Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Να ποιοι βλέπουν την Ελλάδα για ορντέβρ
1504 αναγνώστες
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010
20:35

 

Μυστικό δείπνο κερδοσκόπων με ορντέβρ... Ελλάδα
 
«Μυστικό δείπνο» με στόχο να «φάνε» την Ελλάδα οργάνωσε η διεθνής των κερδοσκόπων μέσα στην ίδια την Αθήνα, και μάλιστα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», η γνωστή τράπεζα Goldman Sachs φιλοξένησε στις 28 Ιανουαρίου στο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας 10 πελάτες της, στους οποίους περιλαμβάνονται τραπεζίτες, διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές hedge funds, με θέμα το μέλλον της ελληνικής οικονομίας «και φυσικά το πώς θα βγάλουν λεφτά από αυτό».

 

Μεταξύ των συνδαιτυμόνων στο μεγάλο φαγοπότι, που περιελάμβανε Ελλάδα με ολίγη από... ευρώ, ήταν και δύο αναλυτές του περιβόητου αμερικανικού hedge fund Paulson & Co, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 32 δισ. δολαρίων και το οποίο έχει αναφερθεί σε δημοσιεύματα του διεθνούς οικονομικού Τύπου ως ένας από τους «κερδοσκόπους» που παίζουν τελευταία με την Ελλάδα μέσω των περιβόητων credit default swaps-CDS (συμβόλαια αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου έναντι χρεοκοπίας) αλλά και το ευρώ.

Χρηματοοικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής

 

 

Οπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα, «τα hedge funds έστησαν ένα καλά υπολογισμένο παιχνίδι, το οποίο δεν άρχισε τον Ιανουάριο αλλά πολλούς μήνες πριν». «Το παιχνίδι», συνεχίζει η εφημερίδα, «άρχισε το 2009, όταν hedge funds αγόρασαν μεγάλες ποσότητες ελληνικών CDS για προστασία έναντι του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας ότι οι αγορές σύντομα θα "ξυπνούσαν" και θα έβλεπαν τα προβλήματα της Ελλάδας με το χρέος, οπότε θα στρέφονταν στην αγορά CDS για να προστατευθούν από τους κινδύνους». Τα CDS επινοήθηκαν στα τέλη του 90 με στόχο τη διάχυση του πιστωτικού κνδύνου, δίνοντας τη δυνατότητα σε τρίτους να αγοράζουν και να πωλούν αυτού του είδους τα παράγωγα, τα οποία ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ τα είχε χαρακτηρίσει πριν από μερικά χρόνια «χρηματοοικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής».

 

Μέχρι πρότινος, συνεχίζει το δημοσίευμα, το κόστος των ελληνικών CDS ήταν πολύ φθηνό, με πολύ λίγους να βλέπουν στην αγορά το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας. «Πράγματι, μέχρι την τραπεζική κρίση του 2008, τα δεκαετή CDS για προστασία από το ελληνικό χρέος αγοράζονταν με μόλις 20 μονάδες βάσης, δηλαδή έδιναν απόδοση 0,2% για το ποσό που ασφαλίζονταν τον χρόνο».

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά ότι τα hedge funds που αγόραζαν τα εν λόγω CDS δεν κατείχαν το αντίστοιχο ομόλογο για να ανησυχήσουν από πιθανή ελληνική χρεοκοπία. Πρόκειται για μια ευρύτατα διαδεδομένη τακτική που αποκαλείται «naked CDS trading» (απαγορευμένη συναλλαγή CDS).

 

«Τα hedge funds στοιχημάτιζαν ότι αν η δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής κυβέρνησης χειροτέρευε -όπως περίμεναν- τότε οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων αξίας περί τα 300 δισ. δολάρια θα έτρεχαν απεγνωσμένα για προστασία ή ειδάλλως θα κοίταζαν να τα πουλήσουν».

 

Το κερδοσκοπικό παιχνίδι των hedge funds δεν περιορίστηκε μόνο στο ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με άλλο «ένθετο» δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, διαχειριστές hedge funds, σε σύσκεψη που έγινε στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, κατέστρωσαν στρατηγική κατά του ευρώ, φοβούμενοι ότι τα παιχνίδια με την Ελλάδα θα προκαλέσουν αυστηρότερες ρυθμίσεις στις συναλλαγές με CDS.

 

«Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την πώληση ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος ή την προθεσμιακή αγορά, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή να πουλήσει ευρώ σε μια συγκεκριμένη τιμή. Αν το ευρώ πέσει, τότε ο αγοραστής είναι μέσα και βγάζει κέρδος».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο καιρό πριν η εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» σε πρωτοσέλιδό της (26-28/02) είχε κάνει λόγο για έναν άλλο «μυστικό δείπνο», αυτή τη φορά στο Μανχάταν, στο οποίο μετείχαν hedge funds, όπως το Soros Fund Management (του γνωστού Τζορτζ Σόρος), όπου κατέστρωναν ανάλογη στρατηγική κερδοσκοπίας με ελληνικά CDS από τη μια και το ευρώ από την άλλη.

Πηγή: enet

Συντάκτης  Μωυσής Λίτσης

 

 

 

 

Σχόλια

07/03 14:46  Goldmine

Και κάτι αλιευμένο από το forum:
Αναρτήθηκε από PARANOIKOS
Μία 88χρονη γυναίκα από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σε λογαριασμό υπέρ της στήριξης της ελληνικής οικονομίας όλες τις αποταμιεύσεις της.

Η διακεκριμένη κοινωνιολόγος Ντόροθι Μπάκλαντ, αποτελεί ενεργό μέλος της ομογένειας εδώ και δεκαετίες με ισχυρή φιλανθρωπική δράση. Όπως δήλωσε, προκαλώντας τη συγκίνηση των Ελλήνων της Αυστραλίας, "όλοι οι ομογενείς, πλούσιοι και φτωχοί πρέπει να προσφέρουν το κατά δύναμη για να ξεπεράσει η Ελλάδα τις δύσκολες στιγμές, που διανύει".

H Ντόροθι Μπάκλαντ γεννήθηκε με το όνομα Δωροθέα Δημητροπούλου, στην Αίγυπτο. Έχει μελετήσει την πολυπολιτισμικότητα και τις εθνοτικές πολιτικές, δίνοντας έμφαση στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τις ζωές των γυναικών. Φεμινίστρια, οικολόγος και ακτιβίστρια, έχει εργαστεί για την προώθηση της ειρήνης, την αρμονική συνύπαρξη γηγενών και μεταναστών, αλλά και τη συμφιλίωση των λευκών Αυστραλών με τον ιθαγενή πληθυσμό της χώρας".
07/03 15:13  cell
Διαχρονική υπόθεση η ληστεία και καταστροφή
με μέσα που αρμόζουν στην εκάστοτε εποχή.
Η Ελλάδα ως ορεκτικό ή…κυρίως πιάτο...
(θα δείξει…).
Σημειολογούσα-αλληγορούσα(;)
η Ελληνική γλώσσα και μυθολογία
δια του …Σίνιδος του Πιτυοκάμπτη …«διαβόητος ληστής παρά τον Ισθμό της Κορίνθου»…

σίνις(ο) : ο καταστροφέας,ληστής,άρπαξ.
σίνος(το) : πληγή, πλήγμα, βλάβη, φθορά, ζημία.
Σοφόν το...ασαφές(;) εν προκειμένω :-)

Υ.Γ:
H διαβιούσα ως Nτόροθυ κατέθεσε ως… Δωροθέα αισθανόμενη…

Xαίρετε χαίρετε αγαπητή Gold!
07/03 15:57  Νικόλας
"εκτιμώντας ότι οι αγορές σύντομα θα "ξυπνούσαν" και θα έβλεπαν τα προβλήματα της Ελλάδας με το χρέος" ...
Φυσικά, τα hedge funds και οι εταιρείες επενδύσεων και όλοι οι επαγγελματίες της αγοράς έχουν σκοπό το κέρδος και φυσικά προσπαθούν να προβλέψουν τι θα συμβεί και να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα που αναμένουν να προκύψουν. Αυτή είναι η δουλειά τους.
Εννοείται πως οι μεγάλες εταιρείες θα προσπαθήσουν πέρα από το παραπάνω που είναι αυτονόητο, να επηρεάσουν εξελίξεις και με τη δύναμη που διαθέτουν επίσημα κα ανεπίσημα να οδηγήσουν τις εξελίξεις εκεί που τις συμφέρει, αυτό το παιχνίδι ομως είναι γνωστό και πρέπει να μάθουμε να το παίζουμε και εμείς και η αδύναμη θεσμικά ΕΕ.
Η συνωμοσιολογία όμως νομίζω ανατροφοδοτεί μία ατελέσφορη συζήτηση για τους εχθρούς του πλανήτη που θέλουν την Ελλάδα μικρή και αδύναμη. Μόνοι μας την κάναμε μικρή και αδύναμη, αυτοί απλά μπορούν και βγάζουν λεφτά απ' αυτό.
07/03 18:11  σεβαστη
Φανερά κάποιος μου κάνει πλάκα, ποντάροντας στην ασχετοσύνη μου. Ηθελα να γράψω ότι περα από τα σενάρια συνομωσίας ,που δεν μου φαίνονται και καθόλου απίθανα,οι πολίτες του κόσμου ,οι κάτοικοι του πλανήτη ,ίσως πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν για το ποιός κάνει κουμάντο στο μαγαζί.
Και συγγνώμη για το σεφτέ.
07/03 18:55  χορδιστής συναισθημάτων
~~~ΚΟΝΤΡΑΠΟΥΝΤΟ~~~
Πάντοτε έψαχνα έναν δρόμο να σε φτάσω
σκυφτός μερόνυχτα σε χάρτες και βιβλία
ήθελα μόνο τη σκιά σου ν' αγκαλιάσω
στου κόσμου βγαίνω τα στενά περιπολία
Όλα τα σχέδια χρυσόψαρα στη γυάλα
και συ τη μάσκα σου φοράς και τα στολίδια
τ' άστρα μου στέλνουνε πανάρχαια σινιάλα κι εγώ μιας χίμαιρας μαζεύω τα ξεφτίδια
Ζωή σε σπούδασα και ξέχασα να ζήσω
ποιος το χαμένο μου καιρό θα φέρει πίσω
δε δίνει ρεύμα ότι αγαπώ και δε με σώζει
τη λύση ψάχνω στο μπερντέ του Καραγκιόζη
Πάντοτε έψαχνα έναν δρόμο να σε φτάσω
τρέχεις αδιάκοπα και τίποτα δεν τρέχει
μα συνεχίζω κι ας βρεθώ ξανά στον άσσο
κανείς δεν χάνει μια ζωή που δεν την έχει
Βγαίνουν στην άγραν της TV τα συνεργεία
όλα είναι ζήτημα τιμής σ' αυτόν τον κόσμο
τα όνειρά μου κατεβαίνουν σ' απεργία
άσωτοι άγγελοι μου δείχνουνε το δρόμο
http://www.youtube.com/watch?v=ePIKcDnN1RA
'' ΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΑ. ΟΙΟΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΥΔΕΝ ΔΕΙΝΟΝ, ΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΕΙ ΑΝ ΕΦΑΙΝΕΤΟ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΕΙΝΟΝ ΕΣΤΙΝ. ΟΤΑΝ ΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΖΩΜΕΘΑ Ή ΤΑΡΑΣΣΩΜΕΘΑ Ή ΛΥΠΩΜΕΘΑ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΑΙΤΙΩΜΕΘΑ, ΑΛΛ' ΕΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΤ' ΕΣΤΙ ΤΑ ΕΑΥΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΑ. ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥ ΕΡΓΟΝ ΤΟ ΑΛΛΟΙΣ ΕΓΚΑΛΕΙΝ, ΕΦ' ΟΙΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΑΣΣΕΙ ΚΑΚΩΣ. ΗΡΓΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΕΥΕΣΘΑΙ, ΤΟ ΕΑΥΤΩ. ΠΕΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ, ΤΟ ΜΗΤΕ ΑΛΛΩ ΜΗΤΕ ΕΑΥΤΩ.''
Νεοελληνική Απόδοση του κειμένου.
Δεν αναστατώνουν τους ανθρώπους τα πράγματα, αλλά οι γνώμες που αυτοί έχουν σχηματίσει για αυτά. Για παράδειγμα, ο θάνατος δεν είναι κάτι φοβερό, διότι θα φαινόταν τέτοιος και του Σωκράτους εάν όντως ήταν φοβερός, αλλά είναι απλώς φοβερή η ιδέα που έχουμε εμείς για τον θάνατο, επειδή μας φοβίζει. Όταν λοιπόν συναντούμε εμπόδια ή αναστατωνόμαστε ή νοιώθουμε λύπη, ποτέ να μην αποδίδουμε την αιτία σε άλλους παρά μόνο στον εαυτό μας, δηλαδή στις δικές μας γνώμες περί των πραγμάτων. Διότι ο απαίδευτος, κατηγορεί τους άλλους για τα δικά του ατυχήματα. Εκείνος που άρχ
07/03 18:58  χορδιστής συναισθημάτων
Εκείνος που άρχισε να εκπαιδεύεται κατηγορεί τον εαυτό του, ο πεπαιδευμένος όμως ούτε τους άλλους ούτε τους άλλους.
...
Με το συμπάθιο αλλά...θαρρώ..πως η αρχή μπορεί να γίνει αν αρχίσουμε
να τους ρίχνουμε...μπουγέλα...νεράκι...του Θεού!
Βαπτιστικό...χριστιανικό...διαλογιστικό...ανευ παραβατικότητας!
Η συνομοσία κινεί τα νήματα της ανθρώπινης ιστορία εδώ και αιώνες...
Α.άλλα γίνονται άλλα μαθαίνουμε αλλίως το νομίζουμε...
Β.τα μαθαίνουμε αργότερα...
Γ.δεν τα μαθαίνουμε ποτέ...
τσσσσσσ!
~~~ΜΠΟΥΓΕΛΑ~~~
~~~ Η ΛΥΣΙΣ~~~
~~~ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΧΗ~~~
~~~@~~~
χορδιστής
έτη και έτη
εν ειρήνη
07/03 20:29  ...................
kalhspera! anases pio arges, giati erxete foros kai sto oxugono pou anapneoume.
07/03 20:42  Goldmine
Γεια σου Αννίτα! Έχουμε υποθηκεύσει στο κράτος την εργασία μας όσοι πληρώνουμε τους φόρους μας. Μόλις ανέβασα πρώτες εντυπώσεις θετικές από τη συνάντηση ΓΑΠ με Σαρκοζί.
07/03 20:48  χορδιστής συναισθημάτων
~~~ελλασ~~~
παίζεις μετά απο πολύ καιρό!
-χωρίς απο μηχανής θεό, γινεται ;
-δεν γινεται!
~~~@~~~
αραμαιστής
07/03 20:50  χορδιστής συναισθημάτων
Να γίνω και παράκλυτος ;
...
ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΑ Πάντα, κυρά μου, εγάπουν σε, κ’ εδ’ αγαπώ σε πλέον. Αν δεν πιστεύεις, λυγερή και α δεν πληροφοράσαι, Ερώτησε τους Έρωτες τους καρδιοφλογιστάδες, Που βάλαν κ’ εφυτεύσαν σε μέσα εις την καρδιάν μου. Καταπατείς και κόφτεις τα τα φύλλα της καρδιάς μου, Και ως εν’ το νύχι και το κρεάς, έτσε κ’ εγώ μετά σου. Κυρά μου, εσύ σαι ο ποταμός, ο χρυσομελιτάρης, Οπού έχεις κλώσματα πολλά με σείσμαν και με διώμαν Οσοι διαβούν και πίνουν το ποτέ ουκ εδιψούσιν, Κ’ εγώ κυρά, ως έπινα, ποτέ ουκ εχόρτασα σε, Πάντα διψώ και πεθυμώ, κυρά μου να σε πίνω. Εσύ σαι κιόνιν πορφυρόν, που στέκει ‘ς το παλάτιν, Οπού κουμπίζει ο βασιλεύς και κρίνει ο λογοθέτης, Της Δέσποινας εικόνισμαν, του βασιλέως εγκόλφιν, Και των ρηγάδων η τιμή και η δόξα των αρχόντων. Συ είσαι της νύκτας η δροσιά και η πάχνη του χειμώνος, Και φέγγος αποσπερινόν και ο ήλιος της ημέρας, Και της αυγής ο αυγερινός, του παλατιού η κανδήλα. Εσύ σαι το άστρον του ουρανού, του κάμπου το λουλούδι, Και χώρα πολυζήλευτος, με το πολύν λογάριν, Και από το κύκλωμα του ηλιού η μια ακτίνα σύ σαι, Και από τ’ Αδάμου την πλευράν η μια παγίδα εσύ σαι, Και οπού έκαψεν κ’ εμπύρισεν πολλών καρδιαίς εσύ σαι, Και από ταδόνια τα λαλούν έναν πουλίν εσύ σαι… Κυρά μου όταν σε θυμηθώ και βάλω σε ‘ς τον νουν μου, Κλονίζεται η καρδίτσα μου και σειέται σαν το φύλλον, Αναστενάζω εγκαρδιακά, δεν ημπορώ απομένει Οτι εσέβη η αγάπη σου απέσω ‘ς την καρδιά μου, Ωσάν μαχαίρι δίστομον κόπτει τα σωθικά μου, Τον λογισμόν μου δαπανά και όλα μου τα μέλη.
~~~@~~~
χορδιστής
απλά!
07/03 20:50  χορδιστής συναισθημάτων
συγγνώμην με -η...παράκλητος!
~~~@~~~
07/03 20:51  Goldmine
Καλησπέρα σε όλους σας.
Αγαπητέ cell γλωσσοπλαστικοί οι συνειρμοί σας. Σας επιβεβαίωσε και ο Γαλλος πρόεδρος Σαρκοζί για τις ληστρικές διαθέσεις όσων πλουτίζουν από την κρίση της Ελλάδας.
Αγαπητέ Νικόλα, καλώς ήλθατε κι ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Σωστά σκέφτεστε. Εμείς τα έχουμε θαλασσώσει και όπως είπαμε "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται".
Χορδιστή καλησπέρα! Χείμαρρος:-)
07/03 21:10  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλησπέρα GOLD
5* για την επιλογή σου να αναδημοσιεύσεις το κείμενο. Μετά το αποψινό ρεσιτάλ Σαρκοζί - ΓΑΠ είμαι λίγο πιο αισιόδοξος.
Αν δεν είχα και κάποιες σορτ θέσεις θα ήμουν ευτυχέστερος αλλά καλά να πάθω...
07/03 23:32  Goldmine
Σόλων, τώρα ξετρύπωσα το σχόλιό σου. Μην ανησυχείς αφού τα χρηματιστήρια είναι ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ προεξοφλητικοί οργανισμοί. Αυτό με το Σαρκοζί προεξοφλήθηκε από την προηγούμενη βδομάδα. Βέβαια, εκτιμώ πως καλό χρηματιστήριο θα έχουμε αύριο αλλά για άλλους λόγους που θα έχουν να κάνουν με την επίσκεψη στην Αμερική. Τα παράγωγα είναι μια πονεμένη ιστορία. Μετοχούλες καλύτερα. Κι εγώ βγήκα την Παρασκευή από τα
ΕΧΑΕ με μικρό κέρδος αλλά κατά ένα 25% μένω αγορασμένη σε άλλη μετοχή.
07/03 23:36  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Εύα κι εγώ προτιμώ τις μετοχές, έλα όμως που ήθελα να κερδίσω και στο κάτω! Ούτε η Goldman Sachs να ήμουνα.
Καλή η επιλογή σου!
07/03 23:44  PARADOSIAKOS
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1587631

όσο συνεχίζουν αυτά οι κερδοσκόποι γελάνε εκ του ασφαλούς…………

και….http://www.theriverrooms.com/whats_on_pics/TheRollingStones.jpg


07/03 23:57  Goldmine
"όσο συνεχίζουν αυτά οι κερδοσκόποι γελάνε εκ του ασφαλούς"…………Δίκιο έχετε PARADOSIAKOS κι όχι μόνο.
Η ατιμωρησία των υπαιτίων κατάντησε προδοσία, ασυδοσία και αυτοκαταστροφή.
Ψυχανεμίζομαι πως σύντομα η κοινωνική κατακραυγή θα δώσει άλλη ρότα στα πράγματα. Έχουμε να δούμε θρίλερ
εκτός κι αν το προλάβουμε όλοι, μα όλοι μαζί!
08/03 00:00  Goldmine
Σόλων, έχω τη γνώμη πως είναι προτιμότερο αυτόν τον καιρό να παίζουμε σε ένα ταμπλό. Αλλά δεν σε φοβάμαι. Πιάνεις την τάση. "Παίχτης καλός" κατά τον μέγα κερδοσκόπο Μπάφετ είναι, αυτός που δεν χάνει ποτέ χρήματα στο χρηματιστήριο. Ο πρώτος χρυσός κανόνας του καλού επενδυτή!
08/03 00:02  χορδιστής συναισθημάτων
08/03 00:06  PARADOSIAKOS
Goldmine

Εάν δεν στηθεί η ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ δεν γίνεται τίποτα!
Όσο ¨χαϊδεύουν¨ την ληστοσυμμορία των Δ/Υ εφοριακών και δεν έχουν, κυριολεκτικά, κόψει ούτε ένα κεφάλι ακόμα, αυτά τα λαμόγια θα συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους ,εις βάρος του ελληνικού λαού!
http://www.youtube.com/watch?v=slWRbC8txK0
08/03 00:50  TRITON
Καλή βδομάδα!Πολύ σωστή η επιλογή του άρθρου.
Λέξη κλειδί:"ορντέβ"!Ας αναλογιστούμε τώρα ποιοί θα αποτελούν το κυρίως πιάτο,γιατί η παραγγελία στον σερβιτόρο εχει δοθεί...
Τα σέβη μου!
08/03 01:57  TRITON
Ο δαίμων του τυπογραφείου έκοψε απο το σχόλιό μου το "ρ" στο ορντέβρ!Τι μερίδες θα κόψουν όμως οι δαίμονες των hedge funds,θα το δούμε στην συνέχεια της Ευρωπαδιάδας!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις