Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Όχι άλλο κάρβουνο...
1890 αναγνώστες
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010
12:50

 
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010
 
  
Στο κατώφλι αλλαγής χρόνου, στο φινάλε της χειρότερης χρονιάς της πεντηκονταετίας για την πατρίδα, στο ξεπροβόδισμα  του 2010, όπου ήρθαν τα πάνω κάτω στη φτωχή και ουχί πλέον «τίμια» χώρα μας, διατείνονται οι πάντες πως η μόνη σωτηρία μας είναι γίνουμε παραγωγικοί σε έργο και λόγο, φυσικά.  
 
Και στην πασαρέλα του διαδικτύου όπου περισσεύει η πολυφωνία και η ελεύθερη έκφραση ιδεών – δόξα τω Θεώ – άρχισε να κουράζει αισθητά να το γινόμαστε μονοδιάστατα αφοριστικοί, καταγγελτικοί και επικριτικοί, για εντυπωσιασμό συχνά, χωρίς την κατάθεση εποικοδομητικών προτάσεων.
 
Η τακτική αυτή, διαπιστωμένα έχει ψυχολογικό υπόβαθρο εκτόνωσης αφού ο αναγνώστης ταυτίζεται, συνήθως, με τον αρθρογράφο και εκφράζει το θυμό του και τα καταπιεσμένα του συναισθήματα μέσα από την ενοχοποίηση των άλλων και τη θυματοποίηση του εαυτού του. Συνήθως, κάποιοι άλλοι φταίνε…
 
Από την άλλη, πάλι η συνειδητοποίηση της δραματικής κατάστασης που περιήλθαμε ως χώρα είναι το εφαλτήριο,  απ΄όπου θα ξεκινήσει και η δραστική της ανάσχεση.
 
Επομένως, στο δίχτυ της αράχνης που υφαίνουμε στον αχανή ιστοχώρο γύρω μας όλοι προσθέτουμε ένα μικρό κελί. Να στεγάσει τη ματαιοδοξία μας,   την αγωνία μας ή την μάταιη επιθυμία μας μήπως δούμε σε κανένα κελί  φυλακής έστω και έναν φταίχτη για το γκρέμισμα μιας ολόκληρης πατρίδας!  
 
Ο γόνιμος διάλογος, πάραυτα και η έγκυρη αρθρογραφία ανοίγουν μια χαραμάδα για να εισβάλει το κρυμμένο φως. Πάντα υπάρχει φως. Και  σκοτάδι είναι η ανυπαρξία φωτός όπου αρκεί  μία και μόνη αχτίδα για να το διαλύσει.
 
 
 
 
Λέω συχνά πως δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση. Και τα αδιέξοδα οδηγούν σε καρκίνους  ισχυρίζονται πολλοί ειδικοί. Ας ψάξουμε για λύσεις, λοιπόν, στα μικρά ή τα μεγάλα αδιέξοδα. Συντονισμένα και με θετική προσέγγιση.
 
Συχνά, πάλι επιδιώκουμε κάτι τόσο επίμονα που ενώ βρισκόμαστε έξω απ΄την πόρτα που θα μας ανοίξει εμείς οι ίδιοι μπλοκάρουμε την πόρτα και δεν την αφήνουμε να ανοίξει προς το μέρος μας.
 
Έχω δει πως η κοινή λογική, η σφιχτή οικονομική πολιτική και η αλληλεγγύη έστω και σε μικροπράγματα, που δεν κοστίζουν σε λεφτά, διανθίζουν χαρούμενα τη ζωή μας, πολεμώντας τη μιζέρια. Και τίποτα δεν αξίζει όσο η χαρά στο πρόσωπο του ανθρώπου που του δίνεις ελπίδα ζωής.
 
Δεν ξέρω αν πρέπει που το λέω, μα φέτος είναι πιο περιορισμένες οι γιορτές μου, γιατί διέθεσα κάποιες οικονομίες για να σώσω ένα συνάνθρωπό μου και την οικογένειά του από τη φυλακή για χρέη, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και το σπίτι τους. Πολλοί μου είπαν πως δεν έπρεπε να το κάνω και να τους αφήσω να πάρουν ένα μάθημα, γιατί μη έχοντας συναίσθηση του χρέους τους έκαναν αρκετά σπάταλη ζωή.
 
Αυτό που ξέρω είναι πως εκείνο το βράδυ που έσωσα μια οικογένεια, που είδα να "φιλάει" τα πόδια μου η γυναίκα σε κατάσταση νευρικού κλονισμού στα πρόθυρα αυτοκτονίας ήταν ο πιο αναπαυμένος ύπνος της ζωής μου η πιο ήρεμη συνείδηση, το πιο ήσυχο βράδυ μου!
 
Όσοι έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε έστω και με ένα λόγο, έστω και με μια μερίδα φαγητό κάποιον που μπαίνει στα σπίτια όχι για να κλέψει χρήματα αλλά για να κλέψει μια κατσαρόλα με φαγητό (συμβαίνει τελευταία συχνά κι αυτό) μην το σκέφτεστε. Θα πετάτε μετά από ευχαρίστηση, θα αποκτήσετε φτερά ανακούφισης .
 
Γι΄ αυτό η πρόταση του Ηρακλή πρέπει να περπατήσει με οποιαδήποτε μορφή, με οποιαδήποτε σχήμα ακόμη και χωρίς εμένα μέσα αν αυτό ενδεχομένως δεν αρέσει:
 
 
Εμείς του διαδικτύου δεν είμαστε και τόσο ανοιχτοί. Οχυρωμένοι μπροστά στις οθόνες κλείνουμε απέξω απ΄ το καβούκι του ατομισμού μας τη δυστυχία των διπλανών μας .
 
 
Δρόμος υπάρχει μπροστά μας πολύς, ατέλειωτος και δύσκολος. Όπως υπήρχε πάντα. Κοντόφθαλμες πρακτικές δεν μας ευνοούν, πλέον. Το ανελέητο σφυροκόπημα μυαλού, αυτιών και ματιών από τα ΜΜΕ θέτει σε κίνδυνο την ψυχική μας ισορροπία. Επιβάλλεται σοβαρό φιλτράρισμα στις αρνητικές προσλαμβάνουσες για τη διασφάλιση της συναισθηματικής μας υγείας.
 
Δώστε χαρά και πάρτε χαρά. Είδα, χθες το κίνημα της ανοιχτής αγκαλιάς σε κάποιο κανάλι. Παιδιά που μοιράζουν δωρεάν αγκαλιές στους δρόμους. Ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2007. Για κάποιους μπορεί να φαντάζει ανόητο όταν γίνεται χωρίς διάκριση. Πολλοί εν τούτοις μοναχικοί, στρεσαρισμένοι και στερημένοι γεμίζουν δύναμη μ΄ ένα αγκάλιασμα, ζεστό, ανθρώπινο, ανιδιοτελές. Αναζητείστε στο παρελθόν τις φορές εκείνες που ψάχνατε να ανοίξει μια αγκαλιά να σας χωρέσει…0λοι έχουμε τέτοιες στιγμές…
 
Συνοψίζοντας, σκέφτηκα, σήμερα, να διατυπώσω λίγες δικές μου σκέψεις (κόντρα στην τάση αναδημοσίευσης ξένων κειμένων που κυριαρχεί ανεξέλεγκτα στο χάος  του διαδικτύου κι έχει, ενδεχομένως τη χρησιμότητά της, ειδικά όταν, νομότυπα, αναφέρονται και οι πηγές).
 
 Είπα να δώσω μερικές σκέψεις που δεν θα είναι απώλεια χρόνου η ανάγνωσή τους και που όταν διαβαστούν μετά από κάποια χρόνια ίσως διαφωτίσουν πρώτα εμένα που θάχω ξεχάσει τα τωρινά  για την εικόνα αυτής της κρίσιμης αλλά και πολύτιμης μέρας που ξεκίνησε άσχημα.
 
Στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα με την έκρηξη ισχυρής βόμβας. Το πρωτόγνωρο είναι πως οι τρομοκράτες δήλωσαν τηλεφωνικά και τον αριθμό της μηχανής που ήταν παγιδευμένη με βόμβα μπροστά στο Πρωτοδικείο, κλεμμένη από χθες.
 
 Δυστυχώς, δεν πρόλαβαν μέσα στα είκοσι λεφτά του εναπομείναντος χρόνου οι πυροτεχνουργοί της ασφάλειας να την απασφαλίσουν. Ευτυχώς που δεν την πλήρωσαν ανυποψίαστοι διερχόμενοι  δεδομένου ότι η  έκρηξη όχι μόνο έκαψε αλλά και αναποδογύρισε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τόσο ισχυρή ήταν!
 
 
Είναι δύσκολο τελικά να γράφεις μόνος σου χωρίς να χρησιμοποιείς πηγές. Αξίζει ωστόσο γιατί είναι δημιουργικό, αποκαλυπτικό αυθεντικό και σε κάνει να χαίρεσαι για όσα αυθόρμητα διηγείσαι που ούτε κι εσύ γνώριζες πως υπάρχουν στο σκληρό δίσκο του πνεύματός σου.
 
 Έτσι θα τολμήσω να απευθύνω μια φιλική σύσταση προς  ιστολόγους και αρθρογράφους: Πέρα από περισπούδαστες αναλύσεις, που μας καθιερώνουν στο κοινό, και είναι περισσότερο για τους επαγγελματίες γραφιάδες,  καλό είναι, μέσα – μέσα, να βουτάμε στο βαθύ και ανεξάντλητο ποτάμι του εαυτού μας. Στις γνώσεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά μας και να μην τα υποτιμάμε. Σύμφωνοι, δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα, ελλείψει χρόνου. Είναι πάραυτα ένας θησαυρός εμπειρίας και κρατά πολλά κρυμμένα μαργαριτάρια στις όχθες του για να τα μοιραστεί κανείς με τους φίλους αποδέκτες των μηνυμάτων του.   Έτσι δημιουργούμε! Δημιουργούμε λόγο. Και εν αρχή ήν ο Λόγος!
 
Όχι, δηλαδή, πως σας πρόσφερα και κανένα μαργαριτάρι σήμερα αλλά τουλάχιστον μπορώ στο φινάλε να φωνάξω μαζί σας:
 
Όχι άλλο κάρβουνο, βρε αδερφέ!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Σχόλια

30/12 13:06  John Fiser
Μια διευκρινηση μονο..
Εν Αρχη Ην Ο Ηχος γιατι και ο Λογος ειναι Ηχος.
30/12 13:33  Βασίλης Βιλιάρδος
Το κείμενο σας είναι εξαιρετικό. Ακόμη περισσότερο, αυτά που προσφέρατε - αφού οι πράξεις τελικά μετρούν, όχι τα λόγια.

Εύχομαι σε εσάς, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους εδώ, Καλή Χρονιά, γεμάτη υγεία και ευτυχία. Με αισιοδοξία, δουλειά και λογική θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα - εθνικά και προσωπικά.
30/12 13:49  Goldmine
@John Fiser, καλώς ήλθες!
Με τη δευκρίνισή σου μου έδωσες πάσα να επισκεφθώ ένα πολλά υποσχόμενο ιστολόγιο που μόλις αντελήφθην πως είναι το δικό σου:
http://john-fiser.capitalblogs.gr/listArticles.asp
30/12 13:55  Goldmine
@ Βασίλης Βιλιάρδος
Η γνώμη σας βαραίνει για μένα γιατί σας εκτιμώ ιδιαίτερα και σας ευχαριστώ πολύ.

Τα δικά σας κείμενα είναι φως για όλους μας στην κρίση.
Θα επαναλάβω τη νουνεχή ρήση σας για να την εντυπώσουμε:
"οι πράξεις τελικά μετρούν, όχι τα λόγια".
Οι καλοδιατυπωμένες ευχές σας είναι ευπρόσδεκτες και ουσιαστικές!
Αντεύχομαι από καρδιάς!

30/12 14:06  PREMIUM
Καλημέρα Εύα !
Σχετικό άρθρο μου σε λίγο σε άλλο βέβαια ύφος ! :-)
Στο μυαλό μου είσαι ;-)
30/12 14:19  Goldmine
Χαίρομαι που εξακολουθώ να αποτελώ πηγή έμπνευσης για το "φίλο":-)
Α! πολύ απολαυστκοί οι διάλογοί σου με τη Γιασεμί χθες, στο ΣΤΕΚΙ ΣΑΣ:-) Γέλαγα για ώρα!
Στο λέω τώρα γιατί δεν πρόλαβα χθες. Θα σου αφήσω σχόλιο αργότερα.
30/12 14:39  John Fiser
Σε ευχαριστω για την καλη προαιρεση του λογου σου.
Ομως, δεν υποσχομαι τιποτα και σε κανεναν. Το μονο που μου επιτρεπεται να κανω μετα απο μια εμπειρια 5 χρονων στην ελληνικη μπλογκοσφαιρα και 16 χρονων στο ελληνικο διαδικτυο ειναι να παρουσιαζω με ρεαλισμο και αντικειμενικοτητα την αληθεια μου και αληθεια μας.
Καλη χρονια να εχουμε με υγεια και με ενδοφλεβιο ορο.
30/12 14:51  PREMIUM
Εεεεεεεε σήμερα δε θα το καλαμπουρίσουμε ... τ-ό-σ-ο !
http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=28861&blid=357#commentsstart
30/12 14:58  Goldmine
Τις πιο ειλικρινείς μου ευχές! Όσο για τους "ορούς" επιτυχημένο:-)
30/12 21:22  favlos
Κι ένα ευρώ να δώσουμε σε Έλληνες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη είναι γενναίο και σπάνιο.

Καλή Χρονιά και Υγεία...
30/12 21:55  jerri
Μοσχος σιτευτος
30/12 21:59  Goldmine
Καλή Πρωτοχρονιά, φίλτατε Νικόλαε, σε σένα και σε όλους τους φίλους επισκέπτες του μπλογκ διότι αύριο λόγω παραμονής θα με απορροφήσουν οι δουλειές και μάλλον δεν προλαβαίνω νέα ανάρτηση. Έχεις απόλυτο δίκιο και είναι και δική μου αρχή: Συνειδητά πλέον στηρίζουμε ό,τι ελληνικό και πρώτα τους ανθρώπους μας! Πρέπει να σταματήσει να είναι σπάνιο φαινόμενο και οι πιο άνετοι να συμμεριστούν το διπλανό τους. Να που επαληθεύεται το άσμα: "Μη μιλάς, μη γελάς κινδυνεύει η Ελλάς"...
30/12 22:12  Goldmine
Καλησπέρα jerri, Να που αυξανόμαστε.
Ηρακλής, Τριαντάφυλλος, Jerri, Eύα, είμαστε ήδη τέσσερις που ακολουθούμε την πρόταση Ηρακλή για μια φιλανθρωπική δράση που θα ανακουφίσει κάποιον αναξιοπαθούντα συμπολίτη μας. Ελάτε να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που θα καταθέσουμε το μικρό οβολό μας (ανεξαρτήτως ποσού) και προτείνετε εσείς ανοιχτά και δημόσια ένα φορέα ή πρόσωπο για να δοθούν και να πιάσουν τόπο.
Η διαδικασία μόλις άρχισε, δεν κλείνει ακόμη και περιμένουμε από τον Ηρακλή συντονισμό.


30/12 22:24  jerri
Αναμένουμε λεπτομέρειες...
Καλό βράδυ!
02/01 10:51  σεβαστη
Καλημέρα,Καλή Χρονιά και
" καλώς μας βρήκες"
Ωραία η ιδέα του Ηρακλή περιμένω λεπτομέρειες αν και από Αρχή,δεν θεωρώ την φιλανθρωπία θετική δράση.
02/01 12:05  oberon
Goldy καλή χρονιά !

Αισθάνομαι ολίγον αδικημένος γιατί το
"Και στην πασαρέλα του διαδικτύου όπου περισσεύει η πολυφωνία και η ελεύθερη έκφραση ιδεών – δόξα τω Θεώ – άρχισε να κουράζει αισθητά να το γινόμαστε μονοδιάστατα αφοριστικοί, καταγγελτικοί και επικριτικοί, για εντυπωσιασμό συχνά, χωρίς την κατάθεση εποικοδομητικών προτάσεων."

Εκτός αν συμφωνείς ότι οι εξαιρέσεις τονίζουν τον κανόνα σου.
Αν ναι, πέστο.
Αν όχι ετοιμάσου και εσύ να απαντήσεις προσεχώς σε μια πολύ δύσκολη ερώτησή μου ...
02/01 17:08  .........
Goldmine
Kαλη χρονια!
02/01 17:40  cell
Καλή Χρονιά αγαπητή Gold,
ατομική και οικογενειακή υγεία και χαρά.
Οι επιθυμίες σας, ειλικρινείς Ευχές μου!
02/01 21:40  zyzzx
" Μια φωτια μες το μυαλο μου
καιει
τη σκουρια και τα αποθεματα των σκουπιδιων
του αιωνα μου"
Χ. Νορς

Χρονια πολλα και καλα Gold
04/01 08:42  Goldmine
Καλημέρα σε όλους μας φίλοι μου και εύχομαι μια χρονιά ανέλπιστα γούρικη! Με υγεία για όλους, αντοχές, δύναμη αγάπης κα προκοπή. Πολλά πράγματα πηγάζουν από τον εσώτερο εαυτό μας και είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Η ασιοδοξία δεν πουλιέται ούτε αγοράζεται. Πηγάζει από μέσα μας και μεταδίδεται γύρω μας. Την εύχομαι σε όλους σας/μας σαν βασική προϋπόθεση για τον περαιτέρω προοιωνιζόμενο σκληρό αγώνα σε όλα τα μέτωπα.
Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος. Κάκιστος. Και ο τρόμος καταστροφικός. Απλά, όσο γίνεται δεν τσιμπάμε δε μασάμε και δεν αφήνουμε τον εαυτό μας βορά στα σχέδια κανενός...

@Με ευχαρίστηση σε χαιρετίζω εδώ ξανά και σε ευχαριστώ, σεβαστή. Προσμετράσαι, λοιπόν στην ομάδα κρούσης για την πρόταση Ηρακλή και θα επανέλθω επί του θέματος!

@oberon, ένα νέο χρόνο αποδοτικό σε όλα τα μέτωπα εύχομαι και σε σένα, σε έργα και λόγια, κρίσεις και δημιουργικές προτάσεις που, φυσικά διατυπώνονται αμφότερα σε όσα κείμενά σου έχω καταφέρει να διαβάσω.

@Αγαπητέ cell, καιρός πια να απευθυνόμαστε σε ενικό αριθμό,ε; Όχι πως δεν μου αρέσει και ο "πληθυντικός σας" και όπως εσείς αγαπάτε:-)Χίλιες ευχές!
Έχετε καθιερώσει, πλέον ένα καταξιωμένο βήμα, το ιστολόγιό σας, που ευχαρίστως επισκέπτομαι καθώς συνάδει με το πνεύμα σεβασμού, αξιοπρέπειας και γνώσης που διέπουν και τη δική μου κοσμοθεωρία.

Και στο ΟΝ zyzzx θέλω να ευχηθώ καλές εμπνεύσεις και αναμμένη πάντα τη δάδα του μυαλού γιατί υπάρχει πολύ κάρβουνο για κάψιμο:-) Την καινούρια χρονιά εμείς τη χτίζουμε. Δικά μας είναι, επί το πλείστον ο χρόνος, η δράση και η ευθύνη. Καλή διαχείριση, λοιπόν σε όλα, χρήματα, χρόνο και αισθήματα!

Στον/στην επισκέπτη/επισκέπτρια τελίτσες...τις ευχές μου και την αγάπη μου:-)
04/01 09:16  groyma stella
Πολλες πολλες ευχες ομορφες και γλυκες.
Χρονια Πολλα, Καλη Χρονια!.
04/01 09:31  Goldmine
Επίσης Στέλλα μας, επίσης! Οι αληθινές ευχές, για όσους το ψάχνουν, έχουν δύναμη και δεν είναι απλά "ευχολόγια" όπως χαρακτηρίζονται συχνά. Δε βλάπτει να δίνουμε και να παίρνουμε ευχές. Είναι κι αυτές μικρές επιταγές με το όποιο άυλο αντίκρισμα.
04/01 10:38  oberon
o.k. Goldy,

Όταν ... αναλάβω, θα σε βάλω κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ξέρεις πολύ καλά να μην απαντάς στις δύσκολες ερωτήσεις.

π.χ. προκύπτει ότι δεν έχεις "καταφέρει" να διαβάσεις και πολλά άρθρα μου, παρότι κάποια που διάβασες περιέχουν "κρίσεις και δημιουργικές προτάσεις".
Και - βεβαίως - αυτά που διάβασες δεν ετιμήθησαν δια σχολίων σου, ούτε καν αξιοποιήθηκαν σε άρθρα σου.
Ούτε αποφάσισες αν επί τέλους αποτελώ εξαίρεση.

Ίσως όμως σε δυσκολέψει η π-ο-λ-ύ δύσκολη ...
04/01 10:39  oberon
Κατά τα άλλα "Όχι άλλο κάρβουνο..." ...
04/01 11:10  favlos
καλημέρα gold
Αυτό με το μάζεμα χρημάτων προϋποθέτει κάποια νομική μορφή..Σύλλογο ίσως μη κερδοσκοπικό ή κάτι τέτοιο..
Ρωτήστε τον φίλο jiovani! θα ξέρει καλύτερα..
http://jiovani.capitalblogs.gr
04/01 11:59  Goldmine
@oberon, θα ήθελα μα δεν προλαβαίνω να διαβάζω ό,τι γράφεται εδώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που παρέμεινε αδρανές για έξι μήνες το ιστολόγιό μου. Και βέβαια αποτελείς "φωτεινή" εξαίρεση και μπράβο σου. Αφού το γνωρίζεις καλά έχει σημασία η δική μου επιβεβαίωση;
Περιμένω νέες αναρτήσεις σου και με σχόλιά μου ασφαλώς, προσεχώς. Απλά άσε μου την ελευθερία επιλογής. Αυτή είναι και η πεμπτουσία του blogging. Δε λειτουργώ υπό πίεση, ποτέ.
@ favlos Καλή χρονιά! Ναι, το έχω γράψει ήδη πως το εγχείρημα χρειάζεται νομικό μανδύα γι΄αυτό και μόλις βρω χρόνο θα επανέλθω με ουσιαστικές προτάσεις στην ευγενή ιδέα του Ηρακλή.
Δε χρειάζεται στην Ελλάδα άλλος ένας σύλλογος του ενός προέδρου. Μια ομάδα άμεσης δράσης χρειάζεται ή μια συντονιστική επιτροπή ανιδιοτελούς προσφοράς έργου, χωρίς τον πειρασμό της προσωπικής προβολής. Όποιος θέλει να συμμετέχει με την καρδιά του μπορεί να το δηλώνει ή στου Ηρακλή ή εδώ και η φόρμουλα θα βρεθεί καθώς η ιδέα θα ωριμάζει νομότυπα και με πλήρη διαφάνεια. Κάθε αγαθή προσφορά δεκτή.

04/01 14:19  strimenosgaidaros
Μάνος Χατζιδάκις – Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει


Πάντα μ’ απασχολούσε το γνωστό εμβατήριο όσες φορές τ’ άκουγα.
Έλεγα μέσα μου, τι άραγες εννοεί; (…)
Σκέφτηκα, σαν κάτι να φωτίστηκε
μέσα μου, εφόσον η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, πάει να πει πως και ποτέ
δεν θα αναστηθεί...
04/01 15:06  Goldmine
Καλώς ήλθες, καλή χρονιά!
Δεν έχεις κι άδικο.
Μάλλον, πεθαίνει αλλά παραμένει
σε νεκροφάνεια, φαίνεται
κι Ανάσταση δεν βλέπουμε!-)
Τι νικ κι αυτό, ε;-)
04/01 15:46  oberon
Φυσικά έχει σημασία η δ-ι-κ-ή σ-ο-υ επιβεβαίωση Goldy !

Αν νοιώθεις τώρα πίεση με μια δύσκολη ερώτηση, καταλαβαίνω πόση πίεση είχες αισθανθεί τ-ό-τ-ε.
Ελπίζω να με έχεις συγχωρήσει οριστικά.


Και κατά τα άλλα δεν θα περιμένεις πολύ ...
Η Harley μαρσάρει ...
"Living happily on earth" / σύντομα
"... , Όμορφη πόλη" / προσεχώς
"... solution" / προ του Πάσχα.

για αρχή ...
04/01 16:48  PREMIUM
Κώστα ... πρόσεχε τα μάτια σου !
μην το πάθεις όπως εγώ ... τ-ό-τ-ε !
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
04/01 17:26  geokalp
ας βοηθάμε κι ας μην είναι γιορτές!

ωραιότατη η επιστροφή στα ποστ σου!
04/01 20:56  oberon
Pr το ματς έχει αρχίσει ...
φυσικά προσέχουμε τα μάτια μας.

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
08/01 07:46  Goldmine
@geokalp ευχές θερμές και ευχαριστίες πολλές!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
33 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις