

Όσο για τα αμυγδαλωτά του "Πολίτη" εκεί στο κέντρο δεν έχουν ανταλλακτικό. Καλύτερα μην αρχίσετε τις δοκιμές γιατί δεν μπορείς ποτέ να σταματήσεις στο πρώτο. Θεσπέσια, φρέσκα, αρωματισμένα με πικραμύγδαλο και απαλά....Γευστική απόλαυση!

 


 

Κι οι ανύπαντροι, αν αποφασίσετε να παντρευτείτε, ψάξτε το. Να περιμένεις στον Άη Γιώργη μέσα στο δασάκι, σε μια πανέμορφη παραλία,  να φέρει τη νύφη το καϊκι και να σου σκάει μύτη με δυο βιολιά να τραγουδάνε το "Σήμερα γάμος γίνεται" όσο νάναι σε ανεβάζει επίπεδο:-)

 

 

 

 

 

Οι Σπέτσες περιμένουν κι εσένα. 

Nα σε μαγέψουν.

Όπως μάγεψαν κι εμένα.

Χωρίς βουντού και μαγιοβότανα. 

Με την αύρα τους.

Να σου μεταγγίσουν δύναμη. 

Με την αρχοντιά τους.

Να σε μαγνητίσουν

Θέλεις να ξαναπάς εκεί.

 Γιατί μαθαίνεις ν΄αγαπάς!

 

 

 

Σχόλια

17/09 22:59  PREMIUM
Σαν τα ... Παριανά αμυγδαλωτά του Χαμηλοθώρη δεν υπάρχουν :-)
Υπάρχει στο παρόν allusion για deals στο ΧΑΑ, ή για πτώση ;-)
18/09 10:30  cormorano
Καλημέρα σε όλο τον κόσμο!
Σοφά λόγια.
Πάντως εγώ αυτό που έχω καταλάβει μέχρι τώρα είναι ότι,
όση περισσότερη αγάπη δίνεις τόσο λιγότερη παίρνεις. Δε βαριέσαι όμως "κάνε καλό και ρίχτο στο γιαλό..." μου έλεγε καπότες ο πατέρας μου.
Ανταπάντησα περίμενα στη προηγούμενο ποστ αλλά δεν ήρθε ;-)
18/09 11:46  Goldmine
Ελπίδες για ράλι, Πρεμ δεν τρέφω επί του παρόντος. Μετά την υποβάθμιση του Χ.Α. - αν γίνει στις 20/9- και ίδωμεν. Είχα γράψει ξανά, εντός του 2012, πως το Χ.Α. τώρα είναι για τριήμερο εορτασμό μόνο... και τα λεφτά καλύτερα σε ρευστό...¨Έρχεται δύσκολος χειμώνας...
Θα τα έχω υπόψη τα αμυγδαλωτά της Χαμηλοβλεπούσας:-) στην Πάρο. Συστήνω και τα εξίσου καλά στο Ναύπλιο, στο κέντρο " Στο σπίτι του γλυκού" ή κάπως έτσι...
Να γλυκαινόμαστε πού και πού, πότε με αμυγδαλωτά... πότε με ταξιδάκια νοερά ή αληθινά... πότε με μαντινάδες από το φίλο Γιάννη (τις έβαλα όλες στη θέση τους στο χρυσό βιβλίο).
Νάστε καλά, παιδιά, χαιρετίσματα κι από μένα σε όλον τον κόσμο -βλέπω 79 χώρες στο counter του μπλογκ και τρομάζω. Αναρωτιέμαι τι μας βρίσκουν και μας επισκέπτονται; Όπως και νάχει ευπρόσδεκτοι όλοι και τις καλημέρες μου σε παλιούς και νέους φίλους!
Ωραία μέρα και σήμερα!
18/09 12:00  Goldmine
@Φίλε cormorano:

Να σ΄αγαπούν μην προσδοκάς,
καλό μην περιμένεις
μα όλους σαν τους αγαπάς
εσένα προστατεύεις.

Απλό δεν είναι ν΄ αγαπάς
εκεί που σε μισούνε
μα ασπίδα μαγική κρατάς
βέλη εχθρού να μη σε βρούνε.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις