Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Μεταξύ γυναικών
2521 αναγνώστες
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008
20:34

  

Οι καλές, χριστουγεννιάτικες συνταγές είναι για τις νοικοκυρές αυτές τις μέρες ένα ακόμη κομμάτι για τη  συμπλήρωση του παζλ των γιορτών. 

Λίγες είμαστε οι γυναίκες εδώ, για μετοχές δεν πολυμιλάμε τώρα,  επιτρέψτε μας την παρεκτροπή:-)
 
Τη συνταγή για δίπλες, αφού την ζήτησε το κουφετάκι και την περιμένουν η evie και  το periscopio την ανεβάζω απόψε.
 
Όσο για τους άνδρες που δεν αντέξατε στον πειρασμό....και ανοίξατε το ποστ, μπορείτε να την  προωθήσετε στις γυναίκες της ζωής σας, αν τις ενδιαφέρει (μητέρα, σύζυγο, φίλη, κόρη και όχι μόνο)... Δεν έχετε να χάσετε. Θα ησυχάσετε από την γκρίνια… για τρεις ώρες τουλάχιστον, όσο θάναι  απασχολημένες:-)
 
Είναι από τις καλύτερες δίπλες που έχω δοκιμάσει και τη συνταγή μου έδωσε μια γνωστή μου, η Λεμονιά. Νάναι καλά!
  

ΔΙΠΛΕΣ

 
ΥΛΙΚΑ:

(Όλα σε θερμοκρασία δωματίου)

10 αυγά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
ελάχιστο αλάτι
2 κουταλιές λάδι
½ ποτηράκι του κρασιού ούζο
αλεύρι ( μισό-μισό  φαρίνα και "για όλες τις χρήσεις" όσο πάρει, ανακατεμένο καλά).
Να γίνει λίγο σφιχτό το ζυμάρι.
 
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι μέλι
2 ½ ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνι ( τις κάνει πιο τραγανές και ελαφρές).

Σημ.:Προτιμότερο φυσικά είναι το αγνό ελαιόλαδο, όπως σωστά προτείνει

ο φίλος canyon στα σχόλια αλλά δεν το έχω

 δοκιμάσει στη συνταγή αυτή ( με δική σας ευθύνη ναι).

Άλλωστε εγώ αραβοσιτέλαιο μια φορά το χρόνο χρησιμοποιώ, μόνο στις δίπλες. 

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Zυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά.

Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί»,για μισή ώρα περίπου, σκεπασμένη καλά.

Στήνουμε τη μηχανή για ζυμαρικά στο τραπέζι και περνάμε μία - μία τις δίπλες σε λωρίδες.

Πρώτα στο Νο 3 μετά στο 7 και μετά στο 10. (Αυτό είναι λίγο βασανιστικό αλλά αξίζει τον κόπο).

Καίμε το λάδι και τις ρίχνουμε μία - μία.

Τις γυρίζουμε μέσα στο λάδι με δύο πιρούνια για να γίνουν στρογγυλές σαν τριαντάφυλλο

(αυτό θέλει λίγη τέχνη αλλά αρκεί η προσπάθεια).

Ή για πιο εύκολα, πριν τις ρίξουμε, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι κοφτερό σε τρεις μεριές.

Προσέχουμε να μην κοκκινίσουν. Γίνονται γρήγορα.
 
Τις αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέσα σε τρυπητό σουρωτήρι.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει βράση τις βουτάμε πάλι μία - μία

 στιγμιαία στο σιρόπι και τις βγάζουμε. ( ‘Ισα - ίσα ένα τσακ-τσάκ:-).

Τις πασπαλίζουμε με κανέλα και μπόλικο χοντροτριμμένο καρύδι

και τις αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Όταν δοκιμάσετε θα με θυμηθείτε!

Καλή επιτυχία!

* Αν δεν υπάρχει μηχανή, ανοίγουμε φύλλο με πλάστη στο χέρι.

 

Όποιος έχει την καλοσύνη να μας αφιερώσει ένα τραγούδι

 θα το δει εδώ να παίζει....

Sweetmine

Oi αφιερώσεις ήρθαν, άμεσα από τους φίλους freeagle και κορμοράνο....

              

 

 

Σχόλια

16/12 20:44  freeagle
… αν και φανατικός κρεμανταλάς εργένης … δεν μπορώ να μη νοσταλγήσω τις μέρες που η μάνα μου ετοιμαζόταν για τα Χριστούγεννα ..

http://www.youtube.com/watch?v=GRzsllh8Z9Q
16/12 20:52  evie
Τέλεια! μπράβο Goldmine! To γλυκό άρωμα της κανέλας σίγουρα θα φέρει θαλπωρή στα σπίτια όσων δοκιμάσουν να τις φτιάξουν. Ίσως και λίγο ξύσμα από πορτοκάλι στη ζύμη, να ενισχύσει τη γεύση τους. Καλές γιορτές να έχουμε.
16/12 20:53  shade
Καλησπέρα Goldmine
Οι άντρες της ζωής μου ενθουσιάστηκαν.
Γιά τραγούδι δεν τα καταφέρνω γλυκιά μου.
16/12 20:56  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
<Τις γυρίζουμε μέσα στο λάδι με δύο πιρούνια για να γίνουν στρογγυλές σαν τριαντάφυλλο (αυτό θέλει λίγη τέχνη αλλά αρκεί η προσπάθεια).>

Α, φιλενάδα χρειάζεται πολύ μεγάλη τέχνη και προσπάθεια για να δημιουργήσεις "κάτι σαν τον Τριαντάφυλλο"...
Με γλυκά - ως γνωστόν - δεν ασχολούμαι. Είναι άλλη "ειδικότητα", μετεβίβασα τη συνταγή εις την κα. Νάσια...
Επεξεργάζομαι όμως κάποια "τσαχπίνικη" συνταγή μαγειρικής να προσφέρω και εφέτος...ίσως και δύο...
16/12 20:56  Goldmine
O πρώτος αψηφήσας το γυναικείο απόρρητο μας ήλθε και με καλό δώρο, μάλιστα...τραγούδι της Χαρούλας .
Κορίτσια τι κάνουμε το κρατάμε;
Δηλώνει και εργένης:-)
ΝΑΙ ΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ! φώναξαν όλες τους:-)

16/12 21:01  Goldmine
Βρε βρε... γλυκά θέλει η κοινότητα και μεις γράφουμε αμπελοφιλοσοφίες.
Το βρήκαμε το κουμπί!
Δεύτερος παραπτωματίας!
Είδε για τριαντάφυλλο και νόμιζε πώς τον φωνάξαμε:-)
Κορίτσια τον κρατάμε ή τον στέλνουμε στην κυρία Νάσια:-)
Τον κρατάμε...γιατί μας έυαξε ωραίες συνταγές...φώναξαν όλες!
16/12 21:07  Goldmine
Kορίτσια μη φεύγετε να δείτε πόσοι παραπτωματίες θα εμφανιστούν απόψε:-)
Εvie ωραία! Άντε περιμένουμε και τα δικά σου μυστικά εκ πατρός και μητρός:-)
Να δεις πώς ενθουσιάζονται οι παραπτωματίες:-)
Αγαπητή μου Shade το να ενθουσιάζεις τους άνδρες σου δεν είναι και μικρό πράγμα:-) Χαίρομαι που συμβάλλω σ΄ αυτό...
16/12 21:23  cormorano
Καλησπέρα !

Βλέπω εδώ δεν χωράμε εμείς... ! :-)

Ταιριάζει μου φαίνεται με το άρθρο...

http://www.youtube.com/watch?v=x43guk3aRQ4

16/12 21:37  haros
οποιος τολμησει να πατησει ποδαρι σε αυτο το αρθρο,του κοψα τα ποδια...πισω ωρε και σας εφαγα...
16/12 21:39  CANYON
5*...
16/12 21:39  haros
...οποιος ανδρας εννοω...
16/12 21:41  Goldmine
Ορίστε και δωρεάν περιφρούρηση του γυναικωνίτη και από ποιον παρακαλώ:-)
Κορίτσια τι κάνουμε τον κρατάμε;
Τον κρατάμε τον κρατάμε φώναξαν όλες:-)
Ας κάνουμε κι αλλιώς...Κοτάμε:-)
16/12 21:45  Goldmine
Κορμοράνε, δήθεν δεν χωράμε αλλά το ανοίξαμε το αρθράκι... Λοιπόν σε κρατάμε και σένα αναγκαστικά άνευ ψηφοφορίας γιατί φέρνεις ωραίο δώρο!
16/12 21:46  Usοund
Mπήκα γιά να έχετε και κάποιον να διώξετε.
16/12 21:48  Goldmine
Εσένα να διώξουμε:-) ΄
Έναν καρδιοκατακτητή έχει η κοινότητα... Τώρα να δεις πώς θα τρέξουν όλες..
Δεν τις ρωτώ καθόλου γιατί θα διώξουν εμένα:-)
16/12 21:49  haros
γιουσαουνη,ειμαι απεξω και εμποδιζω τα στιφη των προδοτων που θελουν να μπουν μεσα,για να παρουν συνταγες...,βοηθα και συ,ξεφτυλιστηκαμε τελειως,σε λιγο θα μου ζητουν στο μπλογκ και τροπο πλεξιματος καλτσων οι κιοτηδες...mc,σε βλεπω,μην ετοιμαζεσαι να μπεις,θα σου κρεμασω κουδουνια...
16/12 21:50  Goldmine
Τι να τον κάνω το Λαζόπουλο...(με φωνάζει η παρέα να τον δούμε...) που γελάω
με σας:-) Χάρε κράτα γερά !
16/12 21:53  Usοund
Τι λε ρε Χάρε? Έχουμε τόσους ντινγκιντάγκες στη γειτονιά?
16/12 22:09  periscopio
Α! εσείς είστε πολύ γρήγορη !
Λοιπόν θα το τολμήσω...
Βέβαια, αφού αγοράσω πρώτα τη μηχανή ζυμαρικών. Γιατί ο πλάστης είναι πολύ μπελαλίδικο σπόρ και θέλει εμπειρία.
Η μητέρα μου έβαζε ξύσμα πορτοκαλιού στο τριμμένο καρύδι.

Ευχαριστώ πολύ πολύ και λέω να καλέσουμε τους άντρες σ΄ενα δείπνο που θα μαγειρέψουν αυτοί. Ο καθε ένας την αγαπημένη του συνταγή. Και μείς θα βάλουμε αστεράκια.
Είναι μερακλήδες όσοι ασχολούνται.
Τί λέτε ???

Θα σας αφήσω. Έχω την εβδομαδιαία έξοδο με την κόρη. Καλή συνέχεια.


16/12 22:10  Goldmine
Δειλά δειλά και ο canyon:-) Τόσο διακριτικός που διέλαθε της προσοχής μου! Τον κρατάμε!
Τελικά πιο πολλοί άνδρες θα φτιάξουν δίπλες; Τι στο καλό:-)
16/12 22:13  Goldmine
Όλες οι προτάσεις σου φυσικά δεκτές αγαπητή periscopio.
Μπορείς να το οργανώσεις αν θες ως οικοδέσποινα και να το ανεβάσουμε εδώ. Δικό σου το βήμα.
Καλή έξοδο με την κόρη! Είναι γλυκιά σαν τη μαμά;-)
16/12 22:20  Usοund
Μπα, η μαμά είναι καλύτερη!
16/12 22:25  mc
Usound, ξεχνάς την σχετικότητα.
5* και άλλα 5* από τον Χάρο που σίγουρα τα ξέχασε!
16/12 22:27  Usοund
Εσύ τώρα γιατί πενταστέρωσες? Αφού σ αρέσουν οι λουκουμάδες.
16/12 22:30  mc
Και οι δίπλες καλές είναι.
16/12 22:32  Usοund
mc, πως το κόβεις το παρόν μπλογκ? Είσαι να το κάνουμε μπάχαλο?
16/12 22:50  Goldmine
Με το χάρο φύλακα δεν υπάρχει θέμα:-)
Μια στιγμή να υποδεχτώ το mister mc με το δεκάστερο! Όλες οι δίπλες δικές σου φίλτατε απ΄ τα παλιά...
16/12 22:51  NEWYORKER
Για φαντασου..φιλεναδα.. να τρως την ιδια διπλα ... απο γυναικα ...και την γκομενα ...
ελεοσσσσσσσσσσσς!
16/12 22:56  Goldmine
Εξαρτάται... πού θα προωθήσετε τη συνταγή:-)
16/12 23:00  Nantia42
Αγαπητη Goldmine ,

στα γλυκα δεν τα καταφερνω, οποτε η συνταγη θα παει στη μαμα !

http://www.youtube.com/watch?v=q945mei3hBE
16/12 23:02  Usοund
Ωχ, πλάκωσε κι η παντογνώστρια του βραστού αβγού.Έχω τη χολή μου. Χαίρετε!
16/12 23:02  CANYON
Εχω σοβαρη ενσταση για το αραβοσιτελαιο,
μια δοκιμη με εξτρα παρθενο ελαιολαδο θα σας πεισει...
16/12 23:03  NEWYORKER
Το αποτελεσμα το ιδιο θα ειναι...
φαε την ..διπλα που μου ζητησεσ..η γυναικα
μωρο μου .. δοκιμασε την διπλα..η γκομενα
πες μου τωρα ,γιατι μπουχτησα ηδη ...
16/12 23:03  Nantia42
Τη χολη ?
Βγαλτην ! χαχαχα!
16/12 23:08  Usοund
Φαντάσου να την έχεις γυναίκα. Να σου μαγειρεύει και να σου δίνει συμβουλές για μετοχές.Απόγνωση...
16/12 23:10  Nantia42
Θες να κανεις " καλοκαιρινο " το πιο γλυκο blog ?
xaxaxaxa!
16/12 23:12  Usοund
Ε, όχι και γλυκό! Το βήμα του νεκραναστημένου Τσελεμεντέ.
Το ζορίζω, τώρα!
16/12 23:14  Nantia42
Καλα σε λεει η evie : ανακατωσουρη !
16/12 23:16  elenitsa 1
Αντε,αφου μιλατε για νεκραναστημενους,να'μαι κι εγω.Θα προτεινω συνταγη,αλλα η ευθυνη δικη σας.
16/12 23:18  Usοund
Ξαναρώτα την οικοδέσποινα. Να κάτσω η να φύγω? Θα τόχει μετανοιώσει.
16/12 23:19  Usοund
Ωχ! Φεύγω μόνος μου.
16/12 23:19  Goldmine
Καλή μου Νάντια ο στόχος επιτεύχθηκε. Επιστρατεύτηκαν όλες. Μάνες, γυναίκες, κόρες, φίλες στη γιορτή της δίπλας! Όνειρα γλυκά σε όλους. Τα λέμε το πρωί!
16/12 23:20  elenitsa 1
Κατσε,μετα την συνταγη μου μπορει να σε χρειαστουμε,ποτε δεν ξερεις.Αλλα δεν θα ειναι ζαχαροπλαστικης,ουτε κεικ δεν ξερω να φτιαχνω.Να ριξω μια μαγειρικης η ειναι παραταιρη?
16/12 23:21  Goldmine
Τώρα είδα και την Ελενίτσα. Περιμένουμε τη συνταγή. Φημίζεσαι για ξύπνια νοικοκυρά:-)
16/12 23:22  Usοund
Και ξύπνια και νοικοκυρά? μπουουουχαχαχαχαχα!
16/12 23:22  Nantia42
Καλο βραδυ, λοιπον !
16/12 23:26  Usοund
Ευτυχώς οι δύο νύσταξαν. Κι η τρίτη είναι ζόμπυ.
16/12 23:41  elenitsa 1
Ντροπ[πιτα με συκωταρια αρνισια]
[Ρουμανικη συνταγη,απο καλη φιλη κι εξαιρετικη μαγειρισσα].

Υλικα
μια αρνισια συκωταρια γυρω στο ενα κιλο.
πεντε αυγα
δυο μεγαλα ξερα κρεμμυδια τριμμενα στο μουλτι
Ανιθο
φρεσκα κρεμμυδακια
ενα κρασοποτηρο λαδι
αλατι
πιπερι
μισο κιλο φυλλο για πιτες
λιγο λαδι για τα φυλλα

Εκτελεση
Βραζουμε σε λιγο νερο την συκωταρια,αφου πρωτα αφαιρεσουμε ολα της τα λιπη.Οταν μαλακωσει την ψιλοκοβουμε σε μεγαλη λεκανη,προσθετουμε τ'αυγα χτυπημενα ελαφρα,το κρεμμυδι,τα φρεσκα κρεμμυδακια[ασπρο και πρασινο μερος],τον ανιθο,το λαδι και το αλατοπιπερο.

Λαδωνουμε ενα ταψακι και στρωνουμε τα μισα φυλα,λαδωμενα ενα-ενα,αφηνοντας αρκετο φυλλο να κρεμεται εξω απ'το ταψι.Αδειαζουμε το ρευστο περιεχομενο της λεκανης και γυριζουμε προς τα μεσα τα φυλλα που εξεχουν,ωστε να μην χυθει η γεμιση.Σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα,αφου τα λαδωσουμε,χαραζουμε την επιφανεια ελαφρα σε κομματια και ψηνουμε επι 45 λεπτα περιπου σε μετρια φωτια.
16/12 23:48  Nantia42
Καλη φαινεται !

Στα υποψην !
17/12 00:00  elenitsa 1
Διπλη παραλλαγη της συνταγης:αντι για συκωταρια βαζουμε ενα κιλο ωμο χοιρινο κιμα.Αν ειμαστε χορτοφαγοι,τα μανιταρια δινουν ενα εξαιρετικο αποτελεσμα,αρκει να τα κοψουμε σε φετες και να τα σωταρουμε πρωτα μεχρι να βγαλουν τα νερα τους.Δεν αλλαζουμε τπτ αλλο απ'τη συνταγη.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 2Νεότερα σχόλια »Τελευταία σελίδα

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις