Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Μια αλυσίδα, ένα ρολόι, ένα ρόδο, όλη η φτωχή μας πατρίδα
1107 αναγνώστες
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010
23:52

 

Μάρτης 2010 και θα παραμείνει στο καλαντάρι της Ιστορίας σαν βαριά αλυσίδα στο λαιμό των Ελλήνων κρεμασμένη για πρώτη φορά για να πνίξει κερδισμένα δικαιώματα δεκαετιών.

Η Ελλάδα δυστυχώς πίσω ολοταχώς…

Η ζωή τραβά την κατηφόρα….

Βρόγχος θηλιάς και ρόγχος θανάτου. Πίκρα. Πάσχα καθ΄οδόν και δώρον άδωρον για χιλιάδες Ελληνόπουλα. Που περιμένουν  τη χαρά! Κι οι μεγάλοι που δεν έχουν να τους μεταγγίσουν εσωτερική χαρά δεν θα έχουν τωρα ούτε τα λεφτά  να τους αγοράσουν λίγη πλασματική, όπως  τα είχαν συνηθίσει με ακριβά παιχνίδια και δώρα. Μπαίνει φραγμός και καλύτερα.

Έτσι καιρός να ανασύρουν αισθήματα αληθινά μέσα απ΄ την αστείρευτη πηγή τους για να  προσφέρουν στα παιδιά το χρόνο τους, νοιάξιμο, στοργή, χάδι, κουβέντα και μια μεγάλη αγκαλιά… Το καλύτερο δώρο στα παιδιά. Μέσα τους είναι όλα πανικοβλημένα κι ας μην το δείχνουν. Γιατί αδυνατούν να επεξεργαστούν την πληροφόρηση με την οποία βομβαρδίζονται από τα ΜΜΕ. Τα σημαδεύουμε χωρίς έλεος. Τα φορτώνουμε οργή και σαβούρα.

Είμαστε ένοχοι γιατί υπογράφουμε καθημερινά την καταδίκη τους.


Μάρτης 2010 και θα μείνει στο καλαντάρι της ιστορίας σαν ρολόι.

Ξεκούρδιστο. Σταματημένο μαζί με την οικονομία της χρεοκοπημένης Ελλάδας. Άντε να ξαναπάρει μπρος τώρα. ..Κομμένα φτερά, κομμένα τα πόδια, ακρωτηριασμένοι μισθοί, κουτσουρεμένα επιδόματα, κομμένα ήπατα….

Κάτι θέλουν από μας.

 Πολλά θέλουν από μας.

Όλα τα θέλουν από μας.

Θέλουν εμάς….

Τους αδιόρθωτους να μας συμμορφώσουν στους μεσαιωνικούς προκρούστειους πάγκους των πειραμάτων του παγκοσμιοποιημένου νεκροτομείου τους.

Σαν ινδικά χοιρίδια, κοινώς πειραματόζωα.

Σαν τα pigs της Ν. Ευρώπης, όπως μας χαρακτήρισαν οι μεγαλοσχήμονες!

 

Τι να πεις σ΄ένα  σαστισμένο λαό που περιμένει ενθάρρυνση;

Μονο τούτο: Να προσαρμοστούμε ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ!

"Νύφη μου όχι όπως τα ήξερες όπως τα βρήκες" λέει ο

θυμόσοφος λαός.

Κι αν μου επιτρέπεται κάνω μια πρόταση:

Τα παιδιά αγαπούν να τους μιλάμε για τον τόπο μας, την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τις ρίζες μας, την πίστη, την παράδοση, την ιστορία, τις ρίζες μας.

Θέλουμε εκτός από  πραγματική επανίδρυση κράτους και  επανασχεδιασμό ταυτότητας.. Το υλικό είναι άπειρο, όσο κανενός άλλου έθνους.

Υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια, τιμή, εντιμότητα αλήθειες…

Αν εκδηλώνουμε διαρκώς την ίδια αγάπη και σύμπνοια που σύσσωμοι αντιτάξαμε στις πρόσφατες προσβολές για την πατρίδα μας δεν έχουμε ούτε να φοβηθούμε ούτε να χάσουμε.. Δεν της αξίζει εδώ  που την οδηγήσαμε.

 

Μάρτης 2010 κι ένα λευκό ρόδο  κοκκίνισε από ντροπή και σαστιμάρα για τα μελλούμενα…..

Αναλογιστείτε σοβαρά, σκεφτείτε θετικά, δράστε ενωτικά στο χώρο σας για τη χώρα σας. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ελληνικά….

Κι αν θεωρείται ακόμη εθνικισμός το να μιλάμε για την πατρίδα μας δεκάρα δεν φτουράνε οι λάθος ταμπελίτσες την ώρα  που μαίνεται η πυρκαγιά!

 

Μάρτης 2010. Μια καδένα, ένα ρολόι, ένα ρόδο, όλη η φτωχή μου πατρίδα ….

 


 

Να και η καλλιτεχνική έκδοση του κειμένου:-)

 

 

 

 

 

Σχόλια

07/03 01:06  χορδιστής συναισθημάτων
ο ερωτας δεν ειναι πληρωτικός αλλα
μεταμορφωτικός!
το ιδιο κι η άνοιξη!

~~~@~~~
07/03 01:29  Goldmine
"Έρως πατρίδος" χρειάζεται και για τη μεταμόρφωση της χώρας τούτη τη δραματική άνοιξη χορδιστή.
"Ακόμα τούτη η άνοιξη τούτο το καλοκαίρι, ραγιάδες ραγιάδες και θα κινήσει ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι"... Κλέφτικο τραγούδι. Αλλά και έρως που να είναι ανίκητος στις όποιες μάχες (έρως ανίκατε μάχαν) Καλό ξημέρωμα.
07/03 05:28  cell
Ας είναι ο Μάρτης
το "εξ αίφνης" ερέθισμα
να τραβήξουμε για την εΣωκρατική ανηφοριά
-την κακοτράχαλη-προς το Φως ...
έξω από το σπήλαιο των σκιών
και των θαυματοποιών...
Υγεία και ομόνοια...

Κυριακάτικες καλημέρες gold!
07/03 10:00  Goldmine
Οι Κυριακές έχουν χρώμα και χάρη στην Ελλάδα.Όπως κι η σημερινή! Χρόνια πολλά, αγπαητέ cell!
Τα ερεθίσματα αυτού του Μάρτη ειδικά πλεονάζουν και αναζητούν δράσεις, όπως αυτή:
Δείτε εδώ λεβέντικες εξηγήσεις: http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1587412
07/03 10:23  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλημέρα ρομαντική Εύα!
Δυστυχώς θα έρθουν και χειρότεροι Μάρτηδες. Δεν έχουμε ακόμα δει τίποτα.
Τα λουλούδια πάντως στο κείμενο δεν αφήνουν να διαβαστούν κάποιες γραμματοσειρές με το χρώμα που έβαλες. Δυσκολεύτηκα να σε διαβάσω σήμερα...
07/03 10:55  Goldmine
Καλημέρα Σόλων! Ευχαριστώ για την καλή παρουσία σου και την παρατήρηση. Καλά που μου το είπες. Θα το δώσω και σκέτο το κείμενο και σε καλώ να το ξαναδιαβάσεις σε λίγο γιατί το δούλεψα με όρεξη για κάμποση ώρα.
Τους περιμένω κι εγώ τους ζόρικους Μάρτηδες. Από πέρσι. Και κάνω ό,τι περνά απ΄το χέρι μου να μην με κουκουλώσει το κύμα απ΄το τσουνάμι. Να το παλέψουμε και μαζί όλοι και χωριστά ο καθένας.
Καλή Κυριακή! Έχει ο Έλληνας ασφαλιστικές δικλείδες. Υγεία, ομόνοια (ως έφη ο cell), αποθέματα ψυχικής ενέργειας, υπομονή, πείσμα, ηθικό ψηλά κι απο κει και πέρα η Ελλάδα της περιφέρειας δίνει δυνατές συγκινήσεις με τις ασχολίες, της θάλασσας της γης, της φύσης.
Αλίμονο στις μεγαλουπόλεις που ο κόσμος πέρα από ένα διαμέρισμα δεν έχει εναλλακτική λύση. Όλοι όμως έχουν μυαλό και χέρια. Ας προλάβουν τις καταστάσεις. Το μη χείρον βέλτιστον και "Των φρονίμων τα παιιδά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Ευελιξία εγκεφάλου και ξεκόλλημα απ΄τη βολή, πριν απ΄όλα, με περικοπές όχι των δαπανών (για να κινείται και η αγορά) αλλά της σπατάλης. Άντε να βρεις τη χρυσή τομή τώρα μέσα στη φούσκα της υπερκατανάλωσης που δημιούργησαν οι γενιές μας...Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο.
07/03 12:14  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Τώρα φαίνεται πραγματικά όπως του αξίζει. Περιττό να σου πω ότι προσυπογράφω χωρίς να ελπίζω ότι κάτι θα ισιώσει. Το δικό μου μήνυμα είναι ότι τελικά ευτυχής δεν είναι αυτός που έχει πολλά αλλά αυτός που ξέρει να αρκείται και να ευτυχεί με τα λίγα...
07/03 12:46  Goldmine
Kι εγώ προσυπογράφω "με τα μπούνια" τη δική σου νόρμα "τελικά ευτυχής δεν είναι αυτός που έχει πολλά αλλά αυτός που ξέρει να αρκείται και να ευτυχεί με τα λίγα" που σε αναδεικνύει στο ύψος του αρχαίου ονοματοδότη σου, ω Σόλων!
07/03 12:47  χορδιστής συναισθημάτων
Διαλογισμός είναι η ενασχόληση με την διαίσθηση, η παρατήρηση του εαυτού
και η αποδοχή των πάντων...αρκεί μια βαθειά ανάσα...

Τη στιγμή άσε να φέξει στο παιχνίδι για να μπείς
Αξιολογήστε το μήνυμα:

*
*
*
*
*
*

1 ψήφος

20/5/2009 23:42
XORDISTIS
στους φίλους
07/03 13:35  Goldmine
Μεγάλη κουβέντα σηκώνει ο "διαλογισμός", φίλε χορδιστή.
Επίτρεψε μου να διευκρινίσω πως δεν είναι τόσο ανώδυνο το θέμα όσο έχει επικρατήσει να φαίνεται.
Και θέλουν συνετή χρήση οι προτροπές από όλους μας γιατί μπορεί να παρασυρθούν άτομα που δεν γνωρίζουν.
Θέλει σωστό δάσκαλο και οδηγό ο διαλογισμός. Ακόμα και στο Άγιο όρος η νοερά προσευχή διδάσκεται δια βίου.(Σχετικό βιβλίο: Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή).
Αλλά ποιον να εμπιστευτεί κανείς σήμερα να του καθοδηγήσει την ψυχή; Την τυφλή υποταγή σε δασκάλους σανατολίτικης προέλευσης δεν την εννοώ. Κρύβει ύποπτες παγίδες. Το έχω διερευνήσει εξονυχιστικά. Θέλει μεγάλη προσοχή. Το δόλωμα είναι ειρηνικό και χαλαρωτικό και η συνέχεια δρόμος χωρίς γυρισμό. Δεν παίζουμε με τη φωτιά.
Ναι στη συγκέντρωση του μυαλού, στην αξία της βαθιάς αναπνοής, στα ειρηνικά μηνύματα για την αυτοβελτίωση και σε ό,τι θετικό βοηθά να συντονιζόμαστε με την καλή ενέργεια αλλά όχι στην άκριτη προτροπή για θέματα άγνωστα που μπορεί να κοστίσουν ακριβά.
Ο καθένας βρίσκεται σε άλλο πνευματικό επίπεδο εξέλιξης και δεν ομαδοποιούνται τέτοιες πρακτικές γιατί δεν είναι αγελαία συμπεριφορά η ατομική εξέλιξη του καθενός.

Είναι προσωπική του υπόθεση κι ένα μπλογκ είναι ακατάλληλο για να προβάλλει τέτοιες κατευθύνσεις αόριστα. Είναι σαν να δίνουμε μαχαίρι στα χέρια ενός νεογέννητου.
Οι στίχοι σου, για μένα είναι που μεταδίδουν μηνύματα ωραίας δημιουργίας και αυτούς τους περιμένω πάντα ευπρόσδεκτα.
Με όλη μου την εκτίμηση για το πρόσωπό σου.
28/03 14:53  oberon
Είναι σαν να δίνουμε μαχαίρι στα χέρια ενός νεογέννητου.

Ωχ, ήθελες να πεις κάτι συγκεκριμένο Goldy ;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις