Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Κοιτάσματα βαθιά, χρυσού και ψυχής στο Χ.Α. της Κατοχής
2656 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009
11:35

 

Η εφημερίδα «Ασύρματος την 28η Οκτωβρίου 1940

Χ ρ η μ α τ ι σ τ ή ρ ι ο  κ α ι  28η  Ο κ τ ω β ρ ί ο υ


Την ιστορική μέρα της 28ης Οκτωβρίου, με την επίθεση της Ιταλίας, αρχίζει για την Ελλάδα ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο πόλεμος βρήκε το Χρηματιστήριο με στασιμότητα τιμών και πολύ περιορισμένο κύκλο συναλλαγών.

Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση προέβη στη λήψη μέτρων για την προστασία του συναλλασσόμενου κοινού από τυχόν παράλογες ζημιές και κερδοσκοπικές κινήσεις.

Τα δύο σοβαρότερα μέτρα ήταν το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου και η δέσμευση των καταθέσεων.

Διότι μπροστά στο κύμα αναλήψεων των καταθέσεων, η Τράπεζα της Ελλάδος αναγκάστηκε να δεσμεύσει προσωρινά τις τραπεζικές καταθέσεις.

Άλλωστε, τη δραματική αυτή στιγμή, η προσοχή όλων των Ελλήνων ήταν στραμμένη στο πολεμικό μέτωπο και στην ηρωική προσπάθεια αναχαίτισης της αιφνιδιαστικής επίθεσης των Ιταλών του Μουσολίνι.

Γυναίκες της Πίνδου στη μεταφορά πολεμοφοδίων στο μέτωπο. Πίνακας του Έκτορος Δούκα.
Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
 

 


Ο Ελληνικός Στρατός αντεπιτέθηκε. Με πολλές απώλειες, αναμφισβήτητα, σε έμψυχο και άψυχο υλικό ανάγκασε τους Ιταλούς να υποχωρήσουν. Μέχρι τον Δεκέμβριο, σχεδόν το ένα τέταρτο των αλβανικών εδαφών είχε περιέλθει στους Έλληνες.

Το γεγονός αυτό συνέβαλε καθοριστικά στην ανύψωση του ηθικού των ευρωπαϊκών λαών. Κι έδωσε στους ξένους ανταποκριτές την ευκαιρία να ομολογούν, όπως ο Αμερικανός δημοσιογράφος Λίλαντ Στόουν, πως:
«Ποτέ δεν είδα στρατιώτες που να «γλεντούν» τον πόλεμο και τις κακουχίες, σαν τους μικροκαμωμένους ζωηρούς Έλληνες…Για τους Έλληνες η ελευθερία είναι ζωή και ο θάνατος απλό επεισόδιο...".

 

   Τ ο  Χ ρ η μ α τ ι σ τ ή ρ ι ο  σ τ ο ν  υ π έ ρ  π ά ν τ ω ν  α γ ώ ν α

Στον υπέρ πάντων αγώνα, όπως καταγράφουν οι ιστορικοί της εποχής, το Χρηματιστήριο έδωσε δυναμικά το «παρών».


Οι νεότεροι χρηματιστές και μεσίτες στρατεύτηκαν. Μεταξύ αυτών ήταν και δύο μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Χρηματιστηρίου οι: Βασ. Κόλιας και Δημ. Δημητριάδης.

Επιπλέον, από τους τριάντα αντικριστές που στρατεύτηκαν, αξίζει να μνημονευθεί το όνομα του Στ. Δαμδούμη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο πεδίο της μάχης.

Στρατεύτηκε, επίσης και το μισό προσωπικό του Χρηματιστηρίου καθώς και ο Γραμματέας του Αρ. Γουναρόπουλος.

Ακόμη και μία γυναίκα υπάλληλος, η Αλίκη Αναγνωστάκη επιστρατεύτηκε ως νοσοκόμος.

Συνάμα, το Ελληνικό Χρηματιστήριο, στις 5 Νοεμβρίου, απηύθυνε έκκληση σε όλα τα ξένα χρηματιστήρια επικαλούμενο την ηθική ενίσχυση των πολιτισμένων κρατών αλλά και την υλική τους αρωγή υπέρ του άμαχου πληθυσμού και ιδίως των αθώων θυμάτων από τους βομβαρδισμούς του εχθρού.
 Η   κ α τ ά σ τ α σ η   του   Χ ρ η μ α τ ι σ τ η ρ ί ο υ


Το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου παρατεινόταν περισσότερο εξαιτίας των περιορισμών στην απόδοση των καταθέσεων.

Από τις 25 Δεκεμβρίου είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση όλων των συναλλαγών τοις μετρητοίς που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Στις 5 Δεκεμβρίου, δημοσιεύτηκε ο αναγκαστικός νόμος 2693 περί «των όρων λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη διάρκεια της εμπόλεμης καταστάσεως», βάσει του οποίου εκδόθηκε υπουργική απόφαση που καθόρισε τα όρια των τιμών 5% προς τα κάτω και 25% προς τα άνω από τις τιμές της 25ης Οκτωβρίου.
 

Με την ίδια απόφαση επιτράπηκε η διενέργεια συναλλαγών μόνο τοις μετρητοίς και δόθηκε παράταση για να κλείσουν οριστικά οι προθεσμιακές μεταφορές που εκκρεμούσαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Από τις 19 Δεκεμβρίου 1940, επαναλήφθηκε η λειτουργία του Χρηματιστηρίου, υποτυπωδώς, όμως, εφόσον εξαιτίας των περιορισμών της υπουργικής απόφασης και εξαιτίας της δέσμευσης των καταθέσεων δεν μπορούσε να αναπτύξει άξια λόγου δράση.


Άνοδο σημείωσαν μόνο τα παλιά εξωτερικά δάνεια κα το δάνειο του 1914.

Οι συναγερμοί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγιναν σύνηθες φαινόμενο και η αγωνιώδης παρακολούθηση των πολεμικών γεγονότων κατέστησε μηδαμινή τη συναλλακτική κίνηση.

Από τις 18 Απριλίου, εννέα μέρες πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, η απραξία συναλλαγών ήταν απόλυτη και ουσιαστικά το Χρηματιστήριο έπαυσε να λειτουργεί γιατί οι συνεδριάσεις ήταν εντελώς τυπικές.

 

Η πλατεία Κάνιγγος το 1941, με λεωφορεία στις αφετηρίες
για τις γραμμές Αμαρουσίου και Χαλανδρίου.

 Από την επομένη της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα άρχισε να δημιουργείται μία εξωχρηματιστηριακή αγορά, στην οποία όχι μόνο προσφορά τίτλων δεν παρατηρήθηκε αλλά αντίθετα αγοραστικές τάσεις εκδηλώθηκαν χωρίς αξιόλογη συναλλακτική δράση εφόσον σπάνιζαν οι πωλητές.

Η ζήτηση μετοχών ολοένα και εντεινόταν για λόγους νομισματικούς. Η κυκλοφορία νέου χαρτονομίσματος αύξανε με γεωμετρική πρόοδο. Όταν στην εκτυπωτική μηχανή της Ελλάδος προστέθηκε και αυτή των γερμανικών στρατευμάτων, που εκτύπωνε τα μάρκα κατοχής, η κυκλοφορία υπερέβη τα 306 δισεκατομμύρια, ενώ λίγο πριν την εισβολή δεν ξεπερνούσε τα 18.000.000 δραχμές. Και ο χάρτινος αυτός ποταμός κάπου έπρεπε να εκβάλει.

 

Χαρτονόμισμα 10 δραχμών του 1940
 


Επειδή δε η φυσική του εκβολή σε παραγωγικούς τομείς της εθνικής οικονομίας ήταν ανέφικτη διοχετεύθηκε σε χρηματιστηριακές αξίες και σε χρυσό.

Οι έμποροι και οι βιομήχανοι ζητούσαν να ανταλλάξουν τα ρευστά χρηματικά ποσά που είχαν στα χέρια τους από την επίταξή τους από τις αρχές Κατοχής, με χρυσές λίρες, ομολογίες εθνικών δανείων σε ξένο νόμισμα και μετοχικές αξίες,

Υπήρχαν, ακόμη και αυτοί που στράφηκαν προς τις ομολογίες των εθνικών δανείων σε δραχμές, εμπνεόμενοι από την πίστη ότι μετά τη νίκη οι ζημιές του πολέμου θα εύρισκαν αποκατάσταση και πως η δραχμή θα ανυψωνόταν στην προπολεμική της θέση.

Τα χρεόγραφα και ο χρυσός σημείωναν συνεχείς ανατιμήσεις. Ασυγκρίτως μεγαλύτερη, όμως, ήταν η υπερτίμηση των τροφίμων στη μαύρη αγορά διότι τα καταστήματα τροφίμων ήταν κλειστά αφού δεν είχαν τι να πουλήσουν.

Ο μαυραγοριτισμός, από τον οποίον κυρίως υπέφερε η τάξη των μισθοσυντήρητων, αντιμετωπίστηκε από το κράτος ως εθνικό έγκλημα. Επέβαλε, μάλιστα την ποινή του θανάτου εναντίον εκείνων που απέκρυπταν ή νόθευαν τρόφιμα ή φάρμακα.

Καθημερινές ήταν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Αγορανομικού Δικαστηρίου που επέβαλαν σπάνια τη θανατική ποινή και συχνότερα τη χρηματική αποζημίωση και την εκτόπιση των παρανομούντων.

 

Χαρτονόμισμα 25 δισεκατομμυρίων, του 1944
 Τ ι  α π έ γ ι ν α ν  τ α  α π ο θ έ μ α τ α  χ ρ υ σ ο ύ  σ τ η ν  Κ α τ ο χ ή;

Από το Φεβρουάριο του 1941 ο χρυσός της Τραπέζης της Ελλάδος μεταφέρθηκε στην Κρήτη διότι θεωρούνταν ασφαλέστερο καταφύγιο από την Αθήνα.

Εκεί από τις 22 Απριλίου είχε μεταφερθεί η ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Εμμ. Τσουδερό, καθώς καθώς και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄.

Μαζί με την κυβέρνηση κατέφθασαν στην Κρήτη και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Κυριάκος Βαρβαρέσος, ο υποδιοικητής της Γεώργιος Ματζαβίνος και τρεις ανώτεροι υπάλληλοι. Στο διάστημα της γερμανικής κατοχής θα αποτελέσουν την εκπροσώπηση της ελληνικής εκδοτικής Τράπεζας στο πλευρό της κυβέρνησης στην Μ. Ανατολή και την Αγγλία.

Στη συνέχεια, κατά τη γερμανική επίθεση στην Κρήτη, το Μάιο του 1941, ο χρυσός φυγαδεύτηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με το αγγλικό πολεμικό «Διδώ» κι από κει στην Πραιτόρια της Νοτίου Αφρικής.

Εκεί τον έλιωσαν και τον μετασχημάτισαν σε ράβδους συνολικού βάρους 608.350 ουγκιών.

Τελικά, μετά από απίθανες περιπέτειες, ο ελληνικός χρυσός μεταφέρθηκε στο Λονδίνο όπου παρέμεινε καθ΄ όλη τη διάρκεια της κατοχής. Στην Ελλάδα επέστρεψε, ευτυχώς μετά την απελευθέρωση.

Όχι άδικα, επομένως, η Ελλάδα φέρει τον τίτλο της μόνης εμπόλεμης χώρας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που μολονότι καταλήφθηκε από τον εχθρό, κατόρθωσε να διασώσει τα αποθέματα του θησαυροφυλακίου της.

Η πικρή διαπίστωση πως οι Έλληνες τότε διέσωσαν τον ελληνικό χρυσό τον οποίο, ελαφρά τη καρδία, ξεπούλησαν οι ίδιοι, τούτα τα  πονηρά και δίσεκτα χρόνια... αντί πινακίου φακής, καθιστά περισσότερο επίκαιρο το σκεπτικισμό του Σεφέρη:

 
«Είμαστε ένας λαός με παλληκαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι;» Γ. Σεφέρης
  
Επιστολικό δελτάριο του 1941 με παραλήπτη ένα στρατιώτη
 Περισσότερες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του Χρηματιστηρίου στην Κατοχή περιέχονται στο λεύκωμα: 
Αγώνας Ευθύνης 
Σωματείον Χρηματιστηρίου Αθηνών
 

Σχόλια

30/10 11:48  anathema_g13
Καταπληκτικό!
Μπορεί να μιλάμε για το παρελθόν και οι καταστάσεις να έχουν αλλάξει πολύ από τότε αλλά το παρελθόν δείχνει το μέλλον σε γενικές γραμμές και μετά μπαίνουν οι υπόλοιποι παράγοντες που σχετίζονται με την "πρόοδο" και διαμορφώνουν την εξέλιξη.
Αλήθεια, σε περίπτωση πολέμου τι θα έκαναν τα σημερινά Golden Boys μας και, γενικά, πόσο πολύ θα συσπειρώνομασταν;
Καλημέρα!
30/10 11:58  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Μα και εγώ δεσμευμένα τάχω τα χαρτάκια μου από...ΤΟΤΕ !

Λες να είμαι σε...εμπόλεμη κατάσταση με τα...golden "boys" ;-)
30/10 12:00  Goldmine
Καλημέρα αγαπητέ φίλε, g13 σε σένα και σε όλη την κοινότητα.
Είναι πράγματι αξιοπρόσεκτες κάποιες συμπεριφορές των Ελλήνων της παλιάς φρουράς.
Όταν γράφω κατά καιρούς πως στους χώρους του Χρηματιστηρίου υπήρχε σύμπνοια στα δύσκολα, δεν το κάνω για να ωραιοποιήσω ένα χώρο apriori συμφεροντολογικό αλλά είναι ιστορικά στοιχεία που συναντώ στην έρευνα του χώρου και απλά τα παρουσιάζω.
Αυτό δεν ακυρώνει ούτε την κερδοσκοπία ούτε τις απάτες που οργίαζαν ανέκαθεν στο χώρο.
Ευχαριστώ για την παρουσία σου!

@ Φτηνιάρης, καλορίζικος στο χώρο των blogger. Έχεις καλό κέρασμα για να σε επισκεφτώ;-)
30/10 12:57  ...................
Kαλημερα Goldmine!
Ελπιζω να μην μας βρουν εκεινα τα δυσκολα χρονια που οι Ελληνες ειχαν ΨΥΧΗ...
Στα σημερινα χρονια Ελληνες υπαρχουν, για ψυχη δεν ξερω...
Σου εστειλα πμ, αν το πηρες σφυριξε μου κλεφτικα...
Ναι,δεν τα παω με αυτα...
30/10 12:59  ...................
Ναι, δεν τα παω καλα με τα πμ...
30/10 14:20  Goldmine
Αννίτα,
καλά λες. Στις μέρες μας οι λίγοι εναπομείναντες "πάνε για ψυχή":-)
Δεν έλαβα π.μ. Ίσως μια δεύτερη προσπάθεια...Απλό είναι.
Καλημέρες πολλές!
30/10 15:56  cormorano
Καλημέρα σε όλους!
Χρυσοδέσποινα, όπως μας έχεις συνηθίσει.., με τα άρθρα σου, Di nuovo i miei complimenti!
Σε άριστη κατάσταση τα χαρτονομίσματα.
Και μιας και μιλώ για νομίσματα, χαρτονομίσματα, μόλις πριν από λίγο είδα το περασμένο...
Δε φταίει ο δάσκαλος... καμιά φορά φταίνε και οι μαθητές που δεν ακούν ή καλλίτερα "δε πιστεύουν" στα λεγόμενα του...
Δε βαριέσαι όμως... η μοίρα του τόχει και εκείνου από τότε που ήταν παιδί...
Εύχομαι να περνάτε καλά εσείς και οι δικοί σας!
30/10 18:51  groyma stella
Πολλες πολλες καλησπερες .
Πολλα πολλα αστερια χρυσαφενια μας.
30/10 19:28  pol
Καλησπέρα σας!
Πάντα κάτι ξεχωριστό έχει η παρουσίασή σου!Πρώτη φορά διάβασα για το ταξ'ιδι του χρυσού της πατρίδας.Ομολογώ ότι ένιωσα ανάμεικτα συναισθήματα.
"Μητρός τε και πατρός...εστί η πατρις"
30/10 20:36  zyzzx
Γεια σου GOLDMINE.
Αναρωτιεμαι εαν αυτοι οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που μετεφεραν το χρυσο στην Κρητη πηραν ετσι το κατι τις για τα τρισεγγονα τους.
Αλλα βεβαια αυτα εχουνε παραγραφει τωρα ετσι δεν ειναι.
Αναρωτιεμαι παλι ,εαν αυτοι που ισως ισως απλωσανε το χερι . Εαν λεω ειχανε καποιο ποσοστο στο μυαλο τους εξ αρχης.
Η απλα πηρανε οσο τους βολευε.
Παλι σκεφτομαι την δυναμη που μπορει να προσδιδει σε εναν ανθρωπο ο χρυσος.
Σε μια ιστορια που ισως θα εγραφα , εγω θα διαλεγα αυτον που ξετρυπωσε το χρυσο να το παιζει φανατικος κομμουνιστης για να ξεγελασει τον κοσμο γυρω του.

Αληθεια γνωριζει κανεις την ακριβη ποσοτητα που υπηρχε πριν, λεω πριν ξεκινησει το ταξιδι του o χρυσος;
Αραγε μπορει να γνωριζει κανεις οταν εδω ακομα και σημερα δεν γνωριζαν η σωστοτερα δεν εμφανιζαν το σωστο ελλειμα .

Παντοτε, οταν βλεπω ολες αυτες τις τρισευτυχισμενες φατσες των νικητων , μετα απο τις εκλογες,
Απορω εαν χαιρονται γιατι θα υπηρετησουν την πατριδα τους η για καποιο αλλο λογο...

31/10 07:35  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλημέρα Εύα
Ως συνήθως άφησα να παρέλθει ο χρόνος της φόρτισης που προκάλεσε η χθεσινοβραδυνή σφαλιάρα, που προήλθε από τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά αμφοτέρων των πλευρών. Των δυνάμεων του άξονα αφ΄ενός και των συμμάχων αφ' ετέρου.
Έπρεπε λοιπόν να "κρυώσει" λίγο το μυαλό από τις σκέψεις για την επερχόμενη σφαλιάρα της Δευτέρας, για να σε διαβάσω με την ησυχία μου.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η πρεμούρα των "αρχών" να συνεχίσουν τη λειτουργία της αγοράς εν μέσω εχθροπραξιών!
31/10 11:47  groyma stella
Καλημερα σας.
ΣΟΛΩΝ πιστευεις οτι θα φαμε ξυλο την Δευτερα? και γιατι να μην μας τις εβρεχαν εχθες? τι τους εμποδιζε?
Πιστευω πως θα παμε καλα την Δευτερα και η οποια πτωση υπαρξει ευκαιρια για αγορες.
Να εχετε ενα ομορφο Σαββατοκυριακο.
31/10 19:03  jerri
Ομολογώ ότι περίμενα διαφορετική εξέλιξη για το χρυσό...
Εξεπλάγην!
5*
31/10 20:13  Goldmine
Καλό Σαββατόβραδο σ΄ όλους τους φίλους και τους επισκέπτες!
Η ροή των σχολίων σας όντως διεγείρει έναν υγική προβληματισμό και οξύνει την ιστορική μας μνήμη.
@ Στέλλα, Κορμοράνο νάστε πάντα καλά!
@Πολ και jerri πάλι καλά που δεν έγινε και με το χρυσο ό,τι με τα μάρμαρα του Παρθενώνα!
Σας ευχαριστώ, τον καθένα σας ξεχωριστά.

@Κύριε Ασχετάκη μας σε διάβασα στον οίκο σου και θα επανέλθω προς σχολιασμό.
Όσο για την πρεμούρα ήταν colpo grosso των κατακτητών για ξέπλυμα χρήματος και κερδοσκοπία. Γι΄αυτό το ήθελαν ανοιχτό το Χ.Α.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Σχετικά με τη Δευτέρα - ισχύει και για τη Στέλλα η απάντηση - θάναι άλλη μια Δευτέρα με όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.
Μηπως περίμενε κανείς την Τρίτη να γυρίσουν ενδοσυνεδριακά πλήθος μετοχές από το -5 πάνω κάτω σε θετικά πρόσημα;
Η μεταβλητότητα των ημερών δεν θέλει σπασμωδικές κινήσεις. Υπομονή αλλά και εγρήγορση, επιφυλακτικότητα αλλά και αποκομιδή κερδών.
Είπαμε Χρηματιστήριο σημαίνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Γι΄αυτό και μας εξιτάρει. Αρχή μου είναι έστω κι αν δεν κερδίζω πολλά τουλάχιστον να μην χάνω. Και την τηρώ σε βαθμό ικανοποιητικό.
Να περνάτε όμορφα!
31/10 20:50  Goldmine
Αγαπητό ΟΝ σε αντιπαρήλθα πριν... εγώ η φουριόζα:-)
Έτσι σου απαντώ μεμονωμένα για να σταθώ κατεξοχήν στην πικρή διαπίστωσή σου πως οι εκάστοτε νικητές των εκλογών "καλοδιωμένοι" μέσα στο σύστημα (σύμφωνα με τη νέα και ωραία ανάρτησή σου:-) μάλλον περί των ιδίων συμφερόντων τυρβάζουν...
Η σωτηρία της πατρίδας και των οικονομικών της πατρίδας δεν υπηρετείται όπως θάπρεπε.
Τι να φταίει τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά;
Ο Έλληνας καλείται να αποβάλει την υστερική πατριδολαγνεία που είναι συνώνυμη του ωχαδελφισμού του, να περιορίσει τις κορώνες για τη μοναδικότητα του γονιδίου του και να δουλέψει σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο μήπως ξεκολλήσει από το χείλος του γκρεμού...Τότε θα μπορεί να επικαλείται ξανά το κλέος της πάλαι ποτέ ένδοξης φυλής του...Καλό βράδυ!
01/11 19:17  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Ξέρω-ξέρω gold...

ΝΑΥΤάκι σταθερή από...ΤΟΤΕ ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=l-l6benrNsw
01/11 19:34  ...................
Goldmine
Kαλησπερα και καλο μηνα...
01/11 19:49  Goldmine
Καλησπέρα Aννίτα μας. Σου απάντησα στο e-mail.
@Φτηνιάρης προσπαθείς να εκμαιεύσεις πληροφορίες για το χαρτοφυλάκιό μου;-)
Έχασες!
Αυτά ίσχυαν πριν ενάμισι χρόνο.
Κι όμως τελευταία, παραδόξως,
κάτι τσιμπάω:-)
01/11 19:51  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ

Άστατη και...αναντικατάστατη ! :-)
01/11 20:35  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
<<...Για το γιο εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και το δικό του συμφέρον...>>

Σαν αναλυτής τοποθετείσαι ή είναι η...ιδέα μου ;-)

Το θέμα είναι ότι...επιβεβαιώθηκα ότι θα...γυρίσει και τελικά πάρα πολύ σύντομα ! :-)

Λες και στο...ΧΑ έστω και μετά από τόσο καιρό ;-)
01/11 21:08  ...................
Gold
Σου απαντησα στο e-mail.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις