Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Κόμματα κομμάτια
1509 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009
13:14

 

 

 

 

 

 

Tετάρτη 19 Αυγούστου,

καλημέρα σας!

 

Με τις βαλίτσες ακόμα δίκην φωτογραφίας στο μεταβατικό στάδιο της αποκαθήλωσης του ονείρου των διακοπών - να μην έχω και παράπονο, δηλαδή – περνώ με δόσεις ομοιοπαθητικές στο πνεύμα της άλλης φωτογραφίας στο τέλος, στο κάτω μέρος.... Αυτό κι αν θέλει κότσια…Κάθε τέτοια εποχή η αδρεναλίνη είναι ανεβασμένη και οι αποφάσεις τριβελίζουν το μυαλό.

 

Σαν τότε στα μαθητικά χρόνια που γράφαμε ορεξάτα στα μπλοκάκια κάθε Σεπτέμβρη τους στόχους της νέας σχολικής χρονιάς. Κι ήταν ένα κάποιο κίνητρο να κυνηγάς την πρωτιά στην τάξη, με υγιή τον ανταγωνισμό και ευγενή την άμιλλα. Αξίες παρωχημένες πια… Δεν συμβαίνει το ίδιο  και στη ζωή, όπου έχει επικρατήσει η αλληλοεξόντωση και έγινε κανόνας το σύνθημα  «ο θάνατός σου η ζωή μου» στα πάσης φύσης κυκλώματα, εργασιακά, οικογενειακά, πολιτικά κτλ. Και δεν "κομίζω γλαύκαν εις Αθήνας" ,΄ολοι έχουμε ιδίαν πείραν...

 

 Κάθε τέτοια εποχή είναι που θέλεις να ανασυνταχτείς,  να σπάσεις  δεσμά, να κόψεις γόρδιους δεσμούς, να νιώσεις ελεύθερη και ελεύθερος και μετά να μετράς τις απώλειες στη μάχη. Αφού, ως γνωστόν απελευθέρωση χωρίς πεσόντες δε γίνεται. Το θέμα είναι πως μετά από κάθε αποκεφαλισμό της «Λερναίας Ύδρας» ξεφυτρώνουν τόσα νέα δηλητηριώδη κεφάλια, που καταλήγεις να αναρωτιέσαι μήπως δεν πρέπει να ταράζεις τα λιμνάζοντα ύδατα; Το «Μη μου τους κύκλους τάραττε» ισχύει για τους περισσότερους βολεμένους….Έτσι, όπως το είχε διατυπώσει κι ο Αρχιμήδης.

 

Καταλήξαμε, όπως ο Προμηθέας δεσμώτης, στο ράμφος των γυπαετών της ενημέρωσης. Υπερβολής το ανάγνωσμα, κινδυνολογία στο έπακρο, ακατάσχετη φλυαρία,  ψυχοπλάκωμα, ευτελισμός των πάντων, κατάθλιψη, ισοπέδωση κι ακόμα δεν επέστρεψε το «βαρύ πυροβολικό» των  δελτίων από τη ραστώνη του θέρους.  

 

Με τόσο αρνητισμό και τόση τρομολαγνεία  που εκπέμπουν οι χαλασμένες εξατμίσεις των ΜΜΕ μολύνεται και δηλητηριάζεται ο ευάλωτος συναισθηματικός κόσμος του καθενός και των παιδιών, ιδιαίτερα και απομακρυνόμαστε, ολοένα και περισσότερο, από το αυτονόητο πως ο άνθρωπος είναι πλασμένος για χαρά, αρμονία, φυσική ζωή, καλή επιβίωση και ειρήνη.   

 

Θα αρχίσουν πάλι οι αντοχές να δοκιμάζονται, τα όρια να ξεπερνιούνται, τα σώματα να σέρνονται, τα μυαλά να κονταροχτυπιούνται και η φθορά να είναι το ακριβό τίμημα της άγνοιας, της ημιμάθειας και της αφροσύνης.

Όλα τα φουντάραμε στη λίμνη της κυρά-Φροσύνης.

 

Ο Αλή-πασάς δε διαφεντεύει πια. Οι αφεντάδες τώρα είναι αλλιώτικοι, δεν είναι άξεστοι, γενειοφόροι αγάδες. Είναι «χριστοφόροι».  Φέρουν το Χριστό στην όψη και στο όνομα, όπως ας πούμε «Χριστοφοράκος». Ευγενικές μορφές που μοιράζουν το έλεος και τα ελέη του  Θεού στα  κόμματα  κομμάτια  (απ΄το ρήμα «κόβω»).

 

Έλεος, δηλαδή!  Και άντε στα κομμάτια!

 

 

Δίπλα στο πληκτρολόγιο, τελευταία, φιγουράρει το βιβλίο του Ισπανού Javier Maria,

"To πρόσωπό σου αύριο", των εκδόσεων "Σέλας", σε large εκτύπωση 500 σελίδων, σχεδόν, για το οποίο βάλθηκα, στις διακοπές μου, να ανακαλύψω το λόγο που έκανε κάποια εκατομμύρια Γερμανών να το διαβάσουν. Μα ακόμα στη σελίδα ογδόντα πέντε που βρίσκομαι αδυνατώ να πω, μετά βεβαιότητος, πως είδα φως στο τούνελ.

 

Έχει κι αυτή τη συνήθεια ο Javier Maria να μη βάζει τελείες, οπότε διαβάζεις, απνευστί , κατεβατά  είκοσι αράδων, ανατρέποντας την καθεστηκυία τάξη των κανόνων γραφής, που προστάζουν να κάνουμε μικρές τις προτάσεις μας και να βάζουμε πολλές τελείες, όταν γράφουμε.

 

Άντε τώρα να συνηθίσεις και την άλλη μείζονα καταστρατήγηση του απαράβατου κανόνα της Νεοελληνικής Γραμματικής - τελευταία δεν τον πολυπροσέχουν και τα έντυπα, γενικώς - πως σε μία φράση πριν από το "και" δε βάζουμε ποτέ ως σημείο στίξης το  "κόμμα". Το λέει και η λέξη "κόμμα", η οποία προέρχεται από το ρήμα <κόβω> και  σημαίνει το κομμένο τμήμα, το κομμάτι. Με το "κόμμα" χωρίζουμε  κομμάτια του λόγου ενώ με το "και" τα ενώνουμε. Προφανώς, το διαχωριστικό  κόμμα και το ενωτικό «και» δεν πάνε μαζί. Δεν ταιριάζει η φιλοσοφία τους και είναι αντικρουόμενη η χρηστικότητά τους.

 

Και επειδή το ένα κόμμα φέρνει το άλλο.αναρωτιέμαι αν θα υπήρχε καταλληλότερη λέξη από το "κόμμα" για να αποδώσει την έννοια ύπαρξης των πολιτικών παρατάξεων.

 

Κόβω, χωρίζω, τεμαχίζω ή κομματιάζω λαούς, συνειδήσεις, συμφέροντα, φιλέτα Βατοπαι(ε)δινά ή φιρμάτα όπως Siemens και ούτω καθεξής...

 

Καθότι η λέξη «κόμμα» τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιήθηκε για τα πολιτικά κόμματα για να αποδώσει το γαλλικό partie, άνετα μεθηρμηνευόμενο στην ελληνική αργκό «κανονίζω την πάρτη μου». Δεν λαθεύουν αυτοί  οι Ρωμιοί…

 

Στα χρηματιστηριακά, μάλλον, το πάρτι των αγορών «έλαβε τέλος», όπως παλιά που  η παράσταση του Καραγκιόζη έκλεινε με την ίδια εκφώνηση: «Κυρίες και κύριοι η παράσταση "ο Καραγκιόζης αστροναύτης"  έλαβε τέλος». ..

 

Δεδομένου ότι τον Αύγουστο, που είναι παχιές οι μύγες, δεν μπορεί, συγχρόνως, να είναι παχιές και οι αγελάδες. Και ναι μεν έζησε ο μαύρος γάιδαρος, που έφαγε το Μάιο τριφύλλι  αλλά τον Αύγουστο δεν τον βλέπω να τρώει σταφύλι, διότι στο Ζευγολατιό Κορινθίας οι σταφυλοπαραγωγοί τρέχουν και δε φτάνουν, αφού οι λαθρομετανάστες τους τρυγάνε τα αμπέλια τους, πριν τα τρυγήσουν οι ίδιοι…και τη νύχτα δεν μπορούν να πάνε στα κτήματά τους, γιατί κινδυνεύουν, εφόσον οι κλέφτες οπλοφορούν και η αστυνομία - αφήστε που δεν επαρκεί - δεν τους αφήνει, κιόλας να πάρουν το νόμο στα χέρια τους  και τα δάνεια στην Αγροτική τρέχουν και πρέπει να συναινέσουν, θέλουν δε θέλουν, στο έγκλημα και να καταπιούν το άδικο, γιατί ψωμάκι, φέτος, καθώς φαίνεται, δε θάχουν να καταπιούν…..

 

Τελεία!

 

Σ.σ.: Η τελευταία παράγραφος ήταν δείγμα του τι σημαίνει να γράφεις όπως ο Javier Maria, κατεβατά, χωρίς τελεία, μονοκόμματα, μονορούφι,  όπως πίνεται ο Κορινθιακός οίνος, που φέτος δε θα γεμίσει όλα τα βαρέλια του Ζευγολατιού….

 

 Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, στάθηκα στα ψιλά γράμματα και ξέχασα τον τίτλο του βιβλίου: «Το πρόσωπό σου αύριο»!

Περιμένετε: τρέχω να φέρω το μαγικό καθρέφτη, να κοιταχτώ, να κοιταχτούμε και να ξυπνήσει  μέσα μας, η φιλάρεσκη βασίλισσα, που κυνηγούσε τη Χιονάτη  στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ.

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου  πως θάναι το πρόσωπό μου αύριο;»

Δεν ξέρω τι θα δείτε εσείς στον καθρέφτη σας…

Κι εγώ δε διέκρινα ξεκάθαρα….

 

Είναι βλέπετε κι αυτά τα σφιχτά σχοινιά,

που με πρεσάρουν, 

καθώς προσπαθώ, ασφυκτικά καλωδιωμένη,

να ισορροπήσω στο ένα πόδι,

σαν τον κουτσό   πελεκάνο,

στο λιμανάκι της Σκάλας Καλλονής,

εκεί που αποχαιρέτησα, ανόρεχτα,

το πνεύμα των διακοπών...

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

19/08 13:30  PREMIUM

Υπερατλαντική Καλημέρα ! (για να μην...ξεχνιόμαστε :-)

Μας προβάλλουν στον καθρέφτη το "πρόσωπο" που...θέλουν !

Δεν έχουμε αυτό το..."πρόσωπο" !

Ούτε οι "καθημερινοί" Αμερικάνοι το έχουν !

Εξάλλου αυτοί δεν ασχολούνται "πια" (;) με τον DOW και τους "έβγαλαν"...Ομπάμα ! :-)

19/08 13:37  Goldmine
Καλημέρα Premium!
Και στην άλλη άκρη του κόσμου δεν μας ξεχνάς. Οι δεσμοί σου με την καπιταλογειτονιά
είναι φαίνεται όπως της φωτογραφίας:-)
Ασφυκτικοί:-)(με την καλή έννοια!).
Αυτοί βλέπουν ΟΜΠΑΜΑ στον καθρέφτη. Έστω.
Εμείς, ποιο πρόσωπο βλέπουμε για το αύριο ;;;
19/08 13:44  PREMIUM

ΤΟ "οποιοδήποτε" που θα αντιμετωπίσουμε με...θετική σκέψη !

Παράδειγμα :

Εψές ο "έγχρωμος" δίπλα μου στο τρένο που παραμέρισε μια θέση γιατί το έκανε :

1. Για να μην κάθεται κοντά μου ;

2. Από αίσθημα κατωτερότητας ;

3. Ή για να μας κάνει χώρο να καθήσουμε ούλη η οικογένεια μαζί ;

Ποιαν απάντηση..."προκρίνετε" ;-)
19/08 13:50  PREMIUM

Είναι να φεύγω από τη...φτωχογειτονιά ;-)

...ΤΩΡΑ που με διαβάζει ΚΑΙ ο...Buffett ;-)

http://www.capital.gr/News.asp?id=797337
19/08 13:51  Goldmine
Δι΄αποκλεισμού απορρίπτω το πρώτο και το δεύτερο. Άρα συγκλίνω με το τρίτο και με ενθαρρύνει ως συμπεριφορά, οφείλω να πω.
Στην Αμερική, βέβαια...
19/08 13:57  PREMIUM

Ναι...

Στην Αμερική, βέβαια...,αλλά όχι του...ΤΟΤΕ !

Στην Αμερική που ευτυχώς για αυτήν έγινε πια μια τεράστια...φτωχογειτονιά !

Σε λίγες μέρες μάλιστα θα αρχίζει και να...βρέχει !

http://www.youtube.com/watch?v=WVpKC9vbpoE
19/08 13:57  cell
Wellcome back...συμμετοχικά κι ανθρώπινα!
Από τις ωραιότερες αναρτήσεις σας...χωρίς γιατί και πως...
Καλό Φθινόπωρο...προσεχώς, ιδιαίτατα για τους κο(ω)μματικούς "οπώρες".
19/08 14:11  Goldmine
Για να το λέτε εσείς, cell που μυρίζεστε το "καλό φρούτο" από μακριά έτσι θάναι. Εδώ, χαμηλώνουμε τα βλέφαρα, με ερυθράς τας παρειάς και ψελλίζουμε ευχαριστίες:-)
Λέτε:
"Καλό Φθινόπωρο...προσεχώς, ιδιαίτατα για τους κο(ω)μματικούς "οπώρες"
Και προβαίνω σε αναπαραγωγή του εύστοχου σχολίου σας μιας και αναφερόμαστε αμφότεροι σε "φθίνουσες, πολιτικές οπώρες" του Φθινοπώρου. Κοινώς "σαπάκια";-) Χαίρετε!

19/08 14:13  Goldmine
Λαλίστατος, Πρεμ!
Να σε στέλνουμε συχνότερα στο φτωχό Αμέρικα...Για μια χούφτα δολάρια:-)
Χαίρετε κι εσείς οικογενειακώς!
19/08 14:17  PREMIUM

Mia xoufta nai...

Alla me ti...axia pia ! :-)
19/08 14:23  cell
Διακριτική και καλοδεχούμενη η
αποκατάσταση του γένους των...οπώρων.
Χαίρε Gold!
19/08 15:07  Usοund
Kι όμως! Να σου πω μια περίπτωση που βάζεις κόμμα πριν το και;
"Έχει κι αυτή τη συνήθεια ο Javier Maria να μη βάζει τελείες και διαβάζεις, απνευστί, κατεβατά είκοσι αράδων ανατρέποντας την καθεστηκυία τάξη των κανόνων γραφής, που προστάζουν να κάνουμε μικρές τις προτάσεις μας, όταν γράφουμε και να βάζουμε πολλές τελείες."
Προτείνω: όταν γράφουμε,(κόμμα) και να βάζουμε πολλές τελείες. Σωστός;
Ωραίο άρθρο!

19/08 15:15  favlos
gold ξεπέρασες σήμερα και τα ήδη υψηλά σου όρια...:)
19/08 15:42  Goldmine
@Usound, με απασχόλησε, όντως και του πάει μια χαρά το κόμμα εκεί που προτείνεις. Αλλά για να μη μου αποδοθεί το επιτιμητικό: "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις" προβαίνω σε άλλη "αλχημεία" ανασύνταξης:-)

Ιδού: "Έχει κι αυτή τη συνήθεια ο Javier Maria να μη βάζει τελείες και διαβάζεις, απνευστί, κατεβατά είκοσι αράδων ανατρέποντας την καθεστηκυία τάξη των κανόνων γραφής, που προστάζουν, να κάνουμε μικρές τις προτάσεις μας και να βάζουμε πολλές τελείες, όταν γράφουμε."
Έτσι, ούτε γάτα ούτε ζημιά:-)
Ευχαριστώ και για τη θετική κριτική.

@favlos γνωρίζεις καλά πώς η έμπνευση προκύπτει σαν την Εφορία. Ερήμην μας,
όταν δεν την υποψιαζόμαστε. Κι εκεί που τα στηλώνει και μας αγνοεί επιδεικτικά είναι όταν την πιέζουμε.
Δεν προγραμματίζεται ούτε κατευθύνεται.
Το πρωί που ξεκίναγα δεν είχα ιδέα τι θα προκύψει.
Ευχαριστώ για το χρόνο και την ευγένεια να διαβάσεις
και να σχολιάσεις θετικά το άρθρο.
19/08 15:50  PREMIUM

Καλωδιωμένη είσαι μια χαρά, αν και μας "κούτσαναν" και αυτά...εσχάτως ! :-)

ΥΓ. Όπως βλέπεις το διάβασα και εγώ...καλύτερα το άρθρο, όπως και ο φίλτατος Νικόλαος ! :-)
19/08 15:59  Goldmine
Εσύ Πρεμ, αρκεί να ακούσεις για καλώδια και τα βρίσκεις όλα ενδιαφέροντα:-)
Μέχρι και μένα την "καλωδιωμένη"!

Επομένως, οφείλω να σε ευχαριστήσω που "εδέησες" να ρίξεις μια δεύτερη, θετική (ευτυχώς) ματιά, ως μιμητής του Νικόλαου:-)
19/08 16:02  favlos
Παλιά (πριν 20 χρόνια περίπου) οι μαύροι έκαναν πάντα πέρα όταν υπήρχαν λευκοί που ήθελαν να κάτσουν.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Περιμένουμε εντυπώσεις από την φτωχογειτονιά...:)
19/08 17:28  PREMIUM

O Νικόλαος με ξαναγύρισε στις γαλλικές αγάπες και ξέχασα τις...ελληνικές !

Εξάλλου οι Γάλλοι φημίζονται για τις...θετικές τους σκέψεις :-) και δεν...πουλούν όπως οι Έλληνες (διευθύνοντες σύμβουλοι και...μη :-)

http://www.capital.gr/news.asp?id=789420

Ο χθεσινός πάντως που άλλαξε θέση Νικόλαε ήταν...νεαρός :-)
19/08 17:40  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Gold
Χαίρομαι που σε βλέπω σε τόσο μεγάλη φόρμα!
Κι αυτό παρά το τέλος των διακοπών. Όσο για το πάρτυ επέτρεψέ μου ν' αμφιβάλω για το τέλος του. Πάνω που άρχισα εγώ να τα βλέπω αλλοιώς, πάτε να μου το χαλάσετε? Και για τα ΜΜΕ, όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο...
19/08 17:42  PREMIUM

Εκείνο το πάρτι που έλεγε ότι μας ετοίμαζε η gold τί έγινε...παίδες ;-)
19/08 18:00  Goldmine
Σόλων, το καλό είναι να νιώθει κανείς πως κάνει διακοπές ολοχρονίς, όπουδήποτε και να βρίσκεσαι. Κάτι που ξεφεύγει απ΄ τα ανθρώπινα αλλά το έχω λίγο πλησιάσει:-)
Το πάρτι του Χ.Α., τώρα, μακάρι να κρατάει χρόνια, σαν την καλή κολώνια...
Μαζί σου...Τον Αύγουστο χαλαρώνουν, από χέρι, τα πράγματα (με εξαίρεση το 1999).
Και μετά το συνεχές ανοδικό τρίμηνο, είμαι πιο επιφυλακτική. Φυσικά, η αγορά δεν καταλαβαίνει από επιφυλάξεις και φορτσάρει απρόβλεπτα όπως και η σημερινή μου έμπνευση. ΧΑ! ΧΑρηκα που πέρασες:-)

19/08 18:04  Goldmine
Όλα θα γίνουν Πρεμ. Όταν το blog θα γιορτάζει τη χρυσή επέτειό του, σε 25 χρόνια:-) Έχουν περάσει κιόλας δύο!
19/08 18:10  PREMIUM

Τί θάλεγες για δώρο από τα...Omnishop ;-)

Θα το αγοράσω από...ΤΩΡΑ,(κόμμα) γιατί δεν ξέρω αν θα υπάρχουν...ΤΟΤΕ ! :-)
19/08 18:23  Goldmine
:-)Prem!
Ώρα για time out,
όπως λέμε στην Ελλάδα.
19/08 18:33  PREMIUM

Μα που πάτε ;;;

Εδώ είναι μόλις 11.30 πμ και είμαι στα...ντουζένια μου ! :-)

Είναι κάτι σαν αυτό που λένε :

Έφυγαν όλοι από κοντά μου και έμειναν...μόνοι τους ! :-)
19/08 19:33  CANYON
5*...
20/08 00:27  PREMIUM

Μα καλά !

Με τη γρίπη ασχολείται ο "Τύπος" ακόμη στο...Ελλάντα ;-)

http://www.capital.gr/News.asp?id=797738
20/08 01:31  Nantia42
Οταν γεμισουν οι μπαταριες !

Εξαιρετικο, διεισδυτικο , απολαυστικο , Gold!

Y.γ
Δεν ευχομαι καλο χειμωνα -ακομα- , εχουμε μπροστα μας αρκετες ζεστες ημερες .
20/08 09:08  Goldmine
Namaste! (Nα μην ξεχνάμε και
την ινδιάνικη χαιρετούρα).
Good morning για τον "ξενιτεμένο πατέρα":-)
Πρεμ, θα γνωρίζεις πως στη χώρα μας τα περισσότερα κρούσματα της χοιρογρίπης είναι άτομα που έρχονται από την αλλοδαπή.
Πρόσεχε τις επαφές σου:-)
@ Καλημέρα canyon !
@ bonjour madame Νantia!
Nα έχεις ένα όμορφο πρωινό,
γλυκό σαν και σένα!
20/08 12:08  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μια γρήγορη καλημέρα σε όλη τη "μπλογκογειτονιά" από ιντερνέτ καφέ στη Λαμία...
Κάηκε το modem του laptop...
Ευτυχώς τρουζέ είναι καταπληκτικό...
(σ.σ το ροζέ κρασί)
20/08 14:19  PREMIUM

Υπερατλαντική Καλημέρα !

Τους επώνυμους η γρίπη δεν τους..."πιάνει" gold ! :-)

Eίδες εξάλλου και ο Υπουργός Υγείας μας δεν κόλλησε παρόλο που ταξίδευε αντάμα με το πρώτο "θύμα"...ΤΟΤΕ που μάλιστα έγινε ΚΑΙ Πρώτο Θέμα !

Εξάλλου πίνω εδώ στην...ξενητεία "κάτι" σαν...πορτοκαλάδα,(:-) και τρώω μαύρα σταφύλια sans pepins ! :-)

Τί σου κάνουν στο Αμέρικα οι επιστήμονες για ευκολία πατριώτ !

Πάενε στην Τολοφώνα να σε φιλέψει η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ κάνα σταφυλάκι με...κουκουτσάκια που το στίβουμε και για...ροζέ κρασάκι ! :-)

20/08 14:34  PREMIUM

Αμμμμμμ το άλλο πατριώτ ;;;

Δεν υπάρατχουν πια ίντερνετ καφέ στο Αμέρικα !

Η πλήρης...αλλοτρίωσις ! :-)

Το μόνο θετικό ότι βλέπω το γιο μου να τα παρατάει ούλα για να επιστρέψει στην Ελλάδα των...G-NET και..BNP ! :-)

ΥΓ. BNP = Βites and Bites και όχι Banque Nationale de Paris !
20/08 14:56  PREMIUM

Αφήστε την ταλαιπωρία που τραβάω για να δω τα...αξιοθέατα (στην καλύτερη περίπτωση...aquarium :-)

Ακόμη και το άγαλμα του ιδρυτή του Πανεπιστημίου αμφισβητείται αν ανήκει στον...ίδιο γιατί τον έφτιαξαν πολύ όμορφο ! :-)

Δεν πάνε καλά οι...άνθρωποι ! :-)

Παρόλα αυτά η γυναίκα μου επέμεινε να φωτογραφηθεί μαζί του ! :-)

Σε κάθε περίπτωση εγώ έβγαλα κάλους στα...πόδια ! :-)

Η σύζυξ δεν έχει...ανάγκη !

Φοράει παπούτσια που...αναπνέουν των 100 ευρώ !

GEOX ! :-)
20/08 16:57  ...................
Καλησπερα GOLDMINE!

Τα μελτεμακια, μας πηραν και μας σηκωσαν!

Να περνας καλα!


PREMIOUM

Εμεις οι γυναικες, το εχουμε αυτο... να προσεχουμε τα πατουμενα μας, και οχι μονο...

Μπορει να κοστιζει, αλλα σκεψου, αναπνεουμαι!

Καλησπερα σε ολη την παρεα!
20/08 17:14  PREMIUM

Αννίτα μου,

Γι' αυτό και εγώ επένδυσα στις...επιλογές σας ! :-)
20/08 17:24  PREMIUM

Από...ΣΥΜΠΤΩΣΗ μάλιστα τα βρήκα μαζί με τιμές...φωτοβολταϊκών ! :-)

http://www.e-shops.bz/index.php?act=viewProd&productId=117
20/08 17:43  PREMIUM

Και όχι φυσικά στην...παρακάτω !

http://www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/PREVIEW_newS_KALIMERA.asp?news_data_id=53192&news_category_id=&category_id=62

γιατί προτιμώ τις ελληνικές..."συνδεδεμένες" εταιρείες, αλλά και λόγω μικρού...βαλαντίου ! :-)
20/08 17:46  Goldmine
Kαλησπέρες στην Αννίτα των ανέμων και στον ξενιτεμένο πατέρα!
Δοκιμάστε και τα γερμανικά Gabor. Χωρίς αυτά δεν ταξιδεύω αλλά μπορώ να κάνω και πενήντα χιλιόμετρα τη μέρα:-) Προαλείφομαι για βιονική woman:-)
Αννίτα, φυσάει παντού αλλά τι να κάνουμε: Εσύ καλά να περνάς και να μας αγαπάς:-)
20/08 17:55  PREMIUM

Άστα βιονική γυναίκα ! :-)

Μόλις πρόσεξα ότι κάτω από τη νέα μετοχική μου αγάπη είναι το...Anakonda ! :-)

http://dir.forthnet.gr/271-0-en.html

20/08 18:05  Goldmine
Ανέβα όροφο Πρεμ...
Κάτι φρέσκο.
έχουμε σερβίρει.
Σε σήκωσε το κλίμα βλέπω.
Γεννημένος για υψηλές πρωτεύουσες.
20/08 18:14  PREMIUM

Εδώ είναι το σχετικό μπλόκι για να μη φάω...ban και από...εδώ !

"Κομμάτια" σκέψεων και...ενεργειών !

"Κομμάτια" ανθρώπων και...φυλών (γύρω μου) !
20/08 18:24  ...................
Ban, ban, ban, τη ειναι αυτο premium???
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
24 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις