Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Χωρίς φτιασίδια
2772 αναγνώστες
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011
20:52

Σάββατο, 9 Φλεβάρη 2011. Ήσυχο, χειμωνιάτικο δειλινό.  Καιρός άστατος με τη λιακάδα και τη συννεφιά σε ανταγωνιστική σχέση πάλης όλη τη μέρα για το ποια θα επικρατήσει.

Δεν έχω χρηματιστηρικακά  νέα ούτε οικονομικές ειδήσεις.  Όπως καλά γνωρίζουμε όλοι, η πρόταση γάμου από την ΕΤΕ στην ΑΛΦΑ έχει αναστατώσει το ειδησεογραφικό, οικονομικό στερέωμα. Ακούγονται τα πάντα. Για προίκες, κρυφά αρραβωνιάσματα, επικείμενα διαζύγια, γάμο συμφερόντων κτλ.. Πολλά ασυνάρτητα, ατεκμηρίωτα, σπασμωδικά και ανακόλουθα συμβάντα προβληματίζουν κάθε σκεπτόμενο επενδυτή.

Απλοϊκά θα πω πως πολλά ξέρω, πολλά καταλαβαίνω, πάμπολα διαβάζω αλλά με σιγουριά μπορώ να ισχυριστώ αυτόν τον κοινό τόπο που εφαρμόζω κι εγώ: "Αγόραζε στη φήμη πούλα στο γεγονός". Τώρα για το αν βρισκόμαστε μπροστά  στη φήμη ή στο γεγονός, θεωρώ πως συνυπήρξαν και τα δύο, συγχρόνως, το απόγευμα της Παρασκευής. Φήμη, πρόταση και διάψευση.  

Το παιχνίδι είνια τρισδιάστατο. Οι "χρυσοδάχτυλοι"  οι "μαφιόζοι" και το "πόπολο". Ο νοών νοείτω. Ο απλός κόσμος άντε να γλείψει κανένα κοκαλάκι που θα περισσέψει από το φαγοπότι όσων έχουν την εσωτερική πληροφόρηση.

Και θα επικαλεστώ σιβυλλικά τους στίχους του Μητσιά "Σου τόχω πει πολλές φορές οι μέρες είναι πονηρές", ειδικά για τα νέα παιδιά του χώρου που η ορμητικότητα και ο ενθουσιασμός μπορεί να τα οδηγήσουν σε εγκλωβισμό.

Δεν κρύβω  πως με βάζει σε υποψίες το ερώτημα: "Γιατί, η ανακοίνωση έγινε στις 3:00 το μεσημέρι, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και όχι δύο ώρες μετά, στο κλείσιμο; Ερώτημα που πρέπει να βασανίσει τη σκέψη μας. Πολύ οργανωμένο το "σχέδιο".....


 

Μετά από κάμποσες μέρες ένιωσα καλά στην ιδέα,  να ανοίξω πόρτες και παραθύρια στο άυλο διαδικτυακό μου σπιτικό, απόψε.  Άναψα όλα τα φώτα  για τους καλούς  φίλους που θέλουν να μοιραστούν τη ζεστασιά της επικοινωνίας μας, μια κρύα  βραδιά που περισσότερο απ΄ το χειμώνα μας παγώνει η κρίση. 

"Γειτονιό". Έτσι το λέγανε  παλιά, όταν μαζεύονταν στα σπίτια της υπαίθρου,  φιλικές και συγγενικές οικογένειες, τα βράδια μετά τη δουλειά, συν γυναιξί και τέκνοις και μοιράζονταν τις χαρές και τις πίκρες της μέρας τους. Με μόνο κέρασμα πορτοκάλια και μήλα κομμένα, άντε και κανένα μυρωδάτο κυδώνι. Γιατί  δεν είχαν ανάγκη τα κεράσματα όταν γέμιζε η ψυχή τους με τραγούδι  και σκοπούς από κανένα  μουσικό όργανο που έπαιζαν οι γνώστες του είδους.


 

 Εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο κρύος ο καιρός με 16 βαθμούς θερμοκρασία και τις ανθισμένες μυγδαλιές έτοιμες να δέσουν  καρπούς κιόλας. Έκοψα ένα κλαδί και το πρόσφερα στη μητέρα μου, σήμερα. Της είπα "Μύρισε καλοκαίρι, μάνα" και την είδα να σκιρτάει από προσδοκία. Ξέρω πόσο λαχταράει να καλοκαιριάσει για να φύγει  στο χωριό.  Μόνο εκεί είναι ο εαυτός της. Στο βασίλειό της,  όπου πέρασε 85 Φλεβάρηδες...

Την εμφάνισή μου μετά από αρκετό καιρό πυροδότησε μια επίσκεψη στο "αδελφό σωματείο" του φίλτατου Pol, στο μπλογκ "Σεντούκι" . Ένα δικό του σινιάλο εδώ, μια δική μου απάντηση εκεί και αναρωτήθηκα. "Τι μένει τελικά από όλο αυτό το διαδικτυακό σούρτα φέρτα;" 

Για τον καθένα μπλόγκερ, ασφαλώς κάποιο είναι το κίνητρο, κάποιο είναι το αντιστάθμισμα του κόπου και του χρόνου που αναλώνει στο "ιστολογείν" (Βλέπεις cell;-) 

Είναι μεγάλη ανακάλυψη τα ιστολόγια, μεγάλη η επανάσταση των μπλογκ.

Σε ένα ιστολόγιο, περνώντας ο καιρός, σε γοητεύει το γεγονός πως  σου ανήκει. Είναι "κατά-δικό" σου.Το χειρίζεσαι και το κουλαντρίζεις μέσα στο πνεύμα τη δικής σου απόλυτης ελευθερίας. Είναι ωραία, καθαρή και ελεύθερη κατάκτηση.

Πολύ προβληματίζομαι με το ρόλο ενός μπλογκ. Τώρα που ο πρώτος ενθουσιασμός καταστάλαξε τι απομένει;

Για να το κάνω ειδησεογραφικό "πρακτορείο" αποκλείεται. Υπάρχουν τόσα άλλα επαγγελματικά ή όχι, ενημερωμένα ταχύτατα κι επιτυχημένα. Για να κυνηγήσω μια πρώτη θέση στα δημοφιλή δεν έχει νόημα. Καποτε την είχα. Δεν κέρδισα τίποτα.

Γαι να γράφω κάθε μέρα, βρέχει χιονίσει, αδυνατώ. Δεν έχω καθημερινά την ίδια όρεξη, την ίδια έμπνευση και το διαθέσιμο χρόνο. Είναι εξοντωτικό και είναι σε βάρος της ποιότητας και της υγείας. Έτσι το κρατώ για  να μιλώ με λόγια ουσίας και σχέσεις καρδιάς με πολύ εκλεκτούς ανθρώπους. Εσάς!

Τόση γνώση, τόση ενημέρωση τριγύρω, μας έπνιξε! Διαβάζουμε τα ίδια πράγματα σε φόρουμ, ιστολόγια, εφημερίδες και τα παρακολουθούμε στην τηλεόραση. Τα περισσότερα  μας φορτίζουν αρνητικά  και ρίχνουν τη δόνηση μας χαμηλά σε συχνότητες μιζέριας και θλίψης. Όχι δεν είναι έτσι. Με ή χωρίς πολλά λεφτά έχουμε δικαίωμα στη χαρά.


 

Διαβάζω ένα βιβλίο. "Τα χρήματα και ο νόμος της έλξης" των Esther and Jerry Hicks. Τυχαία το επέλεξα.  Μέχρι τη σελίδα 173 -απο 400 συνολικά - δεν γράφει τίποτα ιδιαίτεορ  για  χρήματα. Τόσο που αναρωτήθηκα γιατί υπάρχει ο όρος στον τίτλο.

Ίσως κάτι να βρείτε στις κουβέντες του Αβραάμ, ενός από τους ήρωες του βιβλίου, παρακάτω: " Είστε πολύπλευρες υπάρξεις και κυρίαρχη πρόθεσή σας είναι να απολαύσετε την ελευθερία σας. Αν δε βιώσετε το πραγματικό νόημα της ελευθερίας δεν θα είστε χαρούμενοι. Και χωρίς τη χαρά δε βιώνετε την πραγματική ανάπτυξη.  Να ζήσετε ευτυχισμένοι για πάντα. Αυτή είναι μια εξαιρετκή επιλογή καριέρας: Να επικεντρωθείτε στις δραστηριότητες και να ασπαστείτε τις επιθυμίες που εναρμονίζονται με τις "πυρηνικές" προθέσεις σας, την ελευθερία, την ανάπτυξη, τη χαρά. Αντί να προσπαθείτε να βρείτε περισσότερα χρήματα για να ξοδεύετε και να νιώθετε ευτυχισμένοι κάντε καριέρα ζώντας μια ευτυχισμένη ζωή. Όταν φροντίζετε να νιώθετε ευτυχισμένοι και ο τρόπος εργασίας που επιλέξατε για να κερδίζετε χρήματα σας κάνει ευτυχισμένους τότε έχετε κάνει τον καλύτερο συνδυασμό."

Λέει κι άλλα εμπνευστικά το βιβλίο. Και αξίζει κανείς να καταφεύγει σε καλά βιβλία για να ανατροφοδοτεί την ψυχολογία  και το ηθικό του. Είναι  χρήσιμο κι ασφαλές καταφύγιο.


 

Είπα να πω μια καλησπέρα, να προφέρω ένα λόγο καλό, να δώσω ένα άγγιγμα ζεστασιάς στην παγωμάρα  γύρω μας.

 

Δεν έβαλα πολλά στολίδα σήμερα  στην ανάρτηση γιατί  δεν προλαβαίνω. Πάω να μιλήσω στους δικούς μου, στο καθιστικό, μιας και κάνει τώρα διάλειμμα  το ποδόσφαιρο. Νιώθω πως μια  ανάρτηση σαν τη σημερινή δε χρειάζεται φτιασίδια.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε ως αποδέκτες αυτού του σημειώματος. Είναι σημαντικό να απευθύνεσαι σε φίλους.

 

Σας χαιρετώ και κρατάμε επαφή

 

Με φιλειρηνική διάθεση, απόψε

 

 Goldnight...

 
  
 
 
 
Aπαντητικό  Σχόλιο   cell ,   19/02 /2011,   23:46  
 
 
Σας καλησπερίζω από εδώ, το διαδικτυακό σας σπιτικό, στο αποψινό "γειτονιό" (..."βεγγερίζανε" οι δικοί μου, με τρόπους ανάλογους του γειτονιού...). Για να απαντήσω και στο "αληθές...", στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ μπορεί να νιώσει κανείς ότι μπαίνει σε κελάρι...διαλέγει και παίρνει χρώμα γεύση και οσμή του γούστου του.

Για το αφτιασίδωτο σημείωμα τώρα, θα το ζήλευε και η Γαλλίδα και η Γιαπωνέζα "Κυρία" των καλλυντικών επιλεκτικής διανομής (δεν τις ονοματίζω μην κακοκαρδίσω τις αλλοεθνείς ανταγωνίστριες εταιρείες) για το "αισθητικό" τουλάχιστον αποτέλεσμα...
Αληθινές κουβέντες με αποστάσεις από τη ματαιοδοξία των στατιστικών ή άλλων τινών...ωφελημάτων, σχετικά με το ιστολογείν και τους σκοπούς που υπηρετεί για έναν έκαστο των ιστολόγων.
Χρονολόγιο θα το χαρακτήριζα επικαιρότητας, ως την αντιλαμβάνεται ο καθείς(-μια), συν τις ...προσωπικές καταχωρήσεις όπως αυτές αναβλύζουν από τη μνήμη και το Θυμικό του μέσα από το φίλτρο του Νου ...:-)
Άλλωστε, το μοίρασμα αυγατίζει τη χαρά και σταφιδιάζει τη λύπη.

Για την Α-ΕΤΕ ως και τα εγχώρια οικονομικά δεν είμαι βέβαιος κατά πόσον υφίσταται αυτοτέλεια επιλογών σε πολιτικό ή τραπεζικό επίπεδο, στο βαθμό που τα επίπεδα είναι δύο και δεν τέμνονται ή...επικαλύπτονται :-)

Κρατώ την εκτίμηση του καπετάνιου για χωρητικότητα 2,5 τραπεζών εν Ελλάδι...
Ενδεχομένως σε άξονες νυν και τέως στελεχών...ΕΤΕ;-)
[δυο για ισάριθμες ιδιωτικές και ένα για μία(μισή) "δημόσια"]...β'όχληση στο σπήλμπεργκ...βεγγερίζουσα.

Για την 85 Φεβρουαρίων Κυρία το κάτωθι αφιέρωμα, που πρόκειται να ντύσει σχετική μου ανάρτηση στις 21.11 τρέχοντος...
http://www.youtube.com/watch?v=uxgYfU0oq9A&feature=player_embedded

Με το καλό στο επόμενο "γειτονιό"
Καλά να είστε!
Σας χαιρετώ...συμμετοχικά και Ανθρώπινα :-)
 

 Aπαντητικό σχόλιο Ηρακλή


 

02:10  Ηρακλής
Σήμερα το πρωί βλέποντας μια ανθισμένη μυγδαλιά, η γυναίκα μου δάκρυσε. Θυμήθηκε τη μάνα της την κυρά Δέσποινα, που χάθηκε στα 89 της πρόπερσι, και στην οποία πάντα πηγαίναμε ένα ανθισμένο κλαρί όταν ήταν στην Αθήνα.
Στο χωριό ήταν εκείνη που έπαιρνε τηλέφωνο να μας το πει.
Τι να προσθέσεις σ ενα κλαρί φορτωμένο με άνθη μυγδαλιάς;;
Είναι σαν να μακιγιάρεις τη Τζοκόντα.
Κι αυτές οι ηλικιωμένες κυράδες, σαν μυγδαλιές, περιμένουν να πάνε στο χωριό τους.
Μόνο εκει ανθίζουν.
Και όσοι από εμάς είμαστε εδώ, βρισκουμε την ευκαιρία, όποια ώρα και να μυρίσουμε την άνοιξη, να μπούμε στα ιστολόγιο και να πούμε " Οι κερασιές θ ανθίσουν και φέτος".
Είδαμε τις μυγδαλιές που το βροντοφωνάζουν.
Και σαν διπλανά δεντράκια όλοι οι φίλοι εδώ, να παρουν το νέο και να το γευτούν, κι απ τους χυμούς του, ν ανοίξουν τα δικά τους άνθη.
Τι να τα κάνεις τα φτιασίδια Εύα.
Ενα ταξίδι κάποιου γέρου στο χωριό την ώρα που ανατέλλει η άνοιξη, είναι το καλύτερο φτιασίδι.
Είναι το λουλούδι της ζωής.

 

Σχόλια

19/02 20:57  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Εισαι το κομματι που λειπει

http://www.greektube.org/content/view/29543/2/
~~~@~~~
19/02 21:02  PREMIUM
Καλώς την !
Δε σχολιάζω το γεγονός ότι με την επανεμφάνισή σου μας ισοφάρισε ο ΠΑΟ ! :-)
Η ισοπαλία είναι "κάτι" το ... φι~λειρηνικόν ! :-)
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
19/02 21:06  PREMIUM
Στην ίδια άβολη θέση σα λιοντάρι στο κλουβί στο Μπραχάμι με τη μητέρα σου και η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ και σχεδόν συνομήλικες !
Με το καλό να επιστρέψουν στις αγαπημένες τους ασχολίες !
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~
19/02 21:11  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
19/02 21:42  Goldmine
Kαλώς τους. Χορδιστή, απόψε είμαστε εδώ. Κι αυτό αρκεί. Δεν είναι, θαρρώ, η συχνότητα αλλά η ποιότητα που δίνει ουσία στην επικοινωνία.
Ευχαριστώ για την παρουσία σου εδώ.

Πρεμ, παράλληλοι βίοι! Καλησπέρα σου και καλησπέρα της!
19/02 22:31  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλησπερίζω!.. Από το γραφείο, όπου συγγράφω την έκδοση σε επίπεδο NV (= Nouvelle Vague) των "Σημειώσεων" μου της <Μηχανικής των Ρευστών>.
Δε χρειάζονται στολίδια, όταν υπάρχει διάχυτη ζεστασιά στο χώρο.
Η "βαφτισιμιά" εις το <παρά 5> ακύρωσε τη μετάβασή της εις τη Λ...η, για την 3η φάση εξερεύνησης υποθαλασσίων πηγών γλυκού νερού, συνέχεια της αποστολής για την οποία δεν έχει αναρτηθεί - ευλόγως - φωτογραφικό οδοιπορικό, ούτε καν συνοπτική ανταπόκριση...
Ετοιμάζεται και πάλι για την Ταϊτή - μόνη της αυτή τη φορά - για να συνδράμει πλέον τη μητρική εταιρία εις την κατασκευή των λιμενικών έργων, τα οποία εις την προηγούμενη φάση η ομάδα της προδιέγραψε.
"EN M&#201;DITERRAN&#201;E" - M&#170; DEL MAR BONET & GEORGES MOUSTAKI
http://www.youtube.com/watch?v=0nnpbkhlYrw&feature=related

19/02 22:39  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Η ως άνω ερμηνεία ηχογραφήθηκε το Μαίο 2002, κατά τον εορτασμό της "Ημέρας της Ευρώπης" εις τας Βαλεαρίδας Νήσους (Ισπανικό έδαφος).
19/02 22:53  Goldmine
Δάσκαλε, πάντα χαίρομαι να μαθαίνω τα καλά νέα της/σας!
Και για το μουσικό σας πεσκέσι, ευχαριστώ πολύ!
19/02 23:46  cell
Σας καλησπερίζω από εδώ, το διαδικτυακό σας σπιτικό, στο αποψινό "γειτονιό" (..."βεγγερίζανε" οι δικοί μου, με τρόπους ανάλογους του γειτονιού...). Για να απαντήσω και στο "αληθές...", στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ μπορεί να νιώσει κανείς ότι μπαίνει σε κελάρι...διαλέγει και παίρνει χρώμα γεύση και οσμή του γούστου του.

Για το αφτιασίδωτο σημείωμα τώρα, θα το ζήλευε και η Γαλλίδα και η Γιαπωνέζα "Κυρία" των καλλυντικών επιλεκτικής διανομής(δεν τις ονοματίζω μην κακοκαρδίσω τις αλλοεθνείς ανταγωνίστριες εταιρείες)για το "αισθητικό" τουλάχιστον αποτέλεσμα...
Αληθινές κουβέντες με αποστάσεις από τη ματαιοδοξία των στατιστικών ή άλλων τινών...ωφελημάτων, σχετικά με το ιστολογείν και τους σκοπούς που υπηρετεί για έναν έκαστο των ιστολόγων.
Χρονολόγιο θα το χαρακτήριζα επικαιρότητας, ως την αντιλαμβάνεται ο καθείς(-μια), συν τις ...προσωπικές καταχωρήσεις όπως αυτές αναβλύζουν από τη μνήμη και το Θυμικό του μέσα από το φίλτρο του Νου ...:-)
Άλλωστε, το μοίρασμα αυγατίζει τη χαρά και σταφιδιάζει τη λύπη.

Για την Α-ΕΤΕ ως και τα εγχώρια οικονομικά δεν είμαι βέβαιος κατά πόσον υφίσταται αυτοτέλεια επιλογών σε πολιτικό ή τραπεζικό επίπεδο, στο βαθμό που τα επίπεδα είναι δύο και δεν τέμνονται ή...επικαλύπτονται :-)
Κρατώ την εκτίμηση του καπετάνιου για χωρητικότητα 2,5 τραπεζών εν Ελλάδι...
Ενδεχομένως σε άξονες νυν και τέως στελεχών...ΕΤΕ;-)
[δυο για ισάριθμες ιδιωτικές και ένα για μία(μισή) "δημόσια"]...β'όχληση στο σπήλμπεργκ...βεγγερίζουσα.

Για την 85 Φεβρουαρίων Κυρία το κάτωθι αφιέρωμα, που πρόκειται να ντύσει σχετική μου ανάρτηση στις 21.11 τρέχοντος...
http://www.youtube.com/watch?v=uxgYfU0oq9A&feature=player_embedded

Με το καλό στο επόμενο "γειτονιό"
Καλά να είστε!
Σας χαιρετώ...συμμετοχικά και Ανθρώπινα :-)

19/02 23:50  favlos
Δεν χρειάζεται να εξηγούμε τα πάντα...
Κάνουμε αυτό γιατί το κάνουμε τώρα,αύριο δεν θα το κάνουμε και θα κάνουμε κάτι άλλο...απλά πράγματα..
20/02 00:41  Goldmine
Ω cell, cell!
Άντε πάλι με τους πληθυντικούς:)
Kαλά...διέθεσες πολύτιμη φαιά ουσία για να απαντήσεις. Δεν θα σχολιάσω τίποτα γιατί θα χαθεί η γοητεία.
Θα απαντήσω με τρεις κινήσεις ματ:
1)Οφείλω να ανεβάσω στο "σαλόνι" το σχόλιο σου ως προέκταση της σκέψης μου και σ΄ευχαριστώ που πήρες τόσο σοβαρά τα γραφόμενά μου.Κι ας μου το επιτρέψουν οι υπόλοιποι εκλεκτοί συνδαιτημόνες.

2)Στην 85 Μαϊων λεβέντισσα μόλις έβαλα κι άκουσε το τραγούδι της αφιέρωσής σας. Της έδωσα το λαπτοπ αγκαλιά, είδε κι άκουσε την Κλεονίκη, να τραγουδά και να χορεύει καρσιλαμά, με επαίνεσε, με παιδική αφέλεια, για τη φώτιση που μου έδωσε ο Θεός να μιλώ με σημαντικούς ανθρώπους μέσα από ένα "κουτί", έκλαψε, γέλασε θυμήθηκε και σε ευχαρίστησε υποχρεωμένη, ναι...

3) Τέλος είμαι ευτυχής που με τιμάτε με την διαδικτυακή φιλία σας.

Τι τα θες, λέω και ξελέω, άλλο πράγμα ο πληθυντικός της μεγαλοπρεπείας:-)

@Nικόλαε, καλώς ήρθες. Ξηγημένα πράγματα! Της ελευθερίας οπαδοί δεν είμαστε; Κι αν μας βγει να εξηγούμε γιατί να το παρεξηγούμε; hehehe;-)
20/02 02:10  Ηρακλής
Σήμερα το πρωί βλέποντας μια ανθισμένη μυγδαλιά, η γυναίκα μου δάκρυσε. Θυμήθηκε τη μάνα της την κυρά Δέσποινα, που χάθηκε στα 89 της πρόπερσι, και στην οποία πάντα πηγαίναμε ένα ανθισμένο κλαρί όταν ήταν στην Αθήνα.
Στο χωριό ήταν εκείνη που έπαιρνε τηλέφωνο να μας το πει.
Τι να προσθέσεις σ ενα κλαρί φορτωμένο με άνθη μυγδαλιάς;;
Είναι σαν να μακιγιάρεις τη Τζοκόντα.
Κι αυτές οι ηλικιωμένες κυράδες, σαν μυγδαλιές, περιμένουν να πάνε στο χωριό τους.
Μόνο εκει ανθίζουν.
Και όσοι από εμάς είμαστε εδώ, βρισκουμε την ευκαιρία, όποια ώρα και να μυρίσουμε την άνοιξη, να μπούμε στα ιστολόγιο και να πούμε " Οι κερασιές θ ανθίσουν και φέτος".
Είδαμε τις μυγδαλιές που το βροντοφωνάζουν.
Και σαν διπλανά δεντράκια όλοι οι φίλοι εδώ, να παρουν το νέο και να το γευτούν, κι απ τους χυμούς του, ν ανοίξουν τα δικά τους άνθη.
Τι να τα κάνεις τα φτιασίδια Εύα.
Ενα ταξίδι κάποιου γέρου στο χωριό την ώρα που ανατέλλει η άνοιξη, είναι το καλύτερο φτιασίδι.
Είναι το λουλούδι της ζωής.

20/02 02:44  Goldmine
Ε, βαλτοί είσαστε σήμερα σύντροφοι
καπιτάλ-ες:-)
Άλλο ένα λυτρωτικό σχόλιο!
Ηρακλή, όταν σου βγαίνει το λογοτεχνικό σου ανθίζεις σαν την κερασιά στην αυλή της Πέτρας, εκεί στη Λέσβο!
Ανεβαίνεις από το κατώγι του ιστολογίου μου κι εσύ μ΄ένα κλωνάρι μυγδαλιάς στο χέρι. Σε υποδέχομαι στη σάλα με κλαδί ελιάς εγώ - φιλειρηνική για απόψε, είπαμε...
Μεταφέρθηκε αρμοδίως το σχόλιό σου και υπερψηφίστηκε:-). Βραδιά της τρίτης ηλικίας απόψε. Στη ΝΕΤ χόρεψαν και τραγούδησαν κάποιοι λεβεντόγεροι δίνοντας μαθήματα ζωής και πολιτισμού. Δεν πρέπει να τους παραγκωνίζουμε στο περιθώριο οι νεότεροι. Είναι κομμάτι και μέρος της ζωής μας.
Άντε και καλό ξημέρωμα σε όλους μας!
20/02 03:13  PREMIUM
Όλο γύρω από τις ... α~μ~υ~γ~δ~α~λ~ι~έ~ς τη "γυρνάμε" τη συζήτηση ή είναι η ... ιδέα μου ????
Καλό ξημέρωμα !
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~
20/02 03:18  Goldmine
Μη ξεχνάμε, εκτός απ΄ τις μυγδαλιές τώρα ανθίζουν και τα νενερίζια, Πρεμ...
Εσένα κάτι θα σου λέει...
Καληνύχτα!
20/02 03:30  PREMIUM
Αν μου λέει ! Με έβαλε "πόστα" η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ που ξέχασα να της πάω το γλυκό της πεθεράς από την τελευταίαν εσοδείαν ... :-)
Αλλά άνθη <εκεί> στα βόρεια δε βλέπω ... :-)
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
20/02 03:32  PREMIUM
Sorry ... νόμιζα τα ... νεράντζια ! :-)
πέστα "ίτσα" να συννενοηθούμε ! :-)
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~
20/02 11:34  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλή σου μένα Gold!
Πράγματι, αναρτήσεις σαν αυτήν δεν έχουν ανάγκη από στολίδια...
20/02 11:38  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
...θέλω να πω ότι είναι το απόλυτο αντίδοτο, στην απόλυτη μιζέρια που επικρατεί τόσο στην TV, όσο (και κυρίως) στα μπλογκς.
Νά' σαι καλά...
20/02 19:16  Goldmine
Σόλων, κι εσύ νάσαι καλά, φίλτατε, να μας επισκέπτεσαι. Περιμένω με ιδιαίτερη περιέργεια την αυριανή συνεδρίαση.
Και με ιδιαίτερη επιφύλαξη καραδοκώ την εξέλιξη των γεγονότων της Παρασκευής. Καλή τύχη, επιτυχημένες κινήσεις και νάμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Οι αγορές εδώ υπάρχουν από το 1870 και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται ειδικά όταν χάνονται περιουσίες. Μακάρι σε αυτή την περίπτωση να χτιστούν περιουσίες.

20/02 19:22  NEWYORKER
Φιλη μου ... γαληνη στην καρδια μου εφερες ~!

η ωραιοι ανθρωποι , ωραια λογια λενε ..

newyorker .
20/02 19:33  Goldmine
Iptamene,χαίρε!

Γαλήνιους ουρανούς και ασφαλείς πτήσεις νάχεις.

Τροφή για σπορά από το ποίημα "Γαλήνη":

"Εδώ τελειώνουν τα έργα της θάλασσας, τα έργα της αγάπης.
Εκείνοι που κάποτε θα ζήσουν εδώ που τελειώνουμε
αν τύχει και μαυρίσει στη μνήμη τους το αίμα και ξεχειλίσει
ας μη μας ξεχάσουν, τις αδύναμες ψυχές μέσα στ’ ασφοδίλια,
ας γυρίσουν προς το έρεβος τα κεφάλια των θυμάτων:

Εμείς που τίποτε δεν είχαμε θα τους διδάξουμε τη γαλήνη"!

Γιώργος Σεφέρης
20/02 19:48  PREMIUM
Καλησπέρα gold ! Επιτρέπεις μια διόρθωση από τον αδελφο-ποιητό ... 19 Φλεβάρη είχαμε εψές ! :-)
Ψωμί θα φάω ... Όχι όμως άλλα ... γ~λ~υ~κ~ά !
Γιατί ο τρόπος διατροφής μας είναι πονηρός για ... σάκχαρο ! :-)
ΥΓ. Να προσέχεις και τον άντρα γυναίκα, όχι μόνο τη μάνα και τα παιδιά ! :-)
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~
20/02 20:08  Goldmine
Καλησπέρα, πρεμ. Πάνω που άρχισα να σε καταλαβαίνω, άρχισες πάλι τους γρίφους.
Να σου διευκρινίσω, λοιπόν, πως δεν συνηθίζω - εκ πεποιθήσεως ή και συστολής - να κάνω αναφορές σε παιδιά και σύζυγο στο διαδίκτυο - γι΄αυτό ίσως συνάγεις λάθος συμπεράσματα. Όλη μου η οικογένεια έχει την προσοχή μου. Αλλά τα εν οίκω μη εν δήμω- πάγια αρχή.
20/02 20:17  PREMIUM
Σχώρα με gold !
Τα "περίεργα" σχόλιά μου είναι αποτέλεσμα της ... "άγριας" συδυαστικής σχέσης μου με τους στίχους των ασμάτων, αλλά και της ... "άγριας" ειλικρίνειάς μου (σειρά Έφη) που μπορεί να αφορά (και) εμένα και άλλους - άλλες ή και ... ό~χ~ι ! :-)
20/02 20:25  .........
Kαλησπέρα goldmine. "Μενει να ξαναβρούμε τη ζωή μας τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα. Φαντάζομαι αυτός που θα ξαναβρεί τη ζωή έξω από τόσα χαρτιά τόσα συναισθήματα τόσες διαμάχες και τόσες πολλές διδασκαλίες θα είναι κάποιος σαν εμάς μόνο λιγάκι πιο σκληρός στη μνήμη".
20/02 20:26  Goldmine
Γεια σου τελίτσα:-)
21/02 21:18  pol
Πες-πες σας μπόλιασα λιγάκι με την κάπνια του τζακιού και την ομορφιά της τζιμιομαντίλας!
Ποσπερίσματα ,λέγαμε τότε τα γειτονικά! Μαζεμένες οι γειτόνισσες γύρω από την λάμπα πετρελαίου ,στο σουφά, τα λέγανε και ταυτόχρονα δουλεύανε.Ξεφλούδιζαν αμύγδαλα,καθάριζαν σιτάρι στο σινί,πλάθανε κουλούρια,τραχανά κλπ.Πότέ δεν τις θυμάμαι αργόσχολες!
Χαιρετώ σας!
(Στα ροδίτικα η προσωπ. αντωνυμία μπαίνει πάντα μετά το ρήμα)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις