Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Αδέλφια μου Έλληνες
5326 αναγνώστες
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011
22:32

 

 

Αδέλφια μου ‘Ελληνες
Γράφω σπάνια τελευταία και μόνο όταν το αισθάνομαι αλλά σήμερα - από χθες για την ακρίβεια – άλλαξε εντελώς μέσα μου η εικόνα για το δράμα της χώρας μας. Κι ένιωσα την ανάγκη να αφήσω κάθε εργασία και να επικοινωνήσω άμεσα μαζί σας με απλά ελληνικά- λόγια και νοήματα.
Ως τώρα
Παρακολουθούσα μαζί σας την αργή και βασανιστική διάλυση της πατρίδας και του λαού μας - ή αποσάθρωση - καταβαράθρωση – αποδόμηση – αποψίλωση – αποκαθήλωση – γκρέμισμα – ξήλωμα – χαντάκωμα (διαλέξτε εσείς την κατάλληλη λέξη γιατί καμιά δεν καλύπτει εντελώς αυτό που συμβαίνει) - και διατηρούσα την ψυχραιμία μου ελπίζοντας σε γρήγορη ανάνηψη.
Επικοινωνούσα μαζί σας για πολύ καιρό καθημερινά και αραιότερα μέσα στο 2011 με αισιοδοξία, ενθάρρυνση και φιλειρηνική διάθεση, οπαδός εκ πεποιθήσεως της θετικής στάσης ζωής και διαμετρικά αντίθετη με πρακτικές φόβου, πανικού, καταγγελίας, διχασμού, τρομολαγνείας παραπληροφόρησης και κάθε αρνητικής μεθόδου και συμπεριφοράς.
Από σήμερα
Διαφοροποιείται η θέση μου. Η συνείδησή μου με ωθεί να εκφράσω την εκτίμησή μου για την κατάσταση, με παρρησία και ειλικρίνεια διότι συνυπολογίζοντας καθημερινά σχεδόν την τελευταία τριετία τον κατήφορο και τις αρνητικές προσλαμβάνουσες διαισθάνομαι πως ξεπεράσαμε τα όρια συναγερμού και βρισκόμαστε σε δρόμο χωρίς γυρισμό.
Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε όφελος για να κατηγορήσει πλέον κανείς τους κακούς πολιτικούς, τους δημόσιους υπάλληλους, τους δημοσιογράφους, τους κλέφτες, τους αστυνόμους,  τους υπεύθυνους της καταστροφής και τους ασυνείδητους καταστροφολόγους Έλληνες που ακόμα και τώρα ενεργούν ξεδιάντροπα για την πτώχευση της πατρίδας μας ώστε να θησαυρίσουν από τα δισεκατομμύρια των CDS, και τα παρακλάδια τους, δηλαδή τα ασφάλιστρα κινδύνου που έχουν αγοράσει και που θα τα πληρωθούν μόνο στην περίπτωση που πτωχεύσουμε.

 

 

Ούτε ωφελεί να στρέφει κανείς τη μία ομάδα του λαού εναντίον της άλλης.  Συστράτευση, σύμπνοια και αλληλεγγύη χρειάζoνται αυτή τη στιγμή ενώπιον του κοινού εχθρού της καταστροφής της χώρας μας.
Να ομονοήσουν οι ταγοί της χώρας και να μας πείσουν πως πήραν δραστικά την κατάσταση της σωτηρίας στα χέρια τους.  
Όλα είναι ανοιχτά
Δεν αποκλείεται ανασχηματισμός με εξωκοινοβουλευτικές διαπρεπείς προσωπικότητες, δεν αποκλείεται κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, δεν αποκλείεται να δούμε το Λουκά Παπαδήμο στο τιμόνι της οικονομικού επιτελείου δεν αποκλείονται εκλογές και αρκετοί φοβούνται "στημένη" πτώχευση μέσα στον Ιούλιο. Είπαμε όλα είναι ανοιχτά.
Παρεμπιπτόντως, χαιρετίζω την κίνηση 1350 και πλέον  κατοίκων του Ηρακλείου που με επιστολή τους –διάβασα- καθιστούν υπεύθυνους του οκτώ βουλευτές του νομού τους σε περίπτωση που χυθεί αίμα έστω και ενός ανθρώπου λόγω της έκρυθμης κατάστασης.
Και μια σημαντική εξέλιξη  που δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστή είναι πως οι Ευρωπαίοι έχουν αποσυνδέσει την ψήφιση του μνημονίου ΙΙ από την καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου. Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, λοιπόν, δεδομένου ότι η Βουλή κλείνει για διακοπές μπορεί και πρέπει να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο αλλά να πάει για Σεπτέμβρη. Σε περίπτωση που και τότε δεν ψηφιστεί πάμε για εκλογές. 
Στο δια ταύτα
Η συνειδητοποίησή μου αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι πως τις τελευταίες μέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο κι αυτό γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Βουλιάζουμε αλυσοδεμένοι κι ο ένας παρασέρνει τον άλλο.
Παρακολουθούμε αντιφατικές δηλώσεις παγκοσμίως εμπλεκόμενων οικονομολόγων και πολιτικών,  φύρδην μίγδην και κατά το δοκούν,  για το πρόβλημα της Ελλάδας καθώς επαπειλούνται οι επισφαλείς οικονομίες  του πλανήτη, ιδιαίτερα Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας λόγω του περιρρέοντος νομισματικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεθνώς.
 Όλα ακούγονται κι όλα παίζουν στο τραπέζι. Σενάρια για δραχμή, εκβιασμοί για συναίνεση, κατηγορίες για ανικανότητα και προδοσία,φήμες για πτώχευση, κινδυνολογίες για καταθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, επανάσταση, πλατείες, σπίθες, πραξικοπήματα, χούντες, εσκεμμένες απεργίες καναλιών για εξυπηρέτηση κρατικών σκοπιμοτήτων, προπαγάνδες και άλλα δραματικά «ων ουκ έστι αριθμός». Ασκός του Αιόλου γεμάτος με τόση πυρίτιδα  ουδέποτε είχε εκραγεί στον τόπο μεταπολεμικά.
Οι πωλήσεις αντικαταθλιπτικών φαρμάκων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 20% και αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες αναμένουν κέρδη 170 εκατομμυρίων από τον Αρμαγεδδώνα της κατάθλιψης που πλήττει τη χώρα μας.
Θέλουν τα λεφτά μας, τη χαρά μας, το ψωμί μας, τον ιδρώτα μας, τα όνειρά μας, την ευημερία μας, την ηρεμία μας, την ψυχή μας και το αίμα μας αν γίνεται,  οι διεθνείς μαμωνάδες εν ονόματι της βουλιμικής, ακατάσχετης, και ανεξέλεγκτης απληστίας που έχει κυριέψει μερίδα αδίστακτων κερδοσκόπων πάνω στον πλανήτη.
Ποιος παίρνει όρκο με το χέρι στην καρδιά να πει στο μικροβιοπαλαιστή που έχει στην άκρη τις μικρές οικονομίες μιας ζωής για ώρα ανάγκης για μια αρρώστια, για να κηδέψει αξιοπρεπώς τους γονείς του, για να παντρέψει ή να σπουδάσει το παιδί του  πως δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις του; Ας το κάνει.
Χωρίς πρόθεση επηρεασμού ή αντιπαράθεσης αλλά με συναίσθηση της συν-ευθύνης όλων μας μοιράζομαι τις ορατές ανησυχίες μου μαζί σας.
Δεν είμαι οικονομολόγος  αλλά έχω διαμορφωμένη άποψη λόγω έρευνας, εξονυχιστικής μελέτης και καθημερινής ενασχόλησης με την Οικονομική Ιστορία. Βλέπω τα πράγματα με μια διαφορετική διεισδυτική ματιά στην Ιστορία κι αυτό συχνά είναι ατού αδιάψευστο.
Είμαι πεπεισμένη πως η χώρα θα σωθεί μακροπρόθεσμα  αλλά πρέπει να επιβιώσουμε κι εμείς οι πολίτες του ως προσωπικότητες, ως υγιείς ανθρώπινοι οργανισμοί και ως μέλη του κράτους.
 Δρομολογείται, φευ, ένας άνευ προηγουμένου ευνουχισμός της χώρας  που σύρεται σαν πειραματόζωο στο δοκιμαστικό σωλήνα των αγορών, ενώ βρισκόμαστε δυστυχώς στο τελικό στάδιο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για θύματα. Εξαιρουμένων των δεκάδων αυτοκτονιών  που συγκαλύπτονται τεχνηέντως και δεν προβάλλονται από τα Μέσα.
Χρηματιστηριακά
Με επίγνωση πως γράφω σε χρηματιστηριακό site όπου όσοι επενδυτές απόμειναν θρηνούν οικονομίες  και περιουσίες καρτερώντας τον «πάτο» που όλο είναι και πιο κάτω ή ελπίζοντας στην άνοδο που πάντα είναι της μιας μέρας, έχω να πω τα εξής.
Δεν είμαι ούτε ταύρος ούτε άρκτος. Ούτε λονγκ ούτε σόρτ. Μα μου αρέσει να κερδίζω, όπως και σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο. Δεν αποκλείεται παραμεθαύριο να δούμε ανοδικό το Χ.Α. Η κοινή λογική, όμως και τα συμπεράσματά μου ως εδώ λένε πως επειδή μαίνεται σφοδρός πόλεμος συμφερόντων στο Χ.Α. μεταξύ ξένων οίκων και κερδοσκοπικών funds που απεργάζονται την πτώχευση της Ελλάδας το έργο έχει κι άλλα θλιβερά επεισόδια.
Επίσης, εξαιτίας της ανασφάλειας πολλοί τοποθετημένοι στο Χ.Α.  τα μαζεύουν και φεύγουν όπως έκαναν οι Νορβηγοί. Με αποτέλεσμα οι μικροί επενδυτές να αντιμετωπίζονται ως βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων. Ενώ ισχύει κατά γράμμα η προσφιλής παροιμία «όταν μαλώνουν στο βάλτο τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια». 
Με την πολύχρονη, μικρή ή μεγάλη εμπειρία μου θα συνιστούσα όσο πιο ήπια μπορώ, αυτοσυγκράτηση στους πιο άπειρους και προστασία κεφαλαίου σε όλους. Οι νεόκοποι να απέχουν. Δεν είναι καιρός για αποκοτιές. Η Ιστορία του Χ.Α. είναι γεμάτη από παραδείγματα ευκατάστατων επενδυτών και χρηματιστών που μέσα σε μια νύχτα βρέθηκαν  στην ψάθα. Δύσκολα βγαίνει «μεροκάματο» παραπονιούνται οι παλιοί traders. Και τα συνεχή μουαγιέν τελευταία, ρίχνουν τις τιμές κτήσης αλλά έχουν εγκλωβίσει πάρα πολλούς.
Από δω και πέρα
Με ανησυχεί ο απρόβλεπτος παράγοντας. Θεωρώ πως το κίνημα των διαμαρτυρομένων θα εξαπλωθεί με μη προβλέψιμες διαστάσεις. Προσοχή! Θα πρότεινα να μην κατεβαίνουν με τα παιδιά τους στους δρόμους και να εξετάζουν πως θα δράσουν στην ενδεχόμενη και καθόλου απίθανη περίπτωση που θα επικρατήσει πανικός στο πλήθος  (ου μη γένοιτο αλλά όλα είναι πιθανά). Ο ολοένα συσσωρευμένος θυμός και η εξαπλούμενη ανέχεια οδηγούν σε συμφορές αν δεν εκτονωθούν ειρηνικά και αβίαστα.
Αδέλφια
 Δεν ξέρω αν και πότε θα ξαναγράψω.  Ειλικρινά ξέκλεψα αρκετό χρόνο από επείγουσα   δουλειά  για να  συρράψω τις απόψεις μου εφ΄ όλης της ύλης. Πιθανόν να μην ενδιαφέρουν πολλούς αλλά έστω και ένας να ωφεληθεί στο ελάχιστο το άρθρο θα έχει επιτελέσει το σκοπό του.  
Γι΄ αυτό επιτρέψτε μου μερικές συστάσεις με το δικαίωμα που μου δίνει η πορεία μου (από το 2007) σε αυτό το χώρο: Προστατέψτε και οχυρώστε τον εαυτό σας, τα παιδιά σας την οικογένειά σας. Αποφύγετε κάθε πράξη βίας στις συγκεντρώσεις. Καραδοκούν πολλά σκοτεινά στοιχεία.  Αύριο στη συγκέντρωση της Κυριακής και στην απεργία της Τετάρτης, 15 Ιουνίου, παίζεται η  πράξη  – έκπληξη του δράματος. Αν περάσει κι αυτό το μνημόνιο κανείς μας το άλλο πρωί δεν θα είναι  πια αυτεξούσιος, αυτοδύναμος και άρτιος Έλληνας πολίτης! Η ψήφισή του θα είναι μια ήττα της Ιστορίας μας, μια  μαχαιριά στην καλή ζωή των παιδιών μας.
Oι ειδικοί μιλάνε για new normal. Και για να γίνω σαφέστερη αυτό που μέχρι χθες ήταν νορμάλ τρόπος ζωής σήμερα δεν είναι.  Ένας νέος τρόπος ζωής θα γίνει το νορμάλ για τον καθένα μας. Αναζητάμε πηγές και τρόπους που θα συμβάλουν στην καλή επιβίωση. Δεν τα παρατάμε. Οι άνεργοι, διατείνονται οι ψυχολόγοι μετά από δύο χρόνια έχουν τόσο πεσμένο ηθικό που παραιτούνται από την κοινωνικοποίηση περιθωριοποιούνται και αρκούνται στο να τους ζει η οικογένειά τους. Λυπάμαι τόσο γι΄ αυτό!  Ήρθε η ώρα για το μότο: Η δουλειά ντροπή δεν έχει. Η έντιμη δουλειά!
  • Δε φοβάμαι τίποτα μα ανησυχώ για τα χειρότερα.
  • Παραμένω αισιόδοξη μέσα μου, αφυπνισμένη και   υποψιασμένη έξω.
  • Συνεχίζω μια φυσιολογική ζωή ψάχνοντας  υγιείς διεξόδους στα αδιέξοδα.
  • Φροντίζω με αλληλεγγύη για την καλή επιβίωση τη δική μου και των ανθρώπων μου και δεν παραιτούμαι.
  • Δεν επαναπαύομαι και δεν περιμένω τους άλλους να με σώσουν.
  • Παίρνω την κατάσταση στα χέρια μου στο βαθμό που μπορώ.
  • Και ευχαριστώ όσους είχαν την υπομονή να με διαβάσουν.
Σας ασπάζομαι σταυρωτά και πατριωτικά
Καλή τύχη αδέλφια!

 
 
 

 

 

 

 

 

Σχόλια

11/06 22:41  Ερμάκος
"η προσφιλής παροιμία «όταν μαλώνουν στο βάλτο τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια»"

κάθε κανόνας επιβεβαιώνεται από τις εξαιρέσεις του ή όχι ;

"Με ανησυχεί ο απρόβλεπτος παράγοντας".
Μήπως μπορεί να μη δικαιολογείται επαρκώς αυτή η ανησυχία ;

"Αν περάσει κι αυτό το μνημόνιο κανείς μας το άλλο πρωί δεν θα είναι πια αυτεξούσιος, αυτοδύναμος και άρτιος Έλληνας πολίτης!"
Και αυτό που λέει "εκ της στάκτης μου αναγεννώμαι" ;

"οπαδός εκ πεποιθήσεως της θετικής στάσης ζωής και διαμετρικά αντίθετη με πρακτικές φόβου, πανικού, καταγγελίας, διχασμού, τρομολαγνείας παραπληροφόρησης και κάθε αρνητικής μεθόδου και συμπεριφοράς"
χμ ...

5* για την προσπάθεια !
11/06 23:08  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Δεν ξερω τιποτα δεν ειμαι τιποτα δεν ζω
http://www.youtube.com/watch?v=dvmkyaf8o0c
11/06 23:21  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φιλτάτη e-κουμπάρα, για άλλη μια φορά με εξέφρασες απόλυτα. Τι να προσθέσω;..
<Σας ασπάζομαι - και εγώ σταυρωτά και πατριωτικά>!
G. Verdi - "Nabucco: choeur des esclaves"
http://www.youtube.com/watch?v=Gmdl4f5jFM8&feature=related
"Ω! χαμένη μου - τόσο όμορφη πατρίδα"
11/06 23:25  Ηρακλής
Οταν κυττάς από ψηλά,
μοιάζει η γη με ζωγραφιά
και συ τη πήρες σοβαρά (δις).
Εύα
Ολα έχουν αποφασιστεί καιρό πριν.
Το πείραμα είναι πιλοτικό στην Ελλάδα.
Ακολουθούν όλοι οι λαοί.
Ελπίδα;;
Ναι, αυτή που έδωσε στην Ευρώπη ο ΤσάμπερλαινΤΟ 1939, αν θυμάμαι καλά.
Είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι στην Εύρώπη Εύα μου, και πρέπει να εξαφανιστούμε ή να προσαρμοστούμε.
Το επόμενο σύνθημα που θα γράφεται παράνομα στους τοίχους της Ευρώπης, δεν θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, θα είναι ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.11/06 23:28  Ηρακλής
Εδώ που είμαι λέω να φυτέψω ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, να βάλω καμμία ρίζα παραπάνω;;
11/06 23:46  Goldmine
Να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ηρακλή μου, υψηλόφρονα Δάσκαλε, Χορδιστή μας και Ερμάκο, καλώς εννοούμενε σκεπτικιστή!

Αυτό είναι στο χέρι μας δεν μπορούν να το υποθηκεύσουν.
Συγχωρήστε μου την ομαδική απάντηση όσο κι αν σας τιμώ ένα - ένα χωριστά λόγω κούρασης.
Θαυμάζω τη σύνεση του λαού μας που αποδείχτηκε ανώτερος των περιστάσεων.

Κάθε μέρα που περνάει ας είμαστε αρωγοί στους πατριώτες μας με λόγο, με έργο, με πρόθεση, κάνοντας την αυτοεξέτασή μας με βάση το μότο του Πυθαγόρα" <ποι παρέβην ποι έρεξα ποι δε μοι δέον ουκ ετελέσθη> (τι παράβαση έκανα τι είπα τι που έπρεπε να κάνω δεν το έκανα).
http://www.xrysalogia.gr/xrysaepipar.html
Χαίρομαι πολύ με την εκλεκτή παρουσία σας εδώ! Καληνύχτα και καλή Πεντηκοστή!
11/06 23:51  Goldmine
Α! Κατάλαβα..Γι΄αυτό σε βρήκα αισθητά καταπραϋμένο. Δεν θα είχα αντίρρηση αλλά η δίαιτα Dukan είναι υψηλής πρωτείνης κι έτσι δεν θα το βγάλεις με ζαρζαβατικά το κέρασμα αν προκύψει... Καλύτερα μάθε να ψαρεύεις. Χα χα!:-)
11/06 23:57  Ηρακλής
Δεινός ψαροντουφεκάς... το πάλαι ποτέ.
Ε, θα μας ξανακάνει ... αθλητές ο Γιωργάκης!
Πάντως, μην απογοητεύεσαι, είναι τόσο μαλάκες, που ακόμα και τη καταστροφή μας, δεν θα καταφέρουν να την πετύχουν!
12/06 00:03  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
12/06 00:04  Goldmine
Αυτό φοβάμαι... Ας τελειώνουν... κάποτε μήπως αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας όπως ευαγγελίζεται κι ο Ερμάκος:-)
12/06 00:39  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
12/06 03:08  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Goldmine λες : ... μαίνεται σφοδρός πόλεμος συμφερόντων στο Χ.Α. μεταξύ ξένων οίκων και κερδοσκοπικών funds ...
Άρα μακάριοι όσοι έχουν(με) ΧΑΑ~ρτάκια που δεν έχουν οι ξένοι ! Χε χε χε ...
Κατά τ΄ ... άλλα μη μου πείτε ότι έφυγε η ... Μαλού στο Super ... Idol ! :-)
12/06 03:10  cell
Συμμερίζομαι απολύτως την ανησυχία σας.
Προσβλέπω σε θετική κατάλυση των εξελίξεων από τον άγνωστο χ και μεταφορά του κέντρου βάρους των κραδασμών εκτός Ελλάδας.
Προφανώς δεν εφησυχάζουμε!

Για την πρωτοβουλία στην Κρήτη βρήκα αυτό:

"Με ένα εξώδικο στρέφονται κατά των βουλευτών του νομού Ηρακλείου 1380 (μέχρι στιγμής) πολίτες του Ηρακλείου."(...)
http://tiny.cc/2i48y

Αυτή η πρωτοβουλία είναι ενδιαφέρουσα και παράδειγμα προς μίμηση...ενδεχομένως!

Σας καλημερίζω "Συμμετοχικά και Ανθρώπινα"[εκ του 2007 ορμώμενο...;) ]
Ο Θεός να μας Φωτίζει!
Εις το επανιδείν...:-)
12/06 18:13  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Αγαπητή Εύα ήμουν έτοιμος να προσυπογράψω το κείμενό σου, εως ότου συνάντησα τις παρεναίσεις περί της ανάγκης να μην περάσει το "νέο μνημνημόνιο".
Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας έλεγες πως βλέπεις να συνεχίζονται τα πράγματα μετά.
Αν ήμουν Γερμανός, Ολλανδός Σκανδιναυός κι όχι Έλληνας που πονάει αυτό τον τόπο όσο τουλάχιστον και μερικοί από τους γύρω μας (όχι όλοι βέβαια), θα ευχόμουν να μην "περάσει" το όποιο μεσοπρόθεσμο στην Ελλάδα. Έτσι για να κάτσω να χαζεύω για πότε μια ευημερούσα χώρα μετατρέπεται σε Αλβανία του Χότζα, Συρία Υεμένη ή Λιβύη και να σπάω πλάκα με το χάλι της. Μια και δεν είμαι όμως, εύχομαι όσο γίνεται πρισσότεροι από τους πολιτικούς μας να κάτσουν έστω και την τελευταία στιγμή σ'ένα τραπέζι και να τα βρουν (όχι προσχηματικά) και να οδηγήσουν τη χώρα στον σωστό δρόμο, επιλέγοντας τους κατάλληλους ανθρώπους που θα προίστανται των κρίσιμων τομέων, απο κοινού χωρίς να λογαριάζουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ από το συμφέρον της πατρίδας, και να ξεκινήσουν δίνοντας οι ίδιοι το παράδειγμα της αυτοθυσίας, πριν τους βγάλουν σηκωτούς οι όποιοι "αγανακτισμένοι" από την Βουλή και τα υπουργεία, πριν καν φθασουν τα ελικόπτερα.
12/06 18:42  pol
Όλα δείχνουν νότια Ευρώπη σε πολύ παράξενο σχεδιασμό!
Αλήθεια πόσες νταμιτζάνες λάδι δίνουμε για ένα πλαστικό μηχάνημα αυτοκινήτου;
Έτσι θα ναι πάντα! Το δίκαιο του ισχυρού και του αδύνατου" ο κρίκος"!
Σε διάβασα με πολλή προσοχή και δεν σου κρύβω ότι "συντρώουμαι",ανησυχώ, σοβαρά!
Χαιρετισμούς και υγεία!
12/06 18:55  σεβαστη
Υπογράφω και γω το κείμενο σου.
Αλλά Gold τι προτείνεις εις αντικατάστασιν του μεσοπρόθεσμου;
Που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θα είχε ίσως χρειασθεί αν ο ΓΑΠ είχε δείξει μεγαλύτερη πυγμή ,και προχωρούσε και σε δομικές αλλαγές αγνοώντας το πολιτικό κόστος ,όπως με είχε πείσει ότι θά κάνει.
12/06 21:24  ΕΝΑΠ
Φίλη μου Εύα,
του στραβού πουλιού τη φωλιά τη χτίζει ο ΘΕΟΣ.. Με ή χωρίς μνημόνια..

Το τέλος ΔΕΝ είναι μακριά, αλλά θα μας καταταλαιπωρήσει. Θα ΠΕΙΝΑΣΕΙ κόσμος..
Συνιστώ ψυχραιμία, ΣΥΝΕΣΗ, προσοχή και ΚΑΛΥΤΕΡΑ να αποφεύγουμε τις συγκεντρώσεις. Ιδιαίτερα τα παιδιά μας.
12/06 22:20  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Προσέχετε τα παιδιά σας αλλά και τα ... λεφτά σας !
http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=31991&pg=10000#comment221495
13/06 14:14  cormorano
Καλημέρα και Καλή εβδομάδα!
Χρυσοδέσποινα ελάχιστες φορές σε έχω δει τόση ανήσυχη.
ΥΠΟΓΡΑΦΩ όλα όσα γράφεις...
Εύχομαι υπομονή και το καλύτερο σε όλους!
13/06 21:53  Goldmine
Καλησπέρα e-φίλες και φίλοι μου. Επιτρέψτε μου να αρχίσω με μία φιλική εκμηστήρευση
Πάνω κάτω, "δέκα μικροί Μήτσοι" (αλά Λαζόπουλο)με την αβίαστη προσέλευσή σας εδώ κάθε φορά που ανοίγω τον e-οίκο μου, με υποχρεώνετε με τη φιλία σας και με θέτετε ενώπιον των ευθυνών μου για να προσέξω περισσότερο αυτή τη σχέση που έχουμε χτίσει σε γερές βάσεις αμοιβαίας εκτίμησης σχεδόν πέντε χρόνια.
Είστε η e-oικογένειά μου και αισθάνομαι ευχάριστα με την παρουσία σας - έμαθα πια να σας περιμένω έναν έναν - γι΄αυτό και σας εκφράζω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, πολύ μεγάλο! Ξέρετε εσείς.

Χρόνια πολλά σε όλους και καλή φώτιση στα παιδιά σας/μας, όπως λέγαμε στα όμορφα παιδικά μας χρόνια τέτοια μέρα.

Στη συνέχεια των γεγονότων οι απρόοπτες εξελίξεις με τη νέα υποβάθμιση της χώρας από την S&P στην κατηγορία CCC (50% δηλαδή πιθανότητα πτώχευσης) πυροδοτούν νέα αναστάτωση (λένε για πτώση του ευρώ αναμπουμπούλα στην Αμερική φανταστείτε και στο Χ.Α...)

Κρατάμε γερά. Προστατεύουμε ότι απόμεινε από τα κεφάλαια μας. Τη δόση θα την πάρουμε. Δεν εγκλωβιζόμαστε ξανά. Το θέλουνκ άτω το Χ.Α. για να γίνουν οι αποκρατικοποιπησεις σε τιμές ευτελείς.
Δεν έχει χαθεί η μπάλα. Είναι άλλη μια συνέπεια του πολέμου που σας έγραφα ανάμεσα στα δύο μέτωπα των αγγλικών funds και των λοιπών κερδοσκοπικών δυνάμεων.

Δεν πανικοβαλλόμαστε και προσέχουμε πολύ την Τετάρτη όπως οι γυναίκες της στήλης σας συνιστούμε μαζί με την αγαπητή ΕΝΑΠ σαν προστατευτικές μανάδες με μητρικό ενδιαφέρον αλλά και όπως ο Χρήστος πολύ σωστά ενημερώνει: "προσέξτε τα παιδιά σας... και τα λεφτά σας".
Το ευρώ έγινε πολύ ακριβό για τον καθένα μας. Αύριο θα μας πονάνε αυτά που σπαταλούσαμε ως σήμερα.

Δεν θα πάψω να λέω και να εύχομαι να νιώθετε καλά μέσα σας γιατί τα έξω δεν τα ρυθμίζουμε εμείς. Έχει σημασία να μην μας ρίχνουν το ηθικό τα όσα συμβαίνουν. Από κει ξεκινά η κατρακύλα. Το ένα κακό φέρνει το άλλο.

Και περνάω στις προσωπικές απαντήσεις:
@ Άγαπητέ Σόλων, προσυπογράφω τη σφαιρική ευχή σου που είναι και δική μου πρόταση:
13/06 22:10  Goldmine
Συνέχεια του προηγουμένου:

"Εύχομαι όσο γίνεται πρισσότεροι από τους πολιτικούς μας να κάτσουν έστω και την τελευταία στιγμή σ'ένα τραπέζι και να τα βρουν (όχι προσχηματικά) και να οδηγήσουν τη χώρα στον σωστό δρόμο, επιλέγοντας τους κατάλληλους ανθρώπους που θα προίστανται των κρίσιμων τομέων, απο κοινού χωρίς να λογαριάζουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ από το συμφέρον της πατρίδας, και να ξεκινήσουν δίνοντας οι ίδιοι το παράδειγμα της αυτοθυσίας, πριν τους βγάλουν σηκωτούς οι όποιοι "αγανακτισμένοι" από την Βουλή και τα υπουργεία, πριν καν φθασουν τα ελικόπτερα.
@Πολ, πολύ με χαροποιεί η παρουσία σου. Ερμήνευσέ μας το "συντρώουμαι",κάτι για συντρόφισσα μου πάει; ναι;
@Σεβαστή μου πάντα μεστή και μετρημένη με βρίσκεις σύμφωνη περί ολιγωρίας ΓΑΠ και κάτι περισσότερο.
@Φίλη ΕΝΑΠ πρωτότυπο το μότο σου: "του στραβού πουλιού τη φωλιά τη χτίζει ο ΘΕΟΣ.. Με ή χωρίς μνημόνια.." Μου άρεσε. Και οι συστάσεις σου πολύ-πολύ χρήσιμες. Σ΄ευχαριστώ.
@ Κρητικέ όταν ανησυχώ να ανησυχείτε:-) (χούμορ χούμορ:-)΄Καιρό έχεις να μας γράψεις μαντινάδα.
Αδέρφια στις επάλξεις με περίσκεψη, ευελιξία, γνώση και κουράγιο!
Καλό σας βράδυ!
13/06 22:22  zyzzx
http://youtu.be/kShTUmYRyCw
Τωρα που εγιναν της μοδας τα CC

13/06 22:30  Goldmine
Γεια σου ζυζζχ! Φαρμακερό κοκτέιλ, να μη σώσουν για τα λεφτά να μας κάνουν ξανά σουφλέ στο πιάτο των κερδοσκόπων...
13/06 23:53  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
zyzzx 10* από μένα. τι μου θύμησες!
18/06 11:22  cormorano
Καλημέρα σε όλο τον κόσμο!
Καρός για κανένα μπάνιο μπας και συνέλθουμε...

Χρυσοδέσποινα μια και μίλησες για μαντινάδες να πω μια που μόλις σκέφτηκα.
Λέω λοιπόν...

Ετσάνε η μοίρα του φτωχού
να λέει πάντα δώσμου
και να του λέει κι ο πλούσιος
χάσου μωρέ από μπρος μου !

Ετσάνε = έτσι είναι
18/06 11:33  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
γειά σου ρε κορμοράνε με τση μαντινάδες σου και τση Σουηδέζες σου...
18/06 15:57  jerri
Πολύ καλησπέρα σας...

Συμμερίζομαι τους φόβους της οικοδέσποινας και απαντώ στο φίλο Σόλων:
Η απειλή της στάσης πληρωμών οφείλει και απαιτείται να αλλάξει κατεύθυνση.
Επιτέλους τα μαγκάκια της εξουσίας να σταματήσουν να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό...
Τη μαγκιά τους προς τα έξω...
Στάση πληρωμών προς τους δανειστές και όχι προς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους...
Ας τελειώνουμε με τις βλαχομαγκιές προς το εσωτερικό!
Και μη μου πει κανείς πως θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις αν δεν πάρουμε δάνεια. Τα δάνεια πάνε στην αποπληρωμή προηγούμενων δανείων και μόνο! Καιρός να ξυπνάμε!

Κι αφού όλα τα τσακίσουν
θα τρέξουν να γλιτώσουν
μα ούτε τα ελικόπτερα
τότε δεν θα τους σώσουν...

αφιερωμένο στην οικοδέσποινα και στον cormorano
20/06 20:11  Goldmine
Με χρονοκαθυστέρηση η απάντηση...
απούσης της οικοδέσποινας εν Καρπενησίω και Μεγαλοχωρίω με το ωραιότερον της Ελλάδος γαλακτομπούρεκον:-)
Υπείροχον και ανεξάντλητον το ανακαλύπτειν την χώραν μου από τα ενδότερα έως τα ακροτελεύτια:-)

Αντεπίθεση τώρα στους μαντιναδολόγους Γιάννηδες:

Τη χώρα τη ρημάξανε
όπως κι επί Τρικούπη
μη βάλουν χέρι βρωμερό
και στης καρδιάς τα πλούτη.

Δεν μου ξηγάτε ορε παιδιά
τσι Κρήτης και του Πόντου
τα δισεκατομμύρια
πώς πήγανε του βρόντου;

Σόλων μας τα μπαλώσανε
στάχτη κι αποκαϊδια
το Μανωλιό κι αν άλλαξαν
τα ρούχα μένουν ίδια.

20/06 21:52  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Ωραίο Gold! χαχαχαχα
...ααα και πες του φίλου μου του Σαλονικιού του κρητικοπόντιου, ότι τσαμπουκάδες ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ έκανε κι ο ΗΡΑ του και του χρόνου θα πάει για πρωτάθλημα στη Β΄εθνική...(κλαψ)
20/06 21:55  Goldmine
Α! Απ΄αυτά δεν σκαμπάζω Σόλων...μέχρι καμιά μαντινάδα καλή είμαι...(he he)
20/06 22:17  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
21/06 18:35  jerri
Σόλων κρύβε λόγια...
Bic Mac και ο Ήρα στην σούπερ κλίκα...
gold
πολύ καλό το άσμα...
23/06 18:39  groyma stella
Kαλησπερα σε ολους.
Ευα μας , Σοφα λογια απο Σοφους Ανθρωπους.
23/06 22:27  Goldmine
Στέλλα μου και με σένα παρούσα - με πολλή χαρά σε χαιρετώ αλήθεια! - έσμιξε όλη η ομάδα του χρυσωρυχείου πράγμα που με υποχρεώνει να ξαναγράψω σύντομα γιατί ειλικρινά σας αισθάνομαι δικούς μου ανθρώπους. Όσο για τη <σοφία> - ανεξάρτητα και σ΄ευχαριστώ πολ ύ- "κοινή λογική" θα έλεγα Στέλλα μου, κοινή λογική...
Παρεμπιπτόντως, μαθαίνω πως αρκετοί φίλοι και στην κοινότητα αυτή... άρχισαν να κλονίζονται...οικονομικά. Αν κανείς προτίθεται να έρθει ως αρωγός ας στείλει e-mail για να τους φέρω σε επαφή στο: goldmine50@gmail.com
Η κοινωνική αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή είναι ένα πράγμα που προέχει.
Καλή δύναμη από καρδιάς φίλοι μου!
01/07 20:59  Personal Jesus
Gold την καλησπέρα μου ;)
Κρατάμε γερά παρ' όλα τα ληγμένα χημικά που φάγαμε στα μούτρα...
02/07 19:39  Goldmine
Kαλώς το, το κορίτσι μας απ΄τα χαρακώματα... Εύγε σου και ντροπή τους! Καλή δύναμη στους αγώνες και να μας κρατάς ενήμερους! Πώς αλλάζουν τα πράγματα..λέω! Πάνε τα ξέγνοιαστα βράδια που ανταλλάσσαμε μηνύματα και πειράγματα εδώ γύρω στη γειτονιά μας και φθάσαμε να μιλάμε τώρα για πλατείες επικίνδυνα χημικά, δακρυγόνα και ανόσιους πολέμους!Και μακάρι νάναι ως εδώ. Μακάρι...Κουράγιο αλληλεγγύη και αλληλοστήριξη μεταξύ μας.
Σήμερα φάγαμε με πολύ δικό μου πρόσωπο που ένα χρόνο τώρα το στήριξα με πολλούς τρόπους και πολλή στεναχώρια για να γλιτώσει την πτώχευση την κατάρρευση κ ι ένα διαζύγιο (με δύο παιδιά). Βλέπετε "ενός κακού μύρια έπονται". Χαρήκαμε που τα κατάφεραν τελικά να ξεχρεώσουν, να σώσουν την οικογένειά τους και πρωτίστως να ωριμάσουν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Διότι ο πιο ύπουλος εχθρός είναι η παραίτηση και η μελαγχολία. Μην το βάζουμε κάτω. Θα επιβιώσουμε και ως άτομα και ως λαός. Το" κρατάμε γερά" της Personal Jesus με κάνει υπερήφανη που την έχω φίλη στο διαδίκτυο! Καλό Σαββατόβραδο παίδες Ελλήνων!
09/01 21:02  Ερμάκος
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
40 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις