Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ψιλοπράγματα…
1269 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010
19:06

 

 Crocus lensbaby (Daria )

 Κι εδώ αλλά και σε κάθε  μπλογκογειτονιά  αναρτώνται πολλά και αξιόλογα γραπτά    και ομολογώ πως τα ιστολόγια πέρα από κανάλι επικοινωνίας αποτελούν συχνά  φυτώριο   απόκτησης νέας γνώσης και άμεσης πληροφόρησης.

 

Βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε οι bloggers καλή χρήση του πλεονεκτήματος αυτού  και συχνά πυκνά ξεφεύγουμε σε αναρτήσεις που δεν έχουν να προσθέσουν κάτι αξιόλογο στην κατάρτιση των επισκεπτών μας.

 

 

Λειτουργεί κι εδώ ένας άτυπος ανταγωνισμός κληροδοτημένος από τα  μαθητικά θρανία ανώφελος κι αθέμιτος. Αφού αυτοί που αρέσκονται να σε διαβάζουν θα σε αναζητήσουν «ούτως ή αλλέως». Δεν είναι ανταγωνιστικός  χώρος το  ιστολόγιο ούτε εξυπηρετεί εμπορικά συμφέροντα. Πρωτίστως υπηρετεί την ανάγκη της δημιουργικής επικοινωνίας.

 

Δεν αρέσουν όλα σε όλους και η πολυφωνία είναι  όπλο της δημοκρατικής έκφρασης. Άρα ο καθένας επιλέγει τι θα διαβάσει και που θα το βρει.

 

Δεν είναι κακό να γράφεις όταν σε εκφράζει και να αισθάνεσαι πως γίνονται κοινωνοί του μηνύματός σου κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι σχολιάζοντας διατυπώνουν την άποψή τους ή απλά παρακολουθούν διακριτικά τα γραφόμενά σου. Ο λόγος είναι τέχνη (λογοτεχνία) και η τέχνη «επικοινωνείται» ανάμεσα στους ανθρώπους.

 

 Επιλήψιμο είναι να γράφεις με σκοπιμότητα ή προχειρότητα, με ταπεινά κίνητρα ή να αναπαράγεις ανούσια  πράγματα  ή σκέτες αναδημοσιεύσεις (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που σε όλους μας τυχαίνουν).

 

Για να κρατάμε ένα μπλογκ στο διαδίκτυο πέρα από πολύτιμο  χρόνο θέλει και κάποιες δυνατότητες που σιγά σιγά όλοι τις εξασκούμε. Κανείς δε γεννήθηκε blogger.

 

Περισσότερο, όμως χρειάζεται να λειτουργούν οι ξεχασμένες εκείνες έννοιες,  ο σεβασμός στο λόγο, στη γλώσσα μας, στον  εαυτό μας, στους επισκέπτες μας.

 

Ξεκίνησα έτσι για να καταλήξω πως δεν είχα  κάτι σπουδαίο να πω σήμερα. Αλλά γεμάτη φρέσκια κι ευεργετική ενέργεια από μια βόλτα στην ήρεμη φύση (σπάνια απόδραση τελευταία) σκέφτηκα να βάλω στα λόγια μου λίγο νερό απ΄ την πηγή, λίγο οξυγόνο από το πεύκο,  χρώμα απ΄ το μπουμπούκι της παπαρούνας,   ήχο απ΄ τους φτερωτούς προάγγελους της άνοιξης και  χωρίς να πέσω στην παγίδα «να γράψω για να γράψω» να  πλέξω νοερά ένα στεφάνι με ομορφιές για σας  ετούτο το απόγευμα της τελευταίας Κυριακής του ημερολογιακού χειμώνα.

 

Πώς μου ήρθε τώρα στο νου κι εκείνη η κοκκινόασπρη στριφτή κλωστούλα που  δέναμε σαν βραχιολάκι στον καρπό του χεριού μας,  κάθε 1η του Μάρτη για να μην μας πιάσει ο ήλιος της άνοιξης!

 

«Μάρτη» τη λέγαμε και τη φοράγαμε μέχρι το Πάσχα. Κι εκεί στον ανταγωνισμό:-) Ποιος θα φτιάξει το καλύτερο! Αν περίσσευε κλωστή κάναμε κι ασορτί δαχτυλίδι!Σοβαρή ασχολία για τις μανάδες και τις γιαγιάδες κάθε τέτοιο βράδυ του χρόνου να στρίψουν το «Μάρτη» που θα φορούσαν στα χέρια τα παιδιά.

 

Τα μπλογκ στα γυμνασιακά μας χρόνια τα λέγαμε ημερολόγια. Με τη διαφορά πως δεν είχαμε ανάγκη να τα διαβάσει κανένας. Τώρα γράφουμε και μας διαβάζουν.

 

Καλό είναι αυτό. Αρκεί να μην γράφουμε  μόνο για να μας διαβάζουν. Αλλά κάτι να έχουμε να πούμε, κάτι να μοιραστούμε, κάτι να προτείνουμε, κάτι να δημιουργήσουμε. 

 

 

Βγήκα μια βόλτα στο δάσος και με περίμεναν εκεί έξω όλα τα γλυκά συναισθήματα που η φύση μου έχει εμπνεύσει ποτέ, από παιδί. Ξεχύθηκαν μέσα απ΄ το άρωμα των χόρτων, απ΄ τη σιγαλιά του απομεσήμερου, απ΄ το ανθώνα της μυγδαλιάς, από το σύρσιμο της άδολης σαύρας.

 

 Αυτές οι αιθέριες ενέργειες δε χωράνε μέσα στα σπίτια.  Τις πνίγει η φασαρία, η δυσαρμονία  και οι αρνητικές σκεπτομορφές. Όμως μας ανήκουν, είναι προσωπικός μας πλούτος και ξέρουν να μας αποζημιώνουν ενεργειακά μόλις βρουν ανοιχτό παράθυρο στη ματιά και στην καρδιά μας. 

 

Για όλη μας τη ζωή. Κι είναι καλό στήριγμα σε δύσκολες ώρες αυτός ο συναισθηματικός πλούτος που όλοι αναπολούμε από τα  παιδικά και εφηβικά μας χρόνια. Καμιά μείωση μισθού δεν τον ακυρώνει καμία υποψήφια  πτώχευση δεν τον μηδενίζει. Είναι  φυλαγμένος και εντυπωμένος στα ακασικά αρχεία του Σύμπαντος.

 

 

Please Pass The Jelly.... deani (diane loft) Ξέρω πως ο χώρος είναι χρηματιστηριακός. Γνωρίζω πως εδώ βασική επιδίωξη είναι το κέρδος. Όπως υποπτεύομαι επίσης πως μέσα στον καθένα μας υπάρχει το ίδιο χαμένο δάσος συναισθημάτων που σαν το πλησιάσουμε μπορεί ένα ήσυχο Κυριακάτικο απόγευμα, καλή ώρα, να  μας φέρει ξανά στα μονοπάτια των παιδικών μας παραμυθιών όταν ρίχναμε δρόμο δρόμο ψιχουλάκια, σημάδι για να μην χάσουμε το δρόμο της επιστροφής. 

 

Τα ψιχουλάκια φαγώθηκαν απ΄ τα  πουλιά της ζωής,  το δρόμο ίσως τον χάσαμε αλλά το μονοπάτι μας περιμένει το ίδιο εκεί μαζί με όσα πολύτιμα είναι καλά φυλαγμένα στην καρδιά μας. Mια στάλα πατρίδα, ψιχία   οικογενειακής σύμπνοιας,  η ιερή παράδοση κι η μνήμη! 

 

Σήμερα έγραψα αβίαστα, χωρίς άγχος χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς επαγγελματισμό, χωρίς προβληματισμό, ίσως συναισθηματικά. Ήμουν ο εαυτός μου.

 

Με μια πληρότητα που τη χρωστώ ολάκερη στη βιωματική αγάπη μου για τη φύση.Κι είπα να την μεταφέρω - αν γίνεται- κι εδώ.

 

Το χρόνο για να γράψω τον έκλεψα από τον ανύπαρκτο χρόνο μου όταν πολλές γραπτές επαγγελματικές υποχρεώσεις  με συμπιέζουν ασφυκτικά. Θέλω να πιστεύω πως αυτός δεν ήταν χαμένος χρόνος...

 

Κι έχω να πω στις ασχολίες μου… να περιμένουν ακόμα λίγο. Ναι, μέχρι να στρίψω το ασπροκόκκινο νήμα για να φτιάξω το «Μάρτη» μου… 

 

 

Καλό Μάρτη φίλοι μου! Καλπάζει κιόλας αδράξτε τις ευκαιρίες!

 

       

 

 

 

 

 

.

 

 

Σχόλια

28/02 20:05  TRITON
Καλό μήνα επίσης!
28/02 20:14  Goldmine
Και καλή βδομάδα και καλή Δευτέρα με καλές ειδήσεις για τα προβλήματα της χώρας μας αγαπητέ ΤRΙΤΟΝ! Σ΄ευχαριστώ!
28/02 20:17  cell
"Σήμερα έγραψα αβίαστα, χωρίς άγχος χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς επαγγελματισμό χωρίς προβληματισμό, ίσως συναισθηματικά. Ήμουν ο εαυτός μου."

http://www.youtube.com/watch?v=iN1MTIcTxws&feature=related

"Μέσα στα απλά(αληθινά) είν τα ωραία..."
"Μαζί μ΄όλα τάλλα κι εμένα αγαπώ"

Να είστε γερή!
555*
28/02 20:31  PREMIUM
Gold...Χωρίς να με...ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός, μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις ΑΚΡΙΒΩΣ πώς γίνεται η "αξιολόγηση" ;-) Καλό μήνα νάχουμε από...ΑΥΡΙΟ ! :-)
28/02 20:36  Goldmine
Ήρθαμε και δέσαμε τώρα, αγαπητέ cell... Άκουσα το άσμα μέχρι το τέλος.
Στίχοι!
"Μαζί μ΄όλα τάλλα κι εμένα αγαπώ"
Η ρίζα του κακού και του καλού...
Εσείς θα το γνωρίζετε- υποθέτω - καλύτερα: "Αγαπήσεις τον πλησίον ως σεαυτόν"!
Πλούσια πια με τα 555 πεντάστερά σας (2775 αστέρια!) μου ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι:-)
Καλή συνέχεια στον αγώνα !
28/02 21:38  ...................
poles kalhsperes kai apo emena , kaji kalo mhna!
28/02 21:45  Goldmine
Αννίτα μου πόσο χαίρομαι που δίνεις σήμα! Εύχομαι νάστε όλοι σας καλά, εσύ και η οικογένειά σου και ας μη σε βλέπουμε συχνά.
Καλό μήνα σε σένα και σε σένα Πρεμ!
Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Για να ησυχάσεις μόνο να ξέρεις πως στα παλιά μπλογκ ψάχνουν συνέχεια όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις στο διαδίκτυο και προστίθενται επισκέψεις.
Κι εγώ συμπληρώνω σήμερα ήδη 600 άρθρα.
Καλό σου βράδυ!
28/02 21:58  χορδιστής συναισθημάτων
να ακους...να βλέπεις...να μυρίζεις...
να νοιώθεις το μεγαλείο..το δώρο..το ένα..
το ~~~ΟΛΟ~~~
http://www.youtube.com/watch?v=mSIE5_7y86A&feature=PlayList&p=8E8FEA0C62F89A20&index=1&playnext=2&playnext_from=PL
28/02 22:05  Goldmine
Χορδιστή μας εισάγεις "καινά δαιμόνια":-)
Τόκανε κι ο Σωκράτης:-)
28/02 22:15  PREMIUM
Καλό σου βράδυ δασκάλα μου με τα ξανθά μαλλιά ! :-) Έχω μακράν πορείαν (ακόμη) όπως είχες προβλέψει ! :-)

Τα διαγραμμένα μου πιάνονται ;-)
28/02 22:23  Goldmine
Όχι βέβαια! Θεμα χρόνου είναι όλα:-)
28/02 23:01  jerri
Καλό μήνα Εύα!
28/02 23:15  Goldmine
Γεια σου Γιάννη, τι χαμπάρια;-)
Αρχίζει ο πιο κρίσιμος μήνας της τελευταίας πεντηκονταετίας... και βάλε!Ρόδινος δεν μπορεί να είναι με τόσες σφαίρες που πέφτουν...Φοράμε αλεξίσφαιρο και κάνουμε κουμάντα για τα πιο δύσκολα.
Ο Δαρβίνος έλεγε κάπου (στο περίπου το θυμάμαι) πως δεν επιβίωσαν τα όντα με την καλύτερη αντοχή, υγεία ή ρώμη αλλά τα πιο προσαρμοστικά. Πρέπει έγκαιρα να αρχίσουμε τις αλλαγές και τις προσαρμογές στη νέα κατάσταση με επίγνωση και μεθοδικότητα. "Ψηλά το κεφάλι, να αντιστεκόμαστε και να μην ξεχνάμε"...

28/02 23:20  jerri
Το έγραψα και κάπου αλλού για το ότι πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα αυτό...
Εμείς τι κάνουμε;
28/02 23:23  JMOS
Καλό Μάρτη.
Να είσαι καλά.
28/02 23:28  Nida
είμαι απο αυτούς που "απλά παρακολουθούν διακριτικά τα γραφόμενά σου"και θα ήθελα να σου πω πως θεωρώ τη παρουσία σου στη"μπλογκoγειτονιά"πραγματικά ΑΞΙΟΛΟΓΗ,μπράβο σου.
28/02 23:39  Goldmine
Δεν θα το είδα jerri . Κάτι πρέπει να κάνουμε. Πρώτα να ομονοήσουμε ως λαός, να βάλουμε πάνω απ΄ όλα το υπέρτατο συμφέρον της χώρας να σταματήσουμε τους λεονταρισμούς και τις κοκορομαχίες να αυτοβελτιωθούμε ως άτομα να δράσουμε ως σύνολο. Το πως δεν το γνωρίζω. Αλλά δεν θα αργήσουμε να αντιδράσουμε δυναμικά, σωστά και συλλογικά όταν οι πολλοί συνειδητοποιήσουν το τσουνάμι που έρχεται. Σκόρπιες προσωπικές σκέψεις παρέθεσα. Θέλει πολλή περίσκεψη και μεγάλη αφύπνιση η δραματική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα: (οικογενειακό επαγγελματικό και εθνικό). Έχω που γράφω για νέα εθνική συσπείρωση μήνες τώρα...
28/02 23:43  Goldmine
Aγαπητέ jmos χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σου και αντεύχομαι.
28/02 23:46  Goldmine
Nida καλώς ήλθες με τον καλό σου το λόγο!
Υπερ ευχαριστώ, καλό σου μήνα και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα τώρα που έκανες την καλή αρχή!
28/02 23:47  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλησπέρα ξεχωριστή GOLD
Καλό μήνα!
28/02 23:52  Goldmine
Γεια σου καπταν - Νικόλα!-)
Χρυσές εφεδρείες σαν και
τη δική σου έχουν πολλά να
πουν και να δώσουν σε όλους!
01/03 10:24  groyma stella
Καλημερα σας, Καλο Μηνα.
Πολλα πολλα αστερια Ευα .
Χαμογελαστε ειναι μεταδοτικο!
01/03 10:49  Goldmine
Στέλλα τα δέοντα!
Κι ένα χαμόγελο:-)
πράσινο σαν της συνεδρίασης:-)
01/03 13:05  nina
Καλό μήνα Gold!
Είναι γνωστό πλέον ότι είμαι θαυμάστριά σου και δικαιούμαι να εκφράζομαι ελευθερα.
Το blog σου: ένα ωραίο βιβλίο με διάφορα θέματα, που το χαραχτηρίζει ειλικρίνεια , θαυμάσια τέχνη , συναίσθημα , ωραίες πινελιές, αρμονικά χρώματα, ακόμα και όταν το θέμα είναι στενάχωρο ψιθυρίζει ελπίδα και τελευταία, ένας ωραίος αγωγός μηνυμάτων και πολλά αλλα ...

01/03 13:26  Goldmine
Aγαπητή μου nina, τι να απαντήσω στα τόσο ευγενικά σου λόγια! Ένα μεγάλο ευχαριστώ, με δόση αμηχανίας(sic)! Εύχομαι να ανταποκρίνομαι πάντα στις ποιοτικές και υψηλές προσδοκίες σας (θέλει κάποιες θυσίες..) και <μαζί σας> να συνεχίσω να υπάρχω σ΄αυτό το χώρο καταθέτοντας την ταπεινή συνεισφορά μου. Χωρίς εσάς δεν έχει λόγο ύπαρξης το μπλογκ.
Την καλημέρα μου!
01/03 13:52  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλό μήνα e-κουμπάρα. Έστειλες μν. στη βαφτιστήρα να μή ξεχάσει να βάλει "μάρτη"!
01/03 13:55  PREMIUM
Πατριώτ...Το απόγευμα σούχω καλύτερο αφιέρωμα για το (Μ)άρτη ! (Μ)άλλον θα γράψει και η...(Μ)υρσίνη !
02/03 09:19  σεβαστη
Μου θύμησες τον Μάρτη που φοράγαμε για να μη μας κάψει ο ήλιος [μικρή ήμουν μουροτσούκαλο] .Σ ευχαριστώ.
02/03 09:39  Goldmine
Νάσαι καλά σεβαστή! Το βίντεο θα στο στείλω το βράδυ με e-mail και τον τρόπο να το προωθήσεις, επειδή έχω μια σοβαρή ασχολία αυτή τη στιγμή. Καλημέρα σε όλους!
03/03 23:29  zyzzx
Με λιγη καλη διαθεση , ολα γινονται.
Ο μαρτης περιεχει την ουσια των αναμνησεων, απο ολες τις ομορφες ανοιξιατικες μερες μας.
Ουτοπικος μηνας, για καποιον που αναζηταει αληθειες ειναι ο πλεον αβολος.
03/03 23:40  Goldmine
Καλησπέρα Ον! Καλός κι ο Μάρτης καλή κι παρουσία σου. Ναι, εμείς ας διαθέτουμε το ατού της καλής διάθεσης και μετά ακόμη κι ο Μάρτης βολικός θα γίνει.(Προσωπικά μια χαρά τον πάω...) Μία αρχή του Ερμητισμoύ λέει: Να μεταλλάσσει κανείς το ανεπιθύμητο σε κάτι αξιόλογο κι έτσι η δόνησή του δεν πέφτει σε χαμηλές συχνότητες. Τρόπος αυτοπροστασίας του ψυχισμού. Τώρα να δεις που θα εμφανιστεί και ο χορδιστής! Για αυτό πέταξα το δόλωμα!-)

Καλησπέρα και στον κ. καθηγητή και στη Μυρσίνη μας την ηλιοκαμμένη απ΄ το Μαροκινό ήλιο! Σε όλους καλό ξημέρωμα!
03/03 23:42  χορδιστής συναισθημάτων
03/03 23:44  χορδιστής συναισθημάτων
523 hertz..η συχνοτητα του σύμπαντου!
ντο...ντοο...ντοοο!
ωωωμμμ!
9 μούσες...εννιά οι νότες...12 οι πλανήτες
μας...
03/03 23:47  Goldmine
Όπως το προέβλεψα! "Αγρύπνια" στο βίντεο και δεν προβλέπεται ύπνος απόψε, φίλε χορδιστή!-)
04/03 19:39  zyzzx
Α μα εγω ξεχαστηκα εδω στον Ανθωνα.
Δεν μου παει καρδια να φυγω.
Χωρις την μυρωδια της Ανοιξης δεν μπορω να χαμογελασω.

Μαλιστα, ηθελα να κανω μια παρατηρηση για τα μπλογκς.

Για μενα ενα μπλογκ μοιαζει με ενα κανω που πλεει χαριτωμενα πανω σε ενα απεραντο ωκεανο πληροφοριων.
Ειναι μια μικρη σανιδουλα που μπορει να μας φερει πανω σε ενα μικρο νησακι, πλησιον της ακτης βεβαια.Τιποτα το σπουδαιο.
Ομως η κορυφαια διαφορα ειναι ,πως το ατομο που ειναι πανω στην σανιδουλα νιωθει τον ωκεανο να πλημμυριζει την ψυχη του, με μια ασυλληπτη δυναμη .
Και βουταει μεσα στο νερο ,ειναι γεγονος, για λιγο γινεται ενα με αυτον!
Ενω ενα αλλο ατομο που στεκεται στην ακτη ,απλα αρκειται στο απαλο του χαδι.
04/03 19:49  Goldmine
Tι ωραία που το φαντάστηκες ζυζζχ!
Μου μετέδωσες ήδη το λίκνισμα της μικρής βαρκούλας και το δυνατό πλημμύρισμα της ψυχής.
Κι όταν είναι πολλά τα κανό μαζί και τραγουδάνε οικωπηλάτες να αισθάνεσαι σαν το βαρκάρη του Βόλγα:-)
Σ΄ευχαριστώ. Άραξε όπου τραβάει η καρδιά σου. Στους ανθώνες και στα περιβόλια... Κι εμείς προχωράμε, αλλάζουμε αλλά εσένα δε σε φοβάμαι γιατί έχεις τον τρόπο σου να συντονίζεσαι. Δε χάνεις το βηματισμό σου:-)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις