Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ιδού η Ρόδος ιδού και το μήνυμα...
1274 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009
12:52

 

 

Παρασκευή  21 Αυγούστου

και καλή σας μέρα! 

 

Αργά, τα μεσάνυχτα, ψες, ο φίλος Πολ, από την ξεχωριστή Ρόδο, άφησε στο ιστολόγιο ένα τιμητικό σχόλιο. Όχι, απλά, κολακευτικό ούτε επιτήδεια προσποιητό  αφού με τον Πολ μιλάμε μόνο μέσα από τα σχόλια του παρόντος ιστολογίου.  Ας μου επιτραπεί να πω χωρίς να παρεξηγηθώ, για πρώτη και τελευταία φορά πως είναι η καλύτερη ηθική αμοιβή που έχω δεχτεί εδώ, τόσο ανεπιτήδευτη  ώστε να μην τολμώ ούτε  να ταπεινολογήσω….

 

Το μήνυμα του Πολ

   

«Το μπλογκ είναι άριστο εργαλείο έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργικής σύνθεσης στα χέρια ικανών χειριστών του λόγου και της ορθής σκέψης όπως η προσωπικότητά σας, Χρυσαφένια φίλη. Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο  από την προσφορά στο συνάθρωπο. Το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να το δει και να το επιβραβεύσει, γιατί είναι πολιτισμός! Είσαι η ποιοτική μας φίλη!».

 

 Η  απάντηση:

 

Αγαπητέ μου Πολ, επειδή και τα καλά πρέπει να λέγονται οφείλω να παραδεχτώ - παρόλη  την ενδιάθετη συστολή μου - πως με αιφνιδίασες ευχάριστα.

 

Η γοητεία, τελικά, στο "ιστολογείν" - ορολογία cell -  είναι οι απρόβλεπτες  φάσεις που προκύπτουν, όπως η παρούσα, η οποία, εντελώς αυθόρμητα, μου έδωσε λύση στον προβληματισμό  για την επιλογή  σημερινού θέματος.

 

Αλήθεια, πώς το σκέφτηκες κάτι τέτοιο; Λιγότερο το ιστολόγιο τούτο και περισσότερο  δεκάδες  άλλα ελληνικά  μπλογκ επιτελούν σοβαρό, κοινωνικό έργο με θάρρος, λεβεντιά και δυναμισμό. Η εύφημος μνεία, ο κλάδος ελαίας και  ο κότινος  ήταν θεσπισμένα τρόπαια  για την επιβράβευση των "αγαθών" από την αρχαιότητα.

 

Όσο για μένα,  σε διαβεβαιώ πως καμιά δυνητική και  τυπική επιβράβευση Υπουργείου δεν αξίζει όσο η ουσιαστική αναγνώριση της όποιας μικρής προσφοράς από σπάνιους και έντιμους ανθρώπους του σωματικού και πνευματικού μόχθου, από τους λίγους εναπομείναντες στη χώρα μας, όπως εσύ. Άσε που για να υλοποιηθεί τέτοια μεγαλεπήβολη  πρόταση δεν πρέπει να ανεβάζουμε άρθρα για  κόμματα-κομμάτια:-)

 

Και με την ευκαιρία, ως αντίδωρο στην ευγενική σου εκδήλωση, θα  εκμυστηρευτώ, δημόσια, τέσσερα καλά νέα, σχετικά  με το ιστολόγιο τούτο:

 

Ι. Κάθε φορά που βλέπω  από τις καταγραφές του μετρητή να  επισκέπτονται την ελάχιστη αυτή σελίδα, με τον Ελληνικό Παρθενώνα στην κορυφή, ξένοι από  τις πιο απίθανες χώρες του κόσμου και Έλληνες από την κάθε μακρινή γωνίτσα της πατρίδας με πλημμυρίζει κάποια ικανοποίηση που με τον  τρόπο αυτό προβάλλεται η ύπαρξη της μικρής μας χώρας σε   μακρινές μεριές του πλανήτη.

 

ΙΙ. Το δεύτερο είναι πως σε μία επίσημη  διεύθυνση που φιλοξενεί μπλογκ απ΄ όλο τον κόσμο,   ανάμεσα στα 50 πιο αγαπημένα ιστολόγια των επισκεπτών  ψηφίζεται καθημερινά και το δικό μου που κατέχει τη θέση 30 σήμερα (αλλάζει η θέση, καθημερινά). Ξεκίνησε από τη θέση 39 και ολοένα ανεβαίνει στη λίστα της προτίμησης ιστολόγων απ΄ όλο τον κόσμο.

 

ΙΙΙ. Το τρίτο είναι πως το μπλογκ δέχτηκε πρόταση από Αγγλική εταιρία για να φιλοξενήσει διαφημίσεις αλλά  την απέρριψε.

 

ΙV: Και για πρώτη φορά, μιας και το καλεί η συγκυρία, θα  αναφέρω τα στατιστικά του ιστολογίου: Σε διάστημα τριών χρόνων παρά δύο μήνες  (να πω πως  το παρόν είναι χρονικά ένα από τα  τρία αρχικά μπλοκ του capital) :

 έχω δημοσιεύσει 524 άρθρα.

Έχουν διαβαστεί από 229.400 αναγνώστες.

 Και έχουν  γραφτεί εδώ  11.000 σχόλια.

 

 Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

 

ΑΠΛΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απ΄την καρδιά μου εσένα Πολ, τους τακτικούς φίλους και σχολιαστές (όλοι τους γνωρίζουμε), το capital και όλους τους επισκέπτες που συμμετέχετε στα δρώμενα του χρυσωρυχείου και δίνετε όλοι μαζί αξία  στο ταπεινό του εγχείρημα.

 

Παράλληλα, ζητώ συγγνώμη αν, προς στιγμή, παρασύρθηκα σε «περιαυτολογίες» πράγμα που, εκ πεποιθήσεως, αποφεύγω συστηματικά. Θεώρησα, με αφορμή το σχόλιο του φίλου Κώστα -Πολ πως ήταν η κατάλληλη στιγμή, το πλήρωμα του χρόνου, αν θέλετε, να  μοιραστώ με τους φίλους του ιστολογίου όλα τα παραπάνω που τα γνωρίζω κάποιους μήνες τώρα.

 

Είναι γεγονός πως το μπλοκ αυτό « Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι», μετά από τρία χρόνια καθημερινής διαδρομής, εξελίχτηκε σε ένα μικρό μεν αλλά ζωντανό κύτταρο επικοινωνίας και πληροφορίας.  Δεν είναι λίγο που ανταμώνουμε εδώ οι όποιοι φίλοι  και έχουμε κοινό σημείο αναφοράς και στέκι ηλεκτρονικού συγχρωτισμού για να τα λέμε ελεύθερα αλλά με ευπρέπεια και χωρίς δηκτικότητα.

 

Να ξέρετε πως κι εγώ, μπορεί να καταναλώνω το χρόνο μου αλλά έχω εισπράξει, επωφελώς, πολλά βιώματα και γνώσεις από την καθημερινή  e – επαφή μαζί σας. Εύχομαι να έχουμε δύναμη και υγεία όλοι, οι ιστολόγοι, οι χρήστες, οι φίλοι,  οι επισκέπτες και οι συντελεστές του capital που μας φιλοξενεί ώστε να πορευόμαστε με τρόπο επωφελή για τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας, το κοινωνικό σύνολο και την κουρασμένη πατρίδα μας…

 

Σας ευχαριστώ απεριόριστα

 

Goldmine

 

 

 

 

 

Σχόλια

21/08 13:22  ...................
Kαλησπερα goldmine!
21/08 13:43  Goldmine
Καλησπέρα Αννίτα!
21/08 18:21  pol
Καλό απόγευμα σ όλη την παρέα!
Μόλις είδα το σημερινό σου θέμα και ομολογώ ότι συγκινήθηκα !Για μένα είναι μια ειλικρινής αναφορά στη δική σου ανιδιοτελή προσφορά.Το θεωρώ χρέος μου να σε ευχαριστήσω για τις ανθρώπινες στιγμές που μας προσφέρεις μέσα από τα δημιουργικά σου ιστοσέλιδα.
Δούλεψα στα πολιτιστικά αρκετό καιρό και δηλώνω άλλη μια φορά ότι το "ανω θρώσκω" του ανθρώπου περνά μέσα απ΄την προσφορά στο συνάνθρωπο.Να μου επιτρέψεις ν αναφέρω ένα μεγάλο για μένα όνομα,Αντώνης Σαμαράκης!
Να σαι πάντα καλά!
21/08 20:59  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Eύα να είσαι καλά, να έχεις κέφι και να φτιάχνεις τη γωνιά σου όλο και πιο ενδιαφέρουσα και ποιοτική!
21/08 21:12  Goldmine
Καλησπέρα Πολ, καλησπέρα Σόλων.

Πολ, άψογος! Εγώ ευχαριστώ! Το Σαμαράκη καλά τον ανέφερες. Θα τον φρεσκάρω και ίσως αποτελέσει θέμα ανάρτησης.

Σόλων, αντάμα θα συνεχίσουμε την <ιστολόγηση> όσο υπάρχουν καλοί φίλοι σαν και σας.

Πεθυμήσαμε και τη δική σου πένα...
Κι έχεις πολλά να μας πεις και να μας δώσεις.

Χάρηκα που δυο μέρες τώρα το Χ.Α. δε σε διέψευσε.

Καλό Π.Σ.Κ.!
22/08 12:02  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
E έπεσα και μια φορά μέσα (επιτέλους)!
Κατά τα άλλα δεν αισθάνομαι ότι έχω κάτι να πω, οπότε...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
20 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις