Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό
1169 αναγνώστες
Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010
13:23

 

Χαίρετε αγαπητοί επισκέπτες μας.

 Η απουσία μου κράτησε κάμποσες μέρες αυτή τη βδομάδα. Ο χρόνος λιγοστός και οι εξελίξεις μας κυνηγάνε αδυσώπητα. Πιστή στο μόνο δόγμα που θα μας βγάλει απ΄την κρίση: [ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ]  μπήκα στο e-σπιτάκι  για λίγο,  ν΄ανοίξω το παραθύρι στους φίλους, να μπει λίγος φρέσκος αέρας και να μοσχοβολήσει η γλάστρα με τα κρίνα του Ευαγγελισμού που κοντοζυγώνει.

Με την ευκαιρία, είπα να ανεβάσω και το περασμένο άρθρο για να μην χάνεται η συνέχεια για τους λίγους που μπορεί να ενδιαφέρονται για τις "βουτιές" στην ιστορία.

Καλημέρες σε όλους τους φίλους, κοντινούς και μακρινούς, περαστικούς ή  μόνιμους, άσπονδους και αληθινούς.

Στη Στέλλα ανταποδίδουμε τα χαιρετίσματα και στη γειτονιά  εγκάρδιες ευχές  για ένα ευλογημένο Σαββατοκύριακο. Το άλλο είναι του Λαζάρου και των Βαϊων.

Μια τέτοια ανάσταση,  μετά από πολύμηνο ενταφιασμό, προσδοκούμε για το "Λάζαρο" της χώρας. Καλώς να μας έρθουν οι άγιες μέρες, ας συντονιστούμε στις καλές δονήσεις, στη θετική ενέργεια, εν αναμονή του ελληνικού μας Πάσχα της ΑΓΆΠΗΣ  κι ας  μην αφήσουμε τη μιζέρια και τη δυσθυμία να ροκανίζουν την έμφυτη αισιοδοξία μας.


 

Κρατάμε το χαμόγελο, ζούμε με λιγότερα, κάνουμε το λίγο πολύ,  αγαπάμε και προσφέρουμε, μαθαίνουμε, εμπιστευόμαστε τη ζωή και τον εαυτό μας, σκεφτόμαστε τα ευχάριστα, απολαμβάνουμε τις αγάπες και τις φιλίες μας, χαιρόμαστε το ζωογόνο θεό ήλιο αυτού του Σαββατοκύριακου, οραματιζόμαστε, δημιουργούμε,  ανακαλύπτουμε τα μικρά καθημερινά πράγματα, επικοινωνούμε, κάνουμε πράγματα για μας και τους αγαπημένους μας, διαβάζουμε, ΖΟΥΜΕ .... 

Έχουμε τόσες ωραίες επιλογές δημιουργίας που θέλουμε κι άλλη μια ζωή να τις προλάβουμε. Θα περάσουν κι αυτά τα δύσκολα. Όπως περνάνε κάθε φορά! 

Έστω κι ένας μας ως αύριο να έχει να καταθέσει εδώ κάτι μικρό που έκανε  αλλά τον γέμισε χαρά, τότε το σημείωμα  δεν θάχει πάει στα χαμένα. Υπάρχουν χιλιάδες ανέξοδες  ιδέες για να τις ανακαλύψουμε και να νιώσουμε γεμάτοι και ευχαριστημένοι.

Δεν ταυτιζόμαστε με τα χρήματα. Πρωτίστως είμαστε άνθρωποι. Δεν υπάρχουμε μόνο όταν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουμε από τότε που δεν υπήρχαν χρήματα. Υπάρχουμε μέσα από τα συναισθήματα, τις αξίες, τις χαρές και τις λύπες, τις παραδόσεις και τις ρίζες μας την εργασία και την επικοινωνία μας, την προσφορά και τη δημιουργία μας, την πίστη και την πατρίδα μας, την οικογένεια και τις φιλίες μας. "Δει δη χρημάτων" ο τόπος αλλά πρωτίστως "δει δη ανθρώπων"!

Πνιγμένη στα βιβλία και στα κομπιούτερ, με ευχάριστη μουσική, με καρδιά γεμάτη,  αφού μαγείρεψα μια "λαχταριστή" μακαρονάδα του ψαρά - light, φυσικά -  καθ΄οδόν προς το Γυμναστήριο,  με αισιόδοξη διάθεση και καλό feeling  σας δίνω το στίγμα μου για σήμερα και περιμένω κi από σας παρόμοια  μηνύματα.

Δεν είναι η πτώχευση μόνο, είναι  και η μεταφυσική διάσταση, ότι κινδυνεύει και το "συλλογικό κάρμα" της χώρας που βυθίζεται σε μία άνευ προηγουμένου απογοήτευση, θέμα που τίθεται και στο φίλιο μπλογκ  citizen.

  

 Χαλαρά το Σαββατοκύριακο, λοιπόν  και "Ψηλά το κεφάλι, ψηλά το φρόνημα και να μην ξεχνάμε", όπως  λέει κι ο φίλος ΧΑΝ!


 


 
 

 

 
 
 Ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό


 
Το flash back στην παλιά ιστορία της πτώχευσης του 1893, δεν την προβάλλει ως ένα ξεπερασμένο μοντέλο παρωχημένης κρίσης μα ως μία επιβεβαίωση για τον ελληνικό λαό της θεωρίας του Νίτσε πως «Ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό».

Συνάμα, ρίχνει άπλετο φως στο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο και στις δύο χρεοκοπίες, διαφοροποιούνται οι εποχές και τα πρόσωπα αλλά υπάρχουν κοινές κακοφορμισμένες πληγές, όπως ο κατήφορος του δανεισμού, τα ληστρικά επιτόκια, η ασφυκτική φορολογία, ο κίνδυνος αφανισμού της χώρας, η κερδοσκοπία.

Σε κάποια δακτυλοδεικτούμενα σημεία μάλιστα, όπως οι απέλπιδες προσπάθειες σωτηρίας του τόπου από το ναυάγιο, πριν τη δημόσια ομολογία της πτώχευσης, ενισχύεται η εντύπωση πως αν στη θέση του ονόματος «Χ. Τρικούπης» γραφόταν το όνομα «Γ. Παπανδρέου» δεν θα άλλαζαν πολλά. Και οι δύο φόρτωσαν «το δισάκι τους στον ώμο για το δρόμο» της Δύσης σε εξαντλητικές αποστολές εξασφάλισης δανείων.

Ηγέτες αποδεκτοί στο εξωτερικό αμφότεροι, απολαμβάνοντας ευρύτερης διεθνούς αναγνώρισης, ενώ συνάδουν προς τη ρητή διαβεβαίωση του αειμνήστου Καραμανλή πως «έξω πάμε καλά» σκοντάφτουν στην κακοδιαχείριση μια τρομακτικής Βαβέλ στα εσωτερικά του κράτους.

Με την τελευταία εκλογή τους, και ο ένας και ο άλλος, αναθέρμαναν την ύστατη ελπίδα του λαού για έξοδο από την κρίση.

Η διαφορά τους έγκειται στο ό,τι ο παλιός πρωθυπουργός και διαχειριστής της κρίσης, έστω και αποτυχών ως «αποθανών δεδικαίωται». Ο σύγχρονος, δοκιμάζεται στο πυρακτωμένο καμίνι των εξελίξεων. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του και η πρόκλησή του δεν είναι ποσοτική. Δεν αφορά αριθμούς.

Είναι χρονική. Αφορά τη σωστή διαχείριση του συγκεκριμένου υπαρκτού χρόνου που του απομένει για να απομακρύνει απ΄ την πατρίδα τον τραγικό εφιάλτη. Η χώρα μας δεν δικαιούται να έχει την τύχη του «Ατλαντικού» αλλά ούτε και της «χαμένης Ατλαντίδας». Οι οιωνοί συνηγορούν . «Αμ έπος, αμ έργον» ή αλλιώς « Δράση εδώ και τώρα» . 
 

 

 

 
Π ο ι ο ι  π λ ή ρ ω σ α ν  τ ο  μ ά ρ μ α ρ ο  κ α τ ά  τ ο  1 8 9 3;

Θέλετε να μάθετε ποιοι έχασαν τα περισσότερα χρήματα στη χρεοκοπία του 1893;

Θα περίμενε κανείς να ακούσει για επιχειρηματίες, εμπόρους και χρηματιστές. Και κανείς δεν θα φανταζόταν πως επλήγησαν οι ομογενείς, οι καλόγεροι και χειρότερα από όλους οι τραπεζίτες!
 
 


 
Ο ομογενής ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ (1818-1899). Δωρητής για την ανέγερση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, του ΕΜΠ και του Παναθηναϊκού Σταδίου. Πηγή: ΕΛΙΑ
 

Από σχόλιο του αείμνηστου καθηγητή Ανδρέα Ανδρεάδη για τα αποτελέσματα της πτώχευσης του 1893 προκύπτει ότι έχασαν πολλά χρήματα:

α) οι ομογενείς Έλληνες της διασποράς ιδιαίτερα αυτοί που διατηρώντας στενούς δεσμούς με τη «μητέρα» πατρίδα αγόραζαν ελληνικά χρεόγραφα. Έτσι η χρεοκοπία σ΄αυτούς εμφανίστηκε ως ποινή επί του πατριωτισμού!
β) Τα μοναστήρια του Άθω που ήταν «φορτωμένα» από ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, αξίας 2,5 εκατομμυρίων φράγκων και απώλεσαν μεγάλο μέρος της κινητής τους περιουσίας.
γ) Τα ευαγή ιδρύματα, και πολλά νομικά και φυσικά πρόσωπα του τόπου που κατείχαν ομολογίες εξωτερικών δανείων της χώρας.
δ) Το κυριότερο όμως τραύμα κατά της Εθνικής οικονομίας προκάλεσε το γεγονός ότι οι μεγάλες εγχώριες τράπεζες είχαν τοποθετήσει μεγάλα κεφάλαια σε εξωτερικά δάνεια. Από κει προήλθε η κατάρρευση των τραπεζών και της ΕΤΕ μη εξαιρουμένης. Επειδή λοιπόν στην οικονομία μιας χώρας οι τράπεζες ανέκαθεν λειτουργούσαν όπως η καρδιά για το σώμα η κατάρρευση των τραπεζών έφερε τα χειρότερα.


 
Το  Δ Ν Τ  κ α ι  ο ι  μ ε τ ο χ έ ς

Επικρατεί η εκδοχή, πώς η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν επηρεάζει αρνητικά το Χρηματιστήριο. Αντίθετα η προσδοκία ασφαλούς ρύθμισης του χρέους και ανάτασης της οικονομίας εξαργυρώνεται με άνοδο των τιμών.

Απεναντίας, όταν ισχύσει στάση πληρωμών, που ακολουθεί μετά από μια δημόσια ομολογία χρεοκοπίας, όπως το 1893, στα χρηματιστήρια επικρατεί πανικός, σοβαρές απώλειες, επιφυλακτικότητα και πολύχρονη ταλαιπωρία.

Χάριν παραδείγματος, με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ η τιμή της Εθνικής μέσα σε δύο μήνες , στις 28 Φεβρουαρίου 1898 έφτασε τις 3290 δραχμές, από 2360 που είχε στο ξεκίνημα της κρίσης το 1893.

Παρακάτω, φαίνεται η διακύμανση στην τιμή της ΕΤΕ στα πέντε χρόνια, από την ανακοίνωση της πτώχευσης μέχρι την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου και κατά την τελευταία μέρα κάθε χρόνου:
 


ΜΕΤΟΧΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
1893 1894 1895 1896 1897
2360 2165 2255 2290 2780


Ας σημειωθεί και η δυσάρεστη εξέλιξη πως την τριετία 1892-94 από το Μητρώο του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαγράφηκαν 78 μέλη (χρηματιστές) οι περισσότεροι εξαιτίας των ζημιών που κατέγραψαν και μερικοί «αυτοβούλως».
 


Αναδημοσίευση από:
 

 

 
 
 
 

 

 

Σχόλια

20/03 13:29  PREMIUM
Ουσιαστικά 4-5 χρόνια "φαγούρας" για την ΕΤΕ και μετοχές τύπου ΕΤΕ ! Για τη (χρηματιστηριακή)...περιφέρεια που με ενδιαφέρει υπάρχουν στοιχεία ;-)

20/03 13:47  PARADOSIAKOS
20/03 14:22  CANYON
5*...
20/03 14:43  Goldmine
Τα πρώτα θετικά μηνύματα έφθασαν. Σας καλωσορίζω Πρεμ canyon!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΣΚΟΣ: Το τραγούδι είναι μεσ΄ στην τρελή χαρά:-)
Πρεμ και τότε ο Τύπος-οι πηγές μου- στεκόταν στα βαριά χαρτιά, βαριά ποτά, βαριά τσιγάρα...:-)
canyon xαίρε!
20/03 15:00  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλή σας ημέρα φιλτάτη, θα παρατηρήσατε ίσως εις τους "επισκέπτες" το <Μαρόκο>...
Σας μεταφέρω και τους χαιρετισμούς της e-βαφτιστήρας.
20/03 16:43  Goldmine
Στη δυναμική Μυρσίνη του Μαρόκου ελληνικές καλησπέρες και την αγάπη μας!
Αγαπητέ Τριαντάφυλλε, ευχαριστώ για την επισήμανση. Μου είχε διαφύγει.
Κάποιοι παλιοί εδώ πάμε για τον τρίτο χρόνο, καθαρής διαδικτυακής φιλίας. Δεν είναι κι άσχημα. Χαίρομαι κάθε φορά που έχουμε νέα της "Νυχτερίδας". Είναι η μοναδική μου e-βαφτιστήρα:-) Τιμή μου! Φέτος να μην περιμένει λαμπάδα πλουμιστή, λόγω λιτότητας:-)
Τσουρεκάκι αφράτο ναι, από τα χέρια της e-nonas!
Περιμένω ακριβή διεύθυνση για να το στείλω, ακόμη και στο Marocco! To εννοώ.
20/03 18:00  Personal Jesus
Τσουρεκάκι προς Νέα Σμύρνη πλευρά παίζει ?
Καλησπέρα Gold, σ' ευχαριστώ για την αναφορά σου ;)
Μη μας ταϊζετε άλλη μιζέρια βρε παιδιά. Μην μας στερείτε την αισιοδοξία. Έλεος με αυτή την ανασφάλεια που προκαλείτε. Δώστε μας κάτι ευχάριστο να χαμογελάσουμε. Σίγουρα υπάρχει. Αποκαλύψτε το !
20/03 18:23  σεβαστη
Μαζί σου Gold,
Να μην αφήσουμε να μας φάει η κακομοιριά και η γκρίνια.
20/03 20:12  Goldmine
Ορίστε! γίναμε κιόλας τρεις οι γυναίκες.
Ρωτήστε και τις γιαγιάδες σας ή τις μητέρες σας που δεν είχαν χρήματα οι περισσότερες, εκείνες τις εποχές. Μήπως δεν ερωτεύτηκαν ; Μήπως δεν παντρεύτηκαν; Μηπώς δεν είχαν φίλους, μήπως δεν τραγουδούσαν ; Μήπως δεν δούλευαν; Μήπως δεν έφεραν εμάς στον κόσμο;
Μήπως δεν διασκέδαζαν στα σπίτια τους με ό,τι είχαν; ("Το βρισκάμενο" που λέμε και στην πατρίδα μου τη Μυτιλήνη;). Μήπως δεν κράτησαν τις οικογένειές τους με σφιχτό κουμάντο; Και σπίτια χτίσαν και παιδιά πάντρεψαν. Η επιστροφή στις ρίζες προέχει. Στην ηθική και τις ξεχασμένες αρχές.
Αλλαγή πλεύσης Ελλάδα! Το καράβι μπάζει.
<Τίμια και θαρραλέα για μια Ελλάδα νέα!>
(Πω πω σύνθημα που μου βγήκε εεε;)
Personal Jesus: Και στη Νέα Σμύρνη τσουρέκι κι όπου θέλουν τα κορίτσια, βεβαίως.
@σεβαστή μου, σωστές κι οι δυο σας. Είναι δύσκολη η κατάσταση και θα δυσκολέψει κι άλλο. Για πολλούς συμπολίτες μας είναι δραματική και όχι πως μιλάμε εκ του ασφαλούς αλλά εδώ και καιρό διαπιστώνουμε πως η ψυχική υγεία του λαού δοκιμάζεται. Τι να το κάνουμε να τελειώσει η κρίση και να θέλουμε αντικαταθλιπτικά;
Νοητική αντίσταση και οικογενειακά κουμάντα, πίστη, δύναμη, κουράγιο
και μη χειρότερα. Γιατί οι περισσότεροι στον έξω κόσμο- εκτός διαδικτύου - δεν έχουν καταλάβει νομίζω και πολλά πράγματα. Νομίζουν πως η κρίση είναι το ασκέρι του Δράμαλη που περνά έξω απ΄την Τριπολιτσά!
20/03 22:06  χορδιστής συναισθημάτων
20/03 22:11  χορδιστής συναισθημάτων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μας καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.
~~~@~~~
20/03 22:23  χορδιστής συναισθημάτων
Ναυαγώ ...
Στων ματιών σου το δάκρυ
στου πελάγου την άκρη
ναυαγώ και νοιώθω πως ζω
ναυαγώ σε τόπο κοινό
κι όλα μοιάζουν να ‘ναι εδώ.

Πόσες φορές ναυαγώ.

Μια πλαγιά έρημου τόπου
η ελπίδα του ανθρώπου
και με φως για να γεμίσει
πρέπει ο ήλιος να μην δύσει.

http://music.kithara.gr/bands/128/music.php
~~~@~~~
20/03 22:30  χορδιστής συναισθημάτων
το χριστινάκι σαν και μας χάνει με τον καιρό
την φωνή της...αν δεν έχεις λόγο και δεν τον
εξασκείς χάνεις την ευλυγησία του σώματος
καιτ ης έκφρασης...
χριστινάκι το ψωμί της ξενιτείας..ειναι πικρογλυκο...σαν το μανχάταν..μυρίζει
πολύ ντέλι...και όχι τσιφτετέλι...
φιλιά στην Νέα Υόρκη...
ΑΧ ΕΛΛΆΔΑ Σ ΑΓΑΠΩ
~~~@~~~
20/03 22:31  χορδιστής συναισθημάτων
20/03 22:53  cell
http://www.youtube.com/watch?v=J6PUwHYBYMA

κατά μια άλλη μουσική άποψη:
"εφτά φορές να πέφτεις και να σηκώνεσαι οχτώ..."

"Συμμετοχικές κι ανθρώπινες"
...Καλησπέρες αγαπητή Gold!

Υ.Γ:
ETE 1894: 2165 δρχ (ήτοι 6,35 νευρώ)αλλά και 3290 μια 4ετία μετά...
στην Ελλάδα του 19ου αι.
21/03 01:57  Goldmine
Όλα τα άσματα το ένα καλύτερο από το άλλο.
Καλλιτέχνη, χορδιστή <τόχεις>...Ευχαριστούμε!

@ ευγενέστατε cell, "συμμέτοχοι γίναμε όλοι στην τρέλα":-) Καλησπέρα!
Το υστερόγραφο εκλαμβάνεται ως καλός οιωνός. Αν έχουμε υγεία και ίντερνετ μετά από τέσσερα χρόνια, θα ξαναγυρίσουμε εδώ να δούμε την τιμή της μετοχής της Εθνικής (χθεσινό κλείσιμο 14,97 €)...
21/03 02:13  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλησπέρα ξενύχτω gold
Ειλικρινά ενδιαφέρουσα η διακύμανση της ΕΤΕ τότε. Αν ξανακάνει και τα επόμενα έτη τέτοια διακύμανση, θα κάνουμε χαρακίρι οι traderς...
21/03 11:05  Goldmine
Καλημέρα Σόλων! Δεν είναι πια καιρός για traders, μου φαίνεται. Με τη νέα φορολογία θα πρέπει ένας κοινός επενδυτής να προσλάβει και προσωπικό λογιστή για τις καθημερινές συναλλαγές του. Άλλος ένα λόγος συρρίκνωσης του χρηματιστηριακού θεσμού που αντί να ανθεί μαραζώνει. Χωρίς παραγωγικότητα οι επιχειρήσεις χωρίς κίνητρα οι επενδυτές. Αν αυτά αποτελούν μέτρα εξόδου από την κρίση, για το χρηματιστήριο αποτελούν την "εξόδειο ακολουθία του" ξέρεις αυτήν της τελευταίας κατοικίας...Θα επιβιώσει πάλι όπως κάνει πάντα αλλά χωρίς εμάς...
22/03 10:05  groyma stella
Kαλημερα σας, καλη εβδομαδα.
23/03 19:09  TRITON
Καλησπέρα σας,
στο τόσο πετυχημένο αφιέρωμα στις παρελθούσες οικονομικές κρίσεις,θεωρώ τον επίλογό του-την ευφυέστατη γκραβούρα,ευφυώς τοποθετημένη-ως την επιτομή όλων των τεκταινομένων επι του παρόντος στην Ελλάδα!Νάσται καλά και για τα αισειόδοξα μηνύματα που προίστανται του άρθρου,
με εκτίμηση!
23/03 19:38  Goldmine
Kαλώς ήλθατε, φίλτατε Τρίτον. Με προλάβατε σε ένα μικρό διάλειμμα, καθώς τέλειωσα μία εργασία και περνάω σε άλλη, οπότε με την επίσκεψή σας ήταν σαν να μου κεράσατε τον καφέ που δεν πρόλαβα σήμερα να πιω...Ευχαριστώ για τα πνευματώδη σχόλια και θα τα ξαναπούμε σύντομα, ελπίζω.
Η γκραβούρα, μου ήρθε από ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο και όντως είναι αντιπροσωπευτική της παρούσας κατάσταασης. Καλό βράδυ!
23/03 19:43  oberon
Ελπίζω να μην κάνω ξανά λάθος : είμαστε στο blog της Goldmine, που έχουμε συστηθεί.

Έβαλα το 12ο αστεράκι για τη διδακτική ιστορική αναδρομή και την όμορφη διάθεση.

Ίσως, φίλη, δούμε στην ιστορία τι λάθη κάναμε και βρισκόμαστε ξανά στο ground zero. Λυπάμαι, αλλά δεν συμφωνώ με τη λογική ότι θα ξαναγίνουν τα ίδια. Μπορεί, αλλά όχι "θα".
"Πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό, αλλά μια φορά πάει και δεν γυρίζει..."
Φοβάμαι ότι τώρα σπάμε την τελευταία στάμνα και νομίζουμε ότι υπάρχει και άλλη.

Ανατροπή ! Τέρμα οι στάμνες.
23/03 19:57  Goldmine
Τη βρήκατε την πόρτα του χρυσωρυχείου oberon και καλοδεχούμενος σαν άλλος μπαρμπα -Γιάννης με τις στάμνες:-)
Σπάστε κι από μένα μία και μακάρι νάναι η τελευταία, αν και θεωρώ πως το σύστημα δεν θα μας αφήσει να αγιάσουμε! Εκτιμώ τον <ανατρεπτικό> δυναμισμό σας, Μαικήνα:-)
Δεν πάει παρακάτω...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις