Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου!
1353 αναγνώστες
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010
16:18

Τρίτη 27 Απριλίου!

 Η ίδια αποφράδα ημερομηνία υποδούλωσης  για δεύτερη φορά

στην ιστορία του έθνους.

Κραυγαλέα η καλησπέρα μου, όσο και το σήμα SOS!  

Φίλοι  συμπατριώτες, ιστορικές ώρες  για την πατρίδα! Όλοι μπροστά στην κρισιμότερη εβδομάδα  για την εντεκάχρονη ιστορία της Ε.Ε. και της Ελλάδας μετά το 1974.

Αλλάζει δραματικά το σκηνικό της ιστορίας αλλά και της μυθολογίας. Οι  Σειρήνες, δεν τραγουδούν πλέον στο σκάφος της Ελλάδας αφού την ΔέσαΝε(Τ) χεροπόδαρα στο σταυρωμένο κατάρτι της.

Οι Σειρήνες της μυθολογίας γενήκανε  σειρήνες κινδύνου! Ουρλιάζουν απ΄ άκρη σ΄ άκρη του  Ευρωπαϊκού Νότου.. .

Σήμανε συναγερμός!

 Τι μας κρύβουν;

Οι  Σειρήνες της πολύχρονης κακής εξουσίας,  πολιτικής και οικονομικής, αφού εξαθλίωσαν το κόσμο με ξελιγωτικά τραγούδια έδεσαν τους δύσμοιρους Οδυσσείς  με  Δεσμά ΝΤροπής

Η Ελλάδα δεν πεθαίνει από μόνη της. Σωστά. Άλλο αν την θάψαμε ζωντανή για πολλοστή φορά. Προσδοκώντας την εκ νεκρών της Ανάσταση. Η χώρα που δεν πεθαίνει ποτέ αντί για Νεκρανάσταση βρίσκεται σε Νεκροφάνεια, στο γύψο πάλι, στα σάβανα και στα βάσανα….

 Και τώρα καλούμαστε επειγόντως να πράξουμε ό,τι ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ για να μην καταντήσει ο τόπος μελλοντικά νησί πείνας με κόκκαλα αποστεωμένων  Ελλήνων. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας υπαρκτός επισήμως κατά 45%.Τι να προλάβεις δηλαδή;

Απ΄τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά

Κι ως το κόκκαλο η χώρα μέσα στη διαφθορά!

Παραμένουμε άβουλοι και τρομαγμένοι  επιβάτες στο εξπρές του τρόμου στη δραματικότερη καμπή  της ιστορίας μας των τελευταίων 40 χρόνων.

Τι μας κρύβουν;

Γράφονται μαύρες σελίδες ιστορίας , Με μαύρο μελάνι τα μαύρα μαντάτα.

Ιστορικά  οδηγούμαστε στα χειρότερα γιατί η ελπίδα πισωγυρίσματος στραγγαλίστηκε αφότου το οχυρό της χώρας παραδόθηκε καταχρεωμένο και ταπεινωμένο στο  ΔΝΤ .

 Κι όμως τα Χρηματιστηριακά δεν είναι τα χειρότερα. Μπορεί να χάνονται πολλά χρήματα αλλά αυτό το «ίδρυμα» ιστορικά είναι το μόνο που δεν κινδυνεύει με αφανισμό παρά μόνο αν συμβεί το τέλος του κόσμου.

Η Ελλάδα επίσης δεν κινδυνεύει με αφανισμό. Μεγάλη μερίδα των πολιτών της όμως, ναι κινδυνεύουν. Η κατάσταση είναι ένα βήμα, ένα τσικ πριν από το σκάσιμο της φυσαλίδας νερού μέσα στο καυτό τηγάνι με το λάδι. Σαν τα σκάγια. Κι όποιον πάρουν τα σκάγια. Μάλλον όλους μας.

Η πολιτική και κοινωνική αναταραχή είναι προ των πυλών, ως το πρώτο απευκταίο συνακόλουθο της κατάστασης, όσο κι αν δεν πρέπει να τονίζεται αυτό και μακάρι να αποφευχθεί..

Σε κρίσεις του παρελθόντος  οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα ανεβοκατέβαιναν με την ίδια νευρικότητα που ανεβοκατεβαίνει  το χρηματιστήριο. Είναι διαπιστώσεις που τις έχω επισημάνει αρκετές φορές στα άρθρα μου στην ενότητά του capital (ΦΑΚΕΛΟΙ)  για την Ιστορία του Χ.Α.

Από το 1870 και μετά,  στην πρώτη κρίση  του Χρηματιστηρίου,  στην πτώχευση του 1893, στο σταφιδικό ζήτημα και σε κάθε πόλεμο, ο λαός αναζητούσε τη λύση των συμφορών του αλλάζοντας τους πρωθυπουργούς.

Τέσσερις κυβερνήσεις άλλαξαν το 1877, τρεις το 1878, δύο το 1880 και επτά από το 1892 μέχρι το 1897 με την πτώχευση επί Τρικούπη και την έλευση του Δ.ΝΤ για πρώτη φορά.

Και τι κάνουμε τώρα; Είμαστε μόνοι; Δεν υπάρχει απολύτως κανείς να μας πει τι να κάνουμε; Με τη μικρή μου φωνή, στο μικρό αυτό προσωπικό βήμα - και ας μην παρεξηγηθώ - με καλή προαίρεση, όπως πάντα και αίσθημα συνευθύνης, διατυπώνω βασικές ορμήνιες που έχω συνειδητοποιήσει ότι ταιριάζουν σε ανθρώπους με σύνεση και κοινή λογική σε μια τέτοια δύσκολη ώρα. Δεν είναι ουρανοκατέβατα πράγματα. Ίσως να τα έχετε σκεφτεί όλοι κάποια στιγμή αλλά όταν τα ακούς και από κάποιον τρίτο τα επανεξετάζεις και τα ενστερνίζεσαι αντικειμενικότερα.

1.      Πάση θυσία προέχει η ενότητα του κόσμου. Αρραγές μέτωπο να γίνουν οι πολίτες. Μια γροθιά. Να μη διασπαστεί η κοινωνική μας συνοχή. Με αλληλεγγύη. Δεν προτρέχω να κινδυνολογήσω. Μακριά από μένα αυτά. Αλλά αυτά τα λόγια δεν θα έχουν αξία κατόπιν εορτής.

 

2.      Αυτή τη φορά θα τιμωρηθούν. Ηρεμείστε. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Και το λέω για να καταπραϋνθούν λίγο τα οξυμένα πνεύματά μας που δίκαια ζητάνε την τιμωρία των υπαιτίων και των ενόχων. Τέλος στην ατιμωρησία.  Ας μην αυταπατώμεθα. Η αναζήτηση ικανών, συγκροτημένων και υγιών προσωπικοτήτων αδιάφθορων και έντιμων μέχρι τώρα ήταν έγκλημα στην Ελλάδα. Καιρός να περάσουν μπροστά οι άριστοι. Οι οραματιστές, οι δίκαιοι και οι άξιοι. 

3.      Δίκαιολογημένα υφέρπει  μεγάλος θυμός και κοινωνικό μίσος. Να ελέγξουμε όσο είναι δυνατόν τα πάθη της οργής και της εκδίκησης για να αποφευχθεί η έκρηξη που θα στρέψει Έλληνες εναντίον Ελλήνων.

     Είμαστε λίγοι, έχουμε υπογεννητικότητα και είμαστε όλοι στον πανικό μιας κρίσης που πρέπει να την ξεπεράσουμε και να βγούμε νικητές στο τέλος. Θέλει σύμπνοια ο κοινός αγώνας. Η βία θα αποτελειώσει ήδη το ξέπνοο κουφάρι της χώρας.

 


Σαν και σήμερα πριν 70 σχεδόν χρόνια, στις 27 Απριλίου 1941,

τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Αθήνα.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός μας μετέδιδε:

Αδέλφια κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου.

 Έλληνες ψηλά τις καρδιές!


 

Ας κάνουμε όλοι το καθήκον μας

Ας αναδείξουμε ό, τι καλύτερο έχει ο Ελληνισμός.

Η κρίση να γίνει η ευκαιρία όλων.

 Όχι η τελευταία κατοικία πολλών .

Δεν προλαβαίνουμε να δούμε ποιος φταίει περισσότερο και ποιος λιγότερο.

Πρόληψη  ---- πρόληψη  και πάλι πρόληψη!

Ας προλάβουμε τα χειρότερα.

Το κοινωνικό μίσος  να γίνει αγάπη για τη χώρα και τα παιδιά μας που δεν φταίξανε!

Ομονοείτε!

Goldmine

5 Heads in the Leaves LeighSkaggs (Leigh S)

 

Σχόλια

27/04 16:38  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Τι να προσθέσω,.. κάτι αλληγορικόν, η "αιμοβόρος" με την ομάδα της εντόπισαν χθες δύο σημαντικές υποθαλάσσιες πηγές γλυκού νερού...
27/04 16:41  Goldmine
Είναι διορατική που επέλεξε αλλότρια ύδατα να κολυμπά...Την καλησπέρα μου και τους χαιρετισμούς μου στη "Νυχτερίδα" μας!
27/04 16:44  Frixos
Γιώργο παιδί μου μ΄ακούς? Μη φοβάσαι έχω κανονίσει, τα μεσάνυχτα θάρουν να σε πάρουν οι φίλοι μας. Από το γνωστό μέρος. Να θυμάσαι το σύνθημα...το καθήκον σου το έκανες, είμαι περήφανος για σένα. Καλή τύχη.
27/04 16:49  ΑΙΑΣΣ
Ο στρατός κατοχής της ελλάδος έχει όνομα καί αυτό είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ καί δεν είναι οι γερμανοί ούτε οι "κερδοσκόποι".
27/04 17:06  Ηρακλής
Αχ, βρε Εύα, οι προτροπές σου αφορούν λαό. Πιστεύεις ότι υπάρχει τέτοιος;
Μία κβάρα κρεατένια ανθρωπάκια, που το καθένας έχει ορίζοντα μέχρι όπου απλώνει το χέρι του.
ΚΑι όλα έχουν για καβάντζα έναν ένοχο, που ποτέ δεν είναι οι ίδιοι.
Αχ.
Το βαχ το αφήνω για αύριο!
27/04 17:22  ΑΙΑΣΣ
Ο αγαπημένος Στέλιος Ράμφος παραφράζοντας την γνωστή φράση του Clausewitz έιπε " Η μεταπολίτευση είναι η συνέχεια του εμφυλίου με ειρηνικά μέσα " !
Νομίζω ότι οι έλληνες πρέπει αφού βάλουν σε τάξη τα συναισθήματά τους να δούνε και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι συμεριφέρονται χειρότερα και από τον χειρότερο στρατό κατοχής που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο.
27/04 17:25  zyzzx
Απο αυτα ολα φαινεται η "καλοσχεδιασμενη" μηχανη της Ευρωπαικης Ενωσης.
Την ιδια ωρα που οι Ηνωμενες Πολιτειες, με τα τρικ τους, εχουν αποκλεισει τους αδυναμους Ευρωπαικους λαους μεσα στα στεγανα της παγκοσμιας οικονομιας.
Οι αμερικανοι θα ερθουν να μας σωσουν μονο οταν η Ευρωπη εχει εξουθενωθει εντελως.
Και η Μερκελ θα περιμενει αδικα στην μπυραρια για να φανει ο μπαρμπα-Σαμ.
Αυτος ξερει το κολπο, απο τοτε , τον Β' Παγκοσμιο Πολεμο. τοτε που οι Ρωσοι περιμεναν αδικα τον αντιπερισπασμο των Αμερικανων...
Αυτοι ηρθαν την ωρα που επρεπε ,την περιφημη και πολυδιαφημισμενη D-DAY. Τοτε που ολη η ευρωπη ειχε εντελως καταστραφει.
Τι ευκολος και πανουργος τροπος .

27/04 18:43  σεβαστη
Το φοβερότερο
...υπαρκτός ο κίνδυνος χρεοκοπίας κατά 45%...
..και η σημειολογία ανατριχιαστική,
27 Απριλίου 1941!
Κρατάμε την ψυχραιμία μας και περιμένουμε.
27/04 19:00  jerri
Πάντως τα λεγόμενα του ραδιοφωνικού σταθμού πολύ επίκαιρα...
Έλληνες τα μμε θα μεταδίδου ψέμματα...
Μην τα ακούτε...
Ψηλά το φρόνημα Έλληνες...
27/04 19:12  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Μπράβο TIMING!
Αλλά ας μην υπερβάλλουμε, πάντα καλοπροέραιτη GOLD.
Μπόρα είναι και θα περάσει.
Απλώς θα μας κάνει πιο μούσκεμα από ΠΟΤΕ...
27/04 19:41  cell
Και η διαδοχή των "συμπτώσεων" καλά κρατεί.
Η Αθήνα του '41 και η Αθηνών του 2010 υφίστανται εισβολή 27 Απριλίου...
δεν ξέρω αν συμπίπτουν απολύτως οι εισβολείς!

Ημέρα γενοκτονίας η 19η Μάη αλλά και δοσοεξόφλησης που θα δοκιμάσει την αξιοπιστία και τις αντοχές αυτού του περίφημου "διχτυού"...που θα "απλωθεί" δυνητικά στο πρώτο 10ήμερο του Μαϊου ενόψει και της αφίξεως του "γείτονα"...περιφερειάρχη, δύο εβδομάδες προ της ΑΠΟΦΡΑΔΑΣ 29ης Μάη!
"Συνωστισμός" πολύς και χρονικές συμπτώσεις σε επίπεδο εξελίξεων,
με την τελευταία(επίσημη εξ ανατολών επίσκεψη) να έχει προγραμματιστεί στην όχι καταλληλότερη...συγκυρία!
Ανησυχώ ιδιαίτατα!...
Ψηλά τις καρδιές μας σεβόμενοι την αξιοπρέπειά μας, ατομική και εθνική...

Ομονοών...καλησπερίζω!
27/04 20:52  ΑΙΑΣΣ
Στην μυθολογία οι έλληνες ήταν πάντα ασυναγώνιστοι όμως η ανικανοτητά τους στήν αναλυτική ορθολογική σκπέψη τείνει να γίνει το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημά τους.
27/04 22:34  TRITON
Goldy καλησπέρα σας,
καταθέτοντας την εκτίμησή μου,προσθέτω το σχόλιό μου:
Και μετά την αποχώρηση των Γερμανών ο εμφύλιος! Η μήπως τώρα θα το πάρουμε απ'την ανάποδη για να μην επαναληφθεί η ιστορία?Συμφέροντα είναι αυτά...
27/04 22:56  Goldmine
Μόλις επέστρεψα και με την ταλαιπωρία μιας όψιμης ίωσης εδώ και λίγες μέρες έχω την πολυτέλεια μόνο να σας ευχαριστήσω όλους θερμά και ονομαστικά που συμμεριστήκατε τις σκέψεις μου και εκφράσατε τις δικές σας πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις πάνω στο κοινό ζωτικό μας πρόβλημα.
Κι εύχομαι να είμαι υπερβολική φίλε Σόλων και να διαψευστώ μέσα στο 2010. Μακάρι!
@Ηρακλή, καταλαβαίνω τον πεσιμισμό (το αχ και το βαχ...), θεωρώ επίσης πως στην "κβάρα κρεατένια ανθρωπάκια" αρχίζει και αφυπνίζεται η αποκορωμένη ελληνική ψυχή. Φοβού τους Δαναούς και "κρεατένιους" όντας!Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
@Frixos τι υποννοείς; Μήπως την αρπαγή του από τους Ελ;-)
@ΑΙΑΣΣ πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις που παραθέτεις όπως και η προσέγγιση της zzyx και το επίκαιρο σύνθημα του jerry και η μυαλωμένη παρέμβαση της σεβαστής και οι επετειακές προεκτάσεις του cell και οι ιστορικοί συνειρμοί του !
Το "εγώ" έδωσε τη θέση του στο "εμείς" έστω και για λίγα λεπτά κι ήταν παρήγορη αυτή η ανταλλαγή απόψεων.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση επί της ουσίας.
Να έχετε ένα ξεκούραστο βράδυ και ένα καλό ξημέρωμα! Έλληνες ψηλά τις καρδιές!
27/04 23:23  Personal Jesus
Καλησπέρα Gold
Πως να είναι ψηλά οι καρδιές όταν γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να τις ρίξουν κάτω στο πάτωμα. Πολύ κακό μπλά μπλά στα μέσα, γεμίζει ανασφάλεια ακόμα και τον πιο αισιόδοξο...
27/04 23:31  Goldmine
Καλώστηνε! Βλέπω ΕΡΤ3 τώρα κι άνοιξε η καρδιά μου:-)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις