Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Πόσο πουλιέται το φιλί;
1959 αναγνώστες
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009
09:59

Όσα ξέρει η μετοχή μας δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος

 

 

         Τίτλος μιας μετοχής της εταιρείας «Τα μεταλλεία του Λαυρίου», έκδοσης 1905Μεταφέροντας στο χρηματιστηριακό γίγνεσθαι την παροιμιακή έκφραση «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος»  εύλογα κανείς θα μπορούσε  να αναρωτηθεί: 

−Ποιος  είναι σε θέση να  αποκαλύψει, καλύτερα από την ίδια τη μετοχή, τα μυστικά του χρηματιστηριακού παιχνιδιού για το πότε αγοράζει  το έξυπνο χρήμα, πώς μαζεύεται μια μετοχή, πώς γίνεται το «ξεφόρτωμα», πώς καταστρέφονται οι αδαείς και ευκολόπιστοι «παίκτες»;

Το σύνηθες, σαφώς, είναι να μιλούν για τις μετοχές οι επενδυτές. Πώς θα  φαινόταν, αλήθεια, το αντίστροφο; Να γίνει, δηλαδή, από το στόμα μιας μετοχής η αποκάλυψη για τα οδυνηρά της παθήματα, τα  στημένα παιχνίδια, τα σκάνδαλα, την απληστία, την κερδοσκοπία και  τις συμφορές των χαμένων επενδυτών - «παικτών»;

Την καινοτομία αυτή επιχείρησε  η πιο σκανδαλώδης μετοχή  στην ιστορία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, η πολύπαθη  Λαυριακή μετοχή, όταν απόκτησε  γλώσσα για να  μυήσει  τους ενδιαφερόμενους ως άλλη θεά Δήμητρα στα  άδυτα του ναού του χρήματος.

Φωνή της έδωσε η γραφίδα ενός εμπνευσμένου χρηματιστηριακού συγγραφέα, του αθηναιογράφου λογοτέχνη Άγγελου Βλάχου, βουλευτή και υπουργού, όπως και ο πατέρας του, στο μοναδικής χρηματιστηρικάς αξίας έργο του: Λαυριακής μετοχής Απομνημονεύματα, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Αθηναϊκόν Ημερολόγιον του 1874. Η εφημερίδα Εστία  το αναδημοσίευσε στις 11 Ιουνίου 1978.
     
Άγγελος ΒλάχοςΛ α υ ρ ί ο υ    ν τ ό ρ ο ς,     κ ρ α ν ί ο υ   τ ό π ο ς

Η παλιά Αθήνα και η μικρή Ελλάδα, από το 1873,  πριν  ιδρυθεί  χρηματιστήριο, συγκλονίστηκαν από το πρώτο σκάνδαλο των μετοχών του Λαυρίου. Το περίφημο Λαυρεωτικό ζήτημα συντάραξε όλη τη χώρα. Επιδημική φρενίτιδα κατέλαβε τον ενθουσιώδη λαό μας για γρήγορο και εύκολο πλουτισμό. 

Φούντωναν και οι φήμες πως με την εξαγορά της εταιρίας των  μεταλλείων  του Λαυρίου από τον Ανδρέα Συγγρό το Λαύριο θα γινόταν η νέα Καλιφόρνια. Όλοι διαγκωνίζονταν να αγοράσουν μετοχές Λαυρίου πουλώντας τα σπίτια τους, τα κτήματά τους και τα τιμαλφή τους. Καφενεία, μαγαζιά, λέσχες είχαν μετατραπεί σε πρόχειρα χρηματιστηριακά γραφεία, όπου από τα ξημερώματα ως το βράδυ διεξαγόταν η κερδοσκοπική κυβεία της αγοραπωλησίας των Λαυριόχαρτων.

Με τον καιρό, βέβαια, ματαιώθηκαν οι φρούδες  ελπίδες και αποκαλύφτηκε το μέγεθος της σκευωρίας που είχε στηθεί σε βάρος του βαλαντίου ανυποψίαστων  πολιτών  που υπήρξαν τα ατυχή και πολυπληθή θύματα της πρώτης μεγάλης προ-χρηματιστηριακής απάτης, η οποία  οδήγησε στην πτώχευση χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.

Ας κρυφακούσουμε τα διδακτικά, όσα διαμείβονταν στους δρόμους, στα σαλόνια και τις ταβέρνες, τότε που η κερδοσκοπική υστερία κατέλαβε τα πλήθη:


 

 

Μ ε τ ο χ έ ς    Λ α υ ρ ί ο υ   ε π ί   τ ο υ   π ι ε σ τ η ρ ί ο υ

Ασέληνη η νύχτα του 1874, περασμένα μεσάνυχτα  και  το τυπογραφείο της Ε λ λ η ν ι κ ή ς   Α ν ε ξ α ρ τ η σ ί α ς πλημμύριζε από ευάρεστες μυρουδιές  φρέσκιας μελάνης. Μόλις είχαν τυπωθεί χιλιάδες νέες μετοχές και στοιβαγμένες σε μια σκοτεινή αίθουσα για λίγες ώρες ανέμεναν μέχρι το πρωί την τύχη τους. 

Από τα χαράματα παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο έξω από το τυπογραφείο. «Πατείς με πατώ σε». Ακολούθησε η παταγώδης εισβολή ανθρώπων που σπρώχνονταν τόσο ώστε από την ορμητική πίεση έτριζε το γερασμένο πάτωμα. Φωνές εξαγριωμένες, παράπονα και  γογγυσμοί ακούγονταν από το πλήθος.

Άναρθρες και θυμωμένες κραυγές υψώνονταν κατηγορώντας το Διοικητικό Συμβούλιο του χρηματιστηρίου για άδικη διανομή των μετοχών. Τέλος πάντων, όταν άνοιξε η θύρα της αίθουσας και το πλήθος όρμησε μέσα δεν περιγράφεται η σκηνή της διανομής! 

Με φρίκη, θυμάται η Λαυριακή, πόσο κινδύνευσαν όλες τους ανάμεσα στα άπληστα χέρια που απλώνονταν από παντού. Ευτυχώς, η ίδια, μαζί με άλλες 499 αδελφές  μετοχές  Λαυρίου, περιήλθε στην κατοχή σοβαρού και μεγαλόσχημου κυρίου. 
Ας κρυφακούσουμε (διασκευασμένα και περιληπτικά) τα διδακτικά, όσα διαμείβονταν στους δρόμους στα σαλόνια και τις ταβέρνες, τότε που η κερδοσκοπική υστερία κατέλαβε τα πλήθη:

Η  κ υ ρ  ί α   τ ο υ   κ υ ρ ί ο υ

Όταν  ο κύριος έφτασε λαχανιασμένος στο σπίτι του, έπεσε στο ανάκλιντρο και μόλις που  κατόρθωσε να απαντήσει:
 − Πεντακόσιες,
στην ερώτηση της συζύγου του:
− Πόσες πήρες;
—Τόσες μόνο;
τον ρώτησε  με οξεία και πεισματική φωνή η κυρία, μία εύσωμη δέσποινα, που έμοιαζε με κινούμενο αυγό.
— Αχ αγάπη μου, έπρεπε να ήσουν εκεί, για να έβλεπες το κακό που γινόταν, απάντησε ο σύζυγος, με φωνή που μόλις έβγαινε.
— Καλέ, τι μου λες; Θα υψωθούν δηλαδή οι τιμές τους;
— Εννοείται. Τριάντα φράγκα άνοδο μου πρόσφεραν κιόλας, με το που βγήκα από την τράπεζα.

Ο διάλογός τους, που αντηχούσε σαν ωραία μουσική, διακόπηκε γρήγορα - διηγείται η μετοχή. Ξαφνικά είδε να χάσκει μπροστά της η πόρτα της νέας φυλακής της, δηλαδή το σιδερένιο χρηματοκιβώτιο του κυρίου. Τρόμος διέτρεξε τα χάρτινα μέλη της, όταν είδε ξαφνικά τη χοντρή σύζυγο του κυρίου να χαϊδεύει το αξύριστο μάγουλό του και την άκουσε να λέει με τη γλυκιά εκείνη φωνή, στην οποία οι γυναίκες διαθέτουν πτυχίο: 

−  Γιάνγκο μου, δε θα μου δώσεις και μένα μερικές απ΄ αυτές τις μετοχές;
Τι θα τις κάνεις ψυχή μου;
Τις θέλω, να δοκιμάσω κι εγώ την τύχη μου, πρόσθεσε κλαυθμυρίζοντας θωπευτικά «το κινούμενο αυγό».
—  Περίεργη όρεξη.
—  Σε παρακαλώ…
—  Πάρε λοιπόν. Πόσες θέλεις;
—  Δος μου πενήντα.
—  Έλα, πάρτες. 

Κι από την τσέπη του πρώτου της κατόχου, η Λαυριακή μετακόμισε στα τρυφερά και ολοστρόγγυλα χέρια της συζύγου του. Οι υπόλοιπες θάφτηκαν στο σκοτάδι του σιδερένιου χρηματοκιβωτίου του κυρίου.
 
 
 Ω ρ α ί α  η  θ α λ α μ η π ό λ ο ς ,   γ ό η ς  ο  α ρ ρ α β ω ν ι  α σ  τ ι κ ό ς

Την κυρία επισκέφτηκε η θαλαμηπόλος της, πολύ πιο όμορφη  από κείνη. Αφού ασχολήθηκε με τον καλλωπισμό της οικοδέσποινας κι ενώ ετοιμαζόταν να βγει από το δωμάτιο,  το πονηρό κι εξεταστικό της βλέμμα έπεσε πάνω στις μετοχές του Λαυρίου. Φαίνεται πως γνώριζε κι αυτή τον ντόρο που γινόταν γύρω από το όνομα των μετοχών ώστε έμεινε άφωνη και συνεσταλμένη να τις κοιτάζει για αρκετά δευτερόλεπτα.
— Τι κοιτάζεις Μαρία; τη ρώτησε η κυρία της, χαμογελώντας με αυταρέσκεια.
Αχ κυρία! Πόσες μετοχές! Να είχα κι εγώ μία η καημένη! ψιθύρισε κατακόκκινη η θαλαμηπόλος.
Τι θα την κάνεις εσύ τη μετοχή και μία μάλιστα;
Αχ κυρία, μία μετοχή είναι κάτι για μας τους μικρούς ανθρώπους! Με μία μετοχή κάνω την προίκα μου, συμπλήρωσε η υπηρέτρια.
Η κυρία ξέσπασε σε τρανταχτά γέλια και πιάνοντας τη μετοχή που διηγείται την ιστορία αυτή της  είπε:
Να, λοιπόν, πάρε μία και καλή τύχη!
Ευχαριστώ κυρία! κατόρθωσε μόλις να αρθρώσει από συγκίνηση και ικανοποίηση η  νεαρή και βγήκε με ασταθές αλλά γοργό βήμα από την αίθουσα, καταφιλώντας τη μετοχή που κρατούσε στα χέρια της! 

Π ό σ ο   π ο υ λ ι  έ  τ α ι   τ ο    φ ι λ ί...

Έτσι η  Λαυριακή μετοχή άλλαξε πάλι χέρια και για πολύ ώρα κλείστηκε στο μικρό δωμάτιο της ταλαίπωρης καμαριέρας, που την καμάρωνε σχεδόν με ερωτική έκσταση. 
Κι ενώ ετοιμαζόταν να την κλείσει σε ένα κουτί, όπου φύλαγε αποκόμματα περιοδικών και υφασμάτων, ανοίγει ξαφνικά η πόρτα και μπαίνει μέσα ένας ψηλός μυστακοφόρος δεκανέας.
Πως με τρόμαξες καημένε! ανέκραξε η κόρη περίτρομη, όχι τόσο για την απροσδόκητη επίσκεψη, όσο για το ότι ο κύριος την έπιασε επ΄ αυτοφώρω με τη μετοχή, την οποία ωστόσο πρόλαβε να ρίξει μέσα στο κουτί.
Και γιατί τρόμαξε το Μαριγάκι μας, ρώτησε εκείνος; Και σ΄ εκείνη την κασέλα τι ρίξαμε παρακαλώ;
Τίποτα... τίποτα... ένα γράμμα από την αδελφή μου. - Από την αδελφή σου;
Για να δω...
Κι ενώ πλησίαζε ο δεκανέας στο κουτί, η κομψή θαλαμηπόλος όρμησε και πρόλαβε να καθίσει πάνω σε αυτό.
Μαρία με κοροϊδεύεις, φώναξε ο δεκανέας κι ετοιμάστηκε να φύγει παρεξηγημένος.
Τι δηλαδή φεύγεις; ψέλλισε η κόρη, που ένιωσε να εγκαταλείπεται, όπως η Καλυψώ από τον Οδυσσέα.
−  Στάσου, στάσου, λοιπόν! Και ανοίγοντας το κιβώτιο -τι να κάνει- του έδειξε το μυστικό της.
Ω! φώναξε εκείνος, με μελωδική φωνή και μειδίαμα γόη. Έχουμε και μετοχές βλέπω;
Μου τη χάρισε η κυρία μου σήμερα.
Κι εσύ  βέβαια…θα τη χαρίσεις στο Δημητράκη σου...
Οι αντιρρήσεις της κόρης, εύκολα ξεπεράστηκαν εν μέσω φιλημάτων, θωπειών και υποσχέσεων, με αποτέλεσμα τη μεταβίβαση της μετοχής στα χέρια του δεκανέα. Έτσι, από τους παλμούς της καρδιάς του πρώτου κατόχου, την ευωδιαστή ατμόσφαιρα του δωματίου της κυρίας και τα φιλήματα της θαλαμηπόλου βρέθηκε τσαλακωμένη και λιπόθυμη μέσα στην αναξυρίδα του νέου κυρίου μαζί με τρίμματα καπνού, τσιγαρόχαρτα και δυσάρεστες οσμές…
 
-------------------------------------------------------------------------------------

*  Πηγή: Λαυριακής μετοχής απομνημονεύματα, Άπαντα Άγγελου Βλάχου, Εθνική Βιβλιοθήκη 

* Την επόμενη Παρασκευή ακολουθεί  η δεύτερη συνέχεια  (επί συνόλου τεσσάρων), με τον τίτλο:  « Το παρελθόν ως παρόν», που περιλαμβάνει δύο ενότητες:

α. Η Λαυριακή μετοχή,  μήλον της έριδος στα καπηλειά

β. Πρακτική του μαζέματος μετοχών από το έξυπνο χρήμα

 

                 Διακόσμηση οροφής σε αίθουσα του μεγάρου Σερπιέρι. Παριστάνεται η Λαυρεωτική
                           να σκορπίζει μεταλλεύματα που μαζεύουν μικροί φτερωτοί άγγελοι.
                     Σερπιέρι: Ιταλός και σκληρός ιδιοκτήτης των μεταλλείων Λαυρίου. Το κτήριο της
                       Αγροτικής Τράπεζας απέναντι από την Ακαδημία Αθηνών ήταν το σπίτι του.

                                          www.capital.gr/history_of_xaa/Default.aspx * Συμπληρωματικά  στοιχεία για το θέμα θα βρείτε στο λεύκωμα Αγώνας Ευθύνης, Σωματείον Χρηματιστηρίου Αθηνών.


Καλό Σαββατοκύριακο φίλες και φίλοι μου 

και για όσους υιοθετούν τη γιορτή αλλά και για μας τους άλλους

ο έρωτας να έχει γιορτινή θέση κάθε μέρα

 στην καρδιά και τη ζωή μας!

Έχουμε μια ακόμα ευκαιρία

να νιώσουμε και να ζήσουμε μια ξεχωριστή μέρα!

Κάντε την όσο πιο όμορφη γίνεται για σας και τον αγαπημένο-η σας!

Το μπλογκ δικό σας σήμερα για να γράψετε ευχές,

να αφιερώσετε τραγούδια, να επικοινωνήσετε

να χαρείτε, γιατί όχι και να ερωτευτείτε.

Να περνάτε όμορφα!

goldmine 

 

 

 

 

Σχόλια

14/02 10:23  groyma stella
Καλημερα Goldmine. Σημερα ολοι γιορταζουμε γιατι ειμαστε ερωτευμενοι με την ιδια την ΖΩΗ.
Χρονια πολλα σε ολους μας.
14/02 10:49  pol
Καλημέρα και χρόνια πολλά στους-στις βελοερωτοπληγέντες!

Αλήθεια,ποιος να είναι ο σημερινός χρηματιστηριακός Σερπιέρι;
Πάντα διδακτική οικοδέσποινα!
14/02 11:18  geokalp
λοιπόν όταν είδα το τίτλο σκέφτηκα ότι θα αναφερόσουν στο φιλί του Κλιμτ!
κι αυτά όμως άψογα!

καλό ΣΚ

14/02 11:18  shade
Καλημέρα
5*
Τώρα τρέχω, θα σχολιάσω τα υπέροχά σου μετά.
Να είστε όλοι καλά.
14/02 11:40  Nantia42
Kαλημερα !

Δεν πιστευω σ αυτες τις γιορτες , αλλα το τραγουδι που ακουω πινοντας τον πρωινο καφε , το αφιερωνω .

http://www.youtube.com/watch?v=J6cR5v2TI9g
14/02 12:23  cormorano
Καλημέρα σε όλους !

Γιορτή σήμερα...
Ας αφιερώσουμε λοιπόν κάτι σε όλους και όλες τους φίλους του Blog !

Αφιερώστε την με τη σειρά σας όπου αγαπάτε !

Άκου με ήντα σ’αγαπώ:
με τη καρδιά, τη σκέψη,
με τη ψυχή, με τ’όνειρο
που σ’’εχει ζωντανέψει !

ήντα = τι
14/02 12:24  koufeto:-)
6:-* και απο εμενα για ολα αυτα τα υπεροχα θεματα που μας ενημερωνεις;-)
14/02 13:20  gerodimos
Καλησπέρα, να είσαι καλά Εύα να σε διαβάζουμε.
14/02 16:18  cormorano
Καλησπέρα σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους φίλους !

Γιατί οι Καλημέρες, οι Καλησπέρες κτλ. δεν πληρώνονται... δε έχουν αξία, είναι χωρίς τιμή ή αν θέλετε με τη τιμή που τους δίνει εκείνος που την προσφέρει.

Το ίδιο ισχύει (πιστεύω) και για αυτόν που την εισπράττει !

Βέβαια όλα τα παραπάνω εξαρτιούνται από το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου !
14/02 16:31  cormorano
Και 2 ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ... τραγουδάκια !

ΠΑΝΤΑ πολύ ωραία ή φωνή της κοπέλας ΤΟΤΕ... !

http://www.youtube.com/watch?v=ugdNY2lvfog&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=vKcwnU976ZQ&feature=related

14/02 16:32  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"Το κατιτίς" μου για την οικοδέσποινα και τη μπλογκογειτονιά :
http://www.ltp.ntua.gr/
14/02 19:25  PREMIUM

Ευχαριστούμε φιλινάδα !

Πατριώτ ΠΑΝΤΑ κάτι μένει...

Άφησες πίσω σου ένα κάτι,
κάτι από 'σένα που αγαπούσα,
κάτι που έγινε σκιά μου,
παράπονο και δάκρυά μου,
σκέψη πικρή.

Είναι το κάτι που μένει
όταν μι' αγάπη πεθαίνει νωρίς,
είναι το κάτι που δένει
αυτούς που ζουν χωρισμένοι, θαρρείς.( χ2 )

Τώρα θα ζω μ' αυτό το κάτι,
κάτι απ' τα μάτια που κοιτούσα,
κάτι απ' τα χείλη που φιλούσα,
από το χέρι που κρατούσα
να μ' οδηγεί.

Είναι το κάτι που μένει
όταν μι' αγάπη πεθαίνει νωρίς,
είναι το κάτι που δένει
αυτούς που ζουν χωρισμένοι, θαρρείς.( χ3 )

14/02 19:38  albatrus
την καλησπέρα μου σε ΟΛΟΥΣ!

http://albatrus-on-air.blogspot.com

για τα φιλαράκια.
14/02 20:06  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Σκέπτομαι πλέον να γράψω και αναρτήσω ένα "άρθρο φωτιά" σχετικό με τη μπλογκογειτονιά μας.
Θα βασίζεται - μεταξύ άλλων κλασσικών αναφορών - εις την "Αισθηματική Εκπαίδευση" του Γουσταύου Φλωβέρ, το " Κόκκινο καί Μαύρο" του Στεντάλ (nick του Ερρίκου Μπέϋλ) και "Καίσαρ Κασκαμπέλ" του Βίκτωρος Ουγκώ.
Μη προτρέχετε να προεξοφλήσετε "συνδέσεις με πρόσωπα" !
Προκειται (θα...) περί "υπερβατικού" και "μεταβλοκιακού" αριστουργήματος...
14/02 20:18  cell
Αγαπητή Goldmine,
Χάθηκε η μαρτυρία των μυστικών του xρηματιστηριακού παιγνιδιού,
το χρώμα ,η μυρωδιά, η αίσθηση του…χαρτιού!
Απομείναντα μνημεία ,οι «ταπετσαρίες» των ατυχησάντων …
Ελέω Σ.Α.Τ τα χάσαμε τα «κορμιά» πατριώτ…
Όσα ξέρουν τα CD τους, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος…

14/02 20:22  PREMIUM

:-)

Αν κρίνω από την...κορμοστασιά μας με τις ποικίλες ιδιαιτερότητες και τις ποικίλες όσες..."άλλες", εσού εμού του Αποστόλου κλπ, κλπ...πατριώτ...τύφλα νάχουν οι :

http://www.youtube.com/watch?v=6uYKj984fqs

στη φύλαξη..."Θερμοπύλων" ! :-)

Καλό βράδυ στην παρέα ΠΑΝΤΑ με χαμόγελο !

14/02 20:35  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μη μου τα κάνεις αυτά πατριωτ' και δεν έχω τις τεχνικές δεξιότητες να ανεβάσω την ηχογράφηση στο Αμφιθέατρο της "Σίνα", της χορωδίας του "Lycee Franco-Hellenique".
<Αυτό> και το <ναοί- ναοί..> με την Μ. "πρώτη" άλτο της χορωδίας.
Μουσκεύει το πληκτρολόγιο και έχω ακόμη πολλή δουλειά...
14/02 20:44  PREMIUM

Το ΕΛΛΗΝΟαμερικάνικο τη νίκησε τη...Λεόντειο φίλε και πατριώτ χωρίς να...μουσκέψουν καθόλου τα...χέρια τους ! :-)
14/02 21:24  evie
το 14 5* :-) Καλησπέρα στο πιο όμορφο blog! Συγνώμη που δεν μπήκα νωρίτερα, ετοίμαζα κι εγώ το δικό μου ποστ που ήταν αρκετά πολύπλοκο, Εύα, εσύ ξέρεις τον κόπο που απαιτεί η δημιουργία του!
Χρόνια πολλά γιά σήμερα!
14/02 22:17  ...................
Αν και δεν πιστευω σε αυτα...
Την καλησπερα μου και τα χρονια μου πολλα στην παρεα, στις βαλεντινες,και στους βαλεντινους!
15/02 09:53  shade
Καλημέρα Εύα.
Λίγο πικρή η ιστορία της μετοχής που μας έγραψες.
Πόσο ευάλωτους μας κάνει ο έρωτας εμάς τους ανθρώπους!
Εκεί τελειώνει η ιστορία ή έχει αίσιον τέλος και δεν χωρούσε στο άρθρο?
15/02 10:24  PREMIUM

Καλημέρα να σας πω και για τη δικιά μου..."μετοχή" ;-)

Την πήρα νέα και ωραία !

Έριξα δυο "ορόφους" πάνω από το "πατρικό" της !

Κάναμε και δυο..."παιδιά" που πάνε καλά !

Και μάλλον θα την...πουλήσω αν θα πάνε καλά ΚΑΙ τα..."εγγόνια" ! :-)

ΥΓ. Σε δύσκολες χρηματιστηριακές συγκυρίες δεν ποστάρουν φιλινάδα απαισιόδοξες ερωτικές ιστορίες και δη την ημέρα των..."ερωτευμένων" ! :-)
15/02 13:14  cormorano
Μια Καλημέρα από ψηλά σε όλους !

Κρύο σήμερα εδώ ψηλά που πετώ... :-)


15/02 13:17  jerri
Την καλημέρα μου με τα 5* μου
15/02 18:24  cormorano
τέτοιες μετοχές είναι να χαίρεται κάποιος να τις ακούει και να τις βλέπει να "γράφουν" στα Ταμπλό...

http://www.youtube.com/watch?v=xITBu6NPJEQ&feature=related

16/02 10:42  cormorano
Καλημέρα σε όλους και Καλή εβδομάδα !
16/02 10:57  Goldmine
Kαλημέρα και καλή βδομάδα φίλοι μου!

Μόλις μπόρεσα να έχω μια σύντομη επικοινωνία μαζί σας

Δεν σας αγνόησα και ευχαριστώ πολύ για τις επισκέψεις σας!

Συγχωρήστε μου την έλλειψη απαντήσεων στα σχόλιά σας.

Βρίσκομαι εκτός και θα ανταποκριθώ επιστρέφοντας.

Σας εύχομαι καλό πρωινό Δευτέρας, με ευχάριστη διάθεση και πολλές εκπλήξεις, ακόμα και στο ταμπλό, που να νοστιμίζουν την καθημερινότητα!16/02 11:02  cormorano
Βρε βρε η Χρυσοδέσποινα !

Δωράκια να μας φέρεις ! Μη τα ξεχάσεις ! :-)
16/02 17:43  cormorano
Καλησπέρα !

και όπως πάντα ένα όμορφο και ωραίο... ! :-)

http://www.youtube.com/watch?v=kmx4YIIbPrk&feature=related16/02 18:09  cormorano
Και αυτό... για όσους έζησαν και αγάπησαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΑ και ΑΞΕΧΑΣΤΑ κομμάτια ! ! !

http://www.youtube.com/watch?v=cG0qv9s0VNo

16/02 19:44  ...................
Καλησπερα!
16/02 21:19  cormorano
Επισκέψεις βλέπω... :-)

Για να δούμε αν αρέσει...

http://www.youtube.com/watch?v=hsQQWKy9dmw&feature=related
16/02 21:41  ΝίκοςΤ
Goldmine,annita,cormorano
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι.Ας ξεχάσουμε την σημερινή αποφράδα μέρα για το ΧΑΑ. Να είστε καλά.
17/02 10:22  cormorano
Καλημέρα και Καλή υπομονή !

Και μη ξεχνάτε κρατάμε ΓΕΡΑ... ! :-)
17/02 10:26  koufeto:-)
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ!:-)
G O L D M I N E !


http://www.youtube.com/watch?v=riePHgAeIKw&feature=related
17/02 12:47  Goldmine
Στέλνω μια ζεστή καλημέρα, στα πεταχτά, στους καλούς φίλους της γειτονιάς και στους πρωινούς επισκέπτες - εκτός έδρας ευρισκόμενη ακόμη.
Τι άλλο να πει κανείς μια ακόμη δύσκολη μέρα όπως η σημερινή στο Χ.Α;
Καλό κουράγιο, υγεία και καλά κουμάντα στα νοικοκυριά στα οικονομικά και στις οικογένειες όλων μας!
Θα τα πούμε σύντομα.
17/02 22:32  cormorano
Μια Καλησπέρα σε όλη τη μπλογκογειτονιά !

18/02 00:59  cormorano
DJ -3,79% ;;;

Τώρα το βλέπω ! Άλλα κόκκινα λιβάδια πάλι αύριο μου φαίνεται...
18/02 01:22  Goldmine
Κορμοράνο άρτι αφιχθείσα κι εγώ σε βρίσκω να ξενυχτάς με δυσάρεστα νέα...
Ας ξημερωθούμε με το καλό και οψόμεθα...
Η Μέργκελ -άκουσα να λέει- πως πρέπει να αυτονομηθούν οι οικονομίες των κρατών.
Έχουν να δουν ακόμη τα μάτια μας πολλές και απίθανες εξελίξεις.
Ας ξεκουραστούμε για απόψε. Καλό ξημέρωμα!
18/02 01:38  cormorano
Καλώς την ! Καλησπέρα Χρυσοδέσποινα !

Από τη μια οι εκθέσεις... από τη άλλη η Αμέρικα και ο ένας και ο άλλος Ε’ εύκολο είναι να βρουν ηρεμία τα Χρηματιστήρια ;

Για να δούμε αύριο...

Καλό ξημέρωμα και από εμένα !
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις