Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Σκέψεις για σπορά
1795 αναγνώστες
Σάββατο, 24 Απριλίου 2010
22:08

Σκέψεις για σπορά: Έτσι κατέληγε ένα παλιό πρόγραμμα δίαιτας, όπου κάτω από τις μετρημένες θερμίδες και τις αποψιλωμένες συνταγές έδινε  και την ψυχολογική ενθάρρυνση μέσα από νόρμες  του τύπου : "Μην τα παρατάς ποτέ. Να σκέφτεσαι ότι κάθε εμπόδιο σε φέρνει πιο κοντά σ΄αυτό που θέλεις. Όλα είναι θέληση, προσπάθεια, επιμονή και υπομονή."

 

  

 

1. «Η οδός Τάκη όπου έμενε η γιαγιά ήταν κάτω απ΄ την Ακρόπολη. Όταν ακούστηκε πως οι Γερμανοί υψώνουν τη σημαία τους βρεθήκαμε στη στιγμή με τη γιαγιά μου στην ταράτσα. Ήταν κι άλλες γυναίκες στις διπλανές ταράτσες. Κλαίγανε όλες τους σιωπηλά.

Η σημαία ανέβαινε αργά πόντο - πόντο. Αυτό συγκράτησα πιο πολύ. Αμέσως μετά, σ΄ ένα δεύτερο κοντάρι χαμηλότερο, ύψωσαν τη δική μας σημαία.Την επόμενη μέρα, στην εφημερίδα, μαζί με τη διαταγή που έβγαλαν οι Γερμανοί "να παραδοθούν τα όπλα και οι μάχαιρες εκτός οικογενειακών κειμηλίων» διάβαζε κανείς πως υποχρεώνονται όλοι να δέχονται γερμανικά μάρκα, 50 δραχμές το ένα, και πως «όπου υψούται ελληνική σημαία δεξιά της και η γερμανική...........

Όταν κατέβηκε με την Απελευθέρωση η μισητή σημαία από την Ακρόπολη, ίσως οι γυναίκες της οδού Τάκη να κλάψανε πάλι. Από χαρά αυτή τη φορά. Εμείς είδαμε μόνο τη φωτογραφία με την πλάτη του Γερμανού στρατιώτη, καθώς φεύγει παίρνοντας τη σημαία τυλιγμένη στον ώμο του».

 

 Ρίκα Σεϊζάνη,  Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Πατήσια, Εκδόσεις Μαστρος, Αθήνα 2007

 


2. Ο Όλι Ρεν δήλωσε πως: "Αν δεν δράσουμε γρήγορα κινδυνεύει η σταθερότητα ολόκληρου του κόσμου".

 

Αναδημοσίευση από το troktiko. Το σχετικό βίντεο:

 


 4. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν....Το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών,  μέσα στα επόμενα χρόνια  πρέπει,  δυστυχώς, να περνάει από το μυαλό μας κι ας μη συμβεί ποτέ. 


Σκέψεις για σπορά ήταν. Ασύνδετες εκ πρώτης όψεως.  Ο φτωχός αυτός λαός  πέρασε τα πάνδεινα.  Αλλά  από  πείνα μια φορά μόνο αποδεκατίστηκε στον εικοστό αιώνα. Το φάντασμα της πείνας στην Κατοχή είχε στην πλάτη του τη μισητή σημαία, απ΄το διήγημα της Ρίκας Σεϊζάνη.  Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς το Γερμανό....που ενέχεται σφόδρα στο ενδεχόμενο να ξυπνήσουν ξανά τα φαντάσματα της πείνας... απειλητικά σαν το κινούμενο δάσος του Μάκβεθ!

 

 

 

Σχόλια

25/04 21:45  cell
Θετικότητα και επιμονή από τούδε και στο εξής, προωθώντας εν καιρώ και υπό "καλυτερες" συνθήκες την αποκατάσταση τυχόν...εκκρεμοτήτων εκ μέρους του Γερμανού
σε σχέση με δάνειο-αποζημιώσεις Β'ΠΠ.

"Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς το Γερμανό..." κατά μια άλλη έννοια :-)
Καλό Κυριακάτικο βράδυ!
26/04 19:01  Goldmine
Eν καιρώ, φυσικά και οπωσδήποτε, αγαπητέ cell και οι διεκδικήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις... Τώρα μας "καβουρδίζουν" όπως οι παλιοί τον καφέ μέχρι να πούνε το ναι στη βοήθεια. Το κυριακάτικο απόγευμα έδωσε τη θέση του στο δευτεριάτικο και τα σπρεντ στις 634 μονάδες... Πλέον με τέτοια επιτόκια δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για δανεισμό...Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μετριάσει την αγωνία όλων για τον κίνδυνο μιας καταστροφής. Το μαρτύριο της σταγόνας περνάμε...Πολλές καλησπέρες!
26/04 19:05  PREMIUM
Εύα γιατί...όχι ??? Το margin έχει μικρότερο...επιτόκιο ;-) Αν είναι μαγαζί...γωνία η μετοχή και η...χώρα, αξίζει τον κόπο ! :-)
26/04 20:05  Goldmine
Καλησπέρα Πρεμ. Μην εισάγεις καινά δαιμόνια φίλτατε! Ευθύνη, πλέον, έχουμε διότι μας διαβάζουν και νεότερα μέλη.
Καιρό είχαμε να ανταλλάξουμε σχόλια.
Χαίρε και χαίρετε όλοι! Αν και πολύ αμφιβάλλω...Η χαρά του Πόλσον είνα απόψε αλλά κοντός ψαλμός. Να μην πτοείται κανένας μας. Δεν θα κρατήσει αυτή η κρίση...Η πτώχευση που θα την ακολουθήσει αυτή θα μας τσακίσει.
Να δούμε μπροστά με οργανωτικότητα και να λάβουμε μέτρα ο καθένας για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο, όπως μπορούμε. Η μοιρολατρία δεν βοηθά. Ούτε η τρομολαγνεία. Λίγα λόγια και ωφέλιμα και καλά νοικοκυρέματα. Να βοηθά ο καθένας τους δικούς του έστω, και να μην κουμπωνόμαστε στον εαυτό μας. Ευκαιρία να έρθουν πιο ανθρώπινα ήθη στις σχέσεις μας και να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον αντί να διαφωνούμε και να ερίζουμε πάνω από το πτώμα του Πάτροκλου... Ο μεγάλος ασθενής, η χώρα χρειάζεται πρώτα εισαγωγή στην εντατική και ας περιμένουν για αργότερα οι διεκδικήσεις των κληρονόμων.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις