Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


O άγνωστος πόλεμος
1171 αναγνώστες
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010
21:12

Αρχή νηστείας και πατήρ πάντων πόλεμος!

 

 Προπολεμική περίοδος εν εξελίξει. Πόλεμος οικονομικός. Πανθομολογούμενος. Ένας άγνωστος πόλεμος. Και πιο συγκεκριμένα: Κλεφτοπόλεμος ή αόρατος πόλεμος.

Όλος ο κόσμος φλεγόμενη γειτονιά,  θέρετρο οικονομικών καταιγίδων. Σήμερα εδώ  ο οικονομικός τυφώνας «Κατρίνα», αύριο αλλού η θεομηνία «Άιντα». Εναλλακτικά προβάλλονται οι ταινίες "Ευρωκατάρα"  και προσεχώς η ανταγωνιστική της: "Για μια χούφτα δολάρια".

Νέος Παγκόσμιος πόλεμος δηλώσεων, εντυπώσεων,  αντεγκλήσεων, διπλωματίας, κατασκοπείας, οικονομικού εγκλήματος, κερδοσκοπίας και ταχυδακτυλουργικής λαθροχειρίας μεταξύ κρατών, τραπεζών, συνασπισμών, οργανισμών. Και οι σάλπιγγες  ηχούν ανατριχιαστικά έξω από τα τείχη της δικής μας Ιεριχούς. Ο λαός στο έλεος όλων. Η παρωνυχίδα των Βαλκανίων γενήκαμε περίγελως του πλανήτη...

 

 

Ο εχθρός απροσδιόριστος

 

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο εχθρός δεν είναι άμεσα ορατός. Δεν έχει παρατάξει τα στρατεύματα στην αντίπερα όχθη. Ορδές βαρβάρων παντού και κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός βασιλιάς-εγκέφαλος που έστησε το θρόνο του πάνω στο αττικό βουνό Αιγάλεω προσδοκώντας να απολαύσει την επικράτησή του όπως ο Ξέρξης στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.  Μπορεί να είμαστε έθνος "ανάδελφον"  χωρίς ανταλλακτικό αλλά εδώ υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

 

 

Αναζητείται προφήτης

 

 Οι αρχαίοι σε κάθε εκστρατεία έπαιρναν μαζί τους κι έναν μάντη. Ο μάντης Κάλχας ακολούθησε τους Έλληνες στον Τρωικό πόλεμο. Στο σύγχρονο πόλεμο μάντεις υπάρχουν πολλοί. Και προβλέψεις πολύ περισσότερες. Που καταλήγουν όλες στο ίδιο χρησμό:

 

Το χάος ουκ επέρχεται μόνον !

 

 

 

Όπου υπάρχει  πρόβλημα υπάρχει και λύση

 

Έτσι ισχυρίζονται οι σοφοί.

Όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα υπάρχουν και αντίστοιχες λύσεις. Όπου υπάρχουν μόνο προβλήματα εκεί τι υπάρχει;

Η Ελλάδα!

 

 

 

"Άμες δε γ΄ εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

 

Ήταν η αντιφώνηση που απηύθυναν οι νέοι της Σπάρτης στους πρεσβυτέρους τους, υποσχόμενοι πως θα γίνουν πολύ καλύτεροί τους.

Οι Νεοέλληνες  όχι μόνο δεν κρατάμε τις ίδιες υποσχέσεις αλλά παύσαμε  και να τις δίνουμε. Γίναμε πολλοί χειρότεροί τους. Και πληρώνουμε την ύβρη, την αλαζονεία και την ξιπασιά της έλλειψης φραγμών.


 

Φαινόμενο “anti-bubble

 

Στις ιστορίες των χρηματιστηρίων γίνεται λόγος για το φαινόμενο bubble”. Για κάθε κερδοσκοπική υπερβολή που ξεφουσκώνει καταστροφικά όπως τα μπαλόνια που σκάνε. Όπως διαπιστώνουμε όμως στις μέρες μας υπάρχουν και «αντι- bubbles» φαινόμενα. Φούσκες από την ανάποδη. Που δεν δημιουργούν κλίμα ευφορίας στα πλήθη αλλά κλίμα δυσφορίας. Ενώ κάποιοι θησαυρίζουν, κάποιοι αναδιανέμουν τον πλούτο και οι πολλοί οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Αυτό συμβαίνει όταν οι τιμές δεν διογκώνονται από υπερβολικά κέρδη αλλά συρρικνώνονται από ασφυκτικές πιέσεις. Όταν η οικονομία ενός κράτους βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη οπότε «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».


 

Δε φτάνει να μαστιγώνουμε τη θάλασσα

 

Ο Ξέρξης που μνημόνευσα παραπάνω όταν χάθηκε μέρος του στρατεύματός  του στον Ελλήσποντο καθώς οι γέφυρες που τον μετέφεραν στην Ελλάδα έσπασαν απ΄ τη θαλασσοταραχή αποκεφάλισε τους μηχανικούς και έβαλε να μαστιγώσουν τη θάλασσα!

Εδώ στη χώρα μας αυτομαστιγωνόμαστε, δέρνουμε τη θάλασσα πολύ καιρό τώρα αλλά - όλα κι όλα! Οι «μηχανικοί» στο απυρόβλητο. ..


 

«Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης"

 

Ψάλλει ο  εκκλησιαστικός υμνωδός… Στο σημείο αυτό έψαχνα μια "δυνατή" φράση για να κλείσω το σημείωμα. Μου την έδωσε μια κορώνα του μαινόμενου Τράγκα στο δελτίο ειδήσεων του Άλτερ, μόλις: Διάβασε σε άρθρο της Wall Street  Journal  σήμερα:

Πως οι Βρυξέλλες ζητoύν «ανθρωποθυσίες»…

Άποψη που συνάδει με το ¨βαρύ" άσμα:

Έπαιξα έφταιξα και θα πληρώσω"

Αφιερωμένο στους "μηχανικούς"

και αρχιμαστόρους της κατάντιας μας...

 

Αιδώς  Α(χ)ρ(γ)είοι!

 

 

 

Σχόλια

16/02 21:42  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Πολύ ωραίο GOLD
Επάξια 5*
Ο εχθρός τελικά είναι πολλά χρόνια τώρα εντός των τειχών. Και το μόνο που μπορούμε να μαστιγώσουμε είναι το κεφάλι μας το κλούβιο...
16/02 21:52  χορδιστής συναισθημάτων
Aνανεοέλληνες...ήρθαν εδω και μέρες!
~~~@~~~
κάλχας
Εν όψει
16/02 21:53  PREMIUM
Καζαντζίδης <εδώ> και...Schumann στο Στέκι του PREMIUM ??? Αιδώς...αιδώς !
16/02 21:56  Ηρακλής
Γιάσου Εύα
Πως γίνεται να γράσφουμ ίδιες στιγμές;
Εχει και τέτοιες ιδιότητες το νησί;
Τελικά, φαίνεται πως έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι, όσοι αποτυγχάνουν στο επάγγελμα τους... γίνονται πολιτικοί. Και οποιος δεν έχει κανένα επάγγελμα, γίνεται... Καραμανλής!
16/02 22:03  jerri
Ζωγράφισες!
Καλή Σαρακοστή...
16/02 22:34  Goldmine
Ελληνο"παίδες εν καμίνω" της <Μεγάλης των capitalblogs Σχολής> ο αγώνας τώρα αρχίζει(μου βγήκε το αγωνιστικό μου:-)
Παρέα με Έλληνες σαν και σας οι λύσεις θα βρεθούν. Γιατί βρίσκονται στα χέρια και στις καρδιές όλων μας! Αυτό χτυπάνε σε μας, πέρα από την <αφασία> μας:-)
Σόλων, χορδιστή, Premium, Ηρακλή, jerri φχαριστώ για την άμεση, θερμή προσέλευση και προσέγγιση του θέματος!
Κρατάτε δυνάμεις, κάντε κουμάντα να μην απομονωθούμε, να συνεχίσουμε να ποτίζουμε την αυλίτσα μας με τις μικρές μας αλήθειες... Είναι η φωνή του καθενός ράπισμα στο πρόσωπο των <ανθελλήνων> εσωτερικού και εξωτερικού!
16/02 22:42  χορδιστής συναισθημάτων
ευα μου πιά! θα φωνάξω το ψυχοπαίδι του
γκιόλβα που έχει ενα μαγικό στυλό...
Σβήνει λέει απο μνήμες μέχρι χρέη!
"στελάρας,σωκράτης,ζορμπάς ,βούδας
και αλλάχ ελληνας φιλόξενος μες το σπαθί του για παπαρα που αμα λάχει πίνει και τσάι στην σαχάρα"
16/02 22:44  Goldmine
Τσάι στη σαχάρα ναι ποτέ τυρί όμως γιατί
πίσω έχει τη φάκα το τυρί:-)
Δείτε κι αυτό χορδιστή μου!

http://troktiko.blogspot.com/2010/02/6-lidl.html
17/02 10:03  groyma stella
Πολλες πολλες καλημερες.
Οπως παντα πολλες πολλες αληθειες.
17/02 12:12  PARADOSIAKOS
ΔΑΝΕΙΟ!
«δεν υπάρχει καλύτερο οπλικό σύστημα τέτοιας απόδοσης ώστε κυριεύσεις το ¨εχθρικό ¨έδαφος ¨ ακέραιο με τους ¨εχθρικούς¨ αιχμαλώτους όλους ζωντανούς»

Ό απλός λογαριασμός 3-4 κεντρικών τραπεζών και 2-3 μεγάλων οικονομικών ¨παρεών¨ είναι ο εξής:
1)Δανείζω 100 και εισπράττω 105
(αυτό έχει καλώς όταν ο δανεισμός γίνεται για επένδυση η οποία αποφέρει τουλάχιστον 6% απόδοση οπότε έχουμε κλίσει θετικά τον λογαριασμό)

Όμως οι α.α. ¨ληστοσυμμορίτες¨ ¨δρακουλίνια του μόχθου των λαών¨ γνώριζαν/γνωρίζουν τα εξής:
Α) η πιθανότητα 1) είναι το 20%-30% του δανεισμού
Β) Δανείζω 100 και εισπράττω ΙΣΩΣ 5-6-7-10% με πιθανότητα 70% εδώ είναι το ¨ζουμί¨ έστω γνώριζαν/γνωρίζουν το ποσοστό των λαθεμένων επενδύσεων, την ανθρώπινη αδυναμία για κατανάλωση, γενικά την αδυναμία αποπληρωμής μιας συντριπτικής πλειοψηφίας 70% των δανείων τους!

Έτσι λοιπόν, το τραπεζικό αυτό σύστημα, δημιούργησε ένα ¨οπλικό σύστημα¨ υποδούλωσης ολόκληρων κρατών, έστω αυτό ήταν ανέφικτο με άλλα στρατιωτικά μέσα, όπως όμως δείχνει είναι αλάνθαστο και άκρων επιτυχές.

http://www.youtube.com/watch?v=slWRbC8txK0

17/02 14:00  cell
"Άγνωστος Πόλεμος

Κατασκοπικό σήριαλ (226 επεισόδια Χ 45’)

Πρεμιέρα: ΥΕΝΕΔ, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 1971
Φινάλε: 1974
Προγραμματισμός: (1971): Κάθε Τρίτη 20: 30.
(1972-74): Τετάρτη 20:45 και Παρασκευή 21:30.
Σενάριο Νίκος Φώσκολος
Σκηνοθεσία Κώστας Κουτσομύτης
Ηθοποιοί: Άγγελος Αντωνόπουλος(Συνταγματάρχης Βαρτάνης), Γκέλυ Μουροπούλου(Χριστίνα Ψάχου), Κώστας Καραγιώργης(Έκτωρ Ψάχος), Μιράντα Κουνελάκη(Έρρικα)...

Ιστορίες κατασκοπείας, με κεντρικό ήρωα το συνταγματάρχη Βαρτάνη που υπηρετεί στο γραφεία αντικατασκοπείας στα χρόνια του Β΄παγκοσμίου πολέμου."

Ζητείται ΒΑΡΤΑΝΗΣ
όχι απαραίτητα...συνταγματάρχης...:-)

Καλό μεσημέρι αγαπητή Gold!
17/02 17:33  Goldmine
@ Στέλλα στην καλημέρα σου
μια καλησπέρα:-)
Στην αγορά σημάδια κόπωσης και πλαγιοκαθοδικής διολίσθησης:-)
που δεν θα αφήσουμε να περάσει
και στη διάθεσή μας, όμως...

@Αγαπητέ PARADOSIAKOS όντως η ύπουλη παγίδα του δανεισμού αποτέλεσε τη μαύρη τρύπα της σύγχρονης κρίσης. Η αναγωγή σου "σε οπλικό σύστημα εξάρτησης κρατών ένεκεν δανεισμού" αρχίζει έντονα να προβληματίζει πια...
Ευχαριστώ για το σχόλιο!
@ Αγαπητέ cell, μα με τόσες λεπτομέρειες ξαναζωντανέψατε το πιο αγαπημένο σήριαλ της εποχής εκείνης που είχε ο απλός κόσμος ακόμα λίγη "τσίπα".
Καλά να είστε και να εργάζεστε για όλα τα ωραία της γλώσσας, του λόγου, της πατρίδας και των ιδεωδών.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις