Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ο τρελός χορός της κερδοσκοπίας ( μέρος ΙΙ)
883 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010
00:26

Γύρισα μόλις από ημερήσια απουσία και σας καλωσορίζω στην άσβηστη εστία του "Ναού"! Υποσχέθηκα τη συνέχεια του άρθρου για σήμερα και κρατώ την υπόσχεση έστω και "προϊούσης της νυκτός" ."Όποιος γυρίζει μυρίζει" θυμάμαι που λέγαν οι παλιότεροι. Δηλαδή κερδίζει. Το σπουδαίο που κέρδισα κατά τη σημερινή μου κοπιαστική έξοδο ανάμεσα σε άλλα σημαντικά και ασήμαντα ήταν μια γερή δόση σοφίας, ένα καταστάλαγμα γνώσης  από ένα λαμπρό επιχειρηματικό και επιτυχημένο πνεύμα που τη συνοψίζω - για να σας προσφέρω μία μικρή γεύση - στη φράση: "

Θα ήθελα να έχω μια δεύτερη ζωή για να την αφιερώσω στη δημιουργία νέων πρωτοποριακών συλλήψεων. Το χρήμα ήρθε σαν επιβράβευση της εργασίας μου και του πάθους μου για δημιουργία. Δεν υπήρξε αυτοσκοπός. Κυνήγησα οράματα που δεν περιορίστηκαν σε δύο ώρες συζητήσεων στο γραφείο αλλά με ακολουθούσαν παντού στον ύπνο, στο φαγητό, στο δρόμο  στα ταξίδια μου"...

 

Δημιουργικούς τουλάχιστον ας μας βρει το ξημέρωμα της Δευτέρας, φίλες και φίλοι

και  νάχουμε μια βδομάδα  αισιόδοξη και αποδοτική!


Το τέλος του χθεσινού άρθρου, από την εφημερίδα  ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Σαββάτου:

.....Οι κυρίες έκλειναν τα ραντεβού τους στα πολυτελή καταστήματα ρούχων. Αμφότεροι προσείλκυαν κι άλλους αγοραστές. Ενώ κοίταζαν να πωλούν σε μεγαλύτερες τιμές και  σ΄ έναν ακόμη μεγαλύτερο «βλάκα».

Συνέβαιναν τα πιο εξωφρενικά πράγματα. Για παράδειγμα, ένας άγνωστος τυχοδιώκτης δημιούργησε μία κερδοφόρα εταιρία που υποσχόταν τρελά κέρδη ενώ κανείς δεν γνώριζε το αντικείμενό της. Ο λόγος αυτός  δεν στάθηκε εμπόδιο στην απορρόφηση των μετοχών της από το ενθουσιώδες πλήθος.

Συνάμα, κυκλοφορούσαν τα πιο απίθανα σενάρια. Πως ανακαλύφτηκε η λυδία φιλοσοφική λίθος για παρασκευή χρυσού. Εξωφρενικές φήμες  πως ο βασιλιά της Ισπανίας ενδιαφερόταν για την αγορά μεριδίου της εταιρείας πυροδοτούσαν τον κερδοσκοπικό παροξυσμό, ντύνοντας το σκάνδαλο με αύρα νομιμότητας. Στην πραγματικότητα ουδόλως ενδιαφέρθηκε ο εν λόγω βασιλιάς για μετοχές. Ακόμη και σε μεθόδους margin υπερείχαν αισθητά. H ίδια η εταιρεία δάνειζε τους ανθρώπους για να αγοράζουν τις μετοχές της!

Οράματα για ασήμι στο Περού, παρθένο μαλλί στην Ουρουγουάη  και χρυσό στον Αμαζόνιο  χόρευαν στο μυαλό των επενδυτών. Και οι μπαλάντες της εποχής έμειναν ζωντανές στην ιστορία να θυμίζουν με το σατιρικό τους στίχο πως την περίοδο του χρηματιστηριακού παροξυσμού στην Αγγλία με την επωνυμία Sea South Bubble  «Κάθε ανόητος επιδίωξε να είναι απατεώνας».

 

……………………………………….

ΕΠΙΛΟΓΟΣ::::::::::::::::::::::

Ακολουθεί το τρίτο και τελευταίο μέρος με θέμα:

Η κατάρρευση των μετοχών της Νότιας Θαλασσας.

 

Σχόλια

18/01 00:40  PREMIUM
Χρυσάφι...Περιεκτικό χρήμα...Η καλύτερη επιλογή...ΤΟΤΕ ! Σήμερα όπως καταντήσαμε ΚΑΙ "αυτό" να το αποτιμούμε χρηματιστηριακά κατά το δοκούν !

Η μόνη αληθινή διαχρονική πια αξία η :(FILE) lity ! :-)

http://discount.capitalblogs.gr/shoArticle.asp?id=22142&pg=10000#comment16053

Καλό ξημέρωμα ! Αλλά πώς θα αποτιμώνται όσα..."δημιουργήοσυμε"...ΑΥΡΙΟ ???

18/01 08:49  groyma stella
Kαλημερας σας , καλη εβδομαδα με υγεια πρωτα ε και χρηματιστηριακα kαλοδεχουμενα ολα τα καλα.
18/01 09:59  Goldmine
Καλημέρα Πρεμ!
Στέλλα νάσαι καλά!
Γενικώς η εβδομάδα στα καθημερινά της εύκολη δεν προβλέπεται.
Να νιώθουμε καλά ή άσχημα κανείς δεν μπορεί να μας το επιβάλει.
Είναι η μόνη δική μας ελεύθερη επιλογή. Κ
αι συμφέρει στην υγεία μας να επιλέγουμε θετική στάση
απέναντι σε όλη την κακοδαιμονία.
Χρόνια πολλά στους Θανάσηδες και στις
Αθανασίες για σήμερα στους Αντώνιους
και τις Αντωνίες για χθες...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις