Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Aυτοκτονώντας με το πιρούνι...
2532 αναγνώστες
Σάββατο, 11 Απριλίου 2009
13:01

 

 

Σάββατο, 11 του Απρίλη,

μια πολλά υποσχόμενη μέρα!

Καλημέρα σας!

 

Καθώς οι μέρες αυτές σχετίζονται με νηστεία  που την ακολουθεί η κραιπάλη του ελληνικού Πάσχα,  ας σταθούμε λίγο και  στο ζήτημα της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Ένα βίντεο του Στέλιου Κούλογλου  για όσους έχουν την υπομονή και την όρεξη να το παρακολουθήσουν,  φωτίζει αρκετά το επίμαχο θέμα  που στοιχίζει την υγεία και τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

 

 

 

"Τα τελευταία πενήντα χρόνια oι θάνατοι από καρκίνο έχουν ανέβει από το 3% στο 20%. Οι διαβητικοί από το 0,1% στο 20%. Τα καρδιακά νοσήματα, έφτασαν να σκοτώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους.

Πολλά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα προέρχονται από ζώα που τρέφονται με τα πτώματα δεκάδων εκατομμυρίων σκύλων και γατών, που έχουν θανατωθεί με ευθανασία σε κλινικές και καταφύγια αδέσποτων ζώων. 

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, μπορούν να προκαλέσουν όγκο στον εγκέφαλο, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ.

Το 70% των επεξεργασμένων τροφών του σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς, περιέχει τουλάχιστον ένα γενετικά κατασκευασμένο συστατικό, που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί όσον αφορά στις βλάβες στην υγεία σας;.

Περισσότερα από 3.000 συνθετικά χημικά προστίθενται συστηματικά στις τροφές χωρίς να έχουν ελεγχθεί για τη διαδραστικότητα και την παραγωγή τοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό;

Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, που διαφημίζονται ως φυσικά, είναι συνθετικές χημικές ουσίες.

Περισσότερες από 25.000 χημικές ουσίες περιέχονται στα καλλυντικά έχουν ελεγχθεί σε ποσοστό μικρότερο του 4%.

Εννέα από τα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά σας πριν πάνε στο σχολείο, περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά, ικανά να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, αυτισμό και αδυναμία συγκέντρωσης;

Οι κρατικοί Οργανισμοί Τροφίμων και Φαρμάκων που εγκρίνουν την κυκλοφορία ενός φαρμάκου, βασίζουν τις αποφάσεις τους στις πληροφορίες που παίρνουν από τον κατασκευαστή του σκευάσματος;
Πειραματιζόμαστε με την εξελικτική πορεία του είδους μας, παίρνοντας κοντόφθαλμες αποφάσεις, που, ενώ δείχνουν πρόθεση να προάγουν τον πολιτισμό, απειλούν,όμως, την ίδια του την επιβίωση! 
 
Ας αρχίσουμε από τις πατάτες. Καθώς τις τηγανίζετε στο αντικολλητικό τηγάνι, απελευθερώνονται μέσα στο φαγητό και τον αέρα μόρια από αναλλοίωτες χημικές ουσίες Teflon. Οι ίδιες οι πατάτες έχουν ήδη μολυνθεί από τα υπολείμματα μισής ντουζίνας εντομοκτόνων, που το δικό σας γερό πλύσιμο δεν κατάφερε να αφαιρέσει, επειδή τα εντομοκτόνα έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τον φλοιό της πατάτας. Έτσι τώρα έχετε δημιουργήσει ένα κυριολεκτικά καυτό κράμα μορίων Teflon και εντομοκτόνων, που ίσως κανείς δεν έχει ποτέ μελετήσει τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία.
 
Φτιάχνετε τσάι χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, που περιέχει χλώριο, φθοριούχες ενώσεις και μόρια υπερχλωρικού άλατος μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στα πυραυλικά καύσιμα, τις φωτοβολίδες και τους αερόσακους , και τώρα κάνει συνεχώς την εμφάνισή της στο νερό της βρύσης. Το νερό αυτό περιέχει, επίσης, υποπροϊόντα χλωρίωσης, που περιλαμβάνουν τριαλομεθάνια και αλο-οξεϊκά οξέα, που έχουν συνδεθεί με καρκίνο, προβλήματα αναπαραγωγής και γενετικές ανωμαλίες.  
 
 
Τόσο το σπανάκι όσο και το μαρούλι που χρησιμοποιείτε για τη σαλάτα περιέχει ίχνη υπερχλωρικού άλατος, αυτού του ενοχλητικού πυραυλικού καύσιμου που επιμένει να βρίσκεται παντού. Το σπανάκι κρύβει, επίσης, ίχνη έως και δέκα διαφορετικών παρασιτοκτόνων, εάν πιστέψουμε τις εκθέσεις ελέγχου τροφίμων.

 Όσο για  τις πιπεριές  περιέχουν κατάλοιπα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων.

Το dressing της σαλάτας, τώρα, που όλοι χρησιμοποιούν, περιέχει ένα ποτ-πουρί χημικών ουσιών, όπως συντηρητικά, αρώματα, χρώματα και τεχνητά γλυκαντικά.
 
Το κρέας που όλοι απολαμβάνουν, προέρχεται από ένα ζώο που μεγάλωσε σε ένα γιγαντιαίο εκτροφείο, όπου χιλιάδες αγελάδες συνωστίζονται και τρέφονται με αυξητικές ορμόνες, διεγερτικά της όρεξης, αντιβιοτικά και ηρεμιστικά, χημικές ουσίες που το ζώο κουβαλάει στο σώμα του.

Η τροφή τους έχει εμπλουτιστεί εκούσια και με άλλες χημικές ουσίες, και έχει μολυνθεί ακούσια με κατάλοιπα εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων. Έτσι το ζώο που τρώτε περνάει άθελά του - ένα μέρος του χημικού του φορτίου σε σας.
 
Το ψωμί που σερβίρετε περιέχει αλεύρι που ο παρασκευαστής έχει χρησιμοποιήσει οξειδωτικούς παράγοντες, όπως το χλώριο, για να το κάνει να σιτέψει. Το χλώριο ρίχτηκε στο τελευταίο στάδιο παραγωγής και κάποια μόρια χλωρίου επέζησαν της διαδικασίας ψησίματος του ψωμιού.

Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία είναι μία από αυτές, έχουν απαγορεύσει εδώ και μισό αιώνα τη χρήση του χλωρίου ως οξειδωτικού παράγοντα στο ψωμί, φοβούμενες τις επιπτώσεις στην υγεία.
 
Η μαργαρίνη που απλώνουμε ψωμί περιέχει trans λιπαρά οξέα, που ανεβάζουν τη χοληστερόλη και συντελούν στις καρδιοπάθειες. Ένα παραπροϊόν της διαδικασίας υδρογόνωσης της μαργαρίνης είναι τα υπολείμματα τοξικών μετάλλων, όπως νίκελ και αλουμίνιο, που μένουν στο έτοιμο προϊόν.

Μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας την επίδραση της μαργαρίνης στο σώμα σας, απλά αφήνοντας ένα κομμάτι στον πάγκο της κουζίνας για κάμποσους μήνες δεν θα μουχλιάσει, ούτε θα την αγγίξουν έντομα ή τρωκτικά.

Εάν χρησιμοποιείτε στο ψωμί σας βούτυρο, αντί για μαργαρίνη, τρώτε μια από τις πιο μολυσμένες τροφές, γιατί οι αγελάδες ξεφορτώνονται ένα μέρος των τοξινών που κουβαλάνε στο σώμα τους διοχετεύοντάς τις μέσα στο γάλα τους.

Βγάζετε την τάρτα φρούτων από το ψυγείο και τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί. Η τάρτα είναι μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος και όσο το γλυκό ζεσταίνεται, το σκεύος απελευθερώνει τη χημική ουσία DEHA, η οποία εισχωρεί στην τάρτα. Το DEHA είναι ένας πλαστικοποιητής, που η ΕΡΑ θεωρεί ότι μπορεί να προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο. Χρησιμοποιείτε φρούτα εποχής μολυσμένα από υπολείμματα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων, που έχουν διεισδύσει στο φλοιό. Κανένας δεν ξέρει τι συνέργιες δημιουργούνται όταν η υψηλή θερμοκρασία του φούρνου ενώσει τα κατάλοιπα των εντομοκτόνων με τα μεταναστεύοντα μόρια των πλαστικών. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε μια κουταλιά βανίλια στην τάρτα, πιθανόν να εισάγετε στον οργανισμό σας διοξίνη, μια βιοσυσσωρευτική τοξική ουσία, που βρίσκεται μερικές φορές στα παγωτά σε επίπεδα έως και 200 φορές υψηλότερα από εκείνα που η ΕΡΑ θεωρεί ασφαλή.
 
Εάν αποφασίσετε να προσφέρετε μοσχαρίσιο κρέας αντί για βοδινό, το ζώο θα έχει μεγαλώσει με τροφές σχεδιασμένες για να το κρατούν αναιμικό αλλά ζωντανό και γεμάτες αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, δυο από τα οποία είναι το nitrofurazone (γνωστό καρκινογόνο) και το chloramphenicol (που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο αίμα ορισμένων ανθρώπων). Κανείς δεν ξέρει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ή τις συνεργικές συνέπειες που μπορεί να έχει η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος φορτωμένου με τόσες χημικές ουσίες.
 
Εάν σερβίρατε κοτόπουλο, δεν θα περιορίζατε και πολύ τους κινδύνους. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 1976 στο Scientific American σήμανε για πρώτη φορά τον κώδωνα κινδύνου σε ό,τι αφορά τα πουλερικά, όταν αποκάλυψε ότι τα κοτόπουλα που καταναλώνουμε τρέφονται με τροφές «σχεδόν εντελώς ξένες προς οποιαδήποτε τροφή θα εύρισκαν ποτέ στη φύση. Είναι προϊόντα εργαστηρίου». Και τα προϊόντα αυτά περιέχουν αντιβιοτικά, συνθετικό σουλφανιλαμίδιο, ορμόνες, ακόμα και αρσενικό.
 
Εάν έχετε να επιλέξετε ψάρι για το γεύμα, θα χρειαστεί να αποφύγετε το γαλέο, τον ξιφία και το σκουμπρί, επειδή έχει βρεθεί ότι αυτά τα είδη ψαριών κουβαλάνε το μεγαλύτερο φορτίο τοξικών μετάλλων.

Κι αν επιλέγατε χοιρινό; Ο Τζον Ρόμπινς, αυθεντία σε θέματα διατροφής, γράφει στο βιβλίο του "Δίαιτα για μια Νέα Αμερική" πως η εκτροφή γουρουνιών βασίζεται σε μια σειρά από συνθετικές χημικές ουσίες, όπως η XLP-30, ένα πρόσθετο για τη γονιμότητα, που παρασκευάζεται από την εταιρεία πετρελαίων Shell Oil και δίνεται στα θηλυκά γουρούνια για να γεννάνε περισσότερο. Ένα στέλεχος της Shell παραδέχτηκε το βάθος της συλλογικής μας άγνοιας, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία, λέγοντας, «Δεν ξέρουμε γιατί φέρνει αυτό το αποτέλεσμα». 


 
Σε όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, σοβαρές ασθένειες εκδηλώνονταν την ίδια χρονική περίοδο, που αρχίζαμε να διαπιστώνουμε απότομη πτώση στη θρεπτική αξία των τροφών μας. Επίσης, δεν είναι σύμπτωση το ότι η περίοδος αυτή συνέπιπτε με τη έκθεσή μας σε μια μεγάλη γκάμα επεξεργασμένων τροφών.

 Αυτού του είδους οι συμπτώσεις είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ψέματος του Αιώνα και καλά θα κάνουμε να είμαστε πολύ καχύποπτοι και επιθετικοί κατά όλων αυτών που μας αφήνουν εκτεθειμένους στο θάνατο, ενώ θα μπορούσαν να μας προστατεύουν αποτελεσματικά.". 

Πηγή: flagblog

Καλό Σαββατοκύριακο!

 

 

 

 

               Και θυμηθείτε την ανάρτηση του jerri για το μποϊκοτάζ του καφέ σήμερα.

Σχόλια

11/04 13:16  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Για το κατσίκι δεν γράφει τίποτα. Γιούπι !
11/04 13:21  Goldmine
Καλημέρα! Υπεκφύγατε πάλι:-)
Της ίδιας σχολής κι εγώ...
11/04 13:25  GPAP
Παρακαλω ενα εξασφαιρο επειγοντως...

καλο μεσημερι , γι'αλλη μια φορα εξαιρετικη
11/04 13:36  shade
Κι ένας αντίλογος.
Στην Αφρική που δεν υπάρχει χλωριομένο νερό και εμβόλια στα 40 σου θεωρείσαι γέρος και στα 45 υπερήλικας.
Βέβαια διαφωνώ με τις χρωστικές που μπαίνουν απλά γιά να γίνει το τρόφιμο πιό ελκυστικό, αλλά θα προσθέσω και κάτι που δεν είναι ευρύτερα γνωστό.
Ο παλιός ελληνικός Κώδικας Τροφίμων και Ποτών απαγόρευε τις συνθετικές χρωστικές, μόνον φυσικές, όπως και τα πολλά συντηρητικά.
Με την οριστική είσοδό μας στην Κοινότητα υποχρεωθήκαμε να τα επιτρέψουμε.
Και μιά εικόνα που τριγυρίζει στη σκέψη μου, γιά να μην ωραιοποιούμε τον παλιό καιρό.
Της μητέρας μου, με την τρόμπα στο χέρι, τα καλοκαιρινά μεσημέρια να φλιτάρει γιά να διώξει τις μύγες, να μην ενοχλούν το μωρό της (την αδελφή μου) και όλη την οικογένειά της.
Ξέρετε τι έρριχνε; DDT ,το καλύτερο εντομοκτόνο, εξόχως καρκινογόνο και απαγορευμένο σήμερα, που αν βρεθεί σε καμμιά αιγυπτιακή πατάτα σήμερα ξεσηκώνονται οι δημοσιογράφοι.
Σχολιο δεν κάνω γι΄αυτό, απλά σκεφθείτε το.
11/04 13:50  Goldmine
Καλημέρα αγαπητέ GPAD. Καλοσύνη σας!
Βγαίνω κι εγώ για μια αθώα μεσημεριανή "αυτοχειρία" με το πιρούνι:-)

@shade
Δεν προλαβαίνω να σχολιάσω λόγω εξόδου. Ελπίζω να το κάνουν οι φίλοι.
Ο προβληματισμός που εγείρεται σίγουρα είναι γόνιμος.
11/04 15:46  CANYON
5* Αγοραστε πραγματικα αλανιαρικα προιοντα απο την πραγματικα αλανιαρα πεινασμενη και πληγωμενη ελληνικη υπαιθρο...
Οι βοσκοι στα βουνα και στα λαγκαδια ξεπουλανε αμνοεριφια προς 4 ευρω το κιλο και τα χοντρα γουρουνια (χονδεμποροι σικ)θησαυριζουν...
11/04 15:47  PREMIUM
Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα διακρίνω πολλά χρηματιστηριακά...υπονοούμενα !

Όπως π.χ. οι λέξεις :

Ψωμί, αντικολλητικά Τηγάνια, Χημικά...κλπ, κλπ, κλπ... :-)

Αλλά προπάντων η λέξη : ΞΙΦΙΑΣ από...ΤΟΤΕ ! :-)
11/04 15:54  CANYON
Ξεχασα ο κουΚουλογλου μου καθεται στο λαιμο...
11/04 18:09  pol
Διάβασα προσεκτικά τους γνωστούς άγνωστους εχθρούς και σκέφτηκα το κάστρο προστασίας που λέγεται ό σ π ρ ι α.Ποια είναι η γνώμη σας;
Καλό Σαββατόβραδο!
11/04 18:40  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Τα καλά - ακόμη και ασήμαντα - νέα εις τον οίκον της e-νονάς κατ' αποκλειστικότηταν...
Μόλις μου διεβίβασε η Μ. τα σχόλια και βαθμολογία της (ομαδικής) εργασίας της εις το μάθημα "Στρατηγική Επιχειρήσεων".
Το εξώφυλλο υπάρχει εις τη 2η σελίδα αριστερά εδώ :
http://prometheus.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=16763&blid=28
Η εργασία αφορούσε εις τον Όμιλο "Περνώ - Ρικάρ" (ο οποίος από καιρού είναι ιδιοκτήτης και του Ούζου "Μίνι").
Μεταφέρω μικρό τμήμα των σχολίων του διδάσκοντος :
- Άριστη εργασία.
- Εξαιρετική επιμέλεια στη μορφή παρουσίασης, ποιότητα λόγου και επιχειρηματολογίας και σαφήνεια δόμησης της εργασίας.
- Συστηματική - χωρίς κανένα λάθος - χρήση των διδαχθέντων εργαλείων "στρατηγικής"...
- Τεκμηριώμένη και σαφής οικονομική ανάλυση του εξωτερικού οικονομικού περιβάλλοντος...
- Επακριβής ανάλυση της εσωτερικής οικονομικής κατάστασης...
- Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ για αυτή την ποιοτική εργασία...
- Σας βαθμολογώ με 17 / 20.

Η απάντηση του γράφοντος ήταν : "Μπράβο κοριτσάκι μου, αλλά ΜΟΝΟ 17 (*)..."

(*) Το "ΜΟΝΟ" είναι ένα μακροχρόνιο ανέκδοτο μεταξύ μας. Οι μη έχοντες / ουσες γνώση της βαθμολογίας "γαλλικού τύπου", ίσως εκπλάγούν. Θυμίζω αυτό το οποίο έχω γράψει για το - (μείον) 40 /20 του πρώτου προχείρου διαγωνίσματος ορθογραφίας - εις το Λύκειον πλησίον των Βερσαλλιών. ορθογραφίαν
11/04 19:35  PREMIUM
Τί έγινε ωρέ ;;;

Μέσα σε 10 ώρες μόλις 13 μηνύματα στα μπλόκια και αυτά μεταξύ..."συγγενών" και...φίλων ! :-)

Μήπως φταίει η...νηστεία και...εξασθενήσαμε ;-)
11/04 20:25  Goldmine
Γεια σας παιδιά!

Canyon, όποιος έχει τη δυνατότητα δεν το συζητάμε, η καλύτερη συνταγή είναι αυτή: απ΄την παραγωγή στην κατανάλωση. Την ακολουθώ.

Ντισκ, τα Σαββατόβραδα συνήθως δεν έχει κίνηση η γειτονιά. Και άκου: να δηλώνεις στο εξής πως τα μηνύματά σου δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση μετοχών του ΤΟΤΕ:-)

Πολ, ιδανική η Μ. Εβδομάδα για εφαρμογή της οδηγίας σου! Συμφωνώ και την υιοθετώ.

Τριαντάφυλλε,μας χαροποίησες με τις επιδόσεις της Μυρσίνης. Η αξιολόγηση των Γάλλων ενδελεχής!

Να διακρίνεται σ΄ όλη της τη ζωή σε ήθος, γνώσεις και χαρακτήρα!

Ά ρ ι σ τ α κι από την e-nona!

Και σε σας τους καλούς γονείς να δίνει πολλές χαρές και ικανοποίηση.
11/04 20:40  PREMIUM
Εεεεε καλά...ΤΟΤΕ φιλινάδα...

Τα γενέθλιά μου θα τα κάνω στο...φόρουμ απόψε τα...μεσάνυχτα ! :-)
11/04 20:43  cormorano
Καλησπέρα !

Κατάλαβα...
Να γιατί βλέπω ακόμη ανθρώπους 90 και + χρονών χωρίς να έχουν πάρει ακόμη μια ασπιρίνη στη ζωή τους. !
Χορταράκια του βουνού, όσπρια από τα ίδια τους τα χέρια χωρίς φυτοφάρμακα, σαλιγκάρια του βουνού, κρέας μόνο ντόπιο (τις περισσότερες φορές δικό τους), ψωμί καλοζυμωμένο και ψημένο σε παραδοσιακούς φούρνους, καθαρό ελαιόλαδο χωρίς χημικά συστατικά στο φαγητό και πάνω στο ψωμί αντί για βούτυρο και όλα τα άλλα παραγωγής τους!
Με λίγα λόγια ήξεραν τι έτρωγαν.
Το κακό είναι ότι νόμιζαν ότι κακοπερνούσαν !
Που να ήξεραν...
11/04 20:46  Goldmine
Όσα αναφέρεις κορμοράνο επιβεβαιώνουν πως δίκαια η κρητική, μεσογειακή κουζίνα, διεθνώς, θεωρείται η καλύτερη.
11/04 20:51  Goldmine
Τούρτα Ντισκ;
Ν Α Τ Α Ε Κ Α Τ Ο Σ Τ Η Σ Ε Ι Σ!
Σου αφιερώνω το σχετικό άρθρο του zeus στο blog ΓΝΩΣΗ περί μακροζωίας:
http://zeuspower.capitalblogs.gr/listArticles.asp
11/04 20:52  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Θα σταθώ - ανεξαρτήτως χαράς και υπερηφάνειας, γαλλικής ("αυστηρής") παράδοσης βαθμολογίας κλπ. - μόνο στη διατύπωση : "σας ευχαριστώ για αυτή την ποιοτική εργασία".
Ο γράφων δηλώνει στους Σπουδαστές του : "Στις εξετάσεις ο Διδάσκων πρωτίστως αξιολογείται και δευτερευόντως ο/η εξεταζόμενος".
Μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας είναι αποδέκτης αντιρρήσεων, έως και ακραίων ενστάσεων...
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου ο Σπουδαστής /ρια προσέρχεται μόνο και μόνο για να δηλώσει : "Σας ευχαριστώ για τον (καλό) βαθμό μου".
Είναι από τις ευτυχέστερες στιγμές της (γενικώς "πικρής") εκπαιδευτικής διαδικασίας και μου δίδεται η ευκαιρία να απαντήσω : " Εγώ σε ευχαριστώ, που με δικαίωσες και μου έκανες την τιμή να σε "βαθμολογήσω" με αυτόν"...
11/04 21:06  Goldmine
Και ως γονιός και ως δάσκαλος, Τριαντάφυλλε, δικαιούσαι να χαίρεσαι, όταν η συνείδηση νιώθει αναπαυμένη και δικαιωμένη.
11/04 21:14  PREMIUM
Πατριώτ λένε :

Στο δάσκαλο και στο δικαστή δε λες "ευχαριστώ", γιατί έκανε το...καθήκον του !

Φιλινάδα...

Λέω να...προσκαλέσω - προκαλέσω και την Καπετάνισσα (evie) που είναι η...ειδικότητά της !

Αν δώσει σημεία ινερνετικής ζωής...! :-)
11/04 22:29  jerri
Καλό βράδυ στην καλή παρέα.
Όταν έσκασε η ιστορία με το Τσέρνομπιλ ήταν ήδη αργά. Εκείνο το Πάσχα φάγαμε αμνοερίφιο και χορταρικό ιδιαιτέρως ντοπαρισμένο. Τις επόμενες μέρες μάθαμε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σε περίπου 30 χρόνια. Μήπως είμαστε κοντά; Το καθημερινό καυσαέριο δε μας πειράζει; Το τσιγάρο φαντάζει πολύ αθώο (αν και φανατικός αντικαπνιστής) μπροστά σε αυτό που ρουφάμε καθημερινά...
11/04 22:30  jerri
Άντε μ' άνοιξες την όρεξη και θα το πάρω ιδιαιτέρως ορμονιασμένο το κατσικάκι...
11/04 22:32  jerri
Buon finesetimana!
11/04 22:40  Goldmine
Καλώστονε τον jerri μας!
Ευχαριστούμε, επίσης!
12/04 08:06  ΝίκοςΤ
Goldmine
Καλημέρα σας αγαπητή φίλη,καλή Κυριακή.Καλή μέρα να έχουν οι επισκέπτες της σελίδας σας.
12/04 11:16  σεβαστη
Kαλημέρα Goldmine,
το ρεπορταζ ανατριχιαστικό πως θα προστατευθούμε?τι επιπτώσεις θα έχει στην υγεία των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας?
Δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων, δεν αγοράζω προμαγειρεμένα φαγητά και επειδή το ψωμί του φούρνου μου φαίνεται πλαστικό ζυμώνω με τα χέρια μου πολλές φορές το μήνα.
Και άκου τώρα το φοβερο .
Ξαφνικά το ψωμί που προετοιμάζω με προζύμι άρχισε να "ανεβαινει"πολύ γρήγορα ψήνεται ωραία μοιάζει με εφτάζυμο .Επειδή δεν πιστευω ότι απέκτησα ξαφνικά μαγικά χέρια ,ψάχνω.Ολες οι μάρκες των αλεύρων που υπάρχουν στο super market γράφουν σε κάποιο σημείο της συσκευασίας τους."παράγεται απο σκληρό σίτο τύπου m" ή "από μαλακό σίτο τύπου m"
Ψάχνω τι σημαίνει αυτό.¨Ούτε στο Gogle
ούτε στη βικιπαιδια βρήκα κάτι.
Στον ελληνικό κώδικα τροφίμων και ποτών αναφέρεται προσθήκη γλουτένης ,που δεν είναι κακό,αλλα και ο,τιδήποτε άλλου που δεν θα είναι αλλεργιογόνο!
Μιθιδράτη δεν έλεγαν τον πέρση?
Καλή Κυριακή
12/04 11:40  Goldmine
Καλημέρα και καλή Κυριακή αγαπητέ Νίκο! Ευχαριστώ που περάσατε.

Αγαπητή μου Σεβαστή, αισιοδοξούμε όσο οι νοικοκυρές, όπως εσύ, παίρνουν την κατάστααση στα χέρια τους.
Κι εμείς στο σπίτι ζυμώνουμε απαραιτήτως. Τρώμε μόνο ζυμωτό. Στο σπίτι δεν μπαίνει αγοραστό ψωμί.
Υπάρχει και ο αρτοπαρασκευαστής. Καλός είναι, δίνει λύση ανάγκης και τον έχω από το 1990, όταν άρχισα να ασχολούμαι και με τις μετοχές...
Στα ΑΒ υπάρχει αλεύρι σε σακούλι υφασμάτινο από πετρόμυλο Κρήτης ή Λήμνου. Είναι σκληρό. Ολικής άλεσης. Μόνο που γίνεται πολύ μαύρο. Θέλει αραίωμα. Σκληρά είναι όσα άλευρα διατηρούν το σιμιγδάλι τους. Μαλακά είναι όσα τους έχει αφαιρεθεί. Τα σκληρά δεν φουσκώνουν πολύ. Συνήθως, για το ψωμί χρειάζεται ένα μείγμα σκληρού και μαλακού. Μερικές φορές τα άλευρα έχουν χημικά πρόσθετα και διογκωτικά - το πάθαμε κι εμείς - και ξεχειλίζει το ψωμί. Τότε δεν ξαναπαίρνω ίδιο. Επίσης, μπορείς να προμηθευτείς αλεύρι χύμα από φούρνο - αλλά είναι φτιαγμένο με πρόσθετα.

Εμείς προμηθευόμαστε, όταν εκδράμουμε, από σπίτι που βάζει τη σοδειά του από δική του καλλιέργεια που το αλέθουν οι ίδιοι σε μύλο.
Σου έδωσα μερικές ιδέες από την πείρα μας και όσο το ψάχνεις τόσο θα βρίσκεις κι άλλες... Χρόνια το ψάχνουμε κι εμείς.
Δεν είναι εύκολο. Μόνο αν βρεις άκρη σε κανένα χωριό.
12/04 12:16  σεβαστη
Χαιρομαι που "ομο ιδεατούμε" αλλά αυτό το "τύπου m" δεν μπορώ να το χωνέψω.
@Shade
DDT πασίγνωστο για την"αποτελεσματικότητα "
του.
Τα καινούρια εντομοκτόνα ξέρουμε τι περιέχουν?Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις