Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ανεργία μήτηρ πάσης παραγωγής
1829 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011
11:21
 

 
 
 
   Κα λ ώ ς   ή λ θ α τ ε  κ α ι  κ α λ ή   ε β δ ο μ ά δ α!  
 
***Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011,  εβδομάδα  μεθεόρτιας προσγείωσης. Τέλος σε λαμπερούς στολισμούς.  φανταχτερά λαμπιόνια, ιλλουστρασιόν  συσκευασίες και φωταγωγημένες βιτρίνες που φέτος στην Ελλάδα της κρίσης μειώθηκαν δραματικά κατά 43.000....Όσες και οι οικογένειες που στερήθηκαν το ψωμάκι  τους, και το μαγαζάκι τους. Πονεμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και δεν έχει να του προσφέρει τίποτα ο οίκτος ημών  των "καναπεδάτων" διαμαρτυρομένων !  Όποιος τόχει (το πρόβλημα) αυτός το ξέρει, - λένε - και κανείς άλλος. Όλα τα άλλα είναι φληναφήματα και πομφόλυγες για εντυπωσιασμό και  κατανάλωση. Επιβάλλεται οι πληγέντες να ορθοποδήσουν.  Και θα το κάνουν σύντομα και με αξιοπρέπεια. Η κρυμμένη δύναμη της ελληνικής καρδιάς δεν γνωρίζει εμπόδια.
 
.Η ανεργία από μήτηρ πάσης κακίας όπως λέγαμε, ας γίνει μήτηρ πάσης παραγωγής!   
 
***Το φως της Γέννησης  δεν κατάφερε να διαλύσει τα μαύρα σκοτάδια της Ελλάδας. Πυκνώνουν τα μολυβένια σύννεφα κρύβοντας το  αστέρι που έχασε το δρόμο των αγορών. Εκεί δεν μπορούμε να επέμβουμε εμείς οι μοναχικοί καβαλάρηδες. Είναι  ξένο ευαγγέλιο σε αλλουνού παπά χωράφια.  Μπορούμε όμως να κάνουμε ο καθένας να λάμψει το δικό μας αστέρι επινοώντας εφικτούς τρόπους για την επιβίωση και την εργασία αν αφήσουμε τη δημιουργική μας σκέψη να γεννήσει ιδέες, βιώσιμες και αποδοτικές με καλούς υπολογισμούς και  χωρίς να απαιτούνται μεγάλα κεφάλαια.. 
 
 
 
***Οι ποιμένες μας, ιμιτασιόν πια  κι αυτοί, εισάγουν το γάλα για τα παιδιά μας από τη Γαλλία ενώ οι εντόπιοι κτηνοτρόφοι για δεκαετίες σπαταλούσαν τις επιδοτήσεις  τους άκριτα  υπερχρεώνοντας έτι περισσότερο  τα ακυβέρνητα νοικοκυριά τους. 
 
Έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου και έλλειψη αγωγής στάση πολιτισμού κρίση στασιμοπληθωρισμού! 
 
***Τα δώρα των μάγων φέτος ήταν αυγά και κότες με διοξίνη από τη Γερμανία προωθημένα μέσα από τις τεράστιες αλυσίδες των ξένων σούπερ μάρκετ που έχουν απλώσει  "δίχτυ προστασίας" - κάτι σαν ΝταβατζίΠροδέρμ - πάνω απ΄ τη χώρα.
 
 
***Στο νησί μας -  μου έλεγε η μητέρα μου - δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο στάρινο αλεύρι. Κανείς δεν σπέρνει και καμιά δε ζυμώνει. Το αλέτρι και το λυχνιστήρι της δεκαετίας του ΄60 μαζί με πολλά άλλα εργαλεία του μόχθου σώζονται ώς μουσειακά είδη σε ιδιωτικές συλλογές.  Τρώνε όλοι "πλαστικό" ψωμί, ενίοτε εισαγόμενο και κινέζικο άμα λάχει, σαν και τα πλαστικά κινέζικα σκόρδα που καταναλώνει η χώρα,  σωρηδόν. Αυτά είναι σαν να φύτρωσαν σε θερμοκοιτίδες ή σε πειραματικούς σωλήνες χωρίς ίχνος χώματος επάνω τους.  Τι κρίμα, ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει πως η μεγαλύτερη αποψίλωση ενός λαού συντελείται μέσα από τη διατροφική του αλυσίδα. Κι και ας μην παραπονιόμαστε για όλα. Διατηρούμε εισέτι  το δικαίωμα επιλογής. Όταν δε σέβομαι το σώμα μου και δεν ελέγχω τι δηλητηριώδες και τοξικό καταναλώνω  δεν μου φταίει κανένας κερδοσκόπος.
 
Οι λύσεις είναι στο χέρι μας, στο μυαλό μας  στη δύναμή μας. Και τουλάχιστον δεν παραχωρούμε σε κανέναν τις πηγές της προσωπικής μας δύναμης. Γιατί τις πατριωτικές δυνάμεις τις καμουφλάρανε κάτω από δύο γαλάζια κασκόλ δυο  ηγέτες πριν δυο μέρες...  
 
***Στο ραδιόφωνο ακούω έναν από τους λίγους εναπομείναντες θαρραλέους παραγωγούς  να χαρακτηρίζει την Ελλάδα "χώρα υπό κατοχή".. Στο μπλογκ του  Ορφέα διαβάζω φευγαλέα σήμερα για τα καμώματα στην Ουγγαρία. «Εφτασε το τέλος για την ελευθερία του Τύπου στην Ουγγαρία». Λογοκρισία!  Έτσι δικαιούμαι να χαίρομαι και να εκτιμώ που μπορώ ακόμα να εκφράζω ελεύθερα τις σκέψεις μου .
 Η ελευθερία του λόγου είναι η αρχή και το τέλος της ορθώς εννοούμενης Δημοκρατίας!.
 
***Η Ρομφαία   Μιχαήλ, βρισκόταν ανάμεσα σε άλλα βιβλία πάνω σε ένα πάγκο κεντρικού βιβλιοπωλείου. Την προσπέρασα. ψάχνοντας μια άλλη στοίβα με βιβλία, προχθές. Στο κάτω μέρος νάσου πάλι μπροστά μου η Ρομφαία. Την προσπέρασα ξανά. Και τότε ήρθε το άγγιγμα στον ώμο μαζί με ένα φιλικό ξαφνικό χτύπημα: "Αυτό" μου λέει με επιτακτική φωνή μια μελαχρινή γυναικεία παρουσία δίπλα μου. "Αυτό να το πάρεις. Δεν βλέπεις πως σου παρουσιάστηκε δεύτερη φορά μπροστά σου κι εσύ το αγνοείς; Έχει κάποιο μήνυμα για σένα. Το έχω διαβάσει και στο προτείνω. Κι αν σε ενδιαφέρει το channeling πάρε και τα στοιχεία μου. Στα πατήσια μένω"...   Μεταφυσικό ή τυχαίο;  Άγνωστο....Στo google βρήκα πως channeling είναι μια ανώτερη μορφή καθοδήγησης κλπ.κλπ...Το βιβλίο δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρο αλλά ο πρωταγωνιστής το "Γκρουπ"  ο Κρύων εκλήθη και στον ΟΗΕ για συνέντευξη!
 
Ξέρουν  πολλά αυτοί οι Μεγάλοι των Χωρών και των Αγορών...
 
***Ένα μήνυμα  που έψαχνα κι εγώ, δε λέω... το πήρ . Κι ας μην κατάλαβα πολλά.
Αυτό που σίγουρα έχω καταλάβει είναι πως τα νταραβερίσματα και οι ερωτοτροπίες με τις πύλες του Ανεξήγητου δεν εγγυώνται πάντα υγιείς επικοινωνίες γιατί συχνά ενεργοποιούν αρνητικά ρεύματα και δυνάμεις  που δεν είναι ελέγξιμες. Χρειάζεται πολλή προσοχή και σωστό οδηγό;;; με όλα αυτά γιατί συχνά ανοίγονται δρόμοι λαθεμένοι χωρίς γυρισμό.
 
Μια αόρατη ρομφαία κρατά ο καθένας μας στο χέρι του. Περιμένει τη δική της ενεργοποίηση το δικό της channeling. Στο δαιδαλώδες  μονοπάτι του 2011. Δυστυχώς έχουμε δρόμο μπροστά...
 

   

 

 Χαϊνηδες -

Πίσω μη γυρίσεις ....

2010 της κρίσης!

 

 

 

Δυστυχώς, τρελοί μας φίλοι

ο ντουνιάς αυτός (της Ελλάδας)

δεν είναι για τα σίδερα....

 
 
 

 Καλημέρες!!!  

 

 

 

 

 

Σχόλια

10/01 11:55  ΕΝΑΠ
Καλή χρονιά Χρυσαφένια.
Το σχόλιό σου στο blog μου ΜΟΛΙΣ το διάβασα..

Δυστυχώς, το μόνο σίγουρο είναι πως η ανεργία είναι η ΜΗΤΕΡΑ πολλών παιδιών.
Καλών ή κακών, άσχημων ή όμορφων, έξυπνων ή κουτών κ.λ.π.
Αυτή η κρίση δεν είναι ιστορικά πρωτόγνωρη. Υπήρξαν ΠΟΛΥ χειρότερες πριν από αυτήν ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ανθρώπινες ζωές.
Είναι όμως πρωτόγνωρη για τη νέα εποχή της ΕΠΙΠΛΑΣΤΗΣ ευημερίας.
10/01 12:24  Goldmine
Καλημέρα αγαπητή ΕΝΑΠ Ενδιαφέρουσα παρέμβαση! Το παράθυρο της ανεργίας και της κρίσης είναι σφαλιστό και κλειδαμπαρωμένο, σίγουρα. Προσπάθησα να ανοίξω μια χαραμάδα γιατί η χειρότερη κρίση είναι η προσωπική μελαγχολία του Έλληνα. Καλό σου μεσημέρι!
10/01 12:39  PREMIUM
Καλημέρα κορίτσα !
Γιατί σας άφησαν μόνες τα αγόρια ????
Να ξέρετε πάντως ότι στη "φύση" τα θηλυκά είναι τα π-α-ρ-αγωγικά !
Λέμε για παράδειγμα : Η ελιά, η πορτοκαλιά κλπ. αλλά ΚΑΙ ο έλατος, ο πλάτανος ! :-)
~~~~~~~@~~~~~~~
10/01 12:49  Goldmine
Πρεμ, εσύ διφορούμενος ; Αδύνατον:-)
Η καλή παραγωγή χρειάζεται σύζευξη:-)
Καλά νάμαστε και από πρτοκαλιές τίποτα άλλο:-)
10/01 12:55  groyma stella
Καλημερα σας, καλη εβδομαδα.
Ανεργια μαζι με κακη ψυχολογια δεν αφηνει την ελπιδα να ανθισει.
Ας ελπισουμε η ψυχραιμια να πρυτανευσει.
10/01 12:58  PREMIUM
Εύα ... Μήπως έχεις κοριό στο PC μου ?????
Το παραπάνω σχόλιό σου τη "στιγμή" που έγραφα για ... Πρτο(γάλλους:-)
http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=29047&pg=10000#comment212717
~~~~~~~~@~~~~~~~~
10/01 13:18  Goldmine
Καλώστηνε και τη Στέλλα στη μεσημεριανή ζώνη του καναλιού μας. Θα σπάσουμε το μυαλό μας μέχρι να βρούμε λύσεις στα αδιέξοδα μας αλλά να μη λυγίσουμε στην κακή ψυχολογία. Εδώ να μας βρει και το 2111 όχι εμάς, φυσικά, αλλά τις ρίζες και τις φύτρες μας:-)
Πρεμ, πλάκα πλάκα το δικό μου PC και το ταχυδρομείο μου στο yahoo έχει αλωθεί εδώ και μήνες από χρήστη του capital. Αντί να μου βγάλει πια το όνομά μου μου βγάζει το νικ του χρήστη-χάκερ. Αυτά! Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!
10/01 15:48  Ηρακλής
Καλημέρα λίγο αργά, γιατί μπορεί το Νήσος ΧΙΟΣ να έφτασε νωρίς, αλλά εγώ γύρισα νυσταγμένος.
Ο καιρός καλοκαιρινός, η ζωή με άλλες ταχύτητες, οι απαιτήσεις ελάχιστες, τι στο διάολο κάνουμε εδώ απορώ και εξίσταμαι.
Εύα όταν ο Τρικούπης έλεγε ότι θα ζήσει η Ελλάδα, εννοούσε την Ελλάδα που είχε διδακτήρια, σαν το σχολείο της Αγίας Παρασκευής, άντε και της Καλλονής, εννοούσε την Ελλάδα, που οι δάσκαλοι έχτιζαν μόνοι τους τα σχολεία τα απογεύματα.
Α, και την Ελλάδα που τα εργοστάσια είχανε μέσα μηχανές παραγωγής και όχι μηχανήματα ήχου και τραπεζοκαθίσματα
Τέλος πάντων. Παραφράζω:

Η Ελλάδα ωφείλει, και θα ζήσει,
μέχρι να εξοφλήσει!
10/01 16:17  Goldmine
Ωχ! πανωλεθρία οι τράπεζες! -4% η ΚΥΠΡΟΥ!
Ηρακλή, όποτε φέρνεις νέα απ΄τα γενέθλια χώματα εκτελείς ιερή αποστολή!
Κι όταν ζούμε το παρόν με γεμάτες τις καρδιές είμαστε οι άρχοντες της πτωχευμένης Ελλάδας.
Πού να σου έλεγα κιόλας πως στο χωριό μου υπήρχε ένα από τα πρώτα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της χώρας από το 1960. Και άλλα καλά εργοστάσια !
Ιδανικές κοινωνίες. Στο χέρι μας δεν είναι να τις ξαναφτιάξουμε;
Το τραγούδι, ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ σήμερα παραφρασμένο: ΝΑ ΓΥΡΊΣΕΙς ΠΙΣΩ, τραγουδά ο Κώστας Αβησσινός.
Να γυρίσουμε αποφασισμένοι ...
Να γυρίσουμε σελίδα...
Να γυρίσουμε στην αλήθεια μας!
10/01 17:04  σεβαστη
Μόνο το 2010 να πάει και να μη γυρίσει!
10/01 17:30  Nida
5* και για τη μουσική επιλογή
10/01 17:50  Goldmine
@ Καλησπέρα σεβαστή. Μακάρι να μην πούμε τα ίδια και για το 2011...
@Αν πω Nida πως είναι το αγαπημένο μου τραγούδι, από πέρσι, ίσως φανεί παράξενο. Κάποια ευαίσθητη χορδή αγγίζει μέσα μας. Σε ευχαριστώ που το πρόσεξες.
10/01 19:59  KFWPARTNERS
ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΞΥΠΝΙΟΣ!
http://www.enaoneiro.gr/pdf/enaoneiro_vasikokeimeno.pdf
ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΧΩΡΑΝΕ 12 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
Μιά ανάσα της γής είναι μιά ανθρώπινη μέρα...
Μιά ανάσα της σελήνης είναι ένας μήνας...
Μιά ανθρώπινη ανάσα είναι εβδομήντα δύο χρόνια...
Μιά ανάσα της ανθρωπότητας είναι τριάντα γενιές...
Μιά ανάσα του γαλαξία μας είναι δώδεκα πολιτισμοί...
~~~@~~~
χορδιστής
25.920
~~~@~~~
10/01 20:16  Goldmine
"Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς
τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο! (Γιάννης Ρίτσος)
Χορδιστής εν δράσει:-) Χαίρε!
10/01 20:21  KFWPARTNERS
Χαιρε αγαπητή...
19/01 20:21  pol
19/01 23:04  Goldmine
Πολ, καλέ μας φίλε, αν και απών, ήσουν πάντα ωσεί παρών εδώ. ΄Ελαμψες δια της απουσίας σου και μας εξέπληξες ευχάριστα. Ο χρόνος είναι ακαθόριστος σαν μια στιγμή αλλά και σαν μια αιωνιότητα για ανθρώπους που αλληλοεκτιμούνται.¨Ηδη φιγουράρεις στους συνδέσμους μου και θα σε επισκεφτώ σύντομα για ανταποδοτικά τέλη...Σου χρωστάω τόσα σχόλια και υποστήριξη στο μονοπάτι του blogging. Μπράβο σου!
20/01 06:40  pol
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !
Περιμένω αυστηρή κριτική ,γιατί η ρίζα του δέντρου μας πρέπει ν'αντέχε!
Είμαι συγκινημένος!
Ευχαριστώ για όλα!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
28 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις