Ναός και Καπιτώλιο Λαός και Κολωνάκι
G o l d m i n e
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


2223 αναγνώστες
9 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012
03:35

 

 

 

Το ψάρι του Θεού και του φτωχού 

 

 

ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 

 

Με τα πιο ευεργετικά Ωμέγα3. Την απαθανάτισα μέσα στο ψαράδικο ωμή και ζωντανή, την ώρα που την πάστωνε η γυναίκα του ψαράδικου αλλά και ψητή στην κουζίνα της κυρ - Ασήμως.

  

 

Η παστή τρώγεται αυθημερόν, καλύτερη από σούσι. Και μόνο για να δοκιμάσει κανείς αυτόν τον υπέροχο μεζέ ειδικά μαζί με το ουζάκι της Μυτιλήνης αξίζει να ταξιδέψει στο νησί και ανάμεσα στις ανεξάντλητες ομορφιές και εμπειρίες να γευτεί το εκλεκτό έδεσμα.

    

Υποσχέθηκα στην κυρία του ψαράδικου να γράψω σχετικά- όσο την παρακολουθούσα να παστώνει έντεκα κιλά - παραγγελία πελάτη της. Οι τιμές φέτος έπεσαν στο 1 ευρώ! Είχε πληθώρα παραγωγή.

 

 

Έτσι το χρυσωρυχείο ανοίγει για τη νέα σεζόν με ασημένιες λιχουδιές ....μιας και ο χρυσός μας τελείωσε :-)

  

 

Διαβάστε εδώ για την

 πιο φημισμένη σαρδέλλα του κόσμου.

  

Στο ψαράδικο η ιεροτελεστία του παστώματος. 

  

 

 

Καλώς σας βρίσκω λοιπόν, φίλες και φίλοι.

 

  

 

Θα τα λέμε συχνότερα πια στο εξής. Πιστεύω.

 

   

 

Καλό φθινόπωρο (αν και βγήκα από τη  θάλασσα στις 9:00 το βράδυ

 

- τόσο ζεστή ήταν -  

και  αυτό που έχω να πω είναι πως η ζωή συνεχίζεται...

 

  

 

 

Με άρωμα, νότες και γεύση Αιγαίου,

καλώς ανταμωθήκαμε,

του χρόνου ποιος το ξέρει

για ζούμε για πεθαίνουμε

για πάμε σ΄άλλα μέρη.

(με έντονες τις πατριωτικές επιρροές ...και στη στιχουργική:-)

Goldmine

 

 

 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
2624 αναγνώστες
18 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012
20:15

Καλησπέρα φίλοι επισκέπτες και Χρόνια σας Πολλά!

Φιλοξενούμε σήμερα άλλο ένα  επίκαιρο και λίαν ενδιαφέρον άρθρο του έγκριτου επιστήμονα και φίλου του ιστολογίου μας --- ΧΝ --- από τις Βρυξέλλες που απηχεί  προσωπικές, πολιτικές και όχι μόνο απόψεις του γράφοντος ενώ  παρέχει αποκλειστικές πληροφορίες ευρωπαϊκού και παγκόσμιου προβληματισμού δημοσιοποιώντας πρόσφατες απόψεις διεθνών προσωπικοτήτων για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα.

Ευχαριστώ το φίλο ΧΝ για την εμπιστοσύνη του στον ιστοχώρο μας που τον καθιστά ένα σοβαρό ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΗΜΑ με την ενημέρωση που μας παρέχει.

  

  ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ: ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΑΦΡΙΚΗ

(αποκλειστικό)

Εν μέσω της γενικής εκλογολογίας ο μεγαλύτερος κίνδυνος τον οποίον διατρέχει η χώρα μας είναι να χάση η πολιτική τάξις τον προσανατολισμό της και να εξοκέλλη.

Πράγματι, η κρίσις εις το παρόν στάδιον δεν αντιμετωπίζεται πλέον με τα δεδομένα της μάχης η οποία πρέπει να δoθή εις τον οικονομικόν τομέα αλλά με τις ύστερες σκέψεις των πολιτικών μας προς επικράτησιν αυτών εις την εκλογικήν αναμέτρησιν. Τα ζάρια μέσα εις όλον αυτόν τον κυκεώνα και την τρικυμία έχουν παραχαραχθή και προβλέπω ότι θα παραχαραχθούν ακόμη περισσότερο. Η γνώμη των πολιτών κινδυνεύει να σχηματισθή επί λανθασμένων –ηθελημένα ή ακουσίως- ανακοινώσεων και να αποβή και η ίδια λανθασμένη, ακόμα και δια τον πλέον αντικειμενικόν Έλληνα παρατηρητήν της πολιτικής ζωής μας.

Εις το σύντομον αυτό άρθρο μου θα προσπαθήσω να πληροφορήσω τον αναγνώστην με μίαν αντικειμενικήν και  μή επιρρεασμένην απο την προεκλογικήν εκστρατείαν πληροφόρησιν επι της Ευρωπαικής  οικονομικής κρίσεως.

Προς τούτο έγινε η επιλογή μιάς κεντρώας εφημερίδος της γαλλοφώνου περιοχής των Βρυξελλών η οποία εκδίδεται εις μίαν περιοχήν σχετικώς ήρεμην και εχρησιμοποιήθη ώς θερμόμετρο  δια την στάθμησιν των αντικειμενικών σχολίων τα οποία, πιστεύομε, αντικατοπτρίζουν την οικονομικήν Ευρωπαικήν πραγματικότητα.

Βεβαίως τα πρόσωπα φέρουν άγνωστα ονόματα δια τον Ελληνα αναγνώστην αλλά αυτό το οποίον επιθυμούμε κυρίως είναι να γίνη γνωστό το περιεχόμενο των όσων αυτά πρεσβεύουν επι τούτων. Αι περισσότεραι γνώμαι των ξένων πολιτικών έχουν καταγραφή εις ένα forum με θέμα την οικομομικήν πολιτικήν της Ευρωπαικής Επιτροπής. Παραθέτομεν κατ`αρχήν  την γνώμην του Σοσιαλιστού Πώλ Μανιέττ:

-Ο Πώλ Μανιέττ  στιγματίζει την Ευρωπαικήν Επιτροπήν δια την πολιτικήν την οποίαν ακολουθεί αυτή δια την έξοδον απο την κρίσιν. Την κατηγορεί οτι επιβάλλει με `μανιακόν τρόπον` τον δημοσιονομικόν έλεγχον ώς μονόδρομον και ότι η επιλογή αυτή αποτελεί τροχοπέδην εις την αναπτυξιακήν πολιτικήν. Μία όμοια νοοτροπία κατ`αυτόν είχεν υιοθετηθή εις τα πλαίσια του ΔΝΤ των ετών της  εικοσαετίας 1980-2000 και όλοι γνωρίζομεν ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής επέφερεν ισοπέδωσιν των οικονομιών των χωρών αυτών. Επι πλέον ο Πώλ Μανιέττ χαρακτηρίζει την Ευρωπαικήν πολιτικήν ώς άκρως χειραγωγικήν και αυταρχικήν διότι θέλει να επιβάλλει προδιαγεγραμμένας λύσεις  με κάθε λεπτομέριαν και δίχως την γνώμην κάποιου άλλου οργάνου ή φορέως.

Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες!

Κατά τον Πώλ Μανιέττ πρέπει να ανοίξωμεν την πολιτικήν συζήτησιν επί των στόχων της Ευρωπαικής Ενώσεως.  « Πρέπει επιτέλους να γνωρίζωμεν οτι υπάρχουν περισσότερες της μιάς πολιτικές και πρέπει να θέσωμεν όλες αυτές τις εν δυνάμει πολιτικές εις μίαν ουσιαστικήν ανοικτήν συζήτησιν.

Εάν δεν το πράξωμεν θα ευρεθώμεν εις ένα πολιτικόν αδιέξοδον και ένα είδος Δημοκρατικής Ατροφίας.

Θα είναι κυριολεκτικώς το τέλος του πολιτικού λόγου ».

-Η γνωστή Πράσινη Βουλευτής Ντυράν υπεγράμμισεν:

« Χρειάζεται προσοχή εις πάσαν κριτικήν προς την Ευρωπαικήν Επιτροπήν.

Δεν είναι δυνατόν να αποδίδωμεν μίαν πάγειαν κριτικήν εις αυτήν δι`όλα τα στραβά της κοινωνίας και να καθιστώμεν υπεύθυνην δι`ό,τι «βρωμάει» την νεο-φιλελεύθερην στάσιν της Επιτροπής. Προσοχή εις τους λαïκισμούς οι οποίοι επιβάλλονται de facto εις την πολιτικήν σκηνήν εξ αιτίας μιάς τέτοιου είδους λογικής ».

-Ο αντιπρόσωπος της φιλελευθέρου πτέρυγος, Ντέ Κρώ Junior,  παίρνει επίσης το μέρος της πολιτικής της Ευρωπαικής Επιτροπής:

« Η οικονομική κρίσις, ισχυρίζεται, δεν είναι αποτέλεσμα μιάς λανθασμένης πολιτικής της Επιτροπής.

Η οικονομική κρίσις της Ευρώπης  είναι το αποτέλεσμα λανθασμένων οικονομικών πολιτικών μερικών χωρών. Το βασικό μειονέκτημα τούτων είναι η απόκρυψις των δομικών αδυναμιών του κρατικού μηχανισμού με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν εις τα ύψη τα χρέη των χωρών αυτών ».

Βεβαίως, η αναφορά του εις το Ελληνικό πρόβλημα είναι προφανής!

« Ο δημόσιος τομεύς κατέστρεψε την οικονομία του ιδιωτικού τομέως, «εκεί κάτω», είπεν χαρακτηριστικώς.

« Χρειάζεται `επισκευή` όλων αυτών των ατελειών.

Η Επιτροπή θέτει εις την πρέπουσα βάσιν τα προβλήματα της οικονομίας και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ο μόνος τρόπος αντιδράσεως εις την κρίσιν».

Γενικώς οι Φιλελεύθεροι τηρούν μίαν ιδιάζουσα ορολογίαν εις το σύνολον του πολιτικού λόγου. Τρείς άλλοι αντιπρόσωποι των φιλελευθέρων επί παραδείγματι, οι Γκύ Βέρ-Οφστάττ, Λουί Μισέλ και Ρίχαρντ  Μύλλερ αναφερόμενοι εις την οικονομικήν κρίσιν της Αφρικής αυτήν την φοράν, προσπαθούν να υπεραμυνθούν της θέσεως ότι η Αφρική θα βγή απο την κρίσιν εάν `ευαγγελισθή εις το πέμπτον κατά Adam Smith ευαγγέλιον`.

Κατ`αυτούς δηλαδή, η κρίσις εις την μαύρην ήπειρον είναι το αποτέσμα 50 ετών σοσιαλισμού και θα απαλειφθή εάν εφαρμοσθούν οι αρχές του φιλελευθερισμού.

Ιδού αγαπητοί μου αναγνώσται και φίλοι, η  ροή του πολιτικού λόγου εις την Ευρώπην μακριά απο τα Ελληνικά δεδομένα επιρρεασμένα απο την απο καιρού αρξάμενη εκλογικήν αναμέτρησιν.

Παρ`όλη την ψυχραιμία των βορείων Ευρωπαίων και την  πολιτικήν σταθερότητα, το χάσμα μεταξύ των κυρίων τάσεων του πολιτικού φάσματος διακρίνεται βαθύ και απροσπέλαστο.

Λιγώτερο πάντως βαθύ, κατα την γνώμην μου, απο το αντίστοιχο χάσμα μεταξύ των διαφόρων Ελληνικών πολιτικών θέσεων και κυρίως λιγώτερο  διαστρεβλωμένο.


Χ.Ν.

12/04/12

(Το γλωσσικόν ιδίωμα αντιπροσωπεύει τον συντάκτην του παρόντος άρθρου)

Αξιολογήστε το άρθρο 
13 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2236 αναγνώστες
9 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012
01:24

 

 

 

 

Φίλες και φίλοι 

Η νύχτα αυτή εξελίχτηκε σε νύχτα έμπνευσης και συστράτευσης για μένα. 

Αιτία κι αφορμή ένα εμπνευσμένο κείμενο Ελλήνων ομογενών επιχειρηματιών, που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα των Βρυξελλών και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Έφθασε και σε μας με αποκλειστικότητα για την Ελλάδα. Το δημοσιεύουμε παρακάτω μεταφρασμένο - χωρίς καμία γλωσσική παρέμβαση, με σεβασμό στη λόγια γλώσσα των συντακτών του  - και  εφόσον νιώσετε την ανάγκη προωθήστε το "όπου δει". Διότι μόνο όταν οι δράσεις μας περνάνε μέσα απ΄ την καρδιά μας θάχουν αποτέλεσμα.

Οι Έλληνες του εξωτερικού άνοιξαν ένα νέο κύκλου Διαφωτισμού για την Ελλάδα. 

Η λαίλαπα αυτής της κρίσης που κατέστησε την Ελλάδα ρυθμιστή της οικονομικής ισοροπίας του πλανήτη δεν θα περάσει αν δεν συστρατευτούν οι πάντες με τις μικρές τους δυνάμεις, αν δεν ομονοήσουν όλοι προσφέροντας ό,τι είναι μπορετό στον κοινό αγώνα.

Ας μην περιμένουμε να μας σώσουν άλλοι αλλά ας δουλεύουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Κάτι θετικό ας προτάξει ο καθένας πέρα από την αφοριστική στάση, την ηττοπάθεια και την εθνική μελαγχολία.  

Για μια ακόμη φορά στην ιστορία μας, μπροστάρηδες οι Έλληνες της διασποράς ανοίγουν το δρόμο  της αφύπνισης των συνειδήσεων στο ευρωπαϊκό στερέωμα, σ΄ενα πανευρωπαϊκό προσκλητήριο για τη σωτηρία της χώρας,  ταυτίζονται με τον Έλληνα της χειμαζόμενης γενέθλιας γης τους και μιλούν εξ ονόματός του καίτοι διαμένουν στο εξωτερικό.

Έκρινα πως το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να συμβάλουμε στη διάδοση αυτής της ιδεολογικής καμπάνιας.Προς τούτο και το ξενύχτι...

Επαινετή η πρωτοβουλία τους, φωτεινό το παράδειγμά τους, ουσιαστικό. λιτό και συγκινητικό το κείμενό τους βρήκε ήδη μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους Βέλγους. Αλλά πρωτίστως χρειάζεται να βρει απήχηση ανάμεσα στους Έλληνες.

Το ΕΥΓΕ που  ταιριάζει ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ας εγείρει ένα μεγάλο ερώτημα προβληματισμού μέσα μας:  

"Εμείς εδώ ως άτομα και ως λαός ενεργούμε ανάλογα και προς τη σωστή κατεύθυνση άραγε ";

 
Τ Ο   Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ο


 

 

ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Ελλάς ενέκρινε το πλέον αυστηρόν σχέδιον εξοικονομίσεων της συγχρόνου εποχής.

Υψηλά ποσοστά νέων φόρων και συγχρόνως μειώσεις των μισθών και των συντάξεων επέτρεψαν την μείωσιν του πρωτογεννούς ελλείμματος του προυπολογισμού εκ 24,7 δις ΕΥΡΩ εις 5,2 δις ΕΥΡΩ εις διάστημα μικρότερον των δύο ετών...αλλά με ένα τίμημα τεραστίων επιπτώσεων δια την ζωήν των Ελλήνων.


 

Το Ελληνικό κοινοβούλιον υιοθέτησεν προσφάτως ένα νέο σύνολον μέτρων.

Υποστηρίζοντας νέες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μας δίδεται η ευκαιρία να δημιουργήσωμεν μίαν νέαν Ελλάδα.

Μίαν σύγχρονη Ελλάδα, παραγωγική και δημιουργική με ενα βιώσιμο μέλλον εις τον κεντρικόν πηρύνα της Ευρώπης.

 

Δεν έχομε τελειώσει με την δημοσιονομική λιτότητα. Η ανεργία εχει εκτοξευθή ήδη εις το 21 τοις εκατό.

Το τίμημα είναι βαρύ και δεν πρέπει να επιβληθή (εν ειδει ποινής-σ.μ.)  και  ανεπιτυχώς.  

Εισερχόμεθα εις το πέμτον έτος της υφέσεως. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μας συμπαρεστάθησαν. Αλλά χρειαζόμεθα (ακόμα-σ.μ.)  την συμπαράστασιν και την αναγκαίαν ευχέρειαν δια την έξοδον εκτός αυτού του φαύλου κύκλου. Εχομεν ανάγκην (δια το ηθικόν μας-σ.μ.) να γνωρίζωμεν εάν έχομεν ικανά ποσοστά επιτυχίας.

Εργαζόμεθα σκληρά και πληρώνομε τους φόρους μας. Εν τούτοις υφιστάμεθα  με τρόπον άδικον προκεκατειλημμένους χαρακτηρισμούς εναντίον των Ελλήνων ευρέως διαδεδομένους εις την συγχρονον κοινωνίαν.

Είμεθα Ερωπαίοι και ευελπιζόμεθα εναν εποικοδομικόν ρόλον μεταξύ των Ευρωπαίων. Οι υποσχέσεις μας θα τηρηθούν. Ήδη έχομε πραγματοποιήσει τεράστιες θυσίες. Είμεθα έτοιμοι να πραγματοποιήσωμεν επι πλέον. Το διακήβευμα όλων αυτών αφορά το μέλλον μας.

ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ.

Αυτό το διαφημιστικό δελτίο γενικού ενδιαφέροντος χρηματοεδοτήθη εκ μέρους μιάς ομάδος Ελλήνων επιχειρηματιών. Ο σκοπός δια τον οποίον έχει πραγματοποιήθή αυτη η χρηματοδότησις είναι να μην αποβούν μάταιες οι προσπάθειες του Ελληνικού λαού οι οποίες εμπέδωσαν ηδη τα πλέον σκληρά  μέτρα εξοικονομίσεων της συγχρόνου εποχής.

 

Διά περισσοτέρας πληροφορίας : www.greeceischanging.com 

 


 Ακολούθως, δημοσιεύουμε και τη διευκρινιστική επιστολή που συνέταξε ο υπογράφων Χ.Ν. και φίλος του ιστολογίου, επιστολή εξίσου ενδιαφέρουσα και τον/τους ευχαριστούμε που εκδαπανώνται στον αγώνα της συμπαράστασης σε όλους εμάς. Ανταπόκρισις εκ Βρυξελλών:

Εις τον τοπικόν ημερήσιον τύπον των Βρυξελλών έγινε δεκτόν με πολλά θετικά σχόλια το διαφημιστικόν δελτίον γενικού ενδιαφέροντος των γνωστών Ελλήνων Επιχειρηματιών.

Η εντύπωσις η οποία απορρέει απο τις συνομιλίες μου με το περιβάλλον μου αφήνει να φανή οτι το αρθρο ανεγνώσθη ώς μία αναγνώρισις των προσπαθειών των Ελλήνων  και κυρίως ως μία κατ`ευθείαν ενημέρωσις των Ευρωπαίων πολιτών εκ μέρους των πολιτών της Ελλάδος.

Η Ευρώπη των λαών μετατρέπεται αφ`εξης εις μίαν Ευρώπην των Ευρωπαίων πολιτών με κατ`ευθείαν συνεννόησιν μεταξύ των, άνευ της συμμετοχής των θεσμικών φορέων των κρατικών εξουσιών.

Κατά την γνώμην μου τούτο αποτελεί και το θετικόν στοιχείον μεταξύ όλων των άλλων αρνητικών εξελίξεων των τελευταίων μηνών και των τελευταίων ετών.

Επειδή ευρισκόμεθα εις τον τομέα των θετικών εξελίξεων ας αναλογισθώμεν οτι αυτή η  κρίσις αποτελεί και την πρόκλισιν δια μίαν τακτοποίησιν του κράτους μας την οποίαν περιμένομεν από την εποχήν του θανατηφόρου πλήγματος εναντίον του μεγάλου οργανωτικού πνεύματος το οποίον έφερεν το ονομα του Ιωάννου Καποδιστρίου. Αποτελεί επίσης πρόκλησιν δια μίαν πλέον κοινωνικήν Ευρώπην.

Ας πάρωμεν όμως τα πράγματα απο την αρχήν:

Τα νέα εις τον οικονομικόν τομέα προερχόμενα από την Αθήνα έφθασαν εις την πρωτεύουσα της Ευρώπης εις τέσσερα διαδοχικά κύματα.

Το πρώτο κύμα αφορούσε τη ενθουσιώδη βοηθεία των Ευρωπαίων δια την είσοδον της Ελλάδος εις την Ευρώπην την εποχήν του 1980-81 με φυσικήν αναφοράν εις την πολιτιστικήν σύνδεσιν της Ευρώπης εις τον Ελληνικόν πολιτισμόν και με αναφοράν περισσότερον απο διακριτικήν εις ό,τι αφορούσεν τα οικονομικά μεγέθη. Τα πνεύματα της Ευρωπαικής και της Ελληνικής διαννοήσεως επανέρχονται δια πρώτην φοράν εις μίαν ίσου προς ίσον συννενόησιν μετα την εποχήν του Καρλομάγνου και του πρώτου σχίσματος και η μεγάλη αντιπαράθεσις της εποχής των σταυροφόρων και της Ενετοκρατίας αντιπαρέρχεται επιτέλους (άς προσέξει ο αναγνώστης την μεγάλην χρονικήν περίοδον κατα την οποίαν έμεινε η Ελλάς εκτός του Ευρωπαικού χώρου).

Το δεύτερον κύμα  νέων, μας έφθασεν όταν η Ελλάς κατώρθωσεν να ενταχθή εις την ζώνην ΕΥΡΩ ΤΟ 2001. Απο εκείνην την χρονικήν περίοδον και έως και μετά την κρίσιν του 2008 τα νέα ήσαν θετικώτατα με  παρουσίασιν  μιάς υγιούς Ελληνικής οικονομίας με μεγάλους ρυθμούς αναπτύξεως. Ενθυμούμαι πολύ καθαρά τις ατέλειωτες εξηγήσεις υπέρ των Ελληνικών ομολόγων με τις μεγάλες αποδόσεις. Ητο σχεδόν προφανές οτι ο καθείς είχεν την υποχρέωσιν εκ των πραγμάτων να αγοράση Ελληνικά ομόλογα!!

Ξαφνικά οι Ευρωπαίοι μαθαίνουν το φθηνόπωρον 2009 ότι η Ελληνική οικονομία πάσχει τα μέγιστα και τούτο δίχως η πρωτογενής αιτία να ευρίσκεται εις την διαχείρησιν τοξικών Αμερικανικών ομολόγων. Βεβαίως οι Ευρωπαίοι εζήτησαν εξηγήσεις και έμαθαν τα κατορθώματα μας εις ολους σχεδόν τους τομείς: Αναποτελεσματική (αποφεύγω τον όρο `σάπια`)  δημόσια διοίκησις, μεγάλες συντάξεις και  μεγάλα επιδόματα, διαφθορά, πτώσις της παραγωγικότητος και της παραγωγής, μεγάλα σκάνδαλα, κακή και πλημμελής διαχείρισις των Ευρωπαικών  πακέτων και βεβαίως ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ.

Αρχές του 2010 και οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να μαθαίνουν την πραγματικήν έκτασιν του Ελληνικού προβλήματος το οποίον εχει επι πλέον πάρει την μορφήν χιονοστοιβάδος. Τίποτε δεν μπορεί να σταματήση το κατρακύλισμα..

Το τέταρτον κύμα πληροφοριών καλύπτει την περίοδον απο τον απρίλιον 2010 έως σήμερον.  Το πρόβλημα αποκαλύπτεται εις όλον το μεγαλείον του με επίσημον δημοσιονομικόν έλλειμα 2008 να ανακοινώνεται εις το 4 κόμα κάτι και να είναι πραγματικά εις το 16 τοις εκατό. Οι Ευρωπαίοι ευρέθησαν ξαφνικά πρό της πονηριάς μας εις την ανακοίνωσιν των στατιστικών μας στοιχείων. Η γνώμην των δια τους Ελληνας εχει φθάσει εις το ναδίρ και κάθε Ελλην παρομοιάζεται με απατεώνα. Η θέσις μας εις την Ευρώπην τίθεται σοβαρά επι του ζυγού της Νεμέσεως.

Χάριν των ενεργειών μας φθάσαμε να ευρισκόμεθα εις τον προθάλαμον της εξόδου απο την Ευρώπην την ώραν κατά την οποίαν η ΦΥΡΟΜ και η Τουρκία ευρίσκονται εις τον προθάλαμον της εισόδου εις αυτήν.

ΕΥΓΕ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΩΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ!

Οι Εταίροι μας Ευρωπαίοι παραμένουν με μίαν αρνητικήν γνώμην δια την χώραν μας και τους Ελληνες!

Αγνοούν ότι υπάρχει και ένα υγιές τμήμα Ελλήνων. Η καλή πληροφόρησίς των είναι υποχρεωτική εάν θέλομεν να ξαναεύρωμεν την θέσιν μας εις την συνείδησιν των. Τα σκληρά μέτρα της ΤΡΟΙΚΑΣ ευαισθητοποίησαν τον εργατικόν κόσμον της Ευρώπης ο οποίος είδε εις την Ελλάδα τον πρώτο εργατικόν κρίκον μιας αλυσίδος εις την οποίαν ο καθένας των αποτελέι ένα μέλος και ήθελεν υποστεί αργότερον την ίδιαν συντηρητικήν πολιτικήν.

Δεν ήτο όμως αρκετόν...

Εις το σημείον αυτόν έφθασεν η παρούσα ιδιωτική πρωτοβουλιία ενημερώσεως η οποία εθεμελείωσεν την θέσιν της Ελλάδος εις τον Ευρωπαικόν χωρον και είχεν θετικωτάτην και άκρως εκτενήν επίδρασιν εις την συνείδησιν των Ευρωπαίων οι οποίοι συγκαταλέγουν πλέον την Ελλάδα μεταξύ των βασικών Ευρωπαικών χωρων.

Παραθέτω εις το σημείον αυτόν την ακριβή (όσον δυνατόν) μετάφρασιν του ανακοινωθέντος κειμένου εις τον τοπικόν ημερήσιον τύπον. Τα χαρακτηριστικά του είναι η συντομία των φράσεων και η απόλυτος ισχύς `κρούσεως` αυτών. Εχουν διαλεχθή δια την παρούσαν ανακοίνωσιν ορισμέναι μόνον φράσεις του αρχικού κειμένου το οποίον ευρίσκεται ακόμη εις το διαδίκτυον.

Οι επιπτώσεις όμως αυτών των λίγων φράσεων   εις μίαν θετικήν γνώμην των Ευρωπαίων πολιτών δια την χώραν μας και τους Ελληνες συμπολίτας των είναι τεραστίων διαστάσεων.

Ανάλογαι πρόσφαται διατυπώσεις και εις άλλα επίπεδα είχαν σαν αποτέλεσμα την διοργάνωσιν πλείστων διαδηλώσεων αλληλεγγύης υπέρ των Ελλήνων καταπιεσμένων πολιτών με άμεσον συνέπειαν την ενίσχυσιν της συνοχής των λαών και την ανάδυσιν της κοινής Ευρωπαικής συνειδήσεως και την χαραυγήν της Ευρωπαικής Υπηκοότητος.


Χ.Ν.

(το χρησιμοποιηθέν γλωσσικόν ιδίωμα δεσμεύει προσωπικώς μόνον τον συντάκτην του παρόντος)"

 Υ.Γ: Πράγματι τις τελευταίες ημέρες οι Ευρωπαίοι της δυτικής Ευρώπης βλέπουν τους Ελληνες ως συντοπίτες, Η σχέσις ήτο διαφορετική πρίν ένα μήνα  ή δύο ή τρείς.... Τότε έβλεπαν οι ίδιοι άνθρωποι τον Ελληνα ως κλέφτη. Στην αλλαγή αυτήν της γνώμης των Ευρωπαιων συνέβαλε τα μέγιστα η υπέρ των Ελλήνων συνηγορία των Ελλήνων του Εξωτερικού και των άλλων φορέων κοινωνικής επαφής εκ των κάτω (συνδικαλιστικός κόσμος, κίνημα ανικανοποιημένων και άλλα).

Αξιολογήστε το άρθρο 
18 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1363 αναγνώστες
6 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012
16:42

 

Aναδημοσίευση από το www.elzoni.gr

 

Τούρκοι κερδίζουν από την Εθνική Τράπεζα

 

 

 

" Την ώρα που ο ελληνικός λαός χειμάζεται από την οικονομική κρίση,    κάποιοι κερδίζουν πολλά από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ουφούκ Σανλί που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Βατάν, οι Τούρκοι επιχειρηματίες δεν ενδιαφέρονται για την αγορά ελληνικών επιχειρήσεων ή ακινήτων στα νησιά που πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Προτιμούν να παίζουν στο Χρηματιστήριο με τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.


Δυο γνωστοί Τούρκοι επιχειρηματίες, που δεν αναφέρονται στο δημοσίευμα, αγόρασαν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και αποκόμισαν μεγάλα κέρδη μέσα σε λίγες μέρες.

Η αξία της μετοχής ήταν 1,29 Ευρώ στις 11 Ιανουαρίου και μέσα σε ένα μήνα έφθασε στα 2,47 Ευρώ.

Οι δυο επιχειρηματίες που έχουν και δικές τους Τράπεζες αγόρασαν μετοχές της Εθνικής, ρισκάροντας βέβαια λόγω της φημολογούμενης χρεοκοπίας της Ελλάδος, αλλά τελικά κέρδισαν πολλά χρήματα.

Να λοιπόν τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης: Οι γείτονές μας θησαυρίζουν από τις μετοχές της Εθνικής..... 


Αξιολογήστε το άρθρο 
10 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
938 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012
17:54

 

Καλησπέρα φίλες και φίλοι

Το παρακάτω e-mail, μαζί με τη φωτογραφία, τη λεζάντα και τα σχόλια  μας τα έστειλε ο αγαπητός φίλος του ιστολογίου Χρίστος, από το Βέλγιο, θεράπων της λόγιας ελληνικής γλώσσας και τον ευχαριστούμε πολύ:

 


 

Ιδού τι θα μας φέρει η ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων 

 

Βελγική λεζάντα:

 

:Les sites historiques grecs sont désormais à louer

     (Τα ιστορικά μνημεία των Ελλήνων είναι  πλέον προς ενοικίαση) 
 
 
 


"Στέλνω μία καταπληκτική φωτογραφία -μοντάζ την οποίαν εξέδωσε ενα μπλογκ φιλελληνικό του Βελγίου!!!

ΟΙ Βέλγοι, κατέχοντες την κλασικήν παιδείαν ενοχλήθησαν όταν άκουσαν ότι και τους αρχαιολογικούς χώρους εζήτησεν η Τρόικα προς ιδιωτικοποίησιν και καλύτερη εκμετάλλευσιν!!!


Η μεγάλη εταιρεία ΜΑΚ ΝΤΟΝΑΛΝΤ εχει, υποτίθεται, αγοράσει την Ακρόπολι και την εχει μετατρέψει σε φαστ φουντ ομωνύμου αλυσίδος....


Βεβαίως, με τα χρώματα της εταιρείας (υποχρεωμένοι δια λόγους συμβολισμού του μάρκετινγκ) 
και έχει στήσει τραπεζάκια για την κοιλιακήν τέρψιν των πελατών τουριστών και Ελλήνων φυσικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ας καταλάβουν οι Νεοέλληνες ότι οι συμβολισμοί εχουν τεράστια δύναμι, και ας μην ποδοπατούν την ίδια τους τη σημαία και τις παρελάσεις. 


TOUT UN SYMBOLE D'UNE PUISSANCE DE BOMBE ATOMIQUE!!!!!!!!


Ελπίζω ο μέσος Ελληνας να καταλάβη την σημασία όλων αυτών γιατί την ανήρτησα στο facebook και δεν είχε μεγάλη απήχηση!!!Χρίστος Ν,

Αξιολογήστε το άρθρο 
12 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις