Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Κυριακή, 18 Απρίλη 2010
1466 αναγνώστες
Κυριακή, 18 Απριλίου 2010
20:20

 

 

Κυριακή 18 Απρίλη, καλησπέρα σας!

Και τα ιστολόγια όπως και η γκαρνταρόμπα χρειάζονται την  ανανέωσή τους. Με πιο καλοκαιρινό look αλλά με μελανά χρώματα σήμερα  η νέα έκδοση,  ασορτί με τη νέα μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας. Την έλευση του ΔΝΤ!

Να μεμψιμοιρούμε προς τι; Να αλληλοκατηγορούμαστε γιατί; "Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός" όπως λέει και η κινηματογραφική ατάκα;

Ευκαιρία να φρεσκάρω το ρητό που είχα εντυπώσει πολύ καλά  στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου. "Μηδενί συμφορά ονειδίσεις. Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατο". (Κανενός τη συμφορά μη κοροϊδέψεις γιατί η τύχη είναι κοινή και το μέλλον άγνωστο.)

 

Ο Σόλων το είπε κι αυτό. Την εποχή που οι δημοκρατίες υπολόγιζαν τους σοφούς και αυτοί δεν αισθάνονταν παροπλισμένοι. Δδδδδδοθείσης ευκαιρίας, εκφράζω την άποψη πως οι χρυσές εφεδρείες ηλικιακά πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να καλούνται να καταθέτουν την ωφέλιμη πείρα τους. Την πείρα για την οποία λένε πως είναι σαν τη χτένα που, δυστυχώς, όταν την αποκτάς έχεις χάσει τα μαλλιά σου, ενδεχομένως και τα μυαλά σου...

Ποτέ σε αυτή τη χώρα οι νέοι δεν άκουγαν τους παλιούς. Ποτέ οι μεσήλικες δεν συμβουλεύονταν τους ωριμότερους. Η νιότη έχει την ορμή και τις αντοχές. Η ωριμότητα έχει τη γνώση και το πνεύμα. Ο συγκερασμός τους φέρνει την ποθητή ισορροπία. 

Και ο πρωθυπουργός μας που καλείται να διαχειριστεί τη σοβαρότερη κρίση της νεότερης ιστορίας μας έχει άραγε σκεφτεί σοβαρά να συγκαλέσει το συμβούλιο όλων των εν ζωή πρώην πρωθυπουργών της χώρας και να ζητήσει τη συνδρομή και τη γνώμη τους; 

Κυβέρνησαν κάποτε κι αυτοί το σκαρί της Ελλάδας και ο καθένας γνωρίζει πράγματα που οι κοινοί θνητοί ούτε σε τριάντα χρόνια δεν θα τα μάθουμε (τότε που επιτρέπεται η πρόσβαση στα αρχεία  του κράτους).  

Οι αγορές λέμε πως είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί. Θα τα αντιστρέψω και θα πως πρέπει να γίνουμε εμείς προεξοφλητικοί. Η πτώχευση με ή χωρίς στάση πληρωμών (ευτυχώς χωρίς ακόμη) προεξοφλήθηκε κι έκανε δισεκατομμυριούχους τους κερδοσκόπους στη δική μας καμπούρα. 

Αύριο θα ξυπνήσουμε κάτω απ΄τον ίδιο ουρανό, αλλά με έλλειμμα ελευθερίας... Με κάτι γραβατοφορεμένους "αποικιοκράτες"   να βάζουν χέρι... στο πληγωμένο κορμί της "ζητιάνας"  χώρας.

Αύριο 19 Απρίλη 2010,  δεν θάχουμε άλλη οργή δεν θάχουμε ειδικά όπλα δεν θάχουμε κεφάλαια να τους αντιμετωπίσουμε.

Θα μείνουμε με τις γυμνές ελληνικές ψυχές μας μελανιασμένες από το χτύπημα της παγκοσμιοποίησης...                                                                              

Δεν έχω συνταγές να προτείνω, ούτε γνωρίζω μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης ούτε έχω προτάσεις να καταθέσω για τη λύση του προβλήματος. Το πρόβλημα πια έγινε θηλιά και μέγγενη.

Σήμερα ο Νεοέλληνας δεν μπορεί ούτε τα παιδιά του να επηρεάσει. Και τα παιχνίδια αυτά δεν είναι για όλους...

Αντιλαμβάνομαι μόνο σε προσωπικό επίπεδο και το λέω ταπεινά πως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι,  δημιουργικοί, προσαρμοστικοί αληθινοί τίμιοι και με θετική στάση ο ένας απέναντι στον άλλον και όλοι μαζί απέναντι στη χώρα.

Γιατί η Ελλάδα έχει κυριευτεί από ένα μίσος κι από ένα μελανό μένος αρνητικότητας και επιθετικότητας. Δε συμπλέουμε, δεν ομονοούμε, παρανοούμε και παραλογιζόμαστε. Πανηγυρίζουμε με τα τύμπανα του ΔΝΤ και χορεύουμε στο χορό που μας παίζουν διάφορα παπαγαλάκια.

Κλείνω για να μην επαναλαμβάνω κοινοτυπίες,  αφού δεν λέω τίποτα το καινοφανές...αλλά και για να μην ξεχάσω την ευχή που μόλις μου φώτισε σαν αστραπή τη σκέψη:

"Καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί και πνεύμα ευθές εγκαίνισον εν τοις εγκάτοις μου".(Καθαρή καρδιά χτίσε μέσα μου και πνεύμα ευθύτητας εγκαινίασε στα έγκατά μου)....

Ευχή και για τους πολιτκούς και για τη χώρα και για τον πλανήτη...

Αμήν!

 


 

Σ. σ.: Στο πνεύμα μιας αισιόδοξης αντιμετώπισης του προβλήματος και η ανάρτηση στο φίλιο ιστολόγιο του cell!

 http://cell.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=24242&blid=304

 

Σχόλια

18/04 20:43  jerri
Εγώ πάλι προτείνω όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί (και όχι μόνο) να ... πηδηχτούν απ' το παράθυρο...
Καλησπέρα
18/04 21:07  Goldmine
Έστω κι αν το εννοείς - που δεν το συμμερίζομαι - από σεβασμό στο χώρο μου που φιλοξενεί το σχόλιό σου και σε μένα, αν θέλεις, που δεν συνηθίζω να εκφράζομαι με αυτό τον τρόπο και σέβομαι τα ιστολόγιά σας ανέκαθεν, θάλεγα πως είναι ατυχής η ανάρτηση αυτού του "προσβλητικού" σχολίου εδώ. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η σελίδα μου θα είναι πάντα ανοιχτή σε εποικοδομητικές προτάσεις, πολιτισμένο διάλογο και ευπρεπή επικοινωνία.
Για τα υπόλοιπα έχετε το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης στα δικά σας ιστολόγια. Καλησπέρα.
18/04 21:13  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλησπέρα φιλτάτη,
κάποιοι / ες (ίσως περισσότεροι απότι γνωρίζουμε) δεν το βάζουμε κάτω. Επιμένουμε με αισιοδοξία, ποιότητα και καινοτόμες αναζητήσεις.
Κάτι έγραψα σε προηγούμενο μου άρθρο, λεπτομέρειες (και πρ'οσθετες εκπλήξεις)προσεχώς... αλλά δεν είναι λίγο να εμπιστεύονται εν μέσω κρίσης ένα ελληνικό φορέα να φέρει εις πέρας ένα πολύ σημαντικό διεθνές έργο.
Ελλάδα είμεθα όλοι, άτομα και συλλογικές οντότητες με κέφι και μεράκι.
18/04 21:15  jerri
Συγγνώμη... να πηδήξουν απ' το παράθυρο εννοούσα...
18/04 21:19  cell
jerri,
κάνει το παράθυρο τέτοιες δουλειές...;-)
gold,
καλησπέρα κι από εδώ.
Με γειά τη νέα όψη και το "ελπιδοφόρο" χρώμα στο ιστολόγιο,
παρά την πρόθεση των "φιλίων" προσώπων(νομικών και φυσικών) να καταστήσουν τη "σκηνή" της ζωής μας...αντίσκηνο.
18/04 21:21  cell
jerri προηγηθέντος του σχολίου σου,αγνόησε το δικό μου...
18/04 21:26  Goldmine
Καλησπέρα φίλτατε Τριαντάφυλλε!
Σε αυτούς τους Έλληνες προσβλέπουμε εναγωνίως. Που προεξοφλούν την ανάταξη της χώρας, γιατί σωστά είπατε:"Ελλάδα είμεθα όλοι, άτομα και συλλογικές οντότητες με κέφι και μεράκι".
"Μεράκι" λέξη κλειδί κατά σύμπτωση, που την πρόσθεσα στον τίτλο σήμερα και μετά την διέγραψα...
Είναι σημαντική η μετάλλαξη του δίκαιου θυμού και της αγανάκτησης όλων μας σε βήματα προς τα εμπρός, μικρά ή μεγάλα αλλά με θετικό βηματισμό.
Όταν έρχονταν οι τραυματίες από τον πόλεμο του ΄40 δεν προλάβαιναν οι νοσηλευτές όχι να "βρίζονται" μεταξύ τους αλλά ούτε καν τον εχθρό να βρίσουν. Κυρίαρχο μέλημα είναι η σωτηρία του τόπου.
18/04 21:33  Goldmine
Οκ. jerri. Για να είσαι πολυπολιτισμικός σε "έβγαλε ασπροπρόσωπο" για αυτή τη φορά η Ποντιακή ευελιξία σου...
18/04 21:38  Personal Jesus
Καλησπέρα καλή μου Gold
Ανανεώμενη και με θετική σκέψη όπως πάντα :)
18/04 21:50  Goldmine
Cell, προτείνω το άρθρο σου κι από δω στην πρώτη σελίδα και επειδή γράφεις σπανίως και γιατί είναι μεστό ωραίων νοημάτων και μηνυμάτων, μουσικής τε λόγου και τέχνης!
Ευχαριστώ για το "με γεια".
Αυτή η νέα "σκηνή" του ιστολογίου, μου πήρε κάμποση ώρα σήμερα. Και που να δεις τη σκηνή σου "αντίσκηνο"..:-) Χρονοβόρο το ιστολογείν...αλλά το αγαπώ το 'τσαρδάκι" αυτό.

H ανάρτηση στο "φίλιο" μπλογκ του cell:
"Αληθές ή Άληθες"
http://cell.capitalblogs.gr/listArticles.asp
18/04 22:02  oberon
Καλησπέρα Goldy

"Και ο πρωθυπουργός μας που καλείται να διαχειριστεί τη σοβαρότερη κρίση της νεότερης ιστορίας μας έχει άραγε σκεφτεί σοβαρά να συγκαλέσει το συμβούλιο των πρώην πρωθυπουργών της χώρας και να ζητήσει τη συνδρομή και την γνώμη τους;

Μήπως όχι μόνο της νεώτερης;
Ποιούς σκέφτεσαι να ζητηθεί η συνδρομή τους;

"Δεν έχω συνταγές να προτείνω, ούτε γνωρίζω μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης ούτε έχω προτάσεις να καταθέσω για τη λύση του προβλήματος. Το πρόβλημα πια έγινε θηλιά και μέγγενη."

Έχουμε ελπίδα; Μπορούμε να σκεφθούμε κάτι; Θέλουμε;

"Γιατί η Ελλάδα έχει κυριευτεί από ένα μίσος κι από ένα μελανό μένος αρνητικότητας και επιθετικότητας".

Μήπως και άρνησης διαλόγου;

18/04 22:07  zyzzx
Αυτα τα δανεια που εγκριθηκαν ηδη απο την ΕΟΚ ,ναι αυτα, θα φαγωθουν οπως ολα τα αλλα.
Χωρις ουτε μια αμφιβολια.
Στο ρεζουμε ,κι αφου φανε λιγα ακομα απο τα τυπωμενα χαρτακια οι σπεσιαλιστες Ελληναρες με τους Ευρωπαιους και τωρα πια και τους Αμερικανους ,θα μας πεταξουν στο καλαθι της Πτωχευσης .
Εκει θα μας βρει καποιο πρωινο ο ηλιος ,μεσα στο καλαθι των πτωχευμενων εθνων.
Ειθε να μην πτωχευσει και η καρδια μας μαζι με αυτη την απιστευτη ματαιοδοξια που κατατρωει τις ζωντανες σαρκες μας.

Γεια σου Γκολντ.
Το Σαββατο, αυτος ο κιθαριστας,ο οποιος παιζει διπλα στην Ρωμαικη Αγορα ειχε μαζι του ενα μικρο κοριτσακι το οποιο επαιζε ενα μικρο κρουστο οργανο, κι ενα αλλο κυριο που επαιζε σαξοφωνο.
Η μουσικη τους ηταν εκπληκτικη.
Τι να κανεις τα Μεγαρα Μουσικης οταν εκει πανω στο δρομο ακουγετε οτι το καλυτερο.
Με λιγα λογια.
Πισω απο την ανθρωπινη αξια κρυβετε οχι μονο η νοημοσυνη αλλα μια καρδια απιστευτα δυνατη.
Ειναι πολυ σημαντικο να καταλαβαινεις πως ο ανθρωπος ξεχωριζει απο τις δυνατοτητες της μυθολογικων διαστασεων καρδιας του.
Και οτι δεν ειναι μονον ενα απλο και βαρετο νοημον ον.

18/04 22:11  Goldmine
Αγαπητή μου Personal Jesus καλωσήλθες! Ανταποδίδω και επαυξάνω... το καλοπροαίρετο μήνυμά σου.
Σε διάβασα χθες και οφείλω βεγγέρα σήμερα στο e-σπιτάκι σου:-)
18/04 22:18  Personal Jesus
Οφείλεις βέβαια γιατί σε έχασα τις τελευταίες μέρες... :)
18/04 22:22  Goldmine
Οberon, καλησπέρα σας.

Στην πρώτη ερώτηση περιέχεται και η απάντηση: Όλοι οι εν ζωή!

Η δεύτερη, αποτελεί μορφή αντίδρασης στα φληναφήματα των καναλιών όπου όλοι έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι...Ενώ η θέση μου εκφράζεται ως έγγιστα αμέσως παρακάτω:
"Αντιλαμβάνομαι μόνο σε προσωπικό επίπεδο και το λέω ταπεινά πως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, δημιουργικοί, προσαρμοστικοί, αληθινοί τίμιοι και με θετική στάση ο ένας απέναντι στον άλλον και όλοι μαζί απέναντι στη χώρα".
Με το τρίτο ερώτημά σου, θα συμφωνήσω.

18/04 22:24  Goldmine
Ναι χάνομαι, δυστυχώς, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας.
Θα σε αποκαταστήσω άμεσα:-)
18/04 22:32  CANYON
5*
18/04 22:50  Goldmine
Γεια σου και σένα zyzzx! Αν δεν έβαλαν μυαλό.. τότε θα τους παραδώσει η απληστία τους στην λαϊκή κατακραυγή και στη θεία κατα - Δίκη. Τελεία και παύλα!
Με το δεύτερο μέρος του σχολίου σου με μετέφερες και με άγγιξες. Μιλάς για αξία, για καρδιά, για νοημοσύνη και αναθαρρώ να ακούω αυτές τις "απολιθωμένες" έννοιες.
Αν δεν εξαντλούμαστε μόνο σε λόγια κι εμείς, ε, τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ!
Ευχαριστίες πολλές σε όλους σας για τη ζεστή, ανθρώπινη ατμόσφαιρα που δημιουργήσαμε, έτσι ξαφνικά...
Καλησπέρα canyon!

18/04 23:54  Nantia42
καλησπερα Gold !

Οπως το χειριζονται επικοινωνιακα , προβλεπω αρκετες πραξεις στο δραμα ...
Και δεν υπαρχει απο μηχανης θεος...
19/04 00:03  Goldmine
Συμφωνώ Νάντια γιατί κι εγώ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Την "τραγική" κλιμάκωση του δράματος καλούνται να προλάβουν πάση θυσία (και εκεί αναφέρεται το "προεξοφλητικοί"). Είναι καζάνι ατμού που βράζει η κοινωνία. Πριν συμβεί το μοιραίο και το ανεπανόρθωτο...
19/04 00:09  Nantia42
Για να δουμε ...μπορουν να διαχειριστουν μια τετοια κριση ?
19/04 00:15  Goldmine
Χλομό, χλομότατο Νάντια...¨Ακου εδώ, αν θέλεις, πικρές αλήθειες:

http://www.youtube.com/v/X6e0ZgTymTM&hl=en_US&fs=1&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f
19/04 01:06  cell
Τιμή μου αγαπητή,να είστε καλά!

19/04 14:12  oberon
"00:03 Goldmine
Συμφωνώ Νάντια γιατί κι εγώ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Την "τραγική" κλιμάκωση του δράματος καλούνται να προλάβουν πάση θυσία (και εκεί αναφέρεται το "προεξοφλητικοί"). Είναι καζάνι ατμού που βράζει η κοινωνία. Πριν συμβεί το μοιραίο και το ανεπανόρθωτο..."

Είναι;
Πριν συμβεί;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις