Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ασυλία vs ιεροσυλίας
2465 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011
08:42

 
 
 
26 Ιανουαρίου 2011 και καλή σας μέρα!
 
Ασυλία vs ιεροσυλίας
 
Στην αρχαιότητα οι  καταδικασμένοι έβρισκαν καταφύγιο στους ναούς ως ικέτες. Δεν επιτρεπόταν ο φόνος τους μέσα σε ναό. Κάπως έτσι συνέβη και με τον αρχιστράτηγο της μάχης των Πλαταιών,  τον Παυσανία που κατηγορήθηκε ως προδότης γιατί μήδισε (προσεταιρίστηκε τους Μήδες). Κατέφυγε ως ικέτης στο ναό αλλά οι Σπαρτιάτες  βρήκαν τρόπο να τον εξοντώσουν  χτίζοντας την είσοδο και τα παράθυρα του ναού ώστε να λιμοκτονήσει. Πέθανε από ασιτία.
 
 
Αιώνες μετά, στη Νομική Σχολή, στο ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Σόλωνος - που φιλοξένησε και τα δικά μου φοιτητικά καρδιοχτύπια όταν συστεγαζόταν εκεί η Φιλοσοφική Σχολή - κατέφυγαν αλλοδαποί ικέτες. Στο ναό των γραμμάτων δυστυχισμένοι   λαθρομετανάστες, καταδικασμένοι σε λιμοκτονία, ενδεχομένως και πολιτικώς υποκινούμενοι, κατά τη δήλωση της κ. υπουργού Παιδείας, υψώνουν το χέρι στο σχηματισμό του συμβόλου της ελευθερίας. Παλεύοντας να  ξεγλιστρήσουν απ΄ το "θάνατο" της ασιτίας ή της απέλασης στην κόλαση της πατρίδας που εγκατέλειψαν.
 
 Κάθε πράξη που προσβάλλει ή βεβηλώνει κάτι ιερό είναι ιεροσυλία. Το να ζητάς άσυλο εκεί που κάνεις ιεροσυλία είναι οξύμωρο σχήμα και αντίκειται σε κάθε έννοια σεβασμού και ελευθερίας.
 
Είναι απελπισμένοι άνθρωποι οι ικέτες, ναι. Δεκτό. Είναι και πολύ οργανωμένοι ώστε να  προκαλούν τις υποψίες μας. Άσχετο;  Είναι και καλά επιλεγμένοι και σωστά δασκαλεμένοι. Είναι και συμπαθείς, εν τούτοις, πολύ συμπαθείς.
Σαν άνθρωποι κι αυτοί.
Αναγκαστικά γινόμαστε καχύποπτοι εμείς οι απάνθρωποι….
Κι απ΄ την αγανάκτηση καταντάμε αγριάνθρωποι…
Οι ολοένα χαλκευμένοι  μισάνθρωποι….
 
Ντόρος πολύς και καυγαδολογίες με τους πρυτάνεις, τα άσυλα την κατάληψη, τους λαθραίους, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις. Το καράβι, λίγο πριν φουντάρει γέμισε ποντίκια. Κι όλοι αφήσαν το ναυάγιο και μετράνε ποντίκια στις οθόνες τους. Το τυράκι στη φάκα - όπως συχνά αναφέρουν στα χρηματιστηριακά στέκια - δεν το τρώνε  ποντίκια. Εμείς το καταπίνουμε, αμάσητο.  
 
Αύριο Πέμπτη, θαρρώ, το ΔΝΤ θα είναι εδώ,  για το τέταρτο πακέτο το φαρμακερό. Και στα οικονομικά φόρουμ μιλάνε για καταιγίδες ανείπωτες που έρχονται μέσα στο δίμηνο Φεβρουαρίου Μαρτίου. Η φάκα είναι καλοστημένη. Στα χρηματιστηριακά, τα κοινωνικά, τα οικονομικά,  τα πολιτικά; Τι σημασία έχει; Αλίμονο στις μωρές παρθένες που θα βρεθούν αποκοιμισμένες στο μέσον της νύχτας, στην άγρια θαλασσοταραχή  με σβηστά τα λυχνάρια.  
 
«Γρηγορεῖτε οὖν, ὅτι οὐκ οἴδατε τὴν ἡμέραν οὐδὲ τὴν ὥραν….»
 
 
 
 
 
 
 
Χθες ανακάλυψα ένα νέο ενδιαφέροντα και επίκαιρο όρο: Ενεργειακός βαμπιρισμός  λέγεται και είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η οικονομική ελίτ προκειμένου να κυριαρχεί πάνω στους πολίτες επιδιώκοντας την ενεργειακή τους εξάντληση  και την ακύρωση της δυνατότητας τους να διεκδικούν την ελευθερία τους.
 
Τρόποι ενεργειακής εξάντλησης των πολιτών είναι η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, οι αυξήσεις στη ΔΕΗ, στο νερό, στα φάρμακα, στα τρόφιμα τη βενζίνη και το πετρέλαιο, η αύξηση της φορολογίας και του ΦΠΑ, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων με όλα τα οδυνηρά επακόλουθα που επισύρει η μεθοδευμένη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου  τους, όπως η ανέχεια, ή στέρηση, η σύγχυση, το πελάγωμα, η θολούρα, η νευρικότητα, το ψυχοπλάκωμα, οι ασθένειες, η υποταγή μέχρι την άνευ όρων παράδοση αγαθών και υποστάσεων…
  
 
Για να γίνει ελεύθερος κανείς, χρειάζεται να κάνει υπερβάσεις, να έχει   εμπνεύσεις και να χτίζει με όνειρα το μέλλον. Χρειάζεται γερά αποθέματα ψυχικής ενέργειας. Κάθε μέρα να ανεβαίνει λίγο ψηλότερα, αγνοώντας την ενορχηστρωμένη συμπαιγνία των Μέσων και του συστήματος που ρίχνουν την ψυχολογία του λαού στα τάρταρα, συστηματικά, συλλήβδην και κατ΄ εξακολούθηση. Με όραμα και δράση σαν αποστασιοποιημένοι θεατές στο θέατρο του παραλόγου που μάθαμε να μην δηλητηριάζει "το μέσα μας" προχωράμε ακόμα λίγο ψηλότερα.

Ο άνθρωπος ο ίδιος θα επιδιώξει την απελευθέρωσή του και θα την πραγματώσει με τη δική του θέληση, πράττοντας όσα θα τον οδηγήσουν προσωπικά και συλλογικά προς αυτή τη κατεύθυνση.
 
Αλλιώς, όσο και να νομίζει ότι είναι ελεύθερος, απλά θα ζει εγκλωβισμένος στο μαγγανοπήγαδο της ιεροσυλίας του εαυτού του, ζητώντας άσυλο για την  ελευθερία του που ό ίδιος βεβήλωσε λιμοκτονώντας μέσα στα τείχη που υψώνουν γύρω απ΄ το ναό του οι  επίδοξοι δολοφόνοι του οι αυτοαποκαλούμενοι  σωτήρες και υπερασπιστές της πατρίδας του. Η ασιτία του πνεύματος, χειρότερη απ΄την λιμοκτονία του σώματος έχει μετατρέψει σε αποστεωμένο σκελετό τον ψυχισμό του καθημερινού ανθρώπου. Η αντίσταση πρέπει να είναι πρώτα νοητική. 
 
Λίγο ψηλότερα τον πήχη Έλληνες, συμπολίτες, συμπατριώτες,   ικέτες και ιερόσυλοι, απανταχού συνάνθρωποι,…
Λίγο ακόμα να σηκωθούμε
λίγο ψηλότερα…
 
Εκεί που "ο ήλιος είναι λεύτερος για τον κόσμο"!Λίγο ακόμα

λίγο ακόμα θα ιδούμε
τις αμυγδαλιές ν' ανθίζουν
τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο
τη θάλασσα να κυματίζει
Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε
λίγο ψηλότερα.


Στίχοι του Γιώργου Σεφέρη  από τη συλλογή «Μυθιστόρημα» (1935). 
 

Σχόλια

26/01 09:03  PREMIUM
Καλημέρα Εύα ...
Από τη στιγμή που από ΤΟΤΕ δεχόμασταν το εσκεμμένο φορολογικό ά-σ-υ-λ-ο και τρέχαμε "πίσω" από κάθε Πάγκαλο, Βουλγαράκη και πάει λέγοντας αλλά και σήμερα πίσω από κάθε ... Άδωνη μάλλον δεν αξίζουμε το ... ψηλότερα !
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
26/01 09:12  Goldmine
Καλημέρα! Κι όμως σε βρίσκω ψηλότερο! Αφού σε κατάλαβα με την πρώτη σήμερα:-)
Τα πάθη και τα λάθη, Πρεμ, είναι για τους ανθρώπους. Αρκεί να μεταλλάσσονται σε πείρα, φρόνηση και πρόοδο. Αλλιώς θα βρισκόμασταν στη σφαίρα των αγγέλων.
26/01 09:19  PREMIUM
Καλο-αναθρεμένος γαρ ! οπότενες φυσιολογικόν το ... ύ-ψ-ο-ς ! :-)
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
26/01 10:13  cormorano
Καλημέρα σε όλο τον κόσμο
Χρυσοδέσποινα έστω και αργά σου εύχομαι Χρόνια Πολλά και ότι καλύτερο σ’εσένα και τους δικούς σου.
Να δεις πρωί πρωί τι σκεύτηκα...

Αχνιά δε βγάνει η σκέψη μου
δε λέει ούτε λέξη
γιατί η καρδιά κιανέ πονεί
στι τόχει απαγορέψει !

Αν γίνεται
σε παρακαλώ βάλε τη παραπάνω ζωγραφιά στη θέση της...
Υ.Γ Ξέχασα... Πέταξε...το άγριο πουλί για τη φωλιά του... Πιστέυω να περνά καλά εκεί που βρίσκεται, παντως σύγουρα θα μας σκεύτεται
26/01 10:22  favlos
26/01 12:37  cell
Αντισώματα κατά του "ενεργειακού βαμπιρισμού" οι στίχοι του Σεφέρη...

Δείτε και Ελευθερι...άζουσες Ανευλαβείς προσεγγίσεις Σεφέρη :

«Μιλούν για τη μεγάλη κρίση με το στόμα. Στην ψυχή τους καμία αλλοίωση. Μένουν όπως πάντα οι άνθρωποι της πλατείας Συντάγματος, οι άνθρωποι του Κολωνακίου»

«Μας μεταχειρίστηκαν σαν ανθρώπους άλλης φυλής που τους κάνουν ελεημοσύνη… Ευρωπαϊκός πολιτισμός μπιχλιμπίδι. Να χέσω τον ευρωπαϊκό πολιτισμό je m’en fous de la civilisation europeenne»

«Μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις πολύ ταχτικά πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά … Δεν έχουμε να σώσουμε τίποτα σ αυτόν τον πολιτισμό»
http://cell.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=27497&blid=304

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των νεο"ελλήνων" ταγών υπέρ του αντιθέτου, προσυπογράφω το αέτωμα του ιστολογίου :
Προώρισται να ζήσει και θα ζήσει !
Να είστε καλά!
26/01 14:43  Goldmine
Καλώς επανέφερες Νίκο την "προφητική" διαπίστωσή σου, από διετίας! Με δωρικό λιτό λόγο είπες όσα μας βρήκαν σήμερα. Δείτε κι αυτό και θα καταλάβετε τα χειρότερα, αλιευμένο από το διαδίκτυο:

"Αγαπητοί συμπολίτες,

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα ιστορικά Πατήσια. Στα Πατήσια που άλλοτε δέσποζαν εξοχικές κατοικίες και τα άφθονα νερά της περιοχής ξεδιψούσαν τα φοινικόδεντρα. Στα Πατήσια που γέννησαν, στέγασαν και φιλοξένησαν μεγάλες προσωπικότητες των χώρων της Πολιτικής, της Τέχνης, των Γραμμάτων. Ανήκω στα παιδιά εκείνα που έβγαιναν κάθε απόγευμα στο δρόμο και έπαιζαν μπάλα, τα κερνούσε παγωτό ο ψιλικατζής της γωνίας, έμαθαν να χαιρετούν του γείτονές τους (γιατί τους εγνώριζαν όλους με τα ονόματά τους).

Σήμερα ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου σε μια φρίκη. Με τη δική μου παρότρυνση, από σεβασμό στον τόπο που μεγάλωσα και παρά τους ενδοιασμούς του συζύγου μου, επιλέξαμε τελικά να επενδύσουμε αγοράζοντας το σπίτι μας (με δάνειο που θα πληρώνουμε μέχρι να πεθάνουμε) στην ίδια περιοχή (Πλατεία Καραμανλάκη).Η περιοχή μας πρέπει να μετονομαστεί σε ΒΑΒΕΛ ή ΣΟΔΟΜΑ. Εχθές το βράδυ πεταχτήκαμε όλοι στα μπαλκόνια όταν ακούσαμε τις κραυγές πανικού κάποιου αγνώστου. Ο πανικός του ήταν αναγνωρίσιμος όχι όμως και τα λόγια του. Βγήκαν στο δρόμο όλοι: Πακιστανοί, Αφρικάνοι, Ινδοί, Φιλιππινέζοι, Αλβανοί, Γεωργιανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Τσιγγάνοι, Έλληνες … όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έλεγε…Πέρασε κανένα δεκάλεπτο για να δούμε έντρομοι ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μαχαιρωμένος και αιμορραγούσε… ΒΑΒΕΛ. Ποιας εθνικότητος ήταν ουδείς γνωρίζει. Είναι πιθανό να μη γνωρίζει κι εκείνος σε ποια φυλή ανήκει!

Το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά μου κοιτάζω από το «ματάκι» της πόρτας να δω μήπως κάποιος (εκ των έσω της πολυκατοικίας) παραφυλάει. Βγαίνω από την πολυκατοικία σφίγγοντας την τσάντα μου στη κοιλιά μου κοιτάζοντας γύρω – γύρω να δω ποιος με ακολουθεί. Τους φοβάμαι όλους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, σκυλιά … Το βράδυ η πόρτα σφαλίζει μετά τις 20:00 μ.μ. Κατ’ οίκον απαγόρευση για όλο
26/01 14:46  Goldmine
Κατ’ οίκον απαγόρευση για όλους. Στις πόρτες κλειδαριές ασφαλείας, σύρτες, συναγερμοί.

Ο περιπτεράς τη Μ. Παρασκευή το βράδυ γρονθοκοπήθηκε από άγνωστο ρουμάνο ψυχασθενή. Η υπάλληλος του Φαρμακείου μεταφέρθηκε με διάσειση στο νοσοκομείο όταν η τσάντα την οποία κρατούσε και θέλησε να παραδώσει στους κλέφτες που την κυνηγούσαν, μπλέχτηκε στο ρολόι χειρός. Οικογενειακή φίλη γειτόνισσας (υπερήλικη) σφάχτηκε από κλέφτες και βρέθηκε μόνο όταν μύρισε το υπό σήψη σώμα της. Τις απογευματινές ώρες περπατάμε με γοργό βήμα πλησίον της πλατείας Αμερικής (… Αφρικής) σκυφτοί από ντροπή για να μην κοιτάξουμε τους ξένους που συνουσιάζονται στα παγκάκια ή ανάμεσα στα δέντρα της πλατείας. Κλείνουμε με τρόπο τα μάτια των παιδιών μας να μη βλέπουν τους ξένους να κατεβάζουν τα παντελόνια τους και να αφοδεύουν στα πεζοδρόμια. Η περιοχή μας, μια ατελείωτη μπυραρία. Παντού ξένοι που κάθονται σε κασόνια, πίνουν μπύρες και μεθάνε, τσακώνονται μεταξύ τους και μαχαιρώνονται. Προχθές το απόγευμα έβγαλα τη δυόμιση ετών κόρη μου βόλτα όταν 3 αφρικανοί γελώντας έτρεξαν να τη σηκώσουν στα χέρια …. Κόντεψα να πάθω συγκοπή. Γέλασαν με τον τρόμο μου. Σε κάθε γωνία κάθε βράδυ 3-4 μαύροι που πωλούν ναρκωτικά ή σώματα γυναικών και μικρών παιδιών «προς πάσα χρήση». Το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο επί της οδού Κύπρου και Πατησίων (έργο του υποψήφιου Δημάρχου Ν. Κακλαμάνη) κέντρο τοξικομανών, διαρρηκτών, βιαστών. Μπαίνουμε στην πολυκατοικία μας και αναρωτιόμαστε πότε θα εκραγούμε διότι εκτός των άλλων η περιοχή μας φιλοξενεί και τις γιάφκες των τρομοκρατών. Ήμουν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου όταν σε σημείο συνωστισμού έκοψαν με χαρτοκόπτη το πλαϊνό μέρος τη
26/01 14:48  Goldmine
Ήμουν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου όταν σε σημείο συνωστισμού έκοψαν με χαρτοκόπτη το πλαϊνό μέρος της τσάντας μου –που κρατούσα σφιχτά κοντά στην κοιλιά μου- για να με κλέψουν. Μόλις συνειδητοποίησα τι είχε γίνει έκλαιγα από χαρά που δεν χάραξαν την κοιλιά μου. Το καφενεδάκι του Μπαρμπά – Γιώργη έκλεισε και το πήραν Αφρικανοί και το έκαναν πορνείο – μπαρ – τηλεφωνείο. Κινέζοι ανοίγουν μαγαζιά και πωλούν λαθραία. Δεν βγάζω πια τα παιδιά μου βόλτα. Έμποροι σαρκός και οργάνων παραμονεύουν.

Ας μου εξηγήσει κάποιος ζω, ονειρεύομαι; ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; Η αστυνομία περιφέρεται χωρίς να κάνει ελέγχους, συλλήψεις, απελάσεις. Αναπολώ από τις διηγήσεις του πατέρα μου την Αστυνομία Πόλεων.

Οι ελάχιστοι Πατησιώτες που έχουμε μείνει στην περιοχή (οι περισσότεροι έγιναν αστοί και νοικιάζουν τα μαγαζιά τους για να γίνουν τζαμιά ή τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς για να τα κάνουν κοινόβια) συσπειρωνόμαστε γύρω από το παλιό Εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα επιζητώντας το θαύμα. Αυτό το Εκκλησάκι που είναι ο τόπος μαρτυρίου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας η οποία έδωσε την ζωή της γι’ αυτό τον τόπο δεν τιμάται και δεν προστατεύεται από κανέναν ούτε ως τόπος λατρείας, ούτε ως ιστορικό μνημείο.

Σε καιρούς πολέμου θανατώθηκε η Αγία Φιλοθέη. Έλληνες – προδότες σε καιρούς ειρήνης μας παραδίδουν κάθε μέρα στη φρίκη και το θάνατο.

Δεν επιθυμούμε και δεν προτιθέμεθα να εγκαταλείψουμε την περιοχή μας όπως κάνουν άλλοι. Για να την υπερασπιστούμε χρειαζόμαστε βοήθεια.

Έρχεται χειμώνας. Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Τα παιδιά μας θ’ αρχίσουν να μετακινούνται για τις ελάχιστες διαδρομές. Σπίτι – σχολείο – φροντιστήριο. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θ’ αρχίσουν να κρυώνουν εκτός από το να πεινούν. Ο άνθρωπος για να επιβιώσει γίνεται κτήνος (αρρωσταίνει ψυχικά, κλέβει, σκοτώνει). ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ.

Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ. Ανήκουμε στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Δεν είμαστε πολίτες δευτέρας κατηγορίας. Μη μας προδίδετε.

ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

Ε.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΤΗΣΙΑ
26/01 14:57  Goldmine
Κορμοράνο, μετά και τη δική σου επανεμφάνιση ολοκληρώνεται ο κύκλος της παρουσίας των καλών φίλων της ιστοσελίδας μου. Εσύ κι ο Πολ μας λείπατε και χαίρομαι ιδιαίτερα που δώσατε το στίγμα σας. Η κατάσταση μας θέλει ενωμένους σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι αυτό εφικτό. Ειλικρινά σε καλωσορίζω και εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια μιας "Μεγάλης Καρδιάς". Να είσαι περήφανος και να του μοιάσεις στη λεβεντιά και στην ανθρωπιά.
Ελπίζω να τα λέμε από δω όποτε το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μας. Χαιρετισμούς στην Κρήτη. Μας έλειψαν οι παραπονιάρικες μαντινάδες σου:-)
26/01 15:08  Goldmine
Με δόση ενοχής που, λόγω βιασύνης, δεν άφησα "μπιλιετάκι" στις δύο τελευταίες υπέροχες αναρτήσεις σου, όπου εμπεριστατωμένα εντρύφησα, απορώ και εξίσταμαι με την επικαιρότητα των λόγων του Σεφέρη που επιτυχώς σταχυολόγησες, αγαπητέ cell! K εσύ νάσαι καλά να μας ξεδιψάς με λόγο και φως ελληνικό! Προώρισται...ΝΑΙ!
26/01 17:00  zyzzx
Γεια σου Goldmine
Εδω και καιρο, καθημερινως χρησιμοποιουν τον χωρο του ασυλου, σπαζοντας πλακα με τους αστυνομικους που δεν μπορουν να τους πειραξουν

Τωρα απλα αποφασισαν να εγκατασταθουν εκει μεσα.

Τελικα, ο συλλογικος βιος της κοινωνιας θα τους βοηθησει να εγκατασταθουν και στο μυαλο μας.

Αναλογικα το ποσοστο τους ειναι πολυ μεγαλο.

Οσο πιο γρηγορα δεχτουμε αυτο το γεγονος τοσο καλυτερα για εμας.
Βεβαια , υπαρχουν και ατομα με οικονομικη επιφανεια που θα καταφερουν να απομονωθουν ,σχηματιζοντας αυστηρα "πριβε κλαμπ".

Ομως , η δυναμη της Ελληνικης κοινωνιας θα ελλατωνεται συνεχως η δε ακρωτηριασμενη Ελληνικοτητα των πριβε κλαμπ θα ειναι δωρον αδωρο.26/01 19:14  Goldmine
Zyzzx καλησπέρα σου. Μας ζώσανε τα φίδια με την κατακλείδα του σχολίου σου. Η ματιά σου τρέχει μπροστά απ΄τα γεγονότα. Ανέκαθεν λίγοι Έλληνες αναχαίτιζαν ορδές εχθρών (μάχη Μαραθώνα, Θερμοπύλες, Επανάσταση 1821, πόλεμος του ΄40).
Πόλεμος είναι κι ετούτος. Αναίμακτοι θάνατοι και βασανιστηρια της σταγόνας. Μένει να αναπτύξουμε τα αντισώματα στον "ενεργειακό βαμπιρισμό", κατά το φίλο cell. Ας κανουμε το καλύτερο, το λίγο που μπορούμε, αφυπνίζοντας συνειδήσεις.
26/01 20:11  zyzzx
Δεν θελω να σε κουρασω Gold.
Σκεφτηκα ομως πως ο μηχανισμος της κοινωνιας μας για να λειτουργησει επαρκως συμπεριλαμβανει αναγκαστικα ενα πολυ μεγαλο αριθμο απο μεταναστες.
Αυτο σημαινει πως πρεπει να προσαρμοστει ωποσδηποτε στα καινουργια δεδομενα τα οποια ομως αλλοιωνουν τις "προχειρες" αλλα Ελληνικες λειτουργικες δομες της.

Το αποτελεσμα της αναμειξης θα θυμιζει κατι απο την ταινια Φρανκεσταιν.

Υπαρχει ομως και κατι ομορφο σε αυτη την ιστορια.

Ισως, λεω ισως, μια παρομοια μολυνση της υπερδομης των πολυεθνικων να μας απαλλαξει τελικως απο τον ανυποφορο "ηλιο" της παρουσια τους.

Δεν ειναι και τοσο ευχαριστα τα πραγματα Gold .
Θα το νοιωσεις περπατωντας στο δασος του Σχοινια . Βλεποντας αυτα τα υπεροχα μνημεια να υποφερουν και να ξεραινονται ενα-ενα, σιγα και βασανιστικα.
Σαν να συμπαθησαν την μοιρα του Ελληνα φαινεται.

Το να ποναω ειναι ευτυχια .
Γιατι ποναω για την αγαπη.27/01 17:22  σεβαστη
Ωραία η ανάρτηση Gold,
αντιμετωπίζω άλαλη την κατάληψη.ΔΕν ξέρω τι να πω και τι ν αφήσω.
Από τη μια μεριά οι ικέτες, σκλάβοι για πολλά χρόνια στα θερμοκήπια της Κρήτης, με τον ιδρώτα τους κυριολεκτικά ,έκαναν τους νοικοκυραίους πλούσιους ,και από την άλλη "η καλή" πρόθεση αυτών που τους έφεραν στην Αθήνα.
Τι σου λέει αλήθεια η απέλαση απο την Νορβηγία της Νορβηγίδας της χρονιας ,γιατί αποδείχθηκε ότι οι γονείς της ήσαν παράνομοι μετανάστες;
27/01 20:06  Goldmine
@zyzzx To κρατάμε αυτό:
Το να ποναω ειναι ευτυχια.
Γιατι ποναω για την αγαπη.
Αν και προτιμότερο να αγαπάμε χωρίς να πονάμε!
@Σεβαστή ευχαριστώ για την καλή κριτική και συμπορεύομαι με το πολύ λογικό σκεπτικό σου. Όσο για τη Νορβηγία, δυστυχώς, τα σημεία των καιρών...
Καζάνι που βράζει η ανθρωπότητα...

18/02 21:25  pol
Αυτή δεν είναι ιστοσελίδα,είναι ολάνθιστος κήπος ανθρωπιάς! Οπου και να σταματήσω την μπάρα μόνο αγάπη για τον άνθρωπο βλέπω! Κάτι θα πάρω κι εγώ ,όπως αλευρώνεται ο μυλωνάς!
Προσπάθησα να βάλω σύνδεσμο και δεν τα κατάφερα... φαίνεται "ου συγχρώνται,,,,,,
κατανοητός;
Χαιρετώ την παρέα!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
20 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις